„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Luzicka Srbija je slobodna do 940. godine, poslije toga je pod germanskom upravom (sa kratkim intervalima pod Poljskom).
Од оног свега што смо причали свих племена најдуже опстаје српско-чешки савез као изразити антифраначки. Они последњи улазе у Великоморавску а први се одцепљују од ње. Дакле проблем је дубљи од пуког хришћамства. Дакле они су били спремни да прихвате мислију Солунске браће али не франачких и немачких мислионара на језику којем не разумеју.
Има неких података да је Медодије посетио лужичку Србију па можда инспирација Тибора Живковића о најранијим подацима о Србима и Хрватима доноси вероватно Методије. Сад могуће да је Методије о некој народној причи лужичких Срба тако нешто чуо. Међутим они имају исто легенду о Тихомилу врло идентичну да чак сумњају да је Дукљанин и узео овај мит од лужичких Срба. То су нагађања.
Оно што засигурно се зна до данашњих дана да је у лужичкосрпској традицији остало да потичи уз неког града са мора.

Мило Ломпар – Дух самопорицања!?​

Jeste, jeste. Zaboravio sam navesti autora i knjigu. Evo jos nekoliko odlomaka, koji su relevantni za diskusiju

Prilozi

• IMG_20220112_230602.jpg
    IMG_20220112_230602.jpg
    203,6 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20220112_230926.jpg
    IMG_20220112_230926.jpg
    181,2 KB · Pregleda: 12
Има неких података да је Медодије посетио лужичку Србију па можда инспирација Тибора Живковића о најранијим подацима о Србима и Хрватима доноси вероватно Методије. Сад могуће да је Методије о некој народној причи лужичких Срба тако нешто чуо. Међутим они имају исто легенду о Тихомилу врло идентичну да чак сумњају да је Дукљанин и узео овај мит од лужичких Срба. То су нагађања.

Koja legenda o Tihomilu?

Оно што засигурно се зна до данашњих дана да је у лужичкосрпској традицији остало да потичи уз неког града са мора.

Koja tradicija konkretno?

Koja legenda o Tihomilu?

Koja tradicija konkretno?
Поставио сам ти више књига на твојој теми о гробници Срба. Конкретно о пастиру који постаје краљевић и жени се прицезом наслеђује краља код Лужичких Срба.
Код Дукљанину је прича о Чаславу последњем Властимировићу који храброг пастира Тихомила након битке са Мађарима када Тихомил показује највећу храброст и одсеца главу мађарском краљу Кишу. Након тога га Часлав поставља за дринског жупана и жени својом ћерком. Након нестанка Властимировића рашки жупани ће потицати из лозе Тихомила али нико се неће смети прозвати краљем.

Указао сам ни на реки Залу притоку Блатонског језера град Блатон као престоница блатонске кнежевине коју ће на управу добити одбегли нитрински краљ Прибина. Она нестаје под Мађарима а сама територија се налази у Мађарској данас. Читав сплет догађаја је везан за ту област у ранијим вековима. Наводно Теодомир острогостки савладар и његов брат Валдемар тачније Валдемар је успешно победио Хуне , Атилине синове на реци Надао. Теодомир није учествовао у битци јер је добио сина Теодориха. Наводно заробљава Хунимунда принца од Галиције или Суебије , Саувије који је одмарао са војском код Блатонског језера. Знајући његово прекло усвојио га је као сина и чувао га. Не зна се тачно како је дошло до биткед Валдемар или мир дале Византији свог синовца Тодориха великог Византији као јамац за добијање статуса федерата
Хунимунд упада из Далмације у Панонију подиже Суебе иза Паноније Маркомане и Кваде и Сармате. Подиже и Скире који упадају у остроготски логор и убијају краља Валдемара. Битка је била јако крвава и некако су преовладали Остроготи не зна се како тачно. Хунимунд утучен одлази на планину Херц у Баварској где постаје краљ свих пљачакаша и разбојника који ће пустошити Баваријом.
Интересантно да ће у остроготско-римској краљевини постојати готска Далмација и горња Саувија иако збванично су сре Суеби иселили из Паноније са Вандалима а овде их затичемо у активним догађалима у 6. веку.
Интересантан је исказ Прокопија да суви део Далмације држе Сишчани и Сауви не они подрешени Францима већ други!
Ови народи некад беху подређени Готма који сада живе преко мора у Италији.

