Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шики, ’си читала Мишиму?

nije meni upućeno, ali ja čitala.. upoznala prevodioca... Mišima je više za dečake

Bilo svašta dobro da se pazari tada uz Večernje novosti i Politiku. I ja sam tada ćapila Bulgakova, pa Umberta Eka, pa Ljubavnika Ledi Četerli, Opsadu crkve Sv. Spasa čini mi se, Švejka...Kupovala sam tada manje više sve na šta sam naletela, sitna kinta, pa k'o velim leba ne jede...pa sam tako otkrila i Sinklera Luisa i još par pisaca za koje nisam znala, a odlični su.

ma bilo je divnih knjiga u tim edicijama, i ja sam kupila nekoliko koje sam želela da imam (kao Majstora i Margaritu) iako ne kupujem knjige.

Samo sam cekala koja ce prva da vidi i da prokomentarise :lol:
Meni muz juce zbog dzangrizanja dok sam to citala rekao da sam nadzak babetina :evil:

A zato su pune novine Ivane Stanković. Inače, ja sam isto nadžak baba i ponosim se time. To ne znači da si baba, nego da imaš svoj stav i ne libiš se da ga izneseš. A on (stav) se nekom ne svidja pa hoće da vas omalovaži tim izrazom (i stav i tebe). Tako ja to vidim.

Poslednja izmena:
Mislila sam da sam to ja,ali ja sam van svake konkurencije, jer ne stižem uopšte da čitam, a tako će biti još neko vreme.Toliko ne čitam, da me je sramota da pišem ovde.
Ali zato kupujeeeeeeeeem...možda i više od Rade.Tako da sam ubedljivo najgora: Rada kupuje i čita, a ja ne...
Dobro, evo stidim se.

Nego, videla sam da je Laguna izbacila naslov Zovem se sećanje - radnja ima dodirnih tačaka sa Vremeplovčevom ženom.I ovde se dvoje susreću kroz vekove u svakom novom životu...ali ih neka sila stalno razdvaja...Ne mora da znači da je isto, samo me je asociralo...

Ovo me podseti na davno procitanu Petu kartu /Jasminka Timotijevic VulicevicI To je prva knjiga serijala, a ja tek skoro cula da ima i nastavke. Da li je neko citao?

A sa ovom Katarinom me baciste u rebus :confused:, citala pre ihaj neku Katerinu (3 knjige) ne secam se pisca, pa ne znam da li je to to?!

Piiii, ebt, otišla na Lagunin sajt da virnem ovo "Zovem se sećanje", kad ono i Ivana Stanković izdala knjigu :lol:
Autobiografija, sine! "Sasvim iskrena ispovest jedne Beograđanke o putu ka svetskom vrhu", "progovara iz perspektive svoje duše", "Sjaj i beda svetskih modnih pista!" i tako dalje i tako bliže...:lol:

Jel to ona što će da vodi onaj šou za manekene ili sam je pomešala sa nekom drugom veoma poznatom ličnosti :lol::think:

Ovo me podseti na davno procitanu Petu kartu /Jasminka Timotijevic VulicevicI To je prva knjiga serijala, a ja tek skoro cula da ima i nastavke. Da li je neko citao?

A sa ovom Katarinom me baciste u rebus :confused:, citala pre ihaj neku Katerinu (3 knjige) ne secam se pisca, pa ne znam da li je to to?!

Ja možda jesam, al' se ne sjećam :mrgreen:...šalim se, nisam...nikad čula, iskreno..a kao pratim naše ženske pisce
a ova Katarina je Katarina...nije ta Katerina..i TA Katerina ima 4 knjige...i ja sam je ihaaaj čitala i ničega se ne sjećam, znam samo da sam ih izgutala...kao uostalom i Anđeliku, koja je imala čini mi se nekih 1o komaTa knjiga i to podebelih...Katerina bila crnka, Anđelika plava (boja meda) i imale su avantura svakakvih...i vazda nekog ko je bio zaljubljen u njih...eh...

Ja sam čitala Petu kartu i nastavak, Boja ljubavi pre tri-četiri godine, dok sam još bila član biblioteke. Fenomenalne knjige. Ko da si na krstarenju sa njima. :zaljubljena:

Drustvance, kupila sam u Vulkanu Kratki i cudesni zivot Oskara Vaa.
Bas sam radosna, vrtim repom. :)

Otisla sam bez primisli o knjigama, tek da popijem kafu i izvucem decka iz nocne na sat, dva.
Naravno, zavrsili smo u Vulkanu. :)

Zelela sam kupiti i "Midlseks - nesto izmedju", medjutim, romana nema.

Jedva cekam da pocnem citati Cudesni zivot, radujem se prepoznavanju delica Oskarovog traganja u sebi samoj.

Korice romana su veoma dopadljive, uredjene u pop art fazonu.
Medju mnogim strip junacima i crtezima, na koricama je i princeza Mononoke. :)
Nasmesila sam se ugledavsi je.

Opet cu napraviti malenu digresiju i preporuciti vam ovu fantasticnu animu Mononoke Hime http://www.imdb.com/title/tt0119698/
Mononoke hime je cudesno ostvarenje.
Dopada mi se naglasena simbolika anima, japanska kultura bogata i blistava u svojoj velicini, primetna alegorija,
mimezis koji podrhtava, jeca.
Antagonizam izmedju coveka i prirode.

