Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo da prijavim da mi niko nije dirao u karakter noćas :mrgreen:

i još da prijavim da sam bila u biblioteci
i da sam navukla svašta-nešta
i da su mi otvorili još jedan broj na djevojačko prezime,jer ne smiju toliko zaduženja na jedan
i da sam dobro i zdravo, hvala na pitanju

Boze Rado :pop2: tebi je tek sad to postalo jasno ???? :eek:

Predlazem da uvedemo natJecanje....u sporoci citanja knjiga.
Cik Dano prijavi se ako smes :rotf:

Rukavica je bacena ! :cool:

Au bre, kakva prozivka! :zcepanje:
Ja vam bre sirim vidike, zrtvujem se za zajednicu citajuci unapred pa vam lepo kazem sta vredi sta ne vredi, da se ne mucite, a sad 'vamo JA kvarim narod :ljutko:

Evo necu da kazem sta citam, ali znam da bi se nekima (na R) dopalo a da za neke (na M) nije :)

A sto se Dane tice… Ta pticica je pravi pavcati, knjizar ili bibliotekar. Sve ona zna k’o velika. I ko je izdao knjigu i ko nije, i ko ce da je izda i zasto, i ko nece i zasto, i kakva je knjiga (SVE ih je procitala), i sta joj fali, i sta joj ne fali, i kakav je pisac, i sta je jos napisao, i kakve su kritike (i u domacoj i u stranoj stampi), i gde moze da se kupi, i gde da se nabavi ako je staro izdanje, i ovo i ono i …
Prava je steta ako na kraju svoje zanimanje ne veze na neki nacin za knjige.
:zag:

Mene sad npr muci sto Djurdjevicku imam u dva izdavaca pa ne znam kako da objedinim :lol:
Isto mi je sa Ruzdijem, njega izdavao ko je stigao imam ga na 6 polica vise ne znam ni sama sta od njega imam.
Ostalo sam slozila kao sto sam vam rekla....prva selekcija izdavac....onda autor, pa ako moze velicina i boja. Moj deo biblioteke je ko dugina dolina.
I to me nervira jer se svi koji bi da pozajme nesto zatrce na moju policu , muzevljevu niko ni ne gleda.
Pa preslozi njegovu policu :cool:

E stvarno kako slazete knjige ?
Ja po velicini i boji...al imam policu za svakog izdavaca posebno i razdvajam beletristiku od laganica.
Muzevljeve knjige su na posebnoj polici da se njegove crne ne mesaju sa mojim rozikastim :lol:
Ja slazem po autorima.
Pa onda srodni autori jedni pored drugih.
Pa tematski.
Pa onda...
I nikada nisam zadovoljna :(

Moram da se pohvalim i zahvalim;

danasc80-i i njenim divnim preporukama za Mona i Manjanu

Pogledajte prilog 176952

i svima ostalima(evidencija mi je nikakva,pa ne znam tacno kome da se zahvalim:rumenka:)

Pogledajte prilog 176953

a ima medju njima i nekih koje sam sama izabrala,pa videcemo....

:cao:
Tvoji spiskovi su definitivno najlepsi. Kao da sam u knjizari.
Uvecam sliku, pa virim i krivim glavu da procitam naslov i pisca…
Jer jedno su nazivi knjiga kako ih obicno mi damo kao spisak, a drugo su zive zivcate fotografisane knjige.
:zaljubljena:

i da su mi otvorili još jedan broj na djevojačko prezime,jer ne smiju toliko zaduženja na jedan

Ester, izjava je potpuno fenomenalna! Jos uvek se osmehujem. :)

Otkrij nam sta si donela iz biblioteke. :)

Dano, sapni sta citas. :)

Moje knjige su posvuda. :)
Na najvecoj polici nema vise mesta i trenutno izgleda prilicno haoticno.
Knjige rasporedjujem tematski, strucnu literaturu odvajam, mada i to ponekad nije slucaj jer imam knjige velikog formata pa ih automatski stavljam na pocetak reda police.
Knjige koje ne volim sklanjam u stranu. :)
Izdavace ne klasifikujem zajedno, mada je veoma dobra ideja.
Boje uskladjujem po nekom svom unutrasnjem osecaju.
Koliko god polica izgledala pretrpano, uvek znam gde je pojedina knjiga. :)

Neka dela drzim u sekretaru, na njemu su tri pregrade namenjene upravo knjigama.
Ostale su rasporedjene na police u obliku kocki (najmanje police koje imam).
Tu ih nehajno slazem jedne na druge jer mi estetski tako prija.
Deo je u dnevnoj sobi.

Imam i problematicnu policu.
Neobicnog je oblika, nalik na trougao ali ne geometrijski savrsena,
oput slova A sa tri crte. :) Ne znam objasniti. :rumenko:
Draga mi je jer je tatina rukotvorina, i veoma je efektna, lepa, ali ne znam kako da organizujem knjige na njoj.
I tako polica stoji zatrpana drndama, bocicama parfema, ramovima, svecama, kutijom za nakit.