Заправо пре доласка Мађара и слабљењем аварског каганата није било неке веће природне границе између западних , јужних и источних Словена.

Sami ste rekli da je rani srednji vek predmet polemika u određenim krugovima, pre svega među laicima. Sve ste ovim kazali. Nauka se piše u tišini radne sobe, nešto ređe biblioteke, dok laici to čine, onako, kako bi se naukom u kafani bavili. Da budem precizan do kraja, nauka pre svega podrazumeva metod, pa tako i istoriografija, a to se uči tokom osnovnih, a potom i postdiplomskih studija, ali istorije, ne mašinstva ili medicine. Bez metodologije, nema nauke. Pseudoistoričarima manjka taj važan segment, koji bi njihovim tumačenjima dodao na težini. Nešto drugo je po sredi kada su u pitanju novoromantičari – novac. Plasiranje neznanja, upakovanog u bajke o nebeskom narodu, najstarijem narodu, pranarodu, daje jako dobru finansijsku žetvu. Narodu, koji jedva da ima nekoliko procenata fakultetski obrazovanih ljudi, lako je podmetati i njime manipulisati. Ali, to je širi fenomen kojeg su novoromantičari samo deo. Kada već pominjete to veselo društvo, sećam se da je negde 1994. godine, na televiziji Palma ili tako nekako, redovno emitovan poziv donatorima koji bi pomogli izdavanje srpskih izvora. Pametnom dosta. Profesionalni istoričari uglavnom stoički ignorišu novoromantičare,uz izuzetak prof. Radivoja Radića, i ponekad, daleko ređe, moje malenkosti. Mislim da ih ne treba ignorisati. Ovaj narod mora, doslovce, da se bori za svakog čoveka, za što više obrazovanih, kako bi se, nadajmo se, nekako krenulo u malo lepšu budućnost. A borba sa proizvođačima laži i opsena najbolje će se voditi uz određenu zakonsku regulativu usmerenu prema džepovima onih koji tu maglu prodaju.
Tibor Zivkovic o autohtonistima, 2012.

http://www.nspm.rs/kulturna-politik...L2Qspw8WwSwTSVfawP3h4SQveLwYvoHkDHJBDBZ8bOxr0

Немам времена да чекам одговор шта сам рекао рекао сам па макар погрешио адресу. Ја сам поштовалац дела Тибора Живковића али никав члан његовог култа политичке идеје или виђења модерног света нити део његовог месијанског покрета који појединци овде негују више од њега самог припусујући му славу народног хероја па му постхумано дају одушку борећи се против аутохтонизма под његовим измишљени барјаком сакривши се иза њега као догме јер даље од њега не могу ни добацити.

Моја идеја је избећи све могуће поделе и калсификације људи у неке фиоке , постоји многе дебилске аутохтонистичке идеје. Измишљотиње и фабриковање новца.
.
Постоје је оне смисленије превасходно антрополошке или генетичке где заправо говри још од окупације Рима ове простре као и друге су насељавале разне популације али нису промениле битно структуру становништва.. Не само Балкана већ и на пр Британије.

Отац једне такве теорије је Тибор Живковић који говори да је придошлица било око 2-3% дошљака 85% староседелаца.
Тако да сеобе народа као и у чланк пред саму књигу говори да то није прави термин већ сеоба елита.

Дошљаци су иппунили мређу утврђења и фортификације али јако мали део не зато што нису хтели већ их је било јако мало. Дукљу су избегавали као све веће утврђене градове.

Сад како ће неко посматрао овај културно-социолошки феномен и пројаву тога је став појединца.

