Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najtmer, tako treba da se javiš i ako nemaš bogznašta da kažeš na temu, da te ne zaboravimo. Esterita baš nedostaje.

Nego devojke, treba mi pomoć.Upravo mi se javio brat, ide za vikend u Prag, na rodjendan drugu. Njemu su kupili poklon, a sad bi nešto i njegovoj ženi (Naša je, nije Čehinja). I smislio je da to bude knjiga, pa, naravno, pita mene, kao istaknutog člana biblioteke, koja. Meni je odmah pala na pamet "Moramo da razgovaramo o Kevinu" jer je pod 1 - to knjiga koja me se najviše dojmila u poslednje vreme, a pod 2 - žena je defektolog pa mi to nekako odgovara i zbog toga.
Medjutim, obično ljudima koji žive u inostranstvu gledam da poklonim delo nekog našeg pisca jer sve te stranske su verovatno objavljene i tamo negde pa mogu da ih čitaju i u originalu ili u prevodu na taj jezik gde su.
E pa šta dobro i novije ima od naših pisaca? Šta je sa onom Tigrovom ženom? Čini mi se da ste je hvalili ovde (nemam vremena da pretražujem). To je neka našeg porekla, ali ne piše na srpskom, koliko sam uspela da povatam usput...?

Najtmer, tako treba da se javiš i ako nemaš bogznašta da kažeš na temu, da te ne zaboravimo. Esterita baš nedostaje.

Hvala Bi ali je tvoj post uticao na mene :rumenko:

- mislim da samo ja nisam pročitala Tigrovu ženu, tako da ne mogu da budem od koristi, ali i meni se čini da su je hvalile.
- počitala sam Srpkinju Isidore Bjelice.
Laguna , 180 strana . Čita se za jedno popodne.
Srpkinja , osim po naslovu, nije knjiga koja bi se meni dopala.

Tigrova zena se meni posebno svidela, jedna od boljih knjiga koje sam procitala u poslednjih par meseci. Ali, u pravu si, ona ne pise na srpskom.
Mozda nesto od Gorana Petrovica?
Rada je skoro pominjala Vitezovicevu 'Svetu ljubav' u pozitivnom kontekstu, mozda mozes to (Laguna je izdala)?

Hvala, Kanela, meni se od Gorana baš baš svidela samo Sitničarnica, a to je već dosta staro, pa verujem da je, ako je želela već pročitala. Najtmer, nisam ni ja čitala Tigrovu ženu... Isidora, naravno, ne dolazi u obzir. Ja bih nekog pravog pisca :), a vidim da ni tvoji utisci nisu neki

Meni se licno ``Tigrova zena`` nije nesto dopala.
Ako neces ``Kevina...``, a to bi bio moj izbor za poklon, ja se slazem sa Kanelom i njenim izborom za ``Ispod tavanice koja se ljuspa``.
Ili joj pokloni obe. Onda nece biti greske.

Bi, koliko godina ima ta žena?
Ako je defektolog, Kevin zvuči kao dobar izbor :)

Juče sam kupila Laguninu knjigu nedelje (''Knjiga bez naslova'' Nepoznati pisac) i moram da se požalim da je momak koji tamo radi (u Glavnoj ulici u Zemunu) bio prilično neljubazan (samo je ćušnuo knjigu u kesu i bacio je na onaj pult :eek: ). Sama knjiga nije loša, duhovito je pisana (nije komedija), kao neki spoj filma Desperado i knjiga Terija Pračeta.

68_just_wanted_to_say_hey.gif
[/url] Leptirica.com[/IMG]

Svim dragim clanicama biblioteke

Najtmer, tako treba da se javiš i ako nemaš bogznašta da kažeš na temu, da te ne zaboravimo.
Esterita baš nedostaje.

Nego devojke, treba mi pomoć.Upravo mi se javio brat, ide za vikend u Prag, na rodjendan drugu. Njemu su kupili poklon, a sad bi nešto i njegovoj ženi (Naša je, nije Čehinja). I smislio je da to bude knjiga, pa, naravno, pita mene, kao istaknutog člana biblioteke, koja. Meni je odmah pala na pamet "Moramo da razgovaramo o Kevinu" jer je pod 1 - to knjiga koja me se najviše dojmila u poslednje vreme, a pod 2 - žena je defektolog pa mi to nekako odgovara i zbog toga.
Medjutim, obično ljudima koji žive u inostranstvu gledam da poklonim delo nekog našeg pisca jer sve te stranske su verovatno objavljene i tamo negde pa mogu da ih čitaju i u originalu ili u prevodu na taj jezik gde su.
E pa šta dobro i novije ima od naših pisaca? Šta je sa onom Tigrovom ženom? Čini mi se da ste je hvalili ovde (nemam vremena da pretražujem). To je neka našeg porekla, ali ne piše na srpskom, koliko sam uspela da povatam usput...?
Ester bas nedostaje.