Poslednja izmena:
etej me!
morala sam da jedem..što kaže Medo...i mi cigani imamo dušu
evo šta sam dovukla
Bolji čovek - Anita Nair
Sve što sam voleo -Siri Hustvet
Soba ljubavnika -Stiven Kerol
Zgrada izgibljenih snova - Ala Al Asvani (izem mu ime :mrgreen:)
Forsiranje romana reke - Dubravka Ugrešić :heart:
Taoci -Sandra Petrušiž
Katarina -Anja Seton

Pocnem sad da preturam po knjigama mog dragog i cenjenog muza :mrgreen: koje me nikad nisu zanimale, on je pre par godina kupovao one knjige sto su se prodavale uz vecernje novosti i ljudi moji nadjem pravo bogatstvo

Gordost i predrasude
Majstor i Margarita
Ocevi i oci

Jaooooooo kako sam srecna sada :hej:

etej me!
morala sam da jedem..što kaže Medo...i mi cigani imamo dušu
evo šta sam dovukla
Bolji čovek - Anita Nair
Sve što sam voleo -Siri Hustvet
Soba ljubavnika -Stiven Kerol
Zgrada izgibljenih snova - Ala Al Asvani (izem mu ime :mrgreen:)
Forsiranje romana reke - Dubravka Ugrešić :heart:
Taoci -Sandra Petrušiž
Katarina -Anja Seton

Počni od Katarine, pliz, baš me zanima.
Bolji čovek je mnogo slabiji od Kupea za dame, mada nije loš.

Dano, molim te reci mi šta čitaš. Obećavam da neću da je kupim, bar dok mi ne povećaju platu. :)

E pa dobro, kad neces trositi pare (odmah) evo ovako:
citam Ruka koja prva drzala moju Megi O'Farel. Za ovu je ove godine dobila Costa nagradu za roman, sto ce reci da je to prva koju je i zvanicni knjizevni britanski establisment priznao, dosad je bila samo miljenica masa :)
Prati dve paralelne price - jedne o devojci nekih '50-ih god. proslog veka koja iz provincije u zelji za uzbudjenjem dolazi u London i spetljava se sa urednikom jednog umetnickog casopisa i na taj nacin ulazi u boemsko drustvo. To je stvarno super, kako opisuje taj Soho, nacin zivota, rasprave, ma sve, uzivam. Drugi deo (onaj za koji mislim da bi tesko pao Mirki) jeste o paru koji dobija bebu i sad, to dokle sam dosla, prati njihov odnos prema tom novorodjencetu i promenu njihovog medjusobnog odnosa, ali sve obicne stvari, koje mozes da zamislis, nikakve velike tragedije, misterije i ostalo. Na mene taj deo ostavlja bas dubok utisak. Treba ta dva segmenta da se prepletu u nekom trenutku, ali jos nisam dosla dotle
Ono sto me zbunjujue, mozda deluje kao sitnica ali mi ne da mira, na korici pise da u tom da kazem savremenom delu, par dobija "kcerku Dzonu" a oni imaju sina Dzonu, pa mi sad nista nije jasno :eek:

Lamar mila, nemoj da me teras da :rumenko: Sve ste vi ovde prave citacice nego kao sto rekoh nekoc, meni trenutno zivotne okolnosti dozvoljavaju da se vise posvetim tome. Kad se to bude promenilo ima da me vidjate jednom u mesec dana kad vam kukam kako "od onomad" nisam ni retka procitala :sad2:

E stvarno kako slazete knjige ?
Ja po velicini i boji...al imam policu za svakog izdavaca posebno i razdvajam beletristiku od laganica.
Muzevljeve knjige su na posebnoj polici da se njegove crne ne mesaju sa mojim rozikastim :lol:

Zbog tog slaganja sam se uvek svadjala s mužem. On to slaže po tematici i po piscima. B'zveze. Ja to lepo po veličini (u doba dok sam ja kupovala knjige, nešto nisu ni bile interesantnih boja)... levo veće, pa prema desno sve manje, pa onda na te manje položeno još koliko može da stane.

Boze Rado :pop2: tebi je tek sad to postalo jasno ???? :eek:

Predlazem da uvedemo natJecanje....u sporoci citanja knjiga.
Cik Dano prijavi se ako smes :rotf:

Rukavica je bacena ! :cool:

meni se nešto čini da smo moja milica i ja u najozbiljnijoj konkurenciji za osvajanje tog natjecanja

naravno da si dobro i zdravo, koje i nama svima želiš :zag: kad si se obogatila za još jedan karton i onoliko lepih knjiga. Ja čitala samo Forsiranje romana reke... davno, davno, ali radi se o nekom skupu pisaca?!:think: možda

Lamar mila, nemoj da me teras da :rumenko: Sve ste vi ovde prave citacice nego kao sto rekoh nekoc, meni trenutno zivotne okolnosti dozvoljavaju da se vise posvetim tome. Kad se to bude promenilo ima da me vidjate jednom u mesec dana kad vam kukam kako "od onomad" nisam ni retka procitala :sad2:
Pa dok ne bude tako, ovako je, kako JA kazem :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back