Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Biblijski_kod
...niste culi za biblijski kod?
ko je autor (na vilipediji) da ne zamaram oci?
@sale@
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...
Ako si vala dodao sve ono što si dodao u kontekstu sa eremitinim jevrejskim knjigama.
Tačno je da se ne oglasih u vezi sa kuranom na ovoj temi o Bibliji.A što se tiše Biblije konkretnije hriščanstva kao religije mogu da ti kažem,da sam sa isto toliko truda proučavao i sve druge religije.
A mogu da ti kažem da ću ponekad uz citate iz Biblije istovremeno naznačiti i citate iz recimo kurana a koji se odnose na jednu istu okolnost,da bi se ... uporedilo.A pre nego što sam postavio temu o Bibliji diskutovao sam na temi budizam do trenutka kada je ukupno umesto diskutovanja počeo da ''copy-pastuje'' učenja budizma.
![]()
''Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač.''
ko je autor (na vilipediji) da ne zamaram oci?
Па зашто онда стално хришћанима постављаш питања у вези Старог завета када је он пре свега јудејски тј.јеврејски - а ти нам никада ниси овде постовао тумачења Старог завета са гледишта јудејства..
a zar danas nije tako?
zasto su mnogi izgubili glave u ime Njegovo (apostoli)
zasto su ratovali, ubijali, palili u i za ime Njegovo (licemeri) itd...
jel ima (razdora) izmedju tebe i mene po pitanju Njega?
@sale@
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...
Tačno je.I danas je tako.
Ako hipotetički prihvatim da je Isus stvarno rekao...
'Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač.''
mogao bih mirno prihvatiti da je to jedino što je rekao a da je se ostvarilo i ostvaruje od njegovog dolaska i da se ostavuruje i dalje nakon njegovog ''odlaska'' onog privremenog.Ratuje se,nema mira na mnogim delovima zemlje...a zašto...da li je zbog onog što Isus nije dodneo mir nego mač...
A zašto su svi njegovi apostoli osim jednog pogubili glave...Pa u ono vreme su smatrani pobunjenicima protiv ondašnje vlasti,ondašnje religije i ondašnje crkve.
A ovo..zasto su ratovali, ubijali, palili u i za ime Njegovo (licemeri) itd...je zanimljivo.
E da nije bilo krstaških ratova,prvog,drugog pa i onog trečeg takozvanog dečijeg kada su deca ratovala,ubijala,pokrštavala a sve u njegovo ime...danas ne bi bilo hriščanstva kao religije.
''jel ima (razdora) izmedju tebe i mene po pitanju Njega?'' Što se tiče ovog ja mislim da nema.Ja ljude ne delim po tome da li su i koji vernici ili to nisu.
ti si agnostik tako si se deklarisao sto znaci da zastupas glediste da je nemoguce stvarnost saznati. (zivis u lazi i zabludi i nikom i nicim ne verujes, pa cak ni u naucne dokaze)
e sad kad bi bio posten pa rekao svoje namere onda bi se razumeli
1. jel pokusavas stvarno bibliju da razumes na tvoj sopstveni prihvatljiv nacin i da na kraju kazes sebi da si u pravu sto je ne prihvatas ili obratno
2. ili ti je dosadno pa se zajebavas sa ajd i nekim pitanjem koji ima smisla odgovoriti na njega
naravno da se generalno ljudi dele na dobre i lose, ali kazi mi ko je merodavan da oceni ko je dobar a ko los.
ti, ja, eremita, patrijarh pavle, tadic, otac, majka.... ne ne ne
samo je ON merodavan
prvo, vikipedija koliko je dobra toliko je i losa.
licno je ne uzimam za ozbiljno jer svako moze da namlati sta hoce.
drugo, u pravu si kad kazes da ti ne treba biblija da bi verovao u Boga, ali je neophodna, to nije obicna knjiga, bez obzira koliko se neki trude da je osporavaju.
a jesi li se zapitao zasto je ona toliko interesantna recimo ateistima, pa vise je oni citaju nego sami vernici, sta nam to govori
jer svako ko hoce da je shvati kao rec boziju cita ce je pazljivo.
trece, naravno da cu birati sa kim cu se druziti, evo druzim se sa tobom a razliciti smo,ali opet nisam merodavan da kazem svim forumasima Jerohinac je dobar ili los covek.