Sa Mono&Manjana spiska precrtavam jedan naslov. :)

Zavrsila sam Klinci od dva metra, prir. Ljubica Arsic (Laguna), pocela sam to pre nekog vremena. U pitanju je zbirka prica raznih autora 20 v., sto savremenih sto klasika, ali odlican izbor - proseta se i kroz stilove, kroz vreme, kontinente, stvarno super. Isti je koncept kao Ostrvo na dva mora o kojem sam vec pisala, ali "Klinci" su mi se jos vise dopalo. Mozda zato sto je meni tema prijemcivija - sve su price o odrastanju, ali pojam odrastanja je potpuno razlicit za razne autore. Kod nekih je to ono kad ti se razbiju fantazije, negde je sukob sa svetom odraslih, negde je neki traumatican dogadjaj nagli prekid detinjstva, negde je to stupanje u odraslo doba pretece, cesto je sve prikazano kroz kontakst sa ranom seksualnoscu i tako. Zato je je izbor prica jos fantastasticni - sve je raznoliko, nista ne lici jedno na drugo. A sve odlicni i dokazani pisci.
Tako da, za sve ljubitelje kratke forme, najtoplija preporuka.

ovaj Bolji čovjek što čitam je definitivno za ljeto...tačno vidim onu jaru što isparava dok ga čitam
i kako onda da čitam brže
pravo indijsko selo, neženja od 5o god:mrgreen:...selo i ogovaranja i razni likovi
i čim malo ubrzam odnekud se u radnji pojavi ta vrućinčina...i onda opet ... klaj klaj

Ja sam čitala Petu kartu i nastavak, Boja ljubavi pre tri-četiri godine, dok sam još bila član biblioteke. Fenomenalne knjige. Ko da si na krstarenju sa njima. :zaljubljena:

Pa ti jesi clan biblioteke OVE!!!;)

Nadam se da cu do leta naci i nastavak mada kad sam pitala bibliotekar mi rece da nemaju ni Petu kartu:eek: a ja je iz te biblioteke uzela :dontunderstand:! Ocigledno je da ga je mrzelo da trazi!

Ministarstvo boli – Dubravka Ugresic, Samizdat, 300 str.

Vec sam citala gospodju Ugresic, ali uvek me iznova osvoji. Toliko je pronicljiva da bih se plasila da joj budem u blizini. Mislim da bi me prozrela onako do srzi, i da bi tacno znala sta mislim i osecam, i to bolje nego ja sama. Tesko da ja imam sta da skrivam od svojih misli i osecanja, ali bih se nekako osecala da su mi osecanja i misli pred njom potpuno “ogoljene”, a to priznacete nije bas prijatno.

Msm srecom po mene, ima ona pametnija posla nego da bude u mojoj blizini i da me prOzire :mrgreen: Ja to samo onako, hipoteticki.

O svojoj majci je pisala toliko lepo, toplo, i sa dubokim razumevanjem (i ne samo u ovoj, vec u svakoj svojoj knjizi u kojoj ju je spominjala), a bez i malo patetike ili skliznuca ka necem takvom :heart:

Knjiga je zapravo na temu, “nasi” tamo negde po belome svetu, posle ovih poslednjih “dogadjanja svih nasih naroda”. Posto je i ona jedna od tih “nasih”.
Dakle ja sam potpuno prolupala :(
Sve sto sam u ovom postu napisala je tacno osim :(... naziva knjige.
Msm, procitala sam u stvari
Muzej bezuvjetne predaje – Dubravka Ugresic, Samizdat, 300 str.
Eto. Pa vi sad' ako hocete da se druzite i dalje samnom lepo, a ako necete :rida: ... uclanicu se u klub... :think: "Izlapetisi" :(

Ja možda jesam, al' se ne sjećam :mrgreen:...šalim se, nisam...nikad čula, iskreno..a kao pratim naše ženske pisce
a ova Katarina je Katarina...nije ta Katerina..i TA Katerina ima 4 knjige...i ja sam je ihaaaj čitala i ničega se ne sjećam, znam samo da sam ih izgutala...kao uostalom i Anđeliku, koja je imala čini mi se nekih 1o komaTa knjiga i to podebelih...Katerina bila crnka, Anđelika plava (boja meda) i imale su avantura svakakvih...i vazda nekog ko je bio zaljubljen u njih...eh...

Mora da sam progutala onu cetvrtu knjigu:rumenko: davno bese:zper:!

Lepooo sad i ova Katarina ide na spisak!:whistling:

Lamar, nema veze necemo nikom reci:cool:! Nasi smo!!!:zag:

Poslednja izmena:
Dakle ja sam potpuno prolupala :(
Sve sto sam u ovom postu napisala je tacno osim :(... naziva knjige.
Msm, procitala sam u stvari
Muzej bezuvjetne predaje – Dubravka Ugresic, Samizdat, 300 str.
Eto. Pa vi sad' ako hocete da se druzite i dalje samnom lepo, a ako necete :rida: ... uclanicu se u klub... :think: "Izlapetisi" :(

Đes' Lamar, druže stari :mrgreen:
a, ne, mene u izlapetitisu niko prestić' ne može..( u ovoj našoj maloj biblioteci
:heart:)
ubjedljivo prvo mjesto
onda 1o mjesta prazno
pa onda....nek se stavi sam :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back