belegija86
Obećava
- Poruka
- 69
Tu luk ne pomaže,samo kvalitetan kolac(glog)!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu luk ne pomaže,samo kvalitetan kolac(glog)!
Koji si ti bre belegija? Kakve su to inkvizicije?
Plivaj!
Неки наивни пролазник могао би да озбиљно схвати ово твоје "штрикање" на сто страна - па к'о велим, није лоше и мало стварно ПРАВОГ ШТИВА на ову тему... и
Zazijavalo
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...
Ovo da li je bespolan ili nije,nisam nigde konkretno našao usmislu da tako piše.Ali nigde nisam našao da piše,da je bio kako muško tako i žensko.A ako nešta u bibliji ne piše onda...onda nekako sledi da ne može biti polan.Malo me zbunjuje i ono kada u postanju 1:27 pročitam...I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
A u vreme tog stvaranja Bog nije imao konkretno ime.Tada je bio ono...Ja jesam...
Ono Jahve,Jehova kao ime ''dobio'' je tek negde u 16 veku,kada se neko konačno setio da treba da mu se da neko odredjeno ime.
A suština mog zaključka da je bio bespolan,zasniva se na onim definicijama da je Bog izmedju ostalog i sila,energija,duh sveti i tome slišno.A sve to nekako ne mogu da stavim u kontekst sa bilo kakvom polnošću.No to nikako ne znači da neću prihvatiti da je bio polan ako mi neko predoči bilo kakav dokaz u tom smislu.
A teško da je samo jedan od svoje vrste a što proizilazi iz onog...načinimo čoveka...
i ...ćovek posta kao jedan od nas...
![]()
Malo me zbunjuje i ono kada u postanju 1:27 pročitam...I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Pored ovoga postoji i druga literatura –
recnici i enciklopedije, a takodje i tumacenja na posebne knjige Starog Zaveta.
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ..
Možda je malo teže za objasniti ono iz Otkrivenje 19:7...''Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu Njemu; jer dođe svadba Jagnjetova, i žena Njegova pripravila se''
i ono ... Otkrivenje 21:9..''I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.''
I hajde da skoknemo do starog zaveta da vidimo kako se po Bibliji sabira do broja 13.
Pažljivo sam čitao Matej 1:12 do 16 da bih shvatio koliko kolena ima od Avrama do Davida.I pročitao ovako...
12 A po seobi vavilonskoj, Jehonija rodi Salatiila. A Salatiilo rodi Zorovavela.
13 A Zorovavel rodi Aviuda. A Aviud rodi Elijakima. A Elijakim rodi Azora.
14 A Azor rodi Sadoka. A Sadok rodi Ahima. A Ahim rodi Eliuda.
15 A Eliud rodi Eleazara, a Eleazar rodi Matana. A Matan rodi Jakova.
16 A Jakov rodi Josifa, muža Marije, koja rodi Isusa prozvanog Hrista.
Možda sam učinio greh kada sam elementarnim sabiranjem dobio da je kolena od Avrama do Davida bilo 13.Proveravao sam više puta i uvek je bilo...13...
A onda sam pročitao ono pod 17,kako bi se reklo u kontekstu.A u Matej 1:17 lepo piše...
Svega dakle kolena od Avrama do Davida, kolena četrnaest, a od Davida do seobe vavilonske, kolena četrnaest, a od seobe vavilonske do Hrista, kolena četrnaest.
Ja u potpunosti razumem da je neophodnoda zbir tih kolena bude četrnaest zbog onih četrnaest kolena od Davida do kule Vavilonske i toliko kolena od kule do Hrista.
Ali ne razumem šta bi sa jednim kolenom...nema četrnaest ... nego trinaest.
Ja stvarno ne znam kako to da tumačim.I zato ću javno zamoliti sve one kojima nije problem da saberu koliko kolena ima od Avrama do Davida i da mi to...pojasne.
Uočljivo je da ovde ne može da se priča o ... suštini...kontekstu...i tome sličnom.
Ja lično sklon sam da mislim da je Matej ta kolena prebrojao na brzinu i da se malo zabrojao.Prosta računska radnja kaže ovako...
1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=13 a nikako ne može ovako...=14.
Ili možda može da bude ono...=14 ako se veruje baš onako iskreno.
