Pa sad, ova tema je izgleda neko vreme bila zaključana, ali nije da nema potencijal, a i meni je više glupo da otvaram sopstvene teme pa reko da se priključim nečemu ovako interesantnom pa nek je i filozofski pdf. Mislim, hteo sam ja još neke sumnje po pitanju nekih utvrđenih relativiteta da iznesem, ali ovi matematičari ubiše. Ma ni da čuju. Matematičke jednačine za razliku od filozofije imaju stabilnost, ali za problem imaju to što mogu da podrže neke stvari koje možda i nisu, ili stvari pod predpostavljenom intuicijom. Recimo kao što se intuitivno proglasilo da svetlost preko zakrivljenosti prostora ide brže od svetlosti koja ide preko prave linije nebeskog tela zbog dilatacije vremena, a ustvari može da bude da svetlost po zakrivljenoj liniji zbog poremećaja kinetičke vrednosti u tom zakrivljenju postaje realno brža od svoje konstante (300000km/s), ali to je se dakle proglasilo pod vremenski problem. Teško je realizovati da svetlost dobija veću brzinu pri gravitativnim objektima, naravno koji je razlog tako nečeg?
Mislim, samo ako mi dozvolite da se uhvatim za ovaj problem na moj način, a ja počinjem da razrađujem prizmu težine prostora i dobio sam rezultat sličan Teslinom, a to je, da je masa (materija) subjektivna vrednost u celom kosmičkom mehanizmu, a objektivna vrednost bi bila težina prostora i ona diže i održava opštu kinetičku strukturu i to se sve malo diže i spusta (interaguje). I sad ovo sa svetlom: kao što rekoh težina prostora diže iz singulariteta i održava, inače priča još od Velikog Praska, to važi i za svetlost, svetlosna interakcija u prostoru je kako sam čuo oko 300000km/s. Na toliko nju prostor gura i na toliko je zaustavlja (ovde ne podrazumevam princip širenja prostora, to je inače takođe intuitivna postavka). Prostorna težina možda ne bi trebala da se brka sa težinom, pa recimo vode. Težina vode će objekat da zaustavi, ali pretpostavka je da je težina prostora dosta gipkija od vode i teža, pa tako to, vrtlog i to... Uglavnom svetlost ima tu kinetičku vrednost da može da ide pravo ali opet prostor dozvoljava samo tih c/kms i pored svih nedoumica oko referentnih odnosa uzimam za pravo da je Ajnštajn na osnovu čiste intuicije doneo zaključak, verovatno pogrešan, da je u pitanju vremenska a ne brzinska razlika kod tog problema. Jel kad svetlost naiđe na prostor pod uticajem mase, ustvari na prostor koji utiče na masu, ona ustvari reaguje na promenu odnosa težine i s prednje strane ne dobija adekvatnu težinu već s tražnja težina postaje dominantna i svetlost u toj zakrivi ima izglede da dobije na većem ubrzanju od c/kms kilometraže, a ponovo kad izađe iz zakrive opet dobija normalan otpor težine prostora i brzinu! Ovde, eto, merena brzina se odnosi na merenje pravolinijske svetlosti koja bi išla preko nekog nebeskog tela i svetlosti koja ide preko zakrive koja brže stiže iako ima dužu optičku distancu i tu se zaključilo da je problem kod merenja vremena pri nebeskom telu u zakrivljenom prostoru koje sporije ide, pa tako i svetlost kasni?? E sad, ako bi ova svetlost u zakrivi bila brža i od svetlosti koja ide pravolinijski a da nije u pitanju merenje preko nekog nebeskog tela vać samo prostor (za pravolinijsku svetlost), a što je po mome dosta verovatno, onda ne znam da li bi se moglo uhvatiti za vremensku dilataciju ili bi tu nekako moralo da se prihvati da svetlost pod određenim okolnostima može da bude i brža i da tu nije u pitanju paradoks, ili vremenska dilatacija. Ja sad ne znam da li je takvo merenje izvršeno, a ako nije eto ideje za novo merenje, pa ako bi se ispostavilo ovo što ja smatram onda bi objašnjenje mogao još i da izdetaljišem. Uglavnom, totalno ubrzanje svetlost dobija pri crnoj rupi. Mislim, da se ne bih mlatio sa horizontom događaja i to, nego ovako malo prostije da se kaže da prema crnim rupama važi samo jedan pravac težine prostora, pošto drugi pravac, ustvari jedan od pravaca težine iz singulariteta ne može ni da dođe. U singularitetu je nulta težina tako da svetlost postiže, verovatno i beskonačnu intrakciju u pokretu i zbog toga ne izlazi iz linije manjeg otpora, mada tu izgleda doživljava krah. Pri baskonačnom ubrzanju svetlosnih fotona iz raznih uglova dolazi i do njihovog potiranja, naravno bi i ovo moralo da vuče neke posledice za sobom i ja smatram da je potiranje svetlosti ono što je detektovano kao aktivnost pri crnim rupama i ovo bi ujedno bio odgovor za promenu svetlosnog kvanta svetlosti koja uspe da se oslobodi, što je rekoše isto opaženo.
I tako to. Uglavnom, bez ideja mislim da bi matematika samo mogla da tapka u mestu, neke barijere pukim računicama ne mogu da se probiju.
Biće da sam u pokušaju nešto da probijem:banghead: