Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro veče :)

Na početku malo o temi a posle spam :mrgreen:

Slabo sam čitala prethodnih dana (biće u spojleru objašnjenje zašto :mrgreen:). Sad sam završila sa nekim obavezama i već ću večeras ranije da legnem i uživam u čitanju. Planiram da uzmem ovih dana nešto u Laguni da održim popust. Verovatno će to biti neka od ove dve poslednje Saramagove, a ranije sam razmišljala i o Velikiću. Sada je izvesniji Saramago. A razmišljam i o ovoj akciji u Vulkanu. Uzela bih Velika očekivanja. Većinu od onih ponuđenih imam. Videću još. Imam vremena do 1. maja.

Uh, od početka aprila, dan za danom samo su se nameštale obaveze. Sajam mi je oduzeo dosta vremena pa nisam stizala da čitam, ali to je bio posao pa se ne žalim zbog toga. Obaveza koja je bila i zadovoljstvo se ticala plesa. Juče je u Novom Sadu bilo jedno takmičenje i ja sam učestvovala. NIje bilo mnogo učesnika (koliko zna da ih bude), i postojale su određene kategorije (razvrstavanje se vršilo po tome koji se plesovi igraju i po godinama, jer je nerealno da neko sa recimo 13 pleše u istoj grupi sa nekim ko ima 30). U mojoj kategoriji bilo je naš šestoro i svi smo bili iz naše škole, tako da je podijum bio samo naš:) Ja sam ovojila bronzu, ali mi je to potpuno nevažno jer sam išla da se družim i dobro provedem sa ljudima sa kojima godinama plešem i koje volim. Bilo je naravno i onih koji su ovo doživeli kao da je ovo takmičenje od neke životne važnosti, što je meni potpuno besmisleno. Nije bilo novčanih nagrada ili nečeg tome sličnog, već su svi dobili neke pohvalnice, prva tri mesta medalje, i sve devojčice/devojke/žene (jer kao što rekoh podela je bila i po godinama) su dobile po kalu bez obzira na plasman. Nama je bilo super u putu ka Novom Sadu, u povratku takođe, zezali smo se, pevali, jeli naravno čim je bus krenuo... Kao ekskurzija. Odavno nisam bila na jednoj i ova mi je baš prijala.
Tako da, bez obzira što smo mi svi bili opušteni, morali smo prethodnih dana da ipak vežbamo, pa je i to razlog mog zanemarivanja knjige.:)
A, realno, mogla sam pre neki dan kad sam išla da vadim ličnu kartu da ponesem knjigu sa sobom (zaboravila sam) i baš bih dosta pročitala jer sam čekala više od tri sata u redu!

Eto to sam imala da vam kažem. NAdam se da ću u sledećem upostu moći konačno da kažem da sam nešto pročitala:lol:

zar se i dalje toliko čeka na ličnu kartu? Baš ti je bilo divno u NS. Rado se sećam takvih putovanja sa pevanjem i zezanjem....šteta što ih sad kad smo veliki ima malo

ja sam gledala taj spisak više puta, pa merkala, pravila neki spisak, ali ne mogu da navučem 10 nikako . Možda bismo mogle da se udružimo za jednu narudžbinu. Dogovorimo se kod koga da pošalju, poštarinu plaćamo po pola....

Nego sad Elefteria pomenu neke naslovi koje se ja ne sećam da sam videla na spisku. Jel se taj spisak menja? Znam da je ranije bilo takvih slučajeva. Ili je to bilo u knjižari, nisu uvek bile iste knjige?

zar se i dalje toliko čeka na ličnu kartu? Baš ti je bilo divno u NS. Rado se sećam takvih putovanja sa pevanjem i zezanjem....šteta što ih sad kad smo veliki ima malo

ja sam gledala taj spisak više puta, pa merkala, pravila neki spisak, ali ne mogu da navučem 10 nikako . Možda bismo mogle da se udružimo za jednu narudžbinu. Dogovorimo se kod koga da pošalju, poštarinu plaćamo po pola....

Nego sad Elefteria pomenu neke naslovi koje se ja ne sećam da sam videla na spisku. Jel se taj spisak menja? Znam da je ranije bilo takvih slučajeva. Ili je to bilo u knjižari, nisu uvek bile iste knjige?