Da li ću doboti neki odgovor a da nije u suprotnosti sa elemenarnom matematičkom radnjom sabiranja...
uzode ja
![]()
12. A po seobi vavilonskoj, Jehonija rodi Salatila. A Salatil rodi Zorovavelja. 13. A Zorovavelj rodi Aviuda. A Aviud rodi Eliakima. A Eliakim rodi Azora. 14. A Azor rodi Sadoka. A Sadok rodi Ahima. A Ahim rodi Eliuda. 15. A Eliud rodi Eleazara. A Eleazar rodi Matana. A Matan rodi Jakova. 16. A Jakov rodi Josifa, muža Marije, od koje se rodi Isus zvani Hristos.
17. Svega, dakle, koljena od Avraama do Davida, koljena četrnaest, a od Davida do seobe vavilonske koljena četrnaest, i od seobe vavilonske do Hrista, koljena četrnaest.
uzima tri perioda i broji od prvog do posednjeg 14
uzima tri perioda i broji od prvog do posednjeg 14
Pa zar baš niko da mi pojasni ovo...da li je Biblija korisna ili pak zaludna...
Druga Timotiju 3:16 piše...
''Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi''
Jevrejima 7:18...
''Tako se ukida pređašnja zapovest, što bi slaba i zaludna.''
![]()
Nisam u toku ove rasprave ali evo da odgovorim...
u 2 Timoteju 3:16 pise jasno da je sve iili CELO pismo od Boga nadahnuto i korisno za poucavanje za ukoravanje za popravljanje za vaspitavanje u pravednosti..."
Znaci cela Bibija je korisna...
A Bog ima pravo da promeni zakon, kao sto je i menjao, jer zakon vazi za odredjeno vreme a nacela su nepromenljiva... znaci promenjene su neke zakonske odredbe ako se uporedi stari zavet i novi..
tako da sve sto je zapisano u Bibliji je korisno i poucno i iz toga ucimo o Bogu..
smislov
Znači...ti sabra 14.Baš onako kako piše pod ''17''.Kolena od Avrama do Davida počinju
po - nakon seobe vavilonske od ''12'' do ''16''.
Ta kolena počinju sa Jehonijem kao prvim kolenom (od Josije) i Josifom kao zadnjim (do Davida)
(Jehonija,Salatil,Zorovavelj,Aviud,Eliakim,Azor,Sadok,Ahim,Eliud,Elezar,Matan ,Jakov i Josif.)
A to je po osnovonoj radnji sabiranja 13 a ne 14.Prebroj boldovano u zagradi
pa da,boldovano i isus 14-posle seobe
jerohinac,mora li ta macketina da nam seta po zivcima???
Nasao sam jos jedno mesto u Bibliji gde se spominje 666.
Stari Zavet
Prva knjiga o carevima
Glava 10
14.A zlata sto dohodjase Solomonu svake godine,bese sest stotina i sezdeset sest talanata.
Jerohinac dobra ti je maca sto seta tako da ne obracaj paznju na...
pozz
ps. kasnije pisem na ovu temu...
Ako češ mi verovati nemam pojma u kakvom kontekstu si napisao da si našao joše jedno mesto u Bibliji gde se pominje broj 666.Nekako nisam siiguran šta bih trebao da ti napišem u vezi sa tim.
A kada si pomenuo 666 evo da ti citiram gde se još pominje taj broj u Bibliji.
Sinova Adonikamovih šest stotina i šezdeset i šest; (Jezdra 2:13)
Sinova Adonikamovih šest stotina i šezdeset i sedam; (Nemija 7:18)
''Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.'' (Otkrivenje 13:18)
A kada sam već kod tog broja ''zveri''pogledaj kako taj broj izgleda vizeuleno...
do skora papski grb![]()
ina podu Vatikana.![]()
.
Папски грб? А имаш ли тумачење шта представља тај змај ???
eremita
Ne treba imati tumačenje o tome.Zna se šta taj zmaj predstavlja.Kako god da se tumači...
uvek se svede na jedno te isto.
Ali ne bih o tom na ovoj temi o Bibliji, barem dok ne dodje da kažem na red ... Otkrivenje,aždaje, zmije i tako to.A a ne mogu odoleti da ne stavim jednu slikicu zmije onakvom kakva je bila kod starih Vavilonaca...