Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma veliki je shit sa tim teskim knjigama, enciklopedijama, nekih u skupocenim povezima sa zlatnim slovima, a svaka teska barem kilo zive vage,
to polica ne moze da izdrzi.Onda stavljas najteze dole i ne vidis ih kad h trazis, onda se iznerviras pa redjas jednu preku druge, ali i tu nista ne vidis
i tako stalno ih nesto iznova redjas, pravis neke nomenklature u glavii oje vec posle dva sata zaboravis pa onda sledeceg dana sve ispocetka.

...

On i sam kaze da je knjige nasledio od oca, kupovao ih po antikvarnicama, ne znam zasto bi bilo cudno da bas te knjige ( antikvarne) stoje
ovako naredjane. Pa skoro da je tako i kod mene samo sto ja bacam kad vidim da su redovi do plafona.
A svakako da ima jos neku malo uredniju svoju biblioteku. Ovo mu dodje kao onaj njegov muzej nevinosti.

Hm... (za svaki slucaj) - knjige iz biblioteke Vjeverica (koje su danas moje) sam dobila kao novogodisnji poklon u maminoj firmi. I neke druge su pokloni...

Uzgred, da li je neko mozda citao Izdisaj Brune Santeka (s kvacicom)? Ova recenzija http://brutek.bloger.index.hr mi se ucinila prilicno interesantnom, pa ako je neko citao bila bih mu zahvalna da napise par rijeci o utiscima.

Poslednja izmena:
Quentine, takva je i moja kad krečim, ali nisam skoro... Elefterija, takva je bila moja kad sam se udala, no i to je bilo davno... Sad mi sve više liči Pamukovu...:rotf:

:p I ovo je slikano poslije godišnjeg čišćenja i brisanja prašine sa svake knjige pojedinačno, a svemu tome je prethodilo krečenje. Sad je sve nadžidžano kojekakvim sitnicama, sličicama i sl.

Ma veliki je shit sa tim teskim knjigama, enciklopedijama, nekih u skupocenim povezima sa zlatnim slovima, a svaka teska barem kilo zive vage,
to polica ne moze da izdrzi.Onda stavljas najteze dole i ne vidis ih kad h trazis, onda se iznerviras pa redjas jednu preku druge, ali i tu nista ne vidis
i tako stalno ih nesto iznova redjas, pravis neke nomenklature u glavii oje vec posle dva sata zaboravis pa onda sledeceg dana sve ispocetka.

Nemam ja mnogo enciklopedija, sve su ostale u roditeljskoj kući. Imam nešto rječnika, ali ne previše.
Moraću ozbiljno da razmislim o tom zastkljivanju. Možda postoji neka varijanta pleksiglasa, ako je jeftiniji od stakla. A valjda je i izdržljiviji, kad ja puknem policu laktom, ovako smotan...

Ne mogu da te zamislim smotanog...:lol: Jedino se ti kriješ, svi se manje-više poznajemo. Daj baci sličku da te vidimo...;) Jednu onako, ispred biblioteke, kao Pamuk...:)

- - - - - - - - - -

Tatu smo danas izveli iz bolnice i sad je kod mene, tj. u svom stanu. Od čitanja nema ništa, a Gras je toliko dosadan sa svojim Psećim godinama, da ozbiljno razmišljam da batalim posle sto i kusur strana. Možda je problem u meni, previše sam opterećena ovih dana oko tate.

:p I ovo je slikano poslije godišnjeg čišćenja i brisanja prašine sa svake knjige pojedinačno, a svemu tome je prethodilo krečenje. Sad je sve nadžidžano kojekakvim sitnicama, sličicama i sl.

Nemam ja mnogo enciklopedija, sve su ostale u roditeljskoj kući. Imam nešto rječnika, ali ne previše.
Moraću ozbiljno da razmislim o tom zastkljivanju. Možda postoji neka varijanta pleksiglasa, ako je jeftiniji od stakla. A valjda je i izdržljiviji, kad ja puknem policu laktom, ovako smotan...
Ma ne mogu sliku da nadjem, moja je prijateljica u Beogradu pravila po meri takvu biblioteku sa staklom,
tri zida od poda do plafona sve zastakljeno, obicno je staklo u pitanju, ako se strpis u junu
cu uslikam tu njenu pa ces videti. To je za biblioteku stvarno nesto najsavrsenije sto sam do sada videla.
Ovo kod mene je i za cipele i za knjige, tashne i jos neki krs , zato ne sme nista da se vidi:D
a i ovde je sve po meri neplativo.

- - - - - - - - - -

Ne mogu da te zamislim smotanog...:lol: Jedino se ti kriješ, svi se manje-više poznajemo. Daj baci sličku da te vidimo...;) Jednu onako, ispred biblioteke, kao Pamuk...:)

- - - - - - - - - -

Tatu smo danas izveli iz bolnice i sad je kod mene, tj. u svom stanu. Od čitanja nema ništa, a Gras je toliko dosadan sa svojim Psećim godinama, da ozbiljno razmišljam da batalim posle sto i kusur strana. Možda je problem u meni, previše sam opterećena ovih dana oko tate.
Pa trebalo je pazljivo da citas sta ja pisem i zasto nemam nerv da ga citam.

Sad je sve nadžidžano kojekakvim sitnicama, sličicama i sl.

.

Normalno, uostalom. ko još drži samo knjige u biblioteci. Normalan svet ima 1:1, koliko knjiga-toliko i kojekakvih trica.