Ја се не делим на звезду и партизан навијам за Србију и за Новака. позз

Nadalje, tu je i veoma
važna činjenica da su Srbi smešteni iza Bojki,
ali gledano iz pravca Venecije, ne iz Carigrada.
To je zato jer je DCCS izvor nastao u Rimu,
a ne u Carigradu.68 Presudan dokaz da je DCCS
i njegov srpsko-hrvatski sadržaj mogao da nastane
isključivo na latinskom zapadu jeste opšte
poznata činjenica da De conversione barbarorum
jeste ekskluzivno latinski književni žanr, nikako
vizantijski.69 Kako se čitav proces pokrštavanja
Srba i Hrvata posmatra očima Rima, jasno je i
da pisac DCCS sedi u Rimu,

To objašnjava i jedinstven podatak kod jednog
romejskog pisca, dabome sačuvan samo u DAI,
zbog čega Konstantin Porfirogenit papu naziva
najsvetijim, a u svim drugim vizantijskim izvorima

jednostavno papom. Konstantin Porfirogenit
pravi ovaj izuzetak jer sledi svoj izvor – De conversione
Croatorum et Serborum.

Tu, među arheolozima, valja izdvojiti Maju
Petrinec i njenu značajnu knjigu o ranosrednjovekovnim
grobljima na području Hrvatske;70 ali
i mladog asistenta sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu,
Gorana Bilogrivića.71 Tu je još jedna mlada
snaga na polju istorije umetnosti, Ivan Basić,
koji je već pokazao veliku sposobnost za kritičku
analizu izvora.72 Iz Rusije je, takođe, mladi Denis
Alimov, koji se takođe bavi Dalmacijom u ranom
srednjem veku, kao i pitanjima etnogeneze
na minuciozan način.73 Tako iz Hrvatske, kako
se čini, najpre treba očekivati i nove pomake u
Porfirogenitologiji. I najzad, onima koji su skloniji
da teže usvajaju nove ideje, hipoteze i analize,
uvek ostaju solidni autori na koje se mogu oslanjati
za dugi niz godina – Neven Budak,74 svima
dobro poznati John Fine,75 Hervig Volfram,76
Valter Pohl77 te Ivo Goldstein.78
Дакле открио је и ово! Сасвим мени небитно шта историчар мисли ја тумачим оно што открива својом главом , поштујем и његов став.
По мени је већ саове две ствари које је открио као то да Дукљу зове регнум једнако Србији и Хрватској различито од Конавала , Хума и Травуније.
Такође говори или о уметању негега неистиног или пак о сакривању древности и самосталности Дукље. Која би могла имати своје самосталне архонте капо и Србија и Хрватска.

То нисам ја измислио већ написао он. Ако је то написао не видим никакв покриће за третирање извора као Светог Писма.
Библија лаже , попови лажу , папе лажу сви лажу , народ измишља , епика је измишљотина али ромејски цар Порфирогенит или пак изворе које користи латинске са запада СИГУРНО НЕ!!!!!!

Nas i klonova pola miliona a bez klonova pola kamiona...
acw-ia-15434-l.jpg

Poslednja izmena:
Немам времена да чекам одговор шта сам рекао рекао сам па макар погрешио адресу. Ја сам поштовалац дела Тибора Живковића али никав члан његовог култа политичке идеје или виђења модерног света нити део његовог месијанског покрета који појединци овде негују више од њега самог припусујући му славу народног хероја па му постхумано дају одушку борећи се против аутохтонизма под његовим измишљени барјаком сакривши се иза њега као догме јер даље од њега не могу ни добацити.

Моја идеја је избећи све могуће поделе и калсификације људи у неке фиоке , постоји многе дебилске аутохтонистичке идеје. Измишљотиње и фабриковање новца.
.
Постоје је оне смисленије превасходно антрополошке или генетичке где заправо говри још од окупације Рима ове простре као и друге су насељавале разне популације али нису промениле битно структуру становништва.. Не само Балкана већ и на пр Британије.

Отац једне такве теорије је Тибор Живковић који говори да је придошлица било око 2-3% дошљака 85% староседелаца.
Тако да сеобе народа као и у чланк пред саму књигу говори да то није прави термин већ сеоба елита.

Дошљаци су иппунили мређу утврђења и фортификације али јако мали део не зато што нису хтели већ их је било јако мало. Дукљу су избегавали као све веће утврђене градове.

Сад како ће неко посматрао овај културно-социолошки феномен и пројаву тога је став појединца.

