Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mm (nije Metju Mekonahi, ali meni taj glumac ionako nije nešto privlačan, više volim crne) čita elektronske knjige otkako ima tablet, ali ja i dalje izvrdavam, volim papir pa to ti je.

Mučim se na ovim temeraturama, imam nizak pritisak i stalno mi se spava, jedva uspevam i nešto laganije da pročitam.

Kad je bilo to Metju Mekonahi, htedoh da kažem da je mm - Mitar Mirić, al' sam se suzdržala. Sad nisam uspela..

To za spavanje sam već pominjala. Imam utisak da sam u neprestanom dremežu. A to mrzim :dash:

Drage moje, bas ste me obradovale brigom za me(ne):heart:
Ne, trebalo je - i jesam- da idem u posetu, od jutra sam uplasena, nervozna, gresim, saljem komentare namnjene ovde na druge pdf. svega i svacega tu beše...
Tako, godinama, valjda je i ovo iza mene,
Ne bih o tome, ali samo da kazem ovo: Toliko sam uhvatila strah od bolnica, mirisa bolnickih soba, straha pred vratima, kad udjem, kad izadjem, da ponekad iskreno pomislim da bih da se negde sklonim, krevet,sijalica, knjiga i da citam, spavam,citam,spavam, ali i ponesto da :zjede:
No, imam ja VAS, imate i VI mene(bas sam skromna, a) a to je jako utešno, divno je zapravo, divno i predivno:heart2:
P.S. Odoh pod tuš, ali ću se vratiti, ako ne, onda -do sutra:bye:

Divno sam se provela večeras, gledala na bazenu s komšinicom Igre na vodi... Nešto poput igara bez granice. Prelepo...
Parove sam pročitala do 350-te strane. :super: Dokaz da o seksu može da se piše i čisto, lepo, nevino. Ne mora kao Vidojković. Čak i o prevari. Prosto je ni ne doživljavam kao prevaru, a ima je dosta u knjizi...

Sutra je mamin rođendan i ja ću ići kod nje. Još jednoj je forumašici rođendan, i ja joj ga ovom prilikom čestitam. :heart:

Dobro veče svima :)

Imam za vas jedno pitanjce, da mi kažete, ako ste čitale, koje su knjige (od ovih koje ću navesti) dobre? Gledala sam spiskove koje su mi koleginice dale, pa gledam šta da pozajmim. Sutra jedna koleginica treba da mi donese Vremeplovčevu ženu i Igračicu Gou. Ne znam da li sam omanula što se tiče ovih knjiga?

A gledala sam još i :
Pariska žena, Pola Meklejn
Soba ljubavnika, Stiven Kerol
Japanski ljubavnik, Rani Manika
Pod mesečinom boje šafrana, Nikol Foseler
Mačje oko, Margaret Atvud
Gojine utvare, Žan Klod Karijer
Šangajska konkubina, Hung Jing

Ne mogu da se setim da li je u skorije vreme bilo reči o ovim knjigama ovde. Moram da napravim neku selekciju, a ne znam šta je vredno čitanja.

Od Margaret Atvud sam razmišljala ranije da kupim Slepog ubicu, ali sam u međuvremenu odustala (ne znam da li grešim).

Imam za vas jedno pitanjce, da mi kažete, ako ste čitale, koje su knjige (od ovih koje ću navesti) dobre? Gledala sam spiskove koje su mi koleginice dale, pa gledam šta da pozajmim. Sutra jedna koleginica treba da mi donese Vremeplovčevu ženu i Igračicu Gou. Ne znam da li sam omanula što se tiče ovih knjiga?

A gledala sam još i :

Ne mogu da se setim da li je u skorije vreme bilo reči o ovim knjigama ovde. Moram da napravim neku selekciju, a ne znam šta je vredno čitanja.

Od Margaret Atvud sam razmišljala ranije da kupim Slepog ubicu, ali sam u međuvremenu odustala (ne znam da li grešim).