I samo da kažem za televiziju - Quentin ćaska sa nama, o biblioteci - ok, ali ćaska :trlja:

:)

- - - - - - - - - -

Pravim i ja po meri, a moguce je staklo od poda do plafona i to u svim mogucim varijantama, ali mnogo love kosta, za te are mozes da kupis 1000 knjiga ako
ih placas recimo po 3 evra.
Prelepo je kada je staklo zeleno pa se vide lepo i knjige.

1zmmbeh.jpg

Američki plakar za knjige - savršeno! Kako se toga nisam setila. Samo se naprave kraće police, a ne po ceo metar i nema uvijanja pod teretom.

Uh ja sa zakasnjenjem, meni se svidja ova Pamukova. Ali za gledanje. Vrlo je filmska , vec se vidim kako otvaram vrata neke napustene kuce i nabasam bas na prizor sa fotke ( ono ogledalo je predivno kad smo vec kod toga). Kazem, vrlo je slikovita biblioteka sa primesom misterioznosti. Mada i dalje hejtujem Pamuka. Pljuc Pamuk dosadni. Zao mi je .

Elem, dalje, zavrsavam polako Otmenost jeza, u pravu je bila Bi, neki prelom kao da se desava negde na polovini i poceh da se otvaram ka likovima prozeta nekom novostecenom toplinom. Ne vidim nikakvu razliku u samoj knjizi doduse tako da nisam sigurna sta je tacno prouzrokovalo naglo prolece.

Konacno moj slobodni vikend, konacno sam prizdravila, i bas je pala kisha. Tako da se pakujem polako, idem za NS da obidjem baku i nosim Peregrinku pa je mozda konacno zavrsim:)

Ma nema šanse.
Ma taman posla da stavljas sliku pa da se razocaramo:)
Quentin je srednje visine ( nesto izmedju 175 i 182 ), smedja kosa, smedje oci, relativno vitak, a ja cu naci odgovarajucu sliku za njega.
Imam nekoga na umu al ne znam ni kako se taj zove( neki americi,mozda i nemacki glumac, uvek mu zapadne sporedna uloga), ali uskoro turam sliku.:D

Normalno, uostalom. ko još drži samo knjige u biblioteci. Normalan svet ima 1:1, koliko knjiga-toliko i kojekakvih trica.

I samo da kažem za televiziju - Quentin ćaska sa nama, o biblioteci - ok, ali ćaska :trlja:

:)

- - - - - - - - - -

Američki plakar za knjige - savršeno! Kako se toga nisam setila. Samo se naprave kraće police, a ne po ceo metar i nema uvijanja pod teretom.
Ma ja bas zbog tih trica i kucina i bacam ove vitriine, sve to samo skuplja prasinu, nicemu ne suzi, ali ajde kao da imas neke ukrase, nesto nasldejeno, nesto
kupljeno u vreme kada covek misli da ce ziveti 100 godina.
Ja sam stvarno ovakav prvo videla kod te moje beogradske prijateljice, zena je arhitekta, slike gotovog uvek ima u glavi unapred, njeno je staklo valjda i iz 5-6 delova,
plakar izgleda kao da je sav od nekih kvadrata ili pravougaonika, avrseno.

Ciao moljci!!

Ja nisam knjigu otvorila svih ovih dana..samo strebam Deutsch. Cak ni na krstu ne dolazim, ai Fb sam zanemarila. Imam brdo knjiga do pola i na cekanju.kad naucim nemacki..vidimo se opet..Do tada srecno i lepo citanje!!
:cmok:

Ma taman posla da stavljas sliku pa da se razocaramo:)
Quentin je srednje visine ( nesto izmedju 175 i 182 ), smedja kosa, smedje oci, relativno vitak, a ja cu naci odgovarajucu sliku za njega.
Imam nekoga na umu al ne znam ni kako se taj zove( neki americi,mozda i nemacki glumac, uvek mu zapadne sporedna uloga), ali uskoro turam sliku.:D

Pogodila si oko 60% :D

Samo da mahnem...

Poslovne obaveze jednim delom zavrsene u utorak,zbog cega nisam imala nikakav praznik.Od utorka sam bila u Bgd..za svoju dusu i besomucno obilazila butike i knjizare.
Overila sam akciju Vulkana - klasici.Namera mi je bila da kupim Jadnike,ali ni u jednom od tri tržan centra,nije ih bilo.Uzeh Anu Karenjinu i Velika ocekivanja.
Nameravam da uzmem jos neke do kraja akcije.

Ugadjala sam sebi maksimalno, cak uspela da pesacim i po 7 km, obidjem mesta koja volim i koja mi nedostaju, provedem vreme sa ljudima koje takodje volim i koji mi nedostaju...Generalno, mogla bih da se vratim u Bgd za stalno...
Toliko ugadjanjem i trosenja opravdavam nema jem praznika i nastavkom poslovne agonije vec od ponedeljka, a tarja e , sa manjim pauzama, gotovo do septembra.

Sa Delfi akcije narucila sam 20 knjiga.Nesto sebi, nesto za poklon...jos nisam uplatila,pa nisu ni stigle, naravno.

Biblioteka nikako da dodje na red.Sve vreme nam se pravi ostali namestaj,ali u planu je i imam ideju da bude od poda do plafona u staklu koje ce biti uokvireno medijapanom.

duusa, i ja sam naručila Plamen na istoku. A sa te gomile od ranije imam Raskol i Sireninu stolicu (ova prva mi se više dopala). Naručila sam još Kralj mora umreti, Prvi dan, Put za Jerusalim, Hvala za uspomene, Bar-kod mog života i još neke kojih ne mogu trenutno da se setim, napisaću kasnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back