Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Ma frka bre, nema veze sa nekom bolescuBiljo, nisam razumela ono za infuziju, nemoj da me plasis.

Hvala Bogu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma frka bre, nema veze sa nekom bolescuBiljo, nisam razumela ono za infuziju, nemoj da me plasis.

Mm (nije Metju Mekonahi, ali meni taj glumac ionako nije nešto privlačan, više volim crne) čita elektronske knjige otkako ima tablet, ali ja i dalje izvrdavam, volim papir pa to ti je.
Mučim se na ovim temeraturama, imam nizak pritisak i stalno mi se spava, jedva uspevam i nešto laganije da pročitam.

Dokaz da o seksu može da se piše i čisto, lepo, nevino. Ne mora kao Vidojković. Čak i o prevari. Prosto je ni ne doživljavam kao prevaru, a ima je dosta u knjizi...

Dobro veče svima
Imam za vas jedno pitanjce, da mi kažete, ako ste čitale, koje su knjige (od ovih koje ću navesti) dobre? Gledala sam spiskove koje su mi koleginice dale, pa gledam šta da pozajmim. Sutra jedna koleginica treba da mi donese Vremeplovčevu ženu i Igračicu Gou. Ne znam da li sam omanula što se tiče ovih knjiga?
A gledala sam još i :
Pariska žena, Pola Meklejn
Soba ljubavnika, Stiven Kerol
Japanski ljubavnik, Rani Manika
Pod mesečinom boje šafrana, Nikol Foseler
Mačje oko, Margaret Atvud
Gojine utvare, Žan Klod Karijer
Šangajska konkubina, Hung Jing
Ne mogu da se setim da li je u skorije vreme bilo reči o ovim knjigama ovde. Moram da napravim neku selekciju, a ne znam šta je vredno čitanja.
Od Margaret Atvud sam razmišljala ranije da kupim Slepog ubicu, ali sam u međuvremenu odustala (ne znam da li grešim).
Samo Vremeplovcevu zenu. Veoma je neobicna. Nije mi bas medju top 10 svih vremena, ali vredi je procitati. Slepog ubicu sam citala, ali mi se nije narocito svidelo. Macje oko imam, ali jos nisam procitala (ako se jednog dana, kad pocnem pa mi bude poznato, ne ispostavi da jesam).O ovim "obojenim" se pisalo, mozda ne bas u skorije vreme. Mislim da su sve dobile pozitivne ocene. Ali vec ce se javiti neko ko je citao. Ja samo da prekratim vreme...

E, te knjige ili delovi nekih knjiga su mi uvek najbolji.Volim kada pisac piše iz ugla djeteta i kada se pozabavi svom stravom odraslog svijeta iz malenog dječijeg ugla.Slepi ubica je upečatljiva knjiga. Atvudova je ozbiljan pisac, al i pored fantastičnih kritika koje dobija meni kod nje nešto ozbiljno ne leži.
Iritantni su mi bili njeni opisi, jer je došlo do toga da čim lik počne da uranja u razmišljanja, dileme i neka lična previranja, ona odmah bježi na opise. Samo dodirne psihu. Sve to dođe na svoje, jasno je sve, al meni su smetali ti prelazi na haljine taman kada postane zanimljivo. Frustrira.
Interesuje me kakva je njena životna priča. I kod Slepog ubice i Moralnog poremećaja se provlači život dvije sestre. Moralni poremećaj je isto interesantan. Nije radnja zaokružena kao kod Slepog ubice, pisana je po glavama i nekako je nedovršena, al jako fino je opisala dijete u tom jednom kratkom dijelu.E, tu recimo nije bježala ni na haljine ni porculan, kao kod Slepog ubice.

Meni ne treba vremena, jer ih znam samo dvije: ) Možda i više, al da mi ne padaju sada na pamet.E, te knjige ili delovi nekih knjiga su mi uvek najbolji.
Daj neki spisak ovakvih knjiga.
Mogu i ja da priložim neki svoj ako te zanima kada budem imala više vremena![]()
Dobro veče svima
Imam za vas jedno pitanjce, da mi kažete, ako ste čitale, koje su knjige (od ovih koje ću navesti) dobre? Gledala sam spiskove koje su mi koleginice dale, pa gledam šta da pozajmim. Sutra jedna koleginica treba da mi donese Vremeplovčevu ženu i Igračicu Gou. Ne znam da li sam omanula što se tiče ovih knjiga?
A gledala sam još i :
Pariska žena, Pola Meklejn
Soba ljubavnika, Stiven Kerol
Japanski ljubavnik, Rani Manika
Pod mesečinom boje šafrana, Nikol Foseler
Mačje oko, Margaret Atvud
Gojine utvare, Žan Klod Karijer
Šangajska konkubina, Hung Jing
Ne mogu da se setim da li je u skorije vreme bilo reči o ovim knjigama ovde. Moram da napravim neku selekciju, a ne znam šta je vredno čitanja.
Od Margaret Atvud sam razmišljala ranije da kupim Slepog ubicu, ali sam u međuvremenu odustala (ne znam da li grešim).

Hvala 
Onda će (eventualna) kupovina te knjige sačekati..
Баш сам то хтео да питам, да ли је име или се мисли на игру. Дакле игра.Jes' stvarno lepo piše (samo ja ne čitam) Igračica goa a ne kao što ja napisah Goa
E dobro, knjige valjaju, i onda ću pozajmiti i pročitati sveHvala
A za Slepog ubicu su podeljena mišljenja, značiOnda će (eventualna) kupovina te knjige sačekati..
Ostalo mi je još pedesetak strana Francuskog ljubavnika, pa malo kasnije pišem prikaz.
Nego, je l' imate utisak kad čitate poslednjih stotinak strana neke knjige, da čitate brže nego dok niste došle nadomak kraja? Mislim, ja čitam verovatno istom brzinom kao i do tad, ali mi poslednjih sto strana nekako proleti![]()
Vremeplovčeva žena i Igračica Gou su odlične. Pravi izbor
Japanskog ljubavnika nisam čitala niti ću, jer mi se toliiiiko dopala Mati pirinča od istog pisca da neću da kvarim utisak i menjam mišljenje.
Posle te knjige (Mati pirinča) mrzim Japance pa hoću da to tako i ostane. Tako hoću. Tačka.
Inače ta Mati pirinča je odlična osim nekoloko poslednjih poglavlja koja su malo njanjava ali ipak ne kvare bitno utisak.

Mozes ovde da ga pogledas, registruj se, a bogami nista nije losiji ni tuzniji od knige, jedan od retkih ekranizovanih romana koji ekranizacijom nije nista ili skoro nista- izgubio.E to si dobro uocila kod Murakamija.
A sto se tice romana ``Divne kosti``, to je jedan od najstrahovitijih i najtuznijih trilera, a kako je napisan, fantasticno.
A tek sta reci za kraj romana, pa za to sam zivela i disala dok sam ga citala...