E Pahuljice, kako si samo napravila spisak sa kog nijednu knjigu nisam citala :) Samo Vremeplovcevu zenu. Veoma je neobicna. Nije mi bas medju top 10 svih vremena, ali vredi je procitati. Slepog ubicu sam citala, ali mi se nije narocito svidelo. Macje oko imam, ali jos nisam procitala (ako se jednog dana, kad pocnem pa mi bude poznato, ne ispostavi da jesam).O ovim "obojenim" se pisalo, mozda ne bas u skorije vreme. Mislim da su sve dobile pozitivne ocene. Ali vec ce se javiti neko ko je citao. Ja samo da prekratim vreme...

Hvala, Snežna. Ljubim te.
Odlične su obe knjige, nisi pogrešila, ja sam ih čitala. I Japanski ljubavnik je dobar, sasvim drugačije od Rani Manike. Ustvari, njoj su svi romani drugačiji, a ja sam ih sva tri čitala i svi su odlični.

Vremeplovčeva žena i Igračica Gou su odlične. Pravi izbor :super:

Japanskog ljubavnika nisam čitala niti ću, jer mi se toliiiiko dopala Mati pirinča od istog pisca da neću da kvarim utisak i menjam mišljenje.
Posle te knjige (Mati pirinča) mrzim Japance pa hoću da to tako i ostane. Tako hoću. Tačka.

Inače ta Mati pirinča je odlična osim nekoloko poslednjih poglavlja koja su malo njanjava ali ipak ne kvare bitno utisak.

Znaci, kada sam od svih knjiga sa spiska procitala samo Vremeplovcevu zenu i Macije oko!
Nije dobro...
Vremeplovceva zena je neobicna, ako je uzmes videces zasto, meni se dopala upravo zbog te neobicnosti, a ja volim kako Atvudova pise tako da volim sve njene knjige, pa moras sama da doneses odluku...
Igracicu goa nisam citala, tako da ide na spisak.

Poslednja izmena:
Slepi ubica je upečatljiva knjiga. Atvudova je ozbiljan pisac, al i pored fantastičnih kritika koje dobija meni kod nje nešto ozbiljno ne leži.
Iritantni su mi bili njeni opisi, jer je došlo do toga da čim lik počne da uranja u razmišljanja, dileme i neka lična previranja, ona odmah bježi na opise. Samo dodirne psihu. Sve to dođe na svoje, jasno je sve, al meni su smetali ti prelazi na haljine taman kada postane zanimljivo. Frustrira.
Interesuje me kakva je njena životna priča. I kod Slepog ubice i Moralnog poremećaja se provlači život dvije sestre. Moralni poremećaj je isto interesantan. Nije radnja zaokružena kao kod Slepog ubice, pisana je po glavama i nekako je nedovršena, al jako fino je opisala dijete u tom jednom kratkom dijelu. Volim kada pisac piše iz ugla djeteta i kada se pozabavi svom stravom odraslog svijeta iz malenog dječijeg ugla. E, tu recimo nije bježala ni na haljine ni porculan, kao kod Slepog ubice.

Slepi ubica je upečatljiva knjiga. Atvudova je ozbiljan pisac, al i pored fantastičnih kritika koje dobija meni kod nje nešto ozbiljno ne leži.
Iritantni su mi bili njeni opisi, jer je došlo do toga da čim lik počne da uranja u razmišljanja, dileme i neka lična previranja, ona odmah bježi na opise. Samo dodirne psihu. Sve to dođe na svoje, jasno je sve, al meni su smetali ti prelazi na haljine taman kada postane zanimljivo. Frustrira.
Interesuje me kakva je njena životna priča. I kod Slepog ubice i Moralnog poremećaja se provlači život dvije sestre. Moralni poremećaj je isto interesantan. Nije radnja zaokružena kao kod Slepog ubice, pisana je po glavama i nekako je nedovršena, al jako fino je opisala dijete u tom jednom kratkom dijelu.
Volim kada pisac piše iz ugla djeteta i kada se pozabavi svom stravom odraslog svijeta iz malenog dječijeg ugla.
E, tu recimo nije bježala ni na haljine ni porculan, kao kod Slepog ubice.
E, te knjige ili delovi nekih knjiga su mi uvek najbolji.
Daj neki spisak ovakvih knjiga.
Mogu i ja da priložim neki svoj ako te zanima kada budem imala više vremena :)