Sve sto iole valja,rasprodato je u prvih par sati...vec predvece spisak je bio prepolovljen i bas pratim, ostalo je ono sto niko nece i tako ce biti do kraja, mada se na ranijim akcijama desavalo kad se probere,naknadno ubace par atraktivnijih naslova, ne bi li pokrenuli da se zbog njih rasproda i to sto im stalno ostaje...

U 10h kada je akcija startovala,bilo je nemoguće ući na sajt..i to punih sat vremena.masovno se ljudi bunili.
Kad sam konacno uspela,toliko sam zurila da sam neke naslove propustila,a narucila neke koji i nisu nesto...
Ovog puta je bilo i knjiga koje inace nisu redovne na akcijama i u startu je moglo da se bira...

Poslednja izmena:

Ja sam čekala bogme u redu dobrano. Apsolutna neorganizovanost ali ima i onoga da pojedine nije baš briga što ljudi čekaju.
Jeste, baš mi je bilo lepo u Novom Sadu :)

Sada nema ništa dobro od naslova na Laguninoj akciji. Ja ni prvi dan nisam mogla da navučem 10 komada a kamoli sada.

E da, čitam:mrgreen: I to se desilo :lol:

Sve sto iole valja,rasprodato je u prvih par sati...vec predvece spisak je bio prepolovljen i bas pratim, ostalo je ono sto niko nece i tako ce biti do kraja, mada se na ranijim akcijama desavalo kad se probere,naknadno ubace par atraktivnijih naslova, ne bi li pokrenuli da se zbog njih rasproda i to sto im stalno ostaje...

U 10h kada je akcija startovala,bilo je nemoguće ući na sajt..i to punih sat vremena.masovno se ljudi bunili.
Kad sam konacno uspela,toliko sam zurila da sam neke naslove propustila,a narucila neke koji i nisu nesto...
Ovog puta je bilo i knjiga koje inace nisu redovne na akcijama i u startu je moglo da se bira...

Dokle da vas učim... Napunite korpu pa posle izbacujte... ;)

- - - - - - - - - -

Ja sam čekala bogme u redu dobrano. Apsolutna neorganizovanost ali ima i onoga da pojedine nije baš briga što ljudi čekaju.
Jeste, baš mi je bilo lepo u Novom Sadu :)

Sada nema ništa dobro od naslova na Laguninoj akciji. Ja ni prvi dan nisam mogla da navučem 10 komada a kamoli sada.

E da, čitam:mrgreen: I to se desilo :lol:

Ja u NS, ako Bog da, idem u petak i subotu. Ponovo ista ekskurzija ko prošle godine, samo druga deca...

duusa, i ja sam naručila Plamen na istoku. A sa te gomile od ranije imam Raskol i Sireninu stolicu (ova prva mi se više dopala). Naručila sam još Kralj mora umreti, Prvi dan, Put za Jerusalim, Hvala za uspomene, Bar-kod mog života i još neke kojih ne mogu trenutno da se setim, napisaću kasnije.

Pocela sam da citam Plamen na istoku, videcu kako ce biti do kraja, za sad obecava.
Ja sebi namestila alarm da zvoni u deset dok se knjige ne preberu, nasla 14 koje mi se svidele, al cerka kaze cekaj da dodjem sa posla pa da vidim i ja sta cu. I kad je stigla oko sest uvece, jedan naslov se rasprodao, a dva su nestala - nema ih na spisku i ne pise da je rasprodato. A njoj se nista ne svidja, dzaba sam cekala. I ja daj juri na brzinu da jos nesto ne ispari, nisam pre toga stavila u korpu vec u spisak zelja pa nikako da nadjem a i nekoliko puta sam prelistavala spisak sve se nadajuci da ce iskrsnuti ono sto sam htela. Uglavnom razmisljala sam o Putu za Jerusalim, Ljubav moje ljubavi, Germanik... a zao mi sto je nestala Knjiga lekova Deliv...( nesto) Dejn i sto se rasprodalo Mojsijevo zavestanje

Bice valjda opet neke akcije, muz mi ponudio da narucim ono 3 za 499 din ali tu mi se nista nije dopalo

- - - - - - - - - -

.

U pravu si,nisam se toga ni setila...
Iskusno....

