Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slatko sam se nasmejala
Radnja u ruskim klasicima
od 1. do 200. strane : opis prohladnog letnjeg prepodneva
od 201. do 400. strane : opis livade koju treba pokositi
od 401. do 600. strane : opis brkova glavne licnosti romana - kosaca
od 601. do 800. strane : opis suknje koju nosi devojka koja sluzi kosace lebom i rujnim vinom
od 801. do 999. strane : opis kosidbe
1000. strana: zaplet, kulminacija, ubistvo, kajanje, zatvor, oslobadjanje, svadba, svaleracija, tumor na mozgu, smrt.

mada ja uvek mogu da uživam u Ani....

A gde ja da kupim Gordost i predrasude i Razum i osecajnost gde, gde, gdeeeeeeeeeeeeeeee? :besna:
Narodna knjiga ih je prodavala za 100 din.
Ne znam da li jos postoje.
Al vidim i da si nasla :) slriveno blago.

etej me!
morala sam da jedem..što kaže Medo...i mi cigani imamo dušu
evo šta sam dovukla
Bolji čovek - Anita Nair
Sve što sam voleo -Siri Hustvet
Soba ljubavnika -Stiven Kerol
Zgrada izgibljenih snova - Ala Al Asvani (izem mu ime :mrgreen:)
Forsiranje romana reke - Dubravka Ugrešić :heart:
Taoci -Sandra Petrušiž
Katarina -Anja Seton
Tu knjigu imam cini mi se od kad znam za sebe i nikada al pazi NIKADA mi ruka nije krenula u njenom pravcu. Javi obavezno utiske.

Dano, molim te reci mi šta čitaš. Obećavam da neću da je kupim, bar dok mi ne povećaju platu. :)
Dajem joj 3 dana, a vi ?

meni se nešto čini da smo moja milica i ja u najozbiljnijoj konkurenciji za osvajanje tog natjecanja

A ne ne ne ne ne ne ne neeeeeeeeeeeeeeeeeeee...necete me pobediti u ovom natJecanju, ne ne ....JA sam najsporiji citalac na ovoj temi :rtfm: molim lepo.

U prilog toj cinjenici evo podatak da jos nisam odmakla od 1/3 Kaje (u nekim drugim okolnostima ovo bi bilo da se zalim, al posto je borbra za titulu , pa kakva god ona bila, u pitanju, ja se hvalim)

Mislila sam da sam to ja,ali ja sam van svake konkurencije, jer ne stižem uopšte da čitam, a tako će biti još neko vreme.Toliko ne čitam, da me je sramota da pišem ovde.
Ali zato kupujeeeeeeeeem...možda i više od Rade.Tako da sam ubedljivo najgora: Rada kupuje i čita, a ja ne...
Dobro, evo stidim se.

Nego, videla sam da je Laguna izbacila naslov Zovem se sećanje - radnja ima dodirnih tačaka sa Vremeplovčevom ženom.I ovde se dvoje susreću kroz vekove u svakom novom životu...ali ih neka sila stalno razdvaja...Ne mora da znači da je isto, samo me je asociralo...

Nego, videla sam da je Laguna izbacila naslov Zovem se sećanje - radnja ima dodirnih tačaka sa Vremeplovčevom ženom.I ovde se dvoje susreću kroz vekove u svakom novom životu...ali ih neka sila stalno razdvaja...Ne mora da znači da je isto, samo me je asociralo...

Videla sam i ja i vidim unapred da ce biti na top 20 listi, naslov je dopadlijv. I tako ja odoh da vidim kritike kriticara i obicnih ljudi na internetu - nije los nacin da proverim vredi li vremena (a i para). Prema onome sto sam dosad saznala - ne vredi za velike. I mene je podsetila na "Vremeplovcevu zenu" s tim sto ja bas zbog toga ne bih citala drugu knjigu sa slicnom tematikom, ali to sam samo ja. No, evo ovako kazu ljudi - knjiga je izgleda vise za mlade (iako pise da je proza za odrasle), cela ljubavna prica je suvise naivna i sa previse ponavljanja ceznje, zudnje, drhataja srca i sl. Kazu da lici na "Sumrak sagu". Autorka je dosad poznata po knjigama za mlade, ima neki u inostranstvu jako popularan serijal "Sestre po farmerkama" (ovde je to svojevremeno objavila Narodna knjiga ali ne znam koliko su devojcice citale). I trece, ovo je prva knjiga trilogije, nista se sad ne zavrsava, tako da oni koji kupe treba da se pripreme na cekanje.
Pozitivna strana je sto neki kazu da je romanticna i lepa i da se ne ispusta iz ruke, pa sad, ko sta voli i zeli....

