NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Ти си стварно глупи Бугарин готово сваки ма ком културном миљеу припадао је хендикепиран и ретадиран и има ту хунску аварску црту прво претапање идентитета у словенски који је трајао вековима до 10. века. Прво присвајање материјалне културе и јеика својих поданика.Каква државност бре, протеран је у Бугарској, без титуле без ичега, - нећеш конечно нешто паметно да кажеш? Источно римско царство је римскo-грчки хибрид, има два језика најмање око 100-150 година.
Који званични грчки језик у Симеоново време? 893. уведен је старословенски језик као службени језик.
Друго Симеун је у своје време имао грче титуле налик Бодину у своје време које на печатима сигурно нису биле на словенском језику.
Нити се могао обраћати Грцима и Латинима на словенском језику дакле језик државне администрације је засигурно био грчки
Залугом освајања словенских архонтија које су имали своје црквене епархије и црквену организацију Бугари су то никорпорирали у своју државу иако та култура уопте није бугарска.
Нема ниакаквих доказа да се ради о службеном словенском језику . лингва франка и службени језик су две различите ствари.
Нису ни Срби говорли грчким језиком али администрација као и титуле владарске су биле исписане на грчком.
Сходно дотадашњој црквеној традицији о три света литургијска језика латински , грчки и хебрејски.
Дакле Симеун је одрастао и образован у Грчкој велико је питање колико је и он сам словенски и говорио. Покушај подизања бугарске цркве у ранг патријаршије и она као цар Бугара и Ромеја где добија и неку подршку папе који суделује у разрешавању спора.
Да ли си ти стварно луд да мислиш да би папа подржао цара Ромеја и Бугара са црквом на словенском језику у 10. веку?
Ити папа се на Спчитском сабору изјашњава о три света литургијака језика и словенски као варварски који не може ући у цркву.
Исти папа је суделовао односно хрватски краљ Томислав тражи заштиту папе мислим да је Иван био тражи заштиту од Симеуна и његове одмазде.
Ово болдовано је нешто најглупље што је ико написао на овом форуму у задњим пар година нарочито поборник Беч-Берлин науке.
Ово болдовано ти је хит!
Баш из тог разлога јер га не сматрам валидним по питању тога па ни Сервонгордона. Мислим то је јасно из прва 2 поста.Sve je to lepo, ali ne znam zašto si imao potrebu da elaborišeš svoj stav o valorizaciji Kurte. Nisam te uopšte pitao kakvo je tvoje mišljenje o njemu, već zašto si poskočio jerbo sam pomenuo njegovo ime.
Не знам шта те је ту збунило уопште.