Berlin u Ramazanu!

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet predrasude. Ja sam prvu kućnu, veliku i kvalitetno odabranu biblioteku vidjela kod školske drugarice muslimanke.
Inače svi mi neke narode opisujemo gledajući onaj najniži stalež, obepravljen od života.
Objasnio sam ti sta su predrasude, licno posedujem porodicnu biblioteku u kojoj se nalaz vise hiljada knjiga, fonoteku takode sa vise hiljada ploca.
Da li vise vredim od ostalog dela plebsa?

Teško mi je da povjerujem da su to sve neki džihadisti. Ipak tu ima ljudska komponenta. Da li su granice islamskih zemalja zatvorene?
Jesu ne primaju ih, kada je bila prva najezda prikazali su emisiju u kojoj je prikazan neki njihov kamp sa praznim satorima koji sluze u verske svrhe i odredeni obkjekti uz komentar zasto ih ne primaju. Nakon toga je stupila na snagu poluzvanicna naredba o zabrani sirenja slicnih vesti kao i zlocina koje su pocinili u Evropi.
Seti se samo naoruzanih militanata u Srbiji na granici s Madarskom popracenu incidentima i reakcije na njih.

Predrasude ne treba olako odbacivati one su iskustvo generacija.
Upucivanje na nasilnu demografsku promenu slike nije predrasuda, podseti se samo sa moje strane spomenute Angele Merkel i sleda dogadaja.
Ako nisi detaljno upoznata potseticu te.
Prvo je izjavila da strani radnici nisu nikada bili potrebni Nemackoj.
Zatim sledi afera prisluskivanja, citaj ucena.
Zavrsava se njenom izjavom kako su nam izbeglice potrebne sa ofucanom tvrdnjom da su to sve nuklearni fizicari i neurohirurzi.
Epilog je poznat u Evropu su dovedene horde navodnih izbeglica koji su u sustini ogrezli verski fanatici u najgoroj vrsti zlocina koja se manifestuje masakriranim ubistvima koji kao takvi nisu dobronamerni prema nama smatrajuci da su u misiji sirenja islama sa namerom naseg nasilnog preobracanja jedan od vidova sirenja i je i moram biti kulturan veliki natalitet uz tvrdnju da ih nevernici moraju hraniti, sto dodatno utice na ekonomiju samim time i standard evropskog stanovnistva.

Izbeglice iz ratom zahvacenih regija po medunarodnom zakonu mora prihvatiti prva zemlja u kojoj su bezbedni. Za razliku oni se naselno krecu kroz Evropu negirajuci sve njene zakone.

Umesto da su pobegli u njima slicne i blize bogate arapske zemlje upucuju se u Evropu sa jasnim ciljem.
Iza svega stoje arapske zemlje medu kojima prednjaci Katar koje ne kriju svoj cilj podrzane korumpiranom evropskom administracijom koju niko nikada nije birao uz ostale zlonamerne centre poput jevrejskog lobija, koliko god ti cudno zvucalo itd.
Kreirali su vise vidova islama medu kojima je i politicki cije delovanje uz korupciju je rezultiralo cinjenicom koja je dala povod za tvoju temu.
Predrasude iskustva generacija?
Uh. Daj mi definiciju predrasuda.
Što se tiče ostatka teksta, ok. Donekle. Ja govorim iz svog iskustva, gdje sam u Njemačkoj upoznala mnogo obrazovanih i neobrazovanih muslimanki, koje su se za nevjerojatno kratko vrijeme adaptirali i na zakone i na sistem života. Brzo su prihvatili skoro sve stvari i uklopili se u sredinu.
A sada mi reci zašto smo mi u kavezu, kada smo po tvom mišljenju miroljubivi, civilizivani, i tako dalje i tako bliže....

Nije stvar ,,vrijednosti,, već sposobnosti tumačenja nekih stvari uz određeno znanje.
Da bi covek bio sposoban tumaciti nesto prvo mora to nauciti uz odgovarajuce iskustvo.
Potrebno je razumeti procitano, napraviti analizu, izvuci zakljucak ukratko.
Algoritam znanja nije jednostavan.
Sama si iznela cinjenicu po kojoj neko ko poseduje biblioteku navodno poseduje i znanje svojim odgovorom sam ti skrenuo paznju da je njena vrednost jednaka posedovanju odredene diplome, ili slicnog sertifikata kao u prethodnom upisu.
Odabir sadrzaja, ili njenog dela zavisi od interesovanja pojedinca koji je poseduje