E, te knjige ili delovi nekih knjiga su mi uvek najbolji.
Daj neki spisak ovakvih knjiga.
Mogu i ja da priložim neki svoj ako te zanima kada budem imala više vremena :)
Meni ne treba vremena, jer ih znam samo dvije: ) Možda i više, al da mi ne padaju sada na pamet.
One koje znam si čitala, nema čovjeka koji nije, ali što se mene tiče obje su fantastične.
Selindžer i Harper Li. Lovac u žitu i Ubiti pticu rugalicu.
Ne spadaju mi u dječije knjige, pogotovo ne Ubiti pticu rugalicu koja se bavi ozbiljnim temama i divnom perspektivom djeteta.
Mrzim što i ja nemam spisak:D

A gledala sam još i :

Sa spiska sam citala - Pod mesecinom boje safrana i Sangajska konkubina..(doduse, ovu drugu poodavno).
Obe su dobre, svaka na svoj nacin..Sada se bolje odn. svezije secam Mesecine i fina je knjiga..Engleskinja u Arabiji..
Ne mogu da se setim ni sta sam pisala o njoj..pokusaj da nadjes preko pretrage ali za citanje je dobra. Za kupovinu msm da ima i boljih..

Pahuljice, ja sam čitala te dve poslednje, uzmi ih slobodno (Gojine utvare i Šangajsku konkubinu). Igračicu Goa nisam (nije joj ime Goa, već je go neka stara kineska strateška igra).
Slepog ubicu sam htela, ali ste se sve žalile da su sitna slova, pa sam odustala, moram da čuvam oči za sve silne knjige koje tek nameravam da pročitam. Kakvo je Mačje oko? (ja sam od Atvudove samo Sluškinjinu priču čitala; imala sam i nekakvu Penelopu u elektronskom formatu, ali me je mrzelo da čitam s ekrana).

Sestra i zet su otišli na more pa se malo odmaram od njih jer inače svaki čas svraćaju da se družimo. Prošle nedelje su mi banuli dok sam bila razgaćena u stanu.

Citam 'Crveni sari', malo sam koristila pretragu teme i videla vrlo sarolike komentare, dacu svoj doprinos cim zavrsim knjigu.
A pred spavanje citam u pdf verziji 'Dnevnik jednog penzionera', hvala Lamar za tu dozu zabave koja mi lepo zaokruzi dan.
Usput pokusavam da nam nadjem smestaj za more... :)

Jes' stvarno lepo piše (samo ja ne čitam) Igračica goa a ne kao što ja napisah Goa:rumenko:

E dobro, knjige valjaju, i onda ću pozajmiti i pročitati sve :) Hvala :)

A za Slepog ubicu su podeljena mišljenja, znači:think: Onda će (eventualna) kupovina te knjige sačekati..

Ostalo mi je još pedesetak strana Francuskog ljubavnika, pa malo kasnije pišem prikaz.

Nego, je l' imate utisak kad čitate poslednjih stotinak strana neke knjige, da čitate brže nego dok niste došle nadomak kraja? Mislim, ja čitam verovatno istom brzinom kao i do tad, ali mi poslednjih sto strana nekako proleti :lol:

Jes' stvarno lepo piše (samo ja ne čitam) Igračica goa a ne kao što ja napisah Goa:rumenko:

E dobro, knjige valjaju, i onda ću pozajmiti i pročitati sve :) Hvala :)

A za Slepog ubicu su podeljena mišljenja, znači:think: Onda će (eventualna) kupovina te knjige sačekati..