- - - - - - - - - -

Ovo deluje interesantno...

Nagrađena dela svetske književnosti na popustu...

Isplati se?
Ti nam uvek izracunas i uporedio sa popustom za noc knjige...

Idem da vidim koji su naslovi...

- - - - - - - - - -

Pocela sam da citam Plamen na istoku, videcu kako ce biti do kraja, za sad obecava.
Ja sebi namestila alarm da zvoni u deset dok se knjige ne preberu, nasla 14 koje mi se svidele, al cerka kaze cekaj da dodjem sa posla pa da vidim i ja sta cu. I kad je stigla oko sest uvece, jedan naslov se rasprodao, a dva su nestala - nema ih na spisku i ne pise da je rasprodato. A njoj se nista ne svidja, dzaba sam cekala. I ja daj juri na brzinu da jos nesto ne ispari, nisam pre toga stavila u korpu vec u spisak zelja pa nikako da nadjem a i nekoliko puta sam prelistavala spisak sve se nadajuci da ce iskrsnuti ono sto sam htela. Uglavnom razmisljala sam o Putu za Jerusalim, Ljubav moje ljubavi, Germanik... a zao mi sto je nestala Knjiga lekova Deliv...( nesto) Dejn i sto se rasprodalo Mojsijevo zavestanje

Bice valjda opet neke akcije, muz mi ponudio da narucim ono 3 za 499 din ali tu mi se nista nije dopalo

Knjiga lekova Deliverans Dejn je bzvz..citala sam je pretproslog leta i pisala o njoj..na kraju sam je sva srecna poklonila...
Meni je jedino zao Puta u Jerusalim...

- - - - - - - - - -

Ovo deluje interesantno...

Nagrađena dela svetske književnosti na popustu...

Dopadaju mi se neki naslovi,ali sam ustanovila da mi je zbog isključive kupovine po akcijama,clanski popust spao na 17%

Kako sam glupa :rumenko:
Ja sve na brzaka, da mi ne pobegnu :dash:, za par knjiga sam znala da ih hocu, i njih sam prve kliknula, ostale na brzinu kao da vidim o cemu se radi da bas ne uzmem neku glupost...i naravno da sam uzela, uopste ne znam ni kada sam kliknula na "zabiberite mu corbu" jos kad mi je stigla aahhhha prcvoljak reko sad cu da zovem da se bunim nisam ja ovo porucila uvalili mi...posle gledam spisak uvalila sam sama sebi..to ne mozes ni da poklonis nekome a da ga ne uvredis. Nema veze ostale su mi ok.
Al Rado ovo gore mi nije ni palo na pamet. Svasta od mene majke mi.

[QUOTE

Knjiga lekova Deliverans Dejn je bzvz..citala sam je pretproslog leta i pisala o njoj..na kraju sam je sva srecna poklonila...
Meni je jedino zao Puta u Jerusalim...

[/QUOTE]
E lakse mi sad, bas sam se bila zagrejala za Knjigu lekova
Idem da gledam sta ima novo na popustu :-)

- - - - - - - - - -

Tu mi se dopada više naslova. Ali se ne snalazim sa računanjem popusta. Da li onaj popust (23%) koji piše pored knjige nešto znači i da li na njega ide još neki?

I mene isto zanima, kako se racuna popust?

jel zna neko dal ima negde da se besplatno skine od stivena kiga to.. mrzim e knjige da citam, al ocu tu knjigu da imam oba dela, barem su dva dela bila u biblioteci nekada.

i dal neko zna kako sa scribida da se skinu knjige besplatno?

- - - - - - - - - -

jao znam da ovde citate uzvisene knjige...ali ja hocu TO. :lol:

uzvisene knjige :lol: pa mozda ima i poneka takva :))

Mene mrzi vec neko vreme da pisem pa se nakupilo cetiri za sad, evo samo ukratko.

“Man alive!” Mary Kay Zuravleff. Poslednjeg dana letovanja, na parkingu ispred restorana, iznenadan udar groma pogadja oca i menja zivot cele porodice. Emocije se krecu od podrske ocu i suprugu pri oporavku, do prikrivenih zelja da je poginuo na licu mesta, brige za buducnost, popustanje u skoli, drame jednog od sinova, itd itd. Neobicna tema zaista. Ovo nije knjiga koja se lako I brzo cita. Bar meni je trebalo vise od tri nedelje da je procitam.