Da bi covek bio sposoban tumaciti nesto prvo mora to nauciti uz odgovarajuce iskustvo.
Potrebno je razumeti procitano, napraviti analizu, izvuci zakljucak ukratko.
Algoritam znanja nije jednostavan.
Sama si iznela cinjenicu po kojoj neko ko poseduje biblioteku navodno poseduje i znanje svojim odgovorom sam ti skrenuo paznju da je njena vrednost jednaka posedovanju odredene diplome, ili slicnog sertifikata kao u prethodnom upisu.
Odabir sadrzaja, ili njenog dela zavisi od interesovanja pojedinca koji je poseduje
Ne razumijemo se ja i ti.
Ti si isticao neobrazovanje i primitivizam jednoga naroda. Svaki narod ima svoje nerazvijeno društvo, te je to jako ružno od tebe.
To sa kucnom bibliotekom je bila opomena da prestanes omalovažavati jedan narod.

Što se tiče ostatka teksta, ok. Donekle. Ja govorim iz svog iskustva, gdje sam u Njemačkoj upoznala mnogo obrazovanih i neobrazovanih muslimanki, koje su se za nevjerojatno kratko vrijeme adaptirali i na zakone i na sistem života. Brzo su prihvatili skoro sve stvari i uklopili se u sredinu.
A sada mi reci zašto smo mi u kavezu, kada smo po tvom mišljenju miroljubivi, civilizivani, i tako dalje i tako bliže....
Definiciju koja tebi odgovara ces morati sama pronaci, svoju sam napisao.
Poznajem Nemce iz svih slojeva drustva upoznat sam sa njihovom sudbinom, promenu demografske slike sam osetio i jos uvek osecam na svojoj kozi toliko o obrazovanim i prilagodljivim muslimankama koje sam i sam opisao najverovatnije i po tvom nacinu videnja.
Ako mislis na Evropljane sudbinu Nemaca i Francuza sam opisao sa redosledom nastanka koja dotice i Rusku.

Šta je tačno? Čovjek živi u prošlosti. Ljudi putuju na mjesec
putovalo se i selilo oduvjek

ali selidbom i nakotom ne otimas nekome drazvu. tu praolu koristi jedino islamski svet.

al vidis boli nemca kurko za avse nerealne zahteve u tudjoj drzavi koaj porijeklom nije niti ce biti islamisticka.

ovaj slucaj pdorzavas onako islamisticki ali vi bosnjaci ste drugaciji od ostalih islamista koji su skupa po mnogim pitanjima. vi ste posebni . dok je ogromna vecina bila proitv usa politike i terora usa, oko iraka, libije, palestine , irana vi ste cutali ko misevi i lizali ameru dupence jer vama je amer odgovarao posto se njegovi nteres na balkanu a kontra rusiji poklapao sa vasimplanovima tj unistenjem srba...

to je sasvim normalno
ali enmacka nije islamisticka zemlja proijeklom niti ce biti. to kao kada bi srbi imali plan da odu u nemacku pa se nakote mashala, da b iejdnogdana berlin sijao na pravoslavni bozic ?
malo morgen...

niko ne brnai ni srbinu ni muslimanu da dobije drzavljanstvo da se uklopi ali stose tice ovih nekih stvari zna se ko je starosedeoc ciji su obicaji tu da budu javni. sve sotalo po kucama svojim klubovima nije problem..

eh kao kad bi se nemci nakotili u turskoj i sutra trazili to sto vi trazite u enmackoj

kako da ne pobili zbrisali bi ih turci dok si reko ...

jsno je da islamisti imaju taj plan i da postaju problem u evropskim drzavama gde je doslo do velike migraicje i nagomilavanja reprodoukcijom...
moze trucin da ozeni nemicu i ok dobice drzavljanstvo to niko ne psori posle odredjenog peridoa koji ume biti sad podosta dug.nejgovo dete dobice po majci automatski ali gospodjo cim dete bude nosiloime ahmed i slicno (nisu islamisti voljni da kao neki srbin dadnu edetetu robert il slicno pogleda se u porijeklo i op la...

islam nikada u hriscanskim zemljama od vajkada nece biti na istoj osnovi i pravima kao i hriscanstvo tjreligija u zemlji domacina
logika i apsolutno normalna stvar.

da se ne lazemo te migracije koje je evropi ubacila usa niti jedan domacinski naordu evropi ne gleda ni malo ruzicastovec sa podozrenjem .bice tako sve dok u islamistickim zemljama postoji ogromna vecina radikalnih islamista i dok se propoveda sveti rat.

silni teroristicki aktovi po evropi ih samo dodtano teraju da te migrante gledaju sa velikim oprezom.

dakle, sedite gde ste, ako imate gostoprimstvo, posao ne budite baati da i to ne izgubite.

