Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro, dobar dan :)
Mogu li ja da se nizem malo kako bih uspela da vam napisem sve sto sam planirala? :)
A inace, pratila sam vas sve vreme, samo nisam stizala da pisem od kada smo se vratili kuci. Dosli i moji sa nama pa bila puna kuca danima, jedva sam funkcionisala. Onda raspakivanje, ulazak ponovo u sistem. Vratila sam se brzo citanju i sad sam ok :)

Evo sta sam procitala u 'odsustvu'

Naivan.Super - Erlend Lu
Ova njegova mi se bas svidela, glavni lik mi legao, njegova razmisljanja takodje, atmosfera knjige i tempo po mom ukusu.
Nekako mi je cela lepa, citala bih je opet. Svidjaju mi se one njegove liste, htela sam neke i ja da napravim dok sam ga citala. I prepiska sa drugom takodje.

Kraljevski citalac, vrlo simpaticna laganica.

I dalje Alis, za sad najbolja knjiga ove godine. Vrlo jak utisak ostavila na mene. Kupila sam je na onoj akciji Carobne knjige za 100 dinara i nisam ocekivala bas nista.
Stil zanimljiv, pisana u trecem licu ali na nacin da blago naginje ka prvom, nekako su misli iosecanja tako opipljivi da deluje kao da ih je sama junakinja pisala. Nije laganica, prvo teska je tema, a drugo dobar je stil, a autorka se bavi materijom o kojoj pise. A opet pise kao pisac a ne kao strucnjak. Bas, bas mi se svidela. I uspela sam da se uzivim u knjigu, da mi usadi taj strah 'sta ako', da osetim koliko Alis pati. Zanimljivo je i sto je izabrala za junaka zenu takve inteligencije i tog nivoa obrazovanja, pa onda cak i taj gubitak pamcenja opisuje skroz svesno i ume da nam objasni sta joj se desava. Vrlo zanimljiva knjiga koja umer da pomeri. Od mene velika preporuka!

Ime zrtve niko, knjiga u kategoriji onih koje su vam 'onako' dok ih citate a posle vam se svidja i hteli biste jos :) Recimo da je ovo ruska verzija Prve damske detektivske agencije, tako bih je ja opisala.

Sad citam 'Molim te, pazi na mamu' i mene mnogo nervira to obracanje glavnom liku, to nesto nedefinisano, niti je trece lice niti nije. Nikada nisam citala nesto napisano na ovaj nacin i vrlo mi tesko da se uzivim. Slabo mi ide.
I usput citam na grckom Rodjena kao Grkinja od Meline Merkuri i mnogo mi se svidja, citam je sa uzivanjem i lagano.

I ja sam kupila I dalje Alis i Molim te, pazi na mamu na toj akciji. I htela sam da čitam prvo ovu drugu, a sad si me zainteresovala više za ovu prvu.
A ovu Melinu Merkuri je čitala, čini mi se Lamar, i znam da je bila oduševljena. Još neke drugarice su čitale, sa potpuno pozitivnim utiscima.

Ja sam se konačno uživela u knjigu Suzane Tamaro, Slušaj moj glas (kupljena uz Gloriju). Sad mi se dopada.
A danas sam kupila opet Gloriju sa knjigom Izabele Aljende O ljubavi i senci! ! !

Evo sta sam procitala u 'odsustvu'

Naivan.Super - Erlend Lu
Ova njegova mi se bas svidela, glavni lik mi legao, njegova razmisljanja takodje, atmosfera knjige i tempo po mom ukusu.
Nekako mi je cela lepa, citala bih je opet. Svidjaju mi se one njegove liste, htela sam neke i ja da napravim dok sam ga citala. I prepiska sa drugom takodje.

Kraljevski citalac, vrlo simpaticna laganica.

I dalje Alis, za sad najbolja knjiga ove godine. Vrlo jak utisak ostavila na mene. Kupila sam je na onoj akciji Carobne knjige za 100 dinara i nisam ocekivala bas nista.
Stil zanimljiv, pisana u trecem licu ali na nacin da blago naginje ka prvom, nekako su misli iosecanja tako opipljivi da deluje kao da ih je sama junakinja pisala. Nije laganica, prvo teska je tema, a drugo dobar je stil, a autorka se bavi materijom o kojoj pise. A opet pise kao pisac a ne kao strucnjak. Bas, bas mi se svidela. I uspela sam da se uzivim u knjigu, da mi usadi taj strah 'sta ako', da osetim koliko Alis pati. Zanimljivo je i sto je izabrala za junaka zenu takve inteligencije i tog nivoa obrazovanja, pa onda cak i taj gubitak pamcenja opisuje skroz svesno i ume da nam objasni sta joj se desava. Vrlo zanimljiva knjiga koja umer da pomeri. Od mene velika preporuka!

Ime zrtve niko, knjiga u kategoriji onih koje su vam 'onako' dok ih citate a posle vam se svidja i hteli biste jos :) Recimo da je ovo ruska verzija Prve damske detektivske agencije, tako bih je ja opisala.

