Koja knjiga je dobra od Izabele Aljende, sem Kuce duhova i jedne u kojoj se pominje, cini mi se, smrt cerke?
E pa, Tatjana, ovako ti stoji stvar sa Izabelom Aljende.
Kuća duhova je treći (i najsamostalniji) deo njene trilogije koju čine još i
Kći sreće i Portret u Sepiji.
Ja sam prvo pročitala Kuću duhova i potpuno se oduševila Izabelom. Posle sam ovde u ovoj našoj Biblioteci saznala za trilogiju, pa sam pročitala prva dva dela i ponovo treći. Drugi jeste nastavak prvog, isti likovi, tj. naslednici, ali treći je prilično samostalan. Pominje se samo neki tip iz drugog dela, pa je dalje o njegovoj porodici. Posle sam odgledala i film Kuća duhova sa fenomenalnim Džeremi Ajronsom, Meril Strip, Glen Klouz, Vinonom Rajder i neizostavnim Špancem Antoniom Banderasom.
To o smrti ćerke je
Paula i zanimljiva je i lepa jer ona priča o svom i životu svoje porodice, osim činjenice da se ona toga priseća na samrničkoj postelji ćerke. Ima naravno i delova o bolesti. Nije mi bila mučna, samo tužna.
Slična prisećanja su i u romanu
Ishod naših dana. Koji mi je bio manje zanimljiv jer sam dosta već pročitala u Pauli i bio mi je nategnut. Posle je neko rekao da imala ugovor da završi u odredjenom roku, a izgleda da inspiracije baš i nije imala. To slobodno preskoči.
Ima onda još i roman
Eva Luna... koji sam pročitala i zaboravila, pa je Esterita morala da me ubedjuje da sam čitala.
Nije loš, ali ja sam se izgleda bila predozirala Aljendeovom u tom momentu.
To je to što sam ja čitala (možda još nešto morala bih da pogledam u spisku kod kuće). Znači, neizostavno trilogija.
Neke forumašice su čitale još neka dela, znam sigurno za Lamar i Esteritu, pa će one verovatno dodati još. Mota mi se nešto po glavi, jedna od njih je rekla da čitala nešto što joj je najbolje, ali ja sad ne mogu da se setim.