E, u ovakvim situacijama samo Dana moze da nam pomogne. A nje nema pa nema :think:
Kevin je mozda zaista dobar izbor. A ako mislite da svi znaju da je ta knjiga dobra, varate se.
Moja drugarica koja je bibliotekarka u gradskoj biblioteci je od mene saznala za nju.

Auuu, kako je ovo tesko. Srecom moje okruzenje ne cita i ja nikada nemam takav problem :zcepanje:
Tek sada kada je Bi postaila pitanje ja vidim koliko je tesko napraviti izbor.
Bilo bi mnogo lakse kada bismo znali makar jednu knjigu koja se njoj dopala. Ali ne znamo. Ono cega ja mogu da se setim da je lepo a da se istovremeno kotira i kao manje-vise kvalitetno je:

- Hamam Balkanija – Vladislav Bajac
Nije bas novo...

Kako knjige kvare decu (Obratiti pažnju na naslove knjiga)

Pogledajte prilog 238723Pogledajte prilog 238724Pogledajte prilog 238725Pogledajte prilog 238726Pogledajte prilog 238727

ima još 4 slike, koje ne mogu da postavim, pa da probam u drugom postu
Kad smo kod ovoga.
Ja sam citala svasta od Kreativnog centra, sa ilustracijama fenomenalnog Boba Zivkovica.
Vecinom su to decije knjige, ili knjige o deci.
Probajte i vi ako vec niste.
Od onih za odrasle mi je najbolja bila Nacionalni park Srbija, Micka Ljubicica
(Koji je cini mi se u medjuvremenu postao estrada. Ili je to i bio samo ja to nisam primetila)
Ilustracije su izuzetne :zcepanje:

• Podržavam
Reactions: Em.
Hvala vam drugarice.... preneću bratu šta je odlučio Visoki savet forumske Biblioteke, pa nek traži. Ja ne kupujem poklon.
Mene je brat zamolio za pomoć jer zna da ja pratim šta se izdaje i čitam. Ja ženu kojoj on treba da kupi poklon (a po postovima zaključujem da Rada nije jedina koja ne čita postove duže od 3 reda) ni ne poznajem. Videla sam je jednom. Ona je žena bratovog druga. Ima izmedju 40 i 45 godina i eto slučajno znam da je defektolog. Znam i kako se zove, ali ne verujem da je to od neke pomoći. Vidim da je najviše vas za Kevina... pa ako je već čitala ko joj je kriv.

Lamar, o čemu se radi u Hamam Balkanija. I šta taj Bajac uopšte piše i o čemu. To sad pitam i zbog sebe pošto ću i ja verovatno da mu se malo posvetim kad mi se ukaže prilika.

Jao, da, Nacionalni park Srbija, umirala sam od smeha. Tako je Mićko to složio .. fenomenalno. I uopšte je Kreativni centar uneo nešto sasvim novo i originalno u naše izdavaštvo. Nakupovala sam se gomile i gomile njihovih knjiga dok su deca bila mala.

Minafina, uzvracamo pozdrave :)

Ja Kevina nisam citala pa ne mogu da kazem.
A od Kreativnog centra mi je super 'Cuti i plivaj', citala sam je pred svadbu i uspela je da mi u nekim zeznutim situacijama izmami osmeh i okrene sve na salu :ok:

Danas sam procitala samo 30 strana ove moje "Ribarke" (koja je jadna sva bleskasta i ni sama ne zna sta bi htela), i to dok sam cekala mamu na parkingu. A nakon toga celo popodne rotiram garderobu i ako jos jednom zahladi ima da se smrznem ali ne menjam vise raspored u ormarima.

Hvala Bi ali je tvoj post uticao na mene :rumenko:

- mislim da samo ja nisam pročitala Tigrovu ženu, tako da ne mogu da budem od koristi, ali i meni se čini da su je hvalile.
- počitala sam Srpkinju Isidore Bjelice.
Laguna , 180 strana . Čita se za jedno popodne.
Srpkinja , osim po naslovu, nije knjiga koja bi se meni dopala.

Najt, da li pise o Milici Stojadinovic Srpkinji?

Moj gimnazijski maturski rad je bio o M. S. Srpkinji. :)

Predano sam istrazivala, citala njen Dnevnik u Fruskoj gori 1854, njene pesme.
Razne kritike o njenom radu, eseje. Skerlic je bio prilicno ostar.

Bila sam vrlo ponosna na taj rad. :) U istoriji moje gimnazije nije zabelezena takva ili slicna tema.
Dosetila sam se neceg jedinstvenog. :manikir:

Secam se, lap top u kome sam cuvala dokument se pokvario.
Sacuvala sam samo delove koji su bili odstampani u nekakvoj mojoj zbircici pesama.

