/una/
Domaćin
- Poruka
- 3.006
Preporuci nekog ako se setis![]()
Ja sam mislila na Bosance uopste.... onako, ne na pisce

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Preporuci nekog ako se setis![]()
Ja sam mislila na Bosance uopste.... onako, ne na pisce![]()
Baš sam njuškala Jergovića sad na sajmu, ali nisam prelomila da ga uzmem.
Znači, dobar?
Meni je baš prijao Miomir Petrović, tj. Lisičje ludilo i Persijsko ogledalo. Sad sam uzela Bakarne bubnjeve.
I moram da pohvalim i Konstantinovo raskršće (Stoiljković?). Možda nije baš opravdala sve one silne nagrade i publicitet, ali je meni bila jako osvežavajuća.
Ja sam mislila na Bosance uopste.... onako, ne na pisce![]()
Ne dam!![]()
Lapot-Živojin Pavlović, Knjiga o Milutinu-Danko Popović, Gorila-Dušan Savković, Timor mortis-Selenić. Eto, malo pronjuškah po svojoj biblioteci. Te knjige sam svojevremeno volela.
..ja ću ti reći šta je najbolje od Jergovića---Dveri od oraha...priča o porodici unazad ispričana, 6oo strana...sirova, ali svejedno topla
..poslije sam čitala svašta nešto od njega, jedino mi taj malboro donekle opravdao Dveri
Ja nesto ne gotim domace pisce
Rado, ako procitas ''Pustinjski cvet'' javi utiske.
Citam vas i mislim se ...mrzela sam lektiru , uvek sam izbegavala , sve sam te knjige citala kasnije kad sam ja htelapod etiketom sta oni meni sta cu ja da citam.
Al nisam citala Bukovskog i ne planiram skoro.
Nisam citala ni Selindzera ...
I ko zna sta jos nisam procitala i ne mislim da sam zbog toga ista hendikepiranija.
Procitala sam bezbroj nekih knjiga za koje zna mali broj ljudi , koje mnoge ne zanimaju,volim autore koji nisu izvikani a drmnu tetoliko da posle danima ne mozes da dodjes sebi i obozavam domace pisce.Nekako uvek se prvo za njih uhvatim pri izboru, i evo posle jedno 5 godina necitanja domacih autora (osim Petrovica i Djurdjevicke ) ponovo mi se probudila zelja da citam domace redom. Tako da sam napravila listu svoju i resila da to sve pokupujem i da krenem.
Strasno me zanima kakav je talas naisao u nasoj knjizevnosti.
Inace ne znam jesam vam ikada rekla koliko sam volela da citam npr Djukanovica ( koktel menhetn mi je bio), Danila Nikolica ( sve mi je super) ....
U, Rada je u pravu! To su sve odlicni pisci i odlicne knjige. Selenic je meni bas ono, msim... Imam neki njegov komplet (samo da napomenem narocito Uni, izdanje Svjetlost Sarajevo), i sve su mu odlicne.
1.Ocevi i oci
2.Prijatelji sa Kosancicevog venca
3.Timor mortis4.Pismo glava
5.Memoari Pere bogalja
Ko voli Selenica i nije procitao nesto od ovoga, neka uzima, ne zna se koja je bolja.
Da li je neko od vas čitao knjigu "Lovac na zmajeve"?
Čula sam da je odlična...![]()
nemoj da pričaš da nisi čitala? nećeš se pokajati.
u svakom slučaju, nađoh u ''delta sitiju'' u knjižari ''vulkan'' roman ''na drini ćuprija'' za 551 dinar...missim, toliko novaca za fenomenalan roman, a kojekakve gluposti koštaju mnogo više.
moraću sledeći put tamo da kupim ''budenbrokove'' tomasa mana. jednostavno, mnogo volim tog pisca, a nemam ni jednu njegovu knjigu.
Pricalice,na zalost tako je.U Delfiju Marijana Mateus kosta 700 i nesto dinara(meki povez),Mesa Selimovic tvrd povez 324 din...![]()
Pricalice,na zalost tako je.U Delfiju Marijana Mateus kosta 700 i nesto dinara(meki povez),Mesa Selimovic tvrd povez 324 din...![]()