Ја се не делим на звезду и партизан навијам за Србију и за Новака. позз

Ne postoje naucnici (naucni istoricari) koji su autohtonisti. Jer autotonizam je kao vjerovanje u vjestice, ili da je zemlja ravna ploca.

Tiborova ne obrazlozi tacno sta misli na "nekoliko plemena", ili "seoba elite", na koje brojke misli.

U Tiborovom dokumentarcu o seobu, kaze da je doslo 25.000-50.000 u seobi. Ovo je za 7. vijeku znacajan broj, i za samo par generacija jakim natalitetom lako postaje milionsko stanovnistvo.

Dosljaci su se naselili rijeke i plodne doline (župe), a starinci su zivjeli u brda. Kontakt izmedju njih je sporadican i rijedak prvih par vjekova, najvjerovatnije u formi trgovine.

Ne postoje naucnici (naucni istoricari) koji su autohtonisti. Jer autotonizam je kao vjerovanje u vjestice, ili da je zemlja ravna ploca.

Tiborova ne obrazlozi tacno sta misli na "nekoliko plemena", ili "seoba elite", na koje brojke misli.

U Tiborovom dokumentarcu o seobu, kaze da je doslo 25.000-50.000 u seobi. Ovo je za 7. vijeku znacajan broj, i za samo par generacija jakim natalitetom lako postaje milionsko stanovnistvo.

Dosljaci su se naselili rijeke i plodne doline (župe), a starinci su zivjeli u brda. Kontakt izmedju njih je sporadican i rijedak prvih par vjekova, najvjerovatnije u formi trgovine.

Атеизам , комунизам слепо веровање у науку је религија без Бога кога замењују људи!
Поздрав теби и свим твојим клоновима ако би се неко бавио тиме али морао би бити исте менталне дијагнозе постоје готово математички обрасци како се једна особа појављује са више профила на различитим темама са истим временским дистанцама.
Временом направи шаблон да људи који га дуго прате овде већ могу да препознају.-

Атеизам , комунизам слепо веровање у науку је религија без Бога кога замењују људи!
Поздрав теби и свим твојим клоновима ако би се неко бавио тиме али морао би бити исте менталне дијагнозе постоје готово математички обрасци како се једна особа појављује са више профила на различитим темама са истим временским дистанцама.
Временом направи шаблон да људи који га дуго прате овде већ могу да препознају.-

Klasicna istorija nije slijepo vjerovanje, vec naucni metod, dokazi, zdrav inkluzivni dijalog i logicna objasnjenja. Slijepo vjerovatnje je autohtonizam: mrznja, paranoja, monolozi, zavjere, poluobrazovani, nekultura, sovinizam.

Sto se tice ateizma i Boga, SPC zvanicno i javno podrzava klasicnu istoriju (seoba Slovena/Srba).

Klasicna istorija nije slijepo vjerovanje, vec naucni metod, dokazi, zdrav inkluzivni dijalog i logicna objasnjenja. Slijepo vjerovatnje je autohtonizam: mrznja, paranoja, monolozi, zavjere, poluobrazovani, nekultura, sovinizam.

Sto se tice ateizma i Boga, SPC zvanicno i javno podrzava klasicnu istoriju (seoba Slovena/Srba).
Шта вели Тибор Живковић оно беше?
Класична наука је најблаже речено класика , Бетовен , Моцарт , Вивалди и тд.
Даказа нема. Методи су тумачења за нешто што извора нема,
Ово је рефлексија самог тебе и тога што истински јеси из сржи!
Ја и нисам заправо аутохтониста већ нешто своје.
Умем да препознам зле , покварене и болесне људе.
Који чак не презају да и Бога увезу у своју причу и пропаганду..
Најбоље још да си рекао да је Бог оснивач Беч-Берлин школе.
Човек који има такве менталне фобије и пројекције треба бити поштен према себи па бар отићи да се лечи.
СПЦ нема став о науци они уче историју како наше министарство за културу прописује.
То нема никакве везе са ставм СПЦ већ са јединством цркве и државе чему се тежи.
Познавајући много монаха једном сам чак и кум поуздано знам да не мисле у својим круговима тако.
Индивидуално као и сви.