Rad u celosti nemam i jos uvek zalim za njim. :(

Tvoj post Najt, me podsetio.

@Mrs. Bi

Petrovicev Atlas opisan nebom je cudesan roman. :)

Srdacno ga preporucujem.

Otrovno mleko maslacka je predivna zbirka prica Vide Ognjenovic.
Kao najkrhkijim filigranom srca tkana. Toliko emocija i snevoljenja ima u tim pripovetkama, tajanstva duse. Davne sete.

Verujem da se svakoj zeni moze svideti. :)

Minaaaa :zag:

Bi od mene slaba vajda da ti predlozim nesto ,ali slazem se za Kevina i ako ga nisam citala jesam ono sto ste pisale ,cak i ono sto je bilo u spojleru :rumenko: .

Inace resih da vam se javim jer procitah i ja neko slovce :mrgreen:

Brajsona sam malo cusnula na stranu, sve nesto nisam imala vremena za njega :rumenko:, ali posto uvek uzimam dve knjiga malo bacih pogled na ovu drugu "Tajna tvog imena" od Klare Sances, inace dobitnica prestizne nagrade Nadal za 2010. god., tako pise na knjizi.
Elem nisam ni citala na poledjini sta pise , sto mi nije obicaj,i nisam imala predstavu o cemu se radi. Na samom pocetku mi je onako , mlaka, ali sam pocetak bukvalno znaci tek par listica.Medjutim juce sam je dohvatila na poslu i prosto sam je gutala.Bas me je spisateljka tako uvukla u pricu da sam jedva cekala sta dalje, sta dalje, ko neko dete sva u iscekivanju.Inace je triler , mada na poledjini pise i horor :eek: a verujte od horora nista, bar meni nista nije ukazivalo da je, jer znam da ne bih dalje ni citala da sam osetila cak i blage primese njega, valjda se tako kaze.
Inace od nje nista dosad nisam citala i mogu reci da mi se i stil pisanja dopao.Lagan cak za plazu .
Radnja je o nacistima ali ne na klasican nacin,ne o istoriskim cenjenicama nekim mnogo , vec je napravila tako lepo istkanu pricu, znam da ruzno zvuci lepa prica o nacistima,ali nadam se da razumete sta hocu da kazem, da me je cak zaintrigirala da malo guglam i jos ponesto saznam.doznam
Eto.

Najt, da li pise o Milici Stojadinovic Srpkinji?

Moj gimnazijski maturski rad je bio o M. S. Srpkinji. :)

Predano sam istrazivala, citala njen Dnevnik u Fruskoj gori 1854, njene pesme.
Razne kritike o njenom radu, eseje. Skerlic je bio prilicno ostar.

Bila sam vrlo ponosna na taj rad. :) U istoriji moje gimnazije nije zabelezena takva ili slicna tema.
Dosetila sam se neceg jedinstvenog. :manikir:

Secam se, lap top u kome sam cuvala dokument se pokvario.
Sacuvala sam samo delove koji su bili odstampani u nekakvoj mojoj zbircici pesama.
Rad u celosti nemam i jos uvek zalim za njim. :(
Tvoj post Najt, me podsetio.

Verujem da bi me tvoje rečenice i tvoj način pisanja na jači način povezale sa Milicom Stojadinović Srpkinjom.
Sigurna sam da je tvoj rad bio vezan za vrednosti te skromne i za to vreme obrazovane i vredne žene.
Ali njena vrednost se gubi sa ostalim likovima.
Razumem da je na neki način htela da poveže njihove slične sudbine, ali mislim da to nije uradila na pravi način. Vezivanje ide emocijama, a emocije su samo spomenute, nisam ih osetila tokom čitanja, Više emocija osetim u svakom tvom postu nego u romanu o kojem pričamo. (više vulgarnosti ima)

Bi, meni se njegova Hamam Balkanija mnooogo dopala.
A radi se o: Sulejmaniji – Dzamiji u Istanbulu, graditelj je Mimar Sinan, po narudzbi sultana Sulejmana.
A uz sve to ima jako puno o Mehmed pasi Sokolovicu. Lepa knjiga, jako lepo napisana.
Skroz mi je legla. A ja volim te teme i to podneblje.

Od njega sam citala jos
Knjiga o bambusu, o Japanu, malo je specificna.... Pisala sam na ovoj temi o njoj.
Bekstvo od biografije, o jednom nasem Djordju koji je usao medj' 100 najznacajnijih Amerikanaca. Malo li je :lol:
Ovo sam skoro ja nesto pisala.
Mozda tema posle ove turske serije deluje obezvredjeno, ali knjiga je meni bila bas lepa.
Mada je pitanje koliko je prikladna :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back