Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ste zaboravili...
http://www.delfi.rs/vesti/vest/2120..._samo_na_sajtu_wwwdelfirs_delfi_knjizare.html

Komšinica, ja i njene koleginice s posla napabirčismo 30 komada, sve zbog besplatne dostave...:zcepanje:

Pa to znači i mora da se naruči 30 komada da bi bila besplatna dostava. Jer 20 komada košta 1998 dinara, pa ne može besplatno. A pošto su tamo naveli da ta akcija mora posebno iz tehničkih razloga, znači, ne možeš da kupiš još jednu nezavisnu knjigu i prebaciš 2.000 dinara?! A koliko bi koštala dostava za 10 komada.
Ja kao da me zanima. Nisam pažljivo pročitala (sad ću!) ali ima dosta knjiga o ishrani. A ja pošto sam ceo život na dijeti stalno kupujem te knjige, nadajući se da ću od toga da oslabim ;)

Vodi moja ekipa :tease:

Baš mi je drago da si čitao Srdu...
Samo se vi bečite i kerebečite, ja ga volim pa volim :zaljubljena:

Evo, ja ću o Jergoviću, pa ti pucaj. :cool:
Čitao sam Srda pjeva u sumrak na Duhove i još nešto ranije, ali ne znam šta. Čitam i razne stvari koje piše po novinama, ali to nije književnost, iako često jeste o književnosti.
Utisak je da Jergović književnost više voli i poznaje je, nego što kao pisac može da joj pruži. U prozi ima previše opštih mjesta, patetičnih momenata i iskliznuća u novinski diskurs i stil, iako etičnost i intelektualnu hrabrost ne mogu da mu osporim, bar o ovome što sam čitao.
Sličan je slučaj i sa Muharemom Bazduljem koji, izgleda, shvata da je bolje biti odličan kritičar opće prakse i publicista, nego sasvim osrednji pisac.
A da je poznaje, poznaje je :kpozdrav:
(Mislim književnost)
Plus etika i intelekt. Kud ćeš više :manikir:

- - - - - - - - - -

Ali vidim da ima i toga što ste većinom (kao i Bi) čitali baš one lošije knjige.
A ja vam lepo pričam koje su dobre :rtfm:

Ja sam juce pisala ali ne znam u kojoj zoni sumraka mi je nestao post.

Htela sam reci da citam Jergoviceve Dvore od oraha i jednostavno uzivam. Meni bas prija.

Ispratila sam mamu i tatu, da su mogli ostati duze... Sad povratak u stari ritam.
Na Uskrs sam napunila 35 godina :) I moje (plavo) jaje je bilo apsolutni pobednik.

Nisi u pravu, ni Bi nije na Jergovićevoj strani, nego na mojoj. :heart: Ako uopšte o tome pričamo.
Nisam mislila Jergovića nego na kuckanje jajima. Kažeš da si pobedila i zato si u manjini:lol: Ali i Kanela ti se pridružila pa ste sad zajedno u manjini:lol:

Jedva čekam da prođe ova nedelja i da se završe neke obaveze jer mi je kratak dan, ne mogu da stignem sve:D Sad moram da idem da vadim ličnu kartu... Obožavani šalteri me čekaju sada :roll:

Eleni je na PDF Knjizevnost postavila link , intervju sa Orhanom Pamukom na temu moja biblioteka.
Procitati obavezno.

https://anaarpartblog.wordpress.com/2014/12/18/orhan-pamuk-moja-turska-biblioteka/

A ovako izgleda njegova biblioteka, Radi ce se bas dopasti:D

21611411ck.jpg

Naručila sam 10 knjiga u utorak i danas su mi ih doneli. Sećam se da sam prošli put kukala koliko im dugo treba, pa je red i da ih pohvalim sad kad su bili efikasni. A tek mi je posle došlo iz du.... u glavu da treba sve to NEGDE smestiti. :whistling: p.s. Poštarina je 150 din.
I da, i dalje čitam Bibliju otrovne masline, tek sam prešla polovinu i zasad mi se mnogo više sviđa Bujno leto.