Ostalo mi je još pedesetak strana Francuskog ljubavnika, pa malo kasnije pišem prikaz.

Nego, je l' imate utisak kad čitate poslednjih stotinak strana neke knjige, da čitate brže nego dok niste došle nadomak kraja? Mislim, ja čitam verovatno istom brzinom kao i do tad, ali mi poslednjih sto strana nekako proleti :lol:
Баш сам то хтео да питам, да ли је име или се мисли на игру. Дакле игра.
Мени брже почну да пролазе странице тачно од половине књиге. Наравно, субјективни утисак.

Vremeplovčeva žena i Igračica Gou su odlične. Pravi izbor :super:

Japanskog ljubavnika nisam čitala niti ću, jer mi se toliiiiko dopala Mati pirinča od istog pisca da neću da kvarim utisak i menjam mišljenje.
Posle te knjige (Mati pirinča) mrzim Japance pa hoću da to tako i ostane. Tako hoću. Tačka.

Inače ta Mati pirinča je odlična osim nekoloko poslednjih poglavlja koja su malo njanjava ali ipak ne kvare bitno utisak.

Ne znam zasto misliš da "Japanski ljubavnik" pokvario utisak romana "Mati pirinča"? Ja sam pročitala oba, zaista je i Japanski ljubavnik izuzetan roman...
Moguc je razlog sto su u romanu"Mati pirinča" Japanci prikazani kao zivotinje bez premca, meni se činilo da cu omrznuti čitav Japan, ali, rat je rat, mada, poznato je da su neke nacije bile uzuzetno nasilne...........da ne davim...

Nego, ja se nosim mislju da kupim Amargedon, vdim da je reklamiraju, svakao bi je trebalo pročitatit, ma koliko čovek mislio da se zla dogadjaju drugima, da svima treba verovati bez rezerve, da prvi komšija moze biti brat a ono se desi da je najstrašniji zlocinac (ko je citao Divne kosti, zna o cemu pricam,i ima primera i primera)?
Mislim da cu je kupiti, ima li neko da vec jeste?
Pozdrav (trebalo je na pocetku) dragde dame i muski kavaljeri, nadam se da bez posledica izdrzavate ove vrucine:heart:

Igračica goa je super knjižica.
Kratka i efektna. Bude ti žao kad već kraj: )
I ta igra go, to je poput šaha, slična logika, igra se na tablama 19x19 polja, zapisuju poteze i igraju danima, i djevojka iz romana ju opisuje kao borbu kraljevstava (uf, kakva riječ: ) kako ide ovo?) a ne samo dvojice kraljeva. To mi se poređenje dopalo.
I istočnjački je roman, sve vrijeme ti je jasno da je u pitanju Kina i Japan. Što meni recimo promiče kada je Murakami u pitanju, gdje među zapadnjačkom muzikom i kulturom tek povremeno provije činjenica da se piše o Japancima.

E to si dobro uocila kod Murakamija.

A sto se tice romana ``Divne kosti``, to je jedan od najstrahovitijih i najtuznijih trilera, a kako je napisan, fantasticno.
A tek sta reci za kraj romana, pa za to sam zivela i disala dok sam ga citala...

E to si dobro uocila kod Murakamija.

A sto se tice romana ``Divne kosti``, to je jedan od najstrahovitijih i najtuznijih trilera, a kako je napisan, fantasticno.
A tek sta reci za kraj romana, pa za to sam zivela i disala dok sam ga citala...
Mozes ovde da ga pogledas, registruj se, a bogami nista nije losiji ni tuzniji od knige, jedan od retkih ekranizovanih romana koji ekranizacijom nije nista ili skoro nista- izgubio.

http://www.leptiricabioskop.com/filmovi/the-lovely-bones-divne-kosti-2009/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back