Frakcija Zelene stranke u berlinskom Predstavničkom domu zahtijeva da glavne ulice i trgovi u glavnom gradu budu svečano osvijetljeni tokom islamskog mjeseca posta Ramazana.
Prošle sedmice, Zeleni su podnijeli prijedlog kojim se poziva na početak 2026. godine - ramazansko paljenje "analogno božićnom paljenju". Razlog koji se navodi je taj što, u apsolutnim brojkama, većina muslimana u Njemačkoj živi u Berlinu. Islam pripada Berlinu i mnogi Berlinčani ga praktikuju. Rasvjeta ima za cilj izraziti "prihvatanje i zahvalnost" i ojačati osjećaj pripadnosti među muslimanskim Berlincima.

Zabava također direktno predlaže lokacije: Kurfürstendamm, veličanstveni bulevar Unter den Linden, Friedrichstraße i Potsdamer Platz. Važno im je da se „prirodna vidljivost muslimanskog života“ ne ograniči na „mjesta u kojima dominiraju migranti“, već da „pronađe mjesta u širem društvu“.
Na nekim mjestima već je bilo nešto rasvjete, na primjer kod gradske vijećnice u Tiergartenu. Na početku mjeseca posta, neonskim slovima je ispisao natpis "Ramadan Kareem" (Blagoslovljeni Ramazan). Slična svjetla već postoje u drugim gradovima. Uključeno: Köln, München i Frankfurt na Majni.

Potonji grad je već bio ukrašen polumjesecima, zvijezdama i lampionima 2023. godine. Grad je platio 50.000 eura za kupovinu i 15.000 eura za njegovu instalaciju.
Germanistan. Deutschstan.

Hehe lepo sam ti objasno cija je bila namera i da se Nemci denacifikacijom i marsalovim planom prisile da ih "prime sa biroa" kako bi doveli porodice i sirili ih.
Obrazovanje kao obrazovanje imas koleginicu na forumu ciji sin je trebao poci u specijalnu skolu, ona je primenila svoje balkanske metode na kraju je upisao fakultet, uz duzno postovanje nisam sreo obrazovanog muslimana koji briljira, a fakultet se zavrsava po kljucu vazi i za nase strucnjake koje u medicini zovu balkanskim vracevima.
Kada vec spominjes migrante razlike medu njima nema.
Evo ja sam obrazovana muslimanka koja brilijira. Radim časno, pošteno, napredujem, nadograđujem svoje znanje, odlično zarađujem i smatrala bih se super pametnom da sam odlolila i da nisam odgovorila na tvoj post. Na glupost kakvu si ti napisao ne treba odgovarati, glupo s moje strane.

Evo ja sam obrazovana muslimanka koja brilijira. Radim časno, pošteno, napredujem, nadograđujem svoje znanje, odlično zarađujem i smatrala bih se super pametnom da sam odlolila i da nisam odgovorila na tvoj post. Na glupost kakvu si ti napisao ne treba odgovarati, glupo s moje strane.
Nosiš li uniformu? Oću reći narodnu nošnju. Postiro sam sliku na ovoj temi.

Nosiš li uniformu? Oću reći narodnu nošnju. Postiro sam sliku na ovoj temi.
Nosim ponos ispod bujnih grudi, suzu radosnicu u oku, osmijeh kad pomislim da sam drugačija i bolja od vas cyber junaka, miševa sa tastaturom, provokatora koji svršavaju na vlastite provokacije i sami se smiju svojim "provalama" (najčešće i jedini). I ne obraćaj mi se, smaraš.

Nosim ponos ispod bujnih grudi, suzu radosnicu u oku, osmijeh kad pomislim da sam drugačija i bolja od vas cyber junaka, miševa sa tastaturom, provokatora koji svršavaju na vlastite provokacije i sami se smiju svojim "provalama" (najčešće i jedini). I ne obraćaj mi se, smaraš.
Uf, ala smo osjetljivi. Ako nisi obučena ko ninđa nisi dobra muslimanka,

Sta koga briga sta je u Nemackoj? Sami su primali kolone izbeglica i muslimane iz ratom zahvcenih podrucja, po Sorosevom receptu.

Mi imamo svoje, i to odavno i sa njima treba de gradimo mir i slogu. Ne radi se o istim problemima i nije za poredjenje.

A narocito sada kad su muslimani okosnica i prijatelji Rusiji u njihovom ratu, utoliko vise se treba pozvati na dobru volju i razum (tu ne spadaju dokazani teroristi sa Kosova i oni kojii zele to da budu, ali ne treba ni podsticati netrpeljivost).

Back