Ја ни од једног аутохтонисте на овом форуму нисам осетио , зло , сујету , поквареност , марифедтлуце , све врсте најнижих оружја под паролом циљ оправдава средства.

Умем да препознам трулеж и поквареност инквизиторитам и снобизам , интелектуални фашизам!
Такви Бога не моле нити верују! Такви само слилу признају и силе се плаше!
ђаво увек дође по своје...
Ништа се није тако дуго распадало као римско царство ни један човек није тако дуго трулио и распадао се овако и на крају показао своје знојаве зубе закљваљене.....

Шта вели Тибор Живковић оно беше?
Класична наука је најблаже речено класика , Бетовен , Моцарт , Вивалди и тд.
Даказа нема. Методи су тумачења за нешто што извора нема,
Ово је рефлексија самог тебе и тога што истински јеси из сржи!
Ја и нисам заправо аутохтониста већ нешто своје.
Умем да препознам зле , покварене и болесне људе.
Који чак не презају да и Бога увезу у своју причу и пропаганду..
Најбоље још да си рекао да је Бог оснивач Беч-Берлин школе.
Човек који има такве менталне фобије и пројекције треба бити поштен према себи па бар отићи да се лечи.
СПЦ нема став о науци они уче историју како наше министарство за културу прописује.
То нема никакве везе са ставм СПЦ већ са јединством цркве и државе чему се тежи.
Познавајући много монаха једном сам чак и кум поуздано знам да не мисле у својим круговима тако.
Индивидуално као и сви.

Ја ни од једног аутохтонисте на овом форуму нисам осетио , зло , сујету , поквареност , марифедтлуце , све врсте најнижих оружја под паролом циљ оправдава средства.

Умем да препознам трулеж и поквареност инквизиторитам и снобизам , интелектуални фашизам!
Такви Бога не моле нити верују! Такви само слилу признају и силе се плаше!
ђаво увек дође по своје...
Ништа се није тако дуго распадало као римско царство ни један човек није тако дуго трулио и распадао се овако и на крају показао своје знојаве зубе закљваљене.....

Otisao si u neku krajnost...

Pogledaj par emisija SrbijaGlobal, HelmCast, ili Gorana Sarica, Radovana Damjanovica, i procitaj komentare.

Naravno nijesu svi isti, ali imaju zajednicku crtu: tu uvijek mora da bude neka zavjera protiv Srba, "neko je istinu skrivao od nas" "oni oce da nam uzmu ovo", konstantna prica o neprijateljima Srba, da li su to drugi narodi Balkana, Vatikan, Bec, SANU, Komunisti, uvijek mora da se napravi atmosfera "mi" i "oni", i da drze publiku u strahu.

Uz ovo, kod svih postoje konstantnih novih otkrica, kad da su prvi ljudi na ovoj planeti, a ne kao da je proslo 10.000+ godina civilizacija i naucnika koji su vec 99% svega na ovoj planeti otkrili, bar sto se tice lingvistike i istorije.

Treci nit koji imaju svi jeste nedostatak kritike, dakle gotovo svi pricaju sami sa sobom i ne traze duel sa pravim istoricarima ili s ljudima koji ne dijele njihova misljenja. A kad imaju, onda ih pljuju na licnoj osnovi, ignorisu argumente i nastavljaju po svoje.

Dakle strah, jednoumlje, neprofesionalnost, i na kraju oskrnavljanje prave casne srpske istorije.

Своје знање си показао на више места и то није ствар коју пропагандом доказујеш. У неке области си упућен у неке које си скоро неписмен улећеш са истим наративом као да си докторирао ту област. Крајњи резултат деградиран и набеђен.
Ја имам овде довољно стажа и немам потребу да се доказујем и летим као мва без главе на теме о којима немам појма а имам мишљење па ћу сад да развлачим поруке и формирам свој имиџ и репутацију. Било је таквих ликова на тоне овде и управо зато ми се не улази ни у какве разговоре.

Дакле свака сицилијанска заграда коју си добио од свог ментора је била баш на неисторичном приступу , паушалном закључивању и аргументовањем без извора само зансовано на сопственом мишљењу.
И даље не капираш да Историју боли к.урац за твоје , моје било чије мишљење већ оно што можеш да докажеш. Нисам видео да си до сада ишта доказао.