Polnost kod Boga je nebitna,jer to ne vazi u onom svetu beztelesnom
Vjera je iznad razuma ona ukljucuje sve u coveku ,to je veza sa svetom koji je realniji od ovog naseg
Biblija sama po sebi ne samo da dopušta mogučnost,već prosto iritira da bude osporavana.
Baš zbog toga što se naglašava da to nije obična knjiga,da je od Boga i tome slično a da je pri tom neuskladjena sama sa sobom,biva predmetom...osporavanja.
Da Biblija toliko mnogo ne protivreči sama sebi...da li bi je toliko čitali ateisti...
Ja mogu da ti tvrdim ... da ne bi...Ne bi bilo potrebe da se čita nešto bez mogučnosti da se pronadje bilo šta što bi se moglo osporiti.Da li me shvataš...I to je to...
Po meni je pažljivo čitanje Biblije ono čitanje,koje ne dopušta da se nešta pročita a da se ne razmisli o pročitanom.Ja tako pročitam neko od jevandjelja upamtim štošta onako podsvesno a onda pročitam neko drugo jevandjelje i ... setim se da u onom prethodnom ne piše kao u onom drugom.I onda uzmem sve stihove koji protivreče jedan drugom i malo ih uporedim.I tako to počne.E sada,kada ne bih pažljivo čitao Bibliju,imamo bih osečaj da je sve u savršenom skladu jedno sa drugim.
Primečujući da insistiraš na onom ... tri lica istog Boga... i da je zbog toga ona množina u postanju kako objašnjavaš sledeće.Zašto bi Bog sa svojim Svetim duhom u sebi o sebi govorio u ... množini.U postanju ne piše da je svet stvarao Sveti duh u ime Boga nego Bog.A diskutabilno je kada je Bog STVORIO svog sina Isusa.Bio bih ti zahvalan ako bi mi citirao bilo šta iz Biblije gde piše ... kada je stvoren Isus.Ne ono rodjen na zemlji,nego stvoren na nebu.
Nisam morao mnogo razmišljati o tome.Odgovor je jednostavan.Biblija onakvom kakva jeste,daje bezbroj argumenata za osporvanje.I zato je ateistima ... zanimljiva.
Biblija te iritira,jer kazu u njoj da je od Boga,a posto nije uskladjena trazi da je ti osporavas.Prosto zudi za tvojim osporavanjem,je ko cje,ako ti ne uspes da je osporis.
A verovatno cjes da nam ponudis,kad je osporis,sve ono sto ona nudi,samo savrsenije,povezanije,sa vise smisla,a da nas pri tom ne iritira
Ti citas da bi nalazio mesta koja se ne slazu jedna sa drugim
A kad ne bi to radio,sve bi bilo u savrsenom skladu
To sam ti sve vreme govorio da radis.
Sto ne osporavas ubistva,kradju,lazi,prevare,egoizam,nasilje
A ovog sto su ga razapeli jer je to osporavao,i one koji su pisali da cje da dodje(stari zavet),i one koji su bili sa njim i zapisali dogadjaje i sta je rekao,osporavas je su "nepovezani".
"Vidis trun u oku drugog,a balvan u svom ne vidis"
Sto bi rekli ovi "nepovezani"
"U pocetku bese rec, i rec bese u Boga, i Bog bese rec"- trojstvo -
sve je kroz nju postalo...
bozija rec je zvuk koji stvara,
vibracija koja rezonuje, frenkvencija, energija
Bog nas je stvorio kroz rec.
sve je zvuk, i kad razmisljamo stvara se zvuk koji rezonuje energiju oko nas.
prva mojs. "Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi..."
mi = Otac, Sin, Sveti duh.
iskreno,ne mogu se setiti,gde sam prvi put citao o biblijsko kodu.....bilo je podavno...ovo sam dobio na google...nisam bas citao detaljno,ali podrazumevam da je isti ili slican clanku koji je postojao...na http://www.ver.hr/arhiv/ver2005/ver09_05/vodenjak.htm na kraju evo i ovde,ima i ime autora...
....u sustini,zelim da kazem,da mi je nejasan nastanak i poruka biblije...gotovo da sam spreman poverovati Drosninu,da je to kompijuterski program...
Ето, како су секташи вредни и агилни... на овом пдф на свакој првој страници било које теме иза првог поста налазе се 2 секташке рекламе..