Sad citam 'Molim te, pazi na mamu' i mene mnogo nervira to obracanje glavnom liku, to nesto nedefinisano, niti je trece lice niti nije. Nikada nisam citala nesto napisano na ovaj nacin i vrlo mi tesko da se uzivim. Slabo mi ide.
I usput citam na grckom Rodjena kao Grkinja od Meline Merkuri i mnogo mi se svidja, citam je sa uzivanjem i lagano.
Oooo, kakav lep izveštaj :zaljubljena:
Odavno nismo imali nekog sa nizom knjiga.
Ti i Dana imate taj dobar običaj da nam ovde nanižete listu knjiga pa mi onda brže bolje 'vatamo beleške :D

Što se Lua tiče, kada sam čitala prvu njegovu knjigu bila mi je onako... čudna.
Ali kasnije kada uđeš u taj lik :lol: postane ti super :D

I ja sam kupila I dalje Alis i Molim te, pazi na mamu na toj akciji. I htela sam da čitam prvo ovu drugu, a sad si me zainteresovala više za ovu prvu.
A ovu Melinu Merkuri je čitala, čini mi se Lamar, i znam da je bila oduševljena. Još neke drugarice su čitale, sa potpuno pozitivnim utiscima.

Ja sam se konačno uživela u knjigu Suzane Tamaro, Slušaj moj glas (kupljena uz Gloriju). Sad mi se dopada.
A danas sam kupila opet Gloriju sa knjigom Izabele Aljende O ljubavi i senci! ! !
Da oduševljena sam tom ženom :worth:
Čitala je još Water, ali Esterka :heart: nam je prva preporučila :D

Nego ja sve hoću da pročitam knjigu o Fridi Kalo, znam da je Ester čitala dosta o njoj ali nje sada nema :evil: da je pitam.
Daaaavno, davno sam čitala jednu u izdanju Clia čini mi se. Zašto se sećam (ako se uopšte sećam) izdavača, sam bog zna.
Ali to je em bilo davno, em sam skoro sve zaboravila.

- - - - - - - - - -

Zašto i ovaj treći post nisam počela sa "Oooo" pojma nemam :lol:

Oooo, sram te bilo...
smilie_girl_224.gif
Ako hoćeš frku, izvoli biraj boju oržja :evil:

- - - - - - - - - -

PS Eno ti je Frida Kalo u Lakuni...
Lakuna je o Fridi?

:tease:

Sad sam izguglala, jeste i o Fridi. Vidiš to sam smetnula s' uma :think:

Nego ima jedna rečenica u Bibliji otrovne masline (isto od Barbare Kingsolver) koju pamtim verovatno zauvek. A znam da to nisam napomenula kada sam o njoj pisala.

Autorka opisuje razmere siromaštva u toj zemlji (Kongu) na razne načine. Ali suštinu sam shvatila kada u jednom trenutku kaže:
Kada bi jednog dana svi stanovnici sela međusobno razmenili odeću, mi tada definitivno ne bismo znali ko je ko.

Poslednja izmena:
Danas je u Domu omladine bio Festival epske fantastke. Moja (par puta već pomenuta) kći je bila, došla potpuno raspamećena i rekla: vodim i tebe sledećegodine. Priogram je obuhvatao svašta, od književnosti i srpske epske fantastike (nisam ni znala da mi to imamo) do demonstriranja srednjovekovnih vešina i nekih svirki. Lepo i bogato osmišljeno, naročito za tinejdžere.
Konačno jedan pozitivan događaj posvećen mladima :super:

Autorka opisuje razmere siromaštva u toj zemlji (Kongu) na razne načine. Ali suštinu sam shvatila kada u jednom trenutku kaže:
Kada bi jednog dana svi stanovnici sela međusobno razmenili odeću, mi tada definitivno ne bismo znali ko je ko.

Msm, verovatno smo i mi njima isti...:(

- - - - - - - - - -

Msm, valjda sam sve što sam htela rekla za danas :lol:
Ma daaaj, tek si došla...:lol:
:cmok:

Msm, verovatno smo i mi njima isti...:(

- - - - - - - - - -

Ma daaaj, tek si došla...:lol:
:cmok:
Nisam dobro objasnila.

Dakle svaki crni stanovnik tog sela je imao par određenih komada odeće koje je SVAKODNEVNO nosio.
NIŠTA DRUGO nije imao da obuče sem toga.
Znači polse izvesnog vremena, zna se da je čovek u crvenom džemperu XY osoba. I tu nema promene.
Toplo, hladno, kiša, sunce... nema nikakve veze. XY osoba nosi UVEK crveni džemper. A tako i ostali.

I tako majka ovih devojčica koje nam pričaju priču jednog dana kaže:
Kada bi jednog dana svi stanovnici sela međusobno razmenili odeću, mi tada jednostavno više ne bismo znali ko je ko.

PS Vidiš da si me navukla da se ponov javim :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back