Evo sta sam procitala u 'odsustvu'
Naivan.Super - Erlend Lu
Ova njegova mi se bas svidela, glavni lik mi legao, njegova razmisljanja takodje, atmosfera knjige i tempo po mom ukusu.
Nekako mi je cela lepa, citala bih je opet. Svidjaju mi se one njegove liste, htela sam neke i ja da napravim dok sam ga citala. I prepiska sa drugom takodje.
Kraljevski citalac, vrlo simpaticna laganica.
I dalje Alis, za sad najbolja knjiga ove godine. Vrlo jak utisak ostavila na mene. Kupila sam je na onoj akciji Carobne knjige za 100 dinara i nisam ocekivala bas nista.
Stil zanimljiv, pisana u trecem licu ali na nacin da blago naginje ka prvom, nekako su misli iosecanja tako opipljivi da deluje kao da ih je sama junakinja pisala. Nije laganica, prvo teska je tema, a drugo dobar je stil, a autorka se bavi materijom o kojoj pise. A opet pise kao pisac a ne kao strucnjak. Bas, bas mi se svidela. I uspela sam da se uzivim u knjigu, da mi usadi taj strah 'sta ako', da osetim koliko Alis pati. Zanimljivo je i sto je izabrala za junaka zenu takve inteligencije i tog nivoa obrazovanja, pa onda cak i taj gubitak pamcenja opisuje skroz svesno i ume da nam objasni sta joj se desava. Vrlo zanimljiva knjiga koja umer da pomeri. Od mene velika preporuka!
Ime zrtve niko, knjiga u kategoriji onih koje su vam 'onako' dok ih citate a posle vam se svidja i hteli biste jos

Recimo da je ovo ruska verzija Prve damske detektivske agencije, tako bih je ja opisala.
Sad citam
'Molim te, pazi na mamu' i mene mnogo nervira to obracanje glavnom liku, to nesto nedefinisano, niti je trece lice niti nije. Nikada nisam citala nesto napisano na ovaj nacin i vrlo mi tesko da se uzivim. Slabo mi ide.
I usput citam na grckom
Rodjena kao Grkinja od Meline Merkuri i mnogo mi se svidja, citam je sa uzivanjem i lagano.