Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam bila na sajtu kad su objavili spisak (15 min sam refresovala stranu dok se nije pojavio :rumenko: :zcepanje:), tako da vam pouzdano mogu reci da je taj spisak sa 5.5 strana objavljen od starta.
Narucila sam i ja knjige, 3 sam bas htela, 1 sam vec citala pa sam zelela da je imam, jos 5 sam izabrala onako da sam cula za njih i nisu lose, a poslednju sam jedva izabrala da popunim spisak.

Rodo, tu koju pominjes imam u pdf'u i planiram da je citam uskoro.
Ako hoces mogu ti poslati.

Ja sa kompjutera nisam mogla da citam, ali od kada sam uzela novi telefon citam preko telefona, bas mi prija. I dosta sam knjiga skinula sa neta koje sam zelela da kupim ili ste ih ovde pominjale, oko 250.
Auu, bog te mazo :eek:
Ali tebi i svima koji ne žive ovde za stalno to stvarno dosta olakšava situaciju.

Ne morate ni da plaćate carinu na knjige, što se pojavilo kao informacija ili poluinformacija pre par godina.
Jel se sećate? Bilo je negde po štampi, javljali se ljudi kojima su hteli da carine knjige prilikom izlaska iz zemlje

- - - - - - - - - -

Malo ostrvo se dopalo Lamar i meni, to znam sigurno...:)
Jeste, i mislim da je to knjiga koja se retko kome ovde sa teme ne bi dopala.

Dobar dan svima :-)

Zavrsih i ja moju Istocno od sunca - Dzulija Gregson. Dala sam joj tri zvezdice na goodreads-u, znaci nije lose a nije nista specijalno.
Tri devojke, 2 drugarice i njihova pratilja putuju za Indiju..Prve dve po prvi put (jedna da se uda a jedna kao njena deverusa) a treca posle mnogo godina
od smrti roditelja, vraca se u Indiju da preuzme skrinju koju su joj roditelji ostavili..Svaka sa svojim nadama i strahovima krece na taj put.
Ne znam zasto ali ova knjiga mi je dala jedan malo lepsi prikaz Indije (od onog koji ja inace imam), nekako mi je egzoticnija u ovoj knjizi, vedrija..i pored tamnih strana.
U svakom slucaju, zanimljiva prica..o svemu pomalo o prijateljstvu, ljubavi, suocavanju sa samim sobom..itd..Volela bih da imam drugarice
kao sto su njih tri..

I meni su juče stigle iz Vulkana Miris kiše na Balkanu i Cvat lipe na Balkanu. Jeste mi skupo, 1.270, ali pošto je za mamu, to nema cenu. A sigurno ću i ja ponovo pročitati.

Sa ove akcije Delfija me ništa ne zanima. Uglavnom knjige za decu..

Pročitala sam Kako bih bez tebe, Gijom Muso. Paaa, ne znam šta bih rekla. I to bukvalno, jer mi se odavno nije desilo da pročitam nešto a da je utisak toliko blag da ne znam da kažem tačno o čemu se radi. Radnja se vrti oko Gabrijel koju je otac ostavio, i tog njenog oca koji je kradljivac slika, i njenog dečka policajca.. Zadatak Martena (dečka) duži period je da uhvati lopova.. Stil pisanja mi se uopšte nije dopao. Sve mi je bilo tako nekako neupečatljivo. Verovatno zato i nisam zapamtila ništa. Sudeći po ovoj knjizi, Muso nije moj pisac.

Ja sam preskočila Laguninu akciju. Gledala sam Francusku svitu i Malo ostrvo, ali to su bile samo dve, nisam mogla da skupim još osam. Tako da od toga ništa. Ali sam zato kupila Zaboravljeni vrt, Kejt Morton.

Jao, žene, kako ste uspele da skupite 10 knjiga kod Lagune :mrgreen: Ja bih uzela jednu, eventualno dve; deset ni u ludilu ne bih mogla da sakupim (slažem se s Pahuljicom). Preskačem ovu akciju, hvala Bogu :,

Vulkan ima akciju 3 za 999 ili 1 za 399 din - tu takođe ne mogu da skupim 3 naslova, pa ću verovatno uzeti samo Aleksandru Poter da imam za leto.

Ja sam iskoristila onu Laguninu akciju 5, svaka za po sto dinara.
Ali, vec sam pisala o tome.
Uzivala sam u e-knjigama koje mi je poslala Pile srce moje, ne znam zasto i kako, ali tako brzo citam te elektronske knjige - to je cudo jedno.

Sinoc nisam mogla da ispustim roman ``Nedovoljno mrtav`` Pitera Dzejmsa. Sjajan triler. Naravno iz biblioteke. Sve moje preporuke za ljubitelje trilera.
Sada krecem na Frenzenove ``Korekcije``. Bas da vidim koja ce mi se vise dopasti, Sloboda ili ova na koju se bacam ``cim prije``.

nestala-tes_geritsen_v.jpg

Klasičan triler
Došlo mi da kupim neku literaturu tog tipa i kupim
Kobena - 6 godina to je kao najnovija objavljena kod nas
i kupim ovu (hteo sam novu od Gomez-Huarda, al nije bila ovde kod nas)
nisam uopšte bio upoznat s ženom :lol:
2 knjige - 1900 RSD, kod lagune nema ništa ispod 1000... msm ne bukvalno ali...

I šta sam hteo da kažem
srčujem danas ovu ženu i provalim da imaju neke njene knjige
u pdf-u da se čitaju onlajn, tako da mi iskliznu crvena iz džepa "za džabe"
al nema veze ;)

Pozelenela ja, na Tenisu.

Pa, i redno je bilo, kad se ne skidaš s foruma...:lol:

- - - - - - - - - -

Jao, žene, kako ste uspele da skupite 10 knjiga kod Lagune :mrgreen: Ja bih uzela jednu, eventualno dve; deset ni u ludilu ne bih mogla da sakupim (slažem se s Pahuljicom). Preskačem ovu akciju, hvala Bogu.

Maco, zakasnila si, rasprodalo se. A vidim sad ubacuju neke druge...

Svetlo između okeana, M. L. Stedman, 395 str., Laguna, 2012

Prosto ne znam šta da kažem o ovoj knjizi.
"Tom Šerborn, izbavljen od strahota Prvog svetskog rata, sada je svetioničar, učauren na jednom zabačenom ostrvu sa svojom mladom ženom Izi, koja je zadovoljna svime sem svojim neuspehom da rodi dete.
Jednog aprilskog jutra, na obalu se nasuče čamac s mrtvim čovekom – i uplakanom bebom. Bezbedni od stvarnog sveta, Tom i Izi prekršiće pravila i povešće se za srcem. To će biti odluka s razornim posledicama."

Zvuči zanimljivo, ali baš i nije previše. Brzo se čita, dosadna nije, ali meni se sve vreme nameće reč neubedljiva. Obzirom na radnju, očekivala sam da me knjiga protrese, da patim i veselim se sa glavnim junacima. A nisam. Definitivno neubedljiva.

- - - - - - - - - -

Definitivno moram da pripazim na upotrebu reči definitivno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back