I uzgred, samo ti nama svracaj ovde Kerefekice, bitna je namera da se cita :)

Imam jos 40 str. do kraja Megi O'Farel pa cu pisati utiske.

Videla sam i ja i vidim unapred da ce biti na top 20 listi, naslov je dopadlijv. I tako ja odoh da vidim kritike kriticara i obicnih ljudi na internetu - nije los nacin da proverim vredi li vremena (a i para). Prema onome sto sam dosad saznala - ne vredi za velike. I mene je podsetila na "Vremeplovcevu zenu" s tim sto ja bas zbog toga ne bih citala drugu knjigu sa slicnom tematikom, ali to sam samo ja. No, evo ovako kazu ljudi - knjiga je izgleda vise za mlade (iako pise da je proza za odrasle), cela ljubavna prica je suvise naivna i sa previse ponavljanja ceznje, zudnje, drhataja srca i sl. Kazu da lici na "Sumrak sagu". Autorka je dosad poznata po knjigama za mlade, ima neki u inostranstvu jako popularan serijal "Sestre po farmerkama" (ovde je to svojevremeno objavila Narodna knjiga ali ne znam koliko su devojcice citale). I trece, ovo je prva knjiga trilogije, nista se sad ne zavrsava, tako da oni koji kupe treba da se pripreme na cekanje.
Pozitivna strana je sto neki kazu da je romanticna i lepa i da se ne ispusta iz ruke, pa sad, ko sta voli i zeli....

.

čitala ova djevojčica :mrgreen:
ili sam više svaštočit

slatka je , ljupka...mislim da sam dvije knjige pročitala...uzrast djevojčica je oko 16 god, drugarice su i šalju jedna drugoj te farmerke...i onda pišu šta im se dešavalo..a inače te farmerke svakoj savršeno stoje, iako su različite građe...odrastanje, razočarenja...baš knjige za djevojčice
tako da mislim da je i ova, gore spomenuta knjiga, za taj uzrast

I uzgred, samo ti nama svracaj ovde Kerefekice, bitna je namera da se cita :)

Imam jos 40 str. do kraja Megi O'Farel pa cu pisati utiske.

E pa fino...da znamo :)
Ni meni se nije dopalo to što je slična Vremeplovčevoj ženi.Mislim, nema potrebe...otišla bih u uporedjivanje.
Još samo malo iiii biće vremena za čitanje kao pre....( nametnula sam sebi neka profesionalna usavršavanja i to traaaaje, pa nikako)

Za Katarinu sam već pominjala da se baš dopala mojoj sestri,a i tati. Kažu da im je legla. Ja sam, naravno, kupila knjigu sad kad je bila knjiga nedelje ( Rado, sestro rodjena :)