Каква црна библиотека па оно што сам цитирао од твојих изјава нити један просвећен научник , књижевник нити начитан човек не избацује.
Паметан кад не зна ћути. Будале се у све разумеју и једноставно су најпаметнији јер су одлучили да то буду па није ни битно да ли јесу или нису.

Као што сам ти рекао имаш велики проблем са праћењем контекста и фабуле на српском. То није да не знаш речи већ неке жаргонске ствари.
Онда улетиш као пилот на сред теме где ни не испратиш бар 5-6 постова у назад да бар скапираш о чему људи причају.
Хвала на одговору.
Као прво, на овом форуму расправљам о темама које су ми познате – углавном историјски везане за Словене и средњовековну европску историју. Уз неколико изузетака, теме о којима сам писао трајно се броје на прсте обе руке.
Ти и други форумаши на ову тему у последње време употребљавате језик личних и националних увреда. Ово, наравно, може говорити само о предрасудама према различитим мишљењима.
Студирао сам лингвистику на Универзитету у Чешкој, а затим се неко време професионално бавио књижевнокритичком и стилском анализом дела из модерне европске литеартуре.
Шта ти од наведеног није јасно и зашто мислиш да ћу подржати нешто друго од онога што званична европска историографија признаје као веродостојно? Од своје 14. године говорим руски и енглески, чешки и бугарски су ми матерњи језици, српски никада нисам ни званично учио. Па, ако ову слику убациш у главу – постаће јасно ко сам и зашто пишем то што пишем.

Poslednja izmena:
Хвала на одговору.
Као прво, на овом форуму расправљам о темама које су ми познате – углавном историјски везане за Словене и средњовековну европску историју. Уз неколико изузетака, теме о којима сам писао трајно се броје на прсте обе руке.
Ти и други форумаши на ову тему у последње време употребљавате језик личних и националних увреда. Ово, наравно, може говорити само о предрасудама према различитим мишљењима.
Студирао сам лингвистику на Универзитету у Чешкој, а затим се неко време професионално бавио књижевнокритичком и стилском анализом дела из модерне европске литеартуре.
Шта ти од наведеног није јасно и зашто мислиш да ћу подржати нешто друго од онога што званична европска историографија признаје као веродостојно? Од своје 14. године говорим руски и енглески, чешки и бугарски су ми матерњи језици, српски никада нисам ни званично учио. Па, ако ову слику убациш у главу – постаће јасно ко сам и зашто пишем то што пишем.
Хвала и теби на искреном представљању. Нешто тако сам и слутио али није баш пожељно извлачити закључке сам.
Дакле оно што примећујем да у европским земљама историја и ства према словенским народима је исти као са почетка 20. века.
Ту ништа не изненађује јер они имају своје националне историхје и не морају се бавити другима нити ажурирати своје постојеће ставове са нашим школама. Међутим јако приметно и код наших људи кад оду на запад усвоје туђу културу и тековину почињу размшљати да су они у свему напреднији бољи и да све боље знају ПРЕСТИЖ. Добро се слажу као и Власи и Албанци са нашим аутошовинистима ту су још и њихова браћа Албанци. Дакле наша научна елита да не именујем поименце се боље слажу са Хрватима , Албанцима , Власима , Бугаима негпо са својоим народом. Зато природно настају интереснио савези и секте овог типа.

Као што на хрватској политичкој сцени долази до дискурса и демагогије да се сакрију прави економски проблеми они тада опале паљбу на три преостала Србина у Хрватској скрећући пажњу да су Срби проблем и кривци за њихово данашње стање.
Дакле лове духове ти Срби давно више не постоје у Хрватској и уадљени су Далеко са алом границом према Хрватској готово да никаквих аспирација према самим Хрватима не постоје међутим они се враћају на наше форуме исправљају криве Дрине Бог зна лепи шта их уопште ове више занима. Да су то неки умерени људи попут Југословена разумео бих већ понајвипе национални пропагандисти.

У лингвистику се не разумем нити видим неку логику која је мени блиска моја иде у другом правцу оибзиром да немам елементарног знања да бих своја размишљања поткрепио не улази у