Mrs. Bi (ili ko je već pitao), Ema i beba su razdvojeni, tek smo počeli pomalo da je dovodimo do vrata sobe u kojoj on boravi da ga vidi. Pribojavam se još uvek, ne znam kako će reagovati kad joj bude baš blizu tj. ne znam kako da ih propisno upoznam, a da joj baš ne podmetnem bebu pod nos. Znam da ona nije agresivna, ali mogla bi možda iz straha da ga gricne, nisam pametna.

Jeste, ja sam pitala, jer ne znam kako se "obavi" to upoznavanje. Mada stalno se na youtubu pojavljuju neki snimci kako kuce paze na bebe... Ali verovatno je posao i držati ih razdvojene. Verujem da će se lepo složiti.

I meni je Bujno leto bolje od Biblije. To mi je bila jedna od najboljih knjiga te godine kad sam je čitala. I baš je se rado setim.

Šta si to sve naručila, ako imaš vremena da se pohvališ bar nečim.
Ja sinoć pokušala da napravim spisak, pa napabirčila 7. Jer ja stalno mislim o tome gde ih smestiti. Bojim se da mi ne bude kao na onoj slici što je stavila Rayela.

Medjutim, nisam se još hvalila, moja biblioteka je gotova, a ja nikako da nadjem dovoljno vremena da poslažem knjige. Izvukla sam kutije iz ormana, plakara, ispod stolova... i stavila na police. E sad još treba da ih izvadim iz kutija i složim. A neću to da radim na brzinu. Hoću da uživam, jer taj trenutak čekam više od 5 godina. Ja kao da imam narodnu biblioteku. A imam 4 police dužine oko metar svaka. Pa kad složim, onda ću da slikam.

Pošto mi je biblioteka još malo pa slična Pamukovoj, možda je došlo vreme da i ja napišem nešto...:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Inače, javili su mi danas mejlom iz Lagune da je moja pošiljka poslata i da je očekujem za 2-6 dana. Isto sam naručila u utorak.

Памук се мени допао са Зовем се црвено, тачније, одушевио ме је.
Спада у једну од мени најдражих књига. Оних због којих патиш како се ближи крај.
Легла ми је само тако.
Али ова библиотека, ако није нека насумице изабрана сличка са нета, већ заиста његова, ми се ни мрвицу не допада.
Три минута ту би ми било превише.

Mislim da je to samo ilustracija sa tog bloga, a ne Pamukova lična biblioteka.
Njegova je, Eleni kaze da on sam u tom intervjuu sedi tu pored onog narandzastog telefona.
A tvoja kao nije takva? :D

- - - - - - - - - -

21614333wi.jpg

On i sam kaze da je knjige nasledio od oca, kupovao ih po antikvarnicama, ne znam zasto bi bilo cudno da bas te knjige ( antikvarne) stoje
ovako naredjane. Pa skoro da je tako i kod mene samo sto ja bacam kad vidim da su redovi do plafona.
A svakako da ima jos neku malo uredniju svoju biblioteku. Ovo mu dodje kao onaj njegov muzej nevinosti.

Некако изгледа прљаво. Није до књига, до намјештаја, зидова, детаља.
Мени је врло непријатан призор.
Не чини ми се као креативан хаос, инспираивних детаља, већ само набацано.
А онако организоване мисле.

Medjutim, nisam se još hvalila, moja biblioteka je gotova, a ja nikako da nadjem dovoljno vremena da poslažem knjige. Izvukla sam kutije iz ormana, plakara, ispod stolova... i stavila na police. E sad još treba da ih izvadim iz kutija i složim. A neću to da radim na brzinu. Hoću da uživam, jer taj trenutak čekam više od 5 godina. Ja kao da imam narodnu biblioteku. A imam 4 police dužine oko metar svaka. Pa kad složim, onda ću da slikam.
I moja ce biti u junu gotova, ali ja sada izbacujem vitrine , ugradjujem neki plakar 4 metra duzine i 2,40 visine ( od zida do zida i tavanice), sve zatvoreno jer ne mogu vise da brisem prasinu,
Front su samo ogledala:D

- - - - - - - - - -

Некако изгледа прљаво. Није до књига, до намјештаја, зидова, детаља.
Мени је врло непријатан призор.
Не чини ми се као креативан хаос, инспираивних детаља, већ само набацано.
А онако организоване мисле.