Ruka koja je prva drzala moju, Magi O'Farel (Laguna).
Prvo - UPOZORENJE: Knjiga nije za Mirku i majke sitne dece. Takodje nije ni za one koje su daleko od svake pomisli da budu majke (objasnicu kasnije zasto). Jeste za ljubiteljke Megi O'Farel.
Kao sto sam ranije napisala dakle, preplicu se dve price, jedna od otprilike '50-'70-ih a druga u danasnje vreme. Bavi se uobicajenim temama o kojima inace pise Megi O'Farel - veze, porodica, priroda secanja i uspomena i naravno, uvek nekakve strogo cuvane tajne u okviru porodice koje kad-tad moraju da isplivaju. To je segment koji mi se ne svidja - od pre polovine knjige zna se sve sta ce se dogoditi (a kao sve misteriozno) i ono sto mi je jos vise smetalo - nekako je nerealna. Podsetila me je na razlog koji je moja devedesetogodisnja nana davala mojoj mami kad ju je nagovarala da gleda latino serije - "Da vidis kako ima zlih ljudi". E pa tako i ovde. Likovi su potpuno bezlicni, i nakon knjige i citave price, nista cini mi se ne znamo o njima, nisu trodimenzionalni nego se dele na dobre i lose (i neutralne). Ona vec sada zna sta je dobitna kombinacijama kod njenih citaoca pa tu i gadja - tacno se zna gde bi trebalo da se place, gde da se pitas sta ce dalje biti i gde da strepis sto znas sta ce biti ali je to sto ce se dogoditi tuzno pa se unapred sekiras. Prava knjiga za plakanje (a mene trenutno u ovoj zivotnoj fazi nervira takva vrsta predvidljivosti mada mi se ranije desavalo da hocu da uzmem knjigu za koju unapred znam da bi trebalo da placem, pa to i ucinim :) )
Sta mi se dopalo - atmosfera vremena kao sto sam rekla i gomila sitnica kojima Megi O'Farel i dosad, pa i u ovom romanu, opisuje zivot u svakodnevnim sitnicama i nedoumicama. To mi se uvek dopadalo kod nje. I ono sto je meni najjaci segment - citava prica o materinstvu, koja se odvija na oba plana radnje, izuzetno je verno prikazana, i kako menja zivot zene i kako menja zivote muskarca i zene, narocito na samom pocetku. To je zaista odlicno izvedeno i vrlo plasticno. Zato sam i rekla da nije za one kojima trneutno majcinstvo nije u fokusu - ne znam koliko ce se sroditi sa tematikom, a ona je vazna za knjigu i posvecena joj je velika paznja. I kao sto rekoh, dobro je izvedeno.
Takodje, kao i sve njene knjige, ne ispusta se iz ruku.
Dakle, ocena je sledeca - da nije u tim sitnicama i tom majcinskom segmentu ostavila tako lep utisak na mene rekla bih da je za mene knjiga potpuno zaboravljiva i mlaka. Ovako, imam ipak osecaj da sam nesto lepo dobila te sam zadovoljna procitanim.

E i da, zaista je ogromna Lagunina brljotina ono sto sam ranije napisala - na koricama je u sadrzaju navedena "kcer" a glavni likovi imaju sina. Mozda se ne cini kao velika greska ali to je lako proverljiva cinjenica i covek ima osecaj da ni u izdavackoj kuci nisu stigli knjigu da procitaju, a kamoli lektorisu.

Poslednja izmena:
Ja mislila to bezvezne knjige kao prodaju se uz vecernje novosti :roll: :lol:

Bilo svašta dobro da se pazari tada uz Večernje novosti i Politiku. I ja sam tada ćapila Bulgakova, pa Umberta Eka, pa Ljubavnika Ledi Četerli, Opsadu crkve Sv. Spasa čini mi se, Švejka...Kupovala sam tada manje više sve na šta sam naletela, sitna kinta, pa k'o velim leba ne jede...pa sam tako otkrila i Sinklera Luisa i još par pisaca za koje nisam znala, a odlični su.

Ti! :cmok2:

Jel preko neta popust onaj koji pise na sajtu?

Јесте.
Умањено је одприлике за поштарину.
Ако купујеш више књига исплати се , ако ћеш да наручиш једну све ти дође једно дал си исла у прву књижару у крају или си наручила преко сајта, како ти воља.
Ал ако наручујеш више књига то је нека минимална уштеда.

На коју си се књигу намерила ?

Јесте.
Умањено је одприлике за поштарину.
Ако купујеш више књига исплати се , ако ћеш да наручиш једну све ти дође једно дал си исла у прву књижару у крају или си наручила преко сајта, како ти воља.
Ал ако наручујеш више књига то је нека минимална уштеда.

На коју си се књигу намерила ?

Za sada na Zarobljeni snovi (uzela sam je iz biblioteke, procitala, ali bih volela da imam svoju)
i na ovu
http://alnari.rs/alnari/DUHOVI DIVLJINE.aspx
(to je za sada :lol:)

Piiii, ebt, otišla na Lagunin sajt da virnem ovo "Zovem se sećanje", kad ono i Ivana Stanković izdala knjigu :lol:
Autobiografija, sine! "Sasvim iskrena ispovest jedne Beograđanke o putu ka svetskom vrhu", "progovara iz perspektive svoje duše", "Sjaj i beda svetskih modnih pista!" i tako dalje i tako bliže...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back