“The Farm”, Tom Rob Smith. Roditelji su prodali sve sto su imali u Londonu I odselili se u Svedsku na imanje. Posle izvesnog vremena i otac i majka zovu sina jedinca i optuzuju ono drugo, otac majku da je luda a majka oca da je ucestvovao u kriminalu. Ocekivala sam interesantniju pricu, ali najveci nedostatak je da je knjiga napisana nekako hladno, bez osecaja, bez ikakve topline glavnog junaka (pisano u prvom licu), na mahove cak i pateticno.

“What the Nanny Saw”, Fiona Neill. Ciklit za plazu, na pocetku je I bilo interesantno mada predvidljivo, do kraja je prica postala glupa I banalna. Doduse nisam ni ocekivala nesto bolje.

“Revenge”, Yoko Ogawa. Price, za sad vrlo interesantne i svaka je povezana sa prethodnom (ili se pominje isto mesto, npr napustena posta u kojoj se nalazi ogromna kolicina zrelih kivija, ili se pominju likovi iz prethodne price, ili desavanja). Stigla sam do sredine knjizice, jako mi se dopada.

Ali i ja sam bila vredna i pročitala Pilotova žena, Anita Šriv, Laguna, 266 strana. Pročitala sam je za 4 dana što je za mene ekstra brzo, jer mi se baš dopala i stalno me zanimalo šta će biti dalje.
Ženi javljaju da je avion kojim je pilotirao njen muž pao. Kuću opsedaju novinari, policija, državni istražni organi, komisije aviokompanije i kojeko.... Dok ona pokušava da15-ogodišnju ćerku drži dalje od svog tog haosa, istraga ukazuje na mogućnost da je bilo samoubistvo... Izvinite ako sam suviše rekla, ali nisam mogla da odolim zbog sličnosti sa nedavnom nesrećom Džerman vingsa.
Ima tu nekih opštih mesta, previše predvidivih momenata, ali i iznenadjenja. U svakom slučaju - zanimljivo!

Počela sam Majka je samo jedna, Mikloš Vamoš.

Kako sam glupa :rumenko:
Ja sve na brzaka, da mi ne pobegnu :dash:, za par knjiga sam znala da ih hocu, i njih sam prve kliknula, ostale na brzinu kao da vidim o cemu se radi da bas ne uzmem neku glupost...i naravno da sam uzela, uopste ne znam ni kada sam kliknula na "zabiberite mu corbu" jos kad mi je stigla aahhhha prcvoljak reko sad cu da zovem da se bunim nisam ja ovo porucila uvalili mi...posle gledam spisak uvalila sam sama sebi..to ne mozes ni da poklonis nekome a da ga ne uvredis. Nema veze ostale su mi ok.
Al Rado ovo gore mi nije ni palo na pamet. Svasta od mene majke mi.

Sve sam brinula da to stavljanje u korpu nista ne znaci dok stvarno ne kliknem na kupi...ja sam jos gluplja,ne brini...

- - - - - - - - - -

jel zna neko dal ima negde da se besplatno skine od stivena kiga to.. mrzim e knjige da citam, al ocu tu knjigu da imam oba dela, barem su dva dela bila u biblioteci nekada.

i dal neko zna kako sa scribida da se skinu knjige besplatno?

- - - - - - - - - -

jao znam da ovde citate uzvisene knjige...ali ja hocu TO. :lol:

TO je kultna knjiga!
Pamtim film jos kao klinka..pre nego sto sam i saznala za knjigu.
Imam dva primerka iste..i ono staro sa dve knjige i ono kolekcionarsko.
Ne znam ima li da se negde skine u e - formatu.

TO je kultna knjiga!
Pamtim film jos kao klinka..pre nego sto sam i saznala za knjigu.
Imam dva primerka iste..i ono staro sa dve knjige i ono kolekcionarsko.
Ne znam ima li da se negde skine u e - formatu.

trazila sam da skinem i nigde nisam nasla, reko mozda neko zna za neki link. bas me nervira sto ne mogu da nadjem. ja sam prvo procitala knjige, pa gledala film.

a ovo za scribid niko ne zna..:rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back