Ma ja sam sigurna da je to zaista neka vrsta malog muzeja, ne zalazi on bas cesto tamo, a i ko danas ima onakav telefon.

I moja ce biti u junu gotova, ali ja sada izbacujem vitrine , ugradjujem neki plakar 4 metra duzine i 2,40 visine ( od zida do zida i tavanice), sve zatvoreno jer ne mogu vise da brisem prasinu,
Front su samo ogledala:D

Zar svi ovdje pravimo nove biblioteke? Našao sam nekog stolara koji sve zna, sve može, brz je i nije skup. Mislio sam da napravim klasičnu policu preko čitavog zida, od poda do plafona, da mi najzad sve knjige budu pregledne. Sad stoje u tri reda, pa kad nešto tražim, moram da sklanjam sve koje su ispred nje. Istina, kad bih stavio staklena vrata, riješio bih problem prašine, ali kako da izvedem staklena vrata toliko visoka, od poda do plafona? :think:
Sad to izgleda ovako, sa knjigama u tri reda jedan iza drugog:
polica_ava.jpg

Prilozi

• polica ava.jpg
    polica ava.jpg
    99 KB · Pregleda: 6
Meni ova biblioteka izgleda vrlo sarmantno i uzasno prasnjavo.

Ja sam, kad sam kupovala biblioteku uzela vec gotove elemente. Simpo je pre par godina imao zastakljene bibliteke visine 210 cm i sirine 60, sa levim i desnim vratima, tako da je moglo lepo da se kombinuje. Mi uzeli nekoliko i lepo rasporedili. Nema prasine, predivno!

Zar svi ovdje pravimo nove biblioteke? Našao sam nekog stolara koji sve zna, sve može, brz je i nije skup. Mislio sam da napravim klasičnu policu preko čitavog zida, od poda do plafona, da mi najzad sve knjige budu pregledne. Sad stoje u tri reda, pa kad nešto tražim, moram da sklanjam sve koje su ispred nje. Istina, kad bih stavio staklena vrata, riješio bih problem prašine, ali kako da izvedem staklena vrata toliko visoka, od poda do plafona? :think:
polica_ava.jpg
Kako mi se svidja ova biblioteka!

- - - - - - - - - -

Ja sam, kad sam kupovala biblioteku uzela vec gotove elemente. Simpo je pre par godina imao zastakljene bibliteke visine 210 cm i sirine 60, sa levim i desnim vratima, tako da je moglo lepo da se kombinuje. Mi uzeli nekoliko i lepo rasporedili. Nema prasine, predivno!
Mislis na Orhanovu (ili ilustraciju, sta li je vec) biblioteku?
I meni upravo tako izgleda. Sarmantno, pocetak XIX veka :)

To je najbolja varijanta. Zastakljeno. Kventinova dobro izgleda (kao u Gradskoj biblioteci) ali su se police povile pod teretom knjiga. Znam da je Krasuljak pominjala da su njene i pucale, pa ih podbočila knjigama. A čime drugim. Ali i za knjige, kao i za cveće i lepe komade nameštaja treba imati prostora. A malo nas u stanovima može to da obezbedi.

Ona navodna Pamukova biblioteka na prvoj slici mi se ne dopada. Sve izgleda kao da će svakog momenta da se smandrlja. A neke su se već smandrljale.

Poslednja izmena:
Meni je Pamukova simpatična za gledanje, ja ne bih mogla u takvom haosu da se snađem. Ali jeste šarmantna.
Evo moje police, sad sam u gužvi pa je malo neurednije, izgleda kao totalni kičeraj naspram Pamukove i Kventinove. :D
policacrop.jpg

Trebaju mi još bar dve-tri ovakve da bih smestila sve što imam. Ali nema mesta, sad smo još ugurali bebeći krevetac u tu sobu...

polica_ava.jpg
Pravim i ja po meri, a moguce je staklo od poda do plafona i to u svim mogucim varijantama, ali mnogo love kosta, za te are mozes da kupis 1000 knjiga ako
ih placas recimo po 3 evra.
Prelepo je kada je staklo zeleno pa se vide lepo i knjige.

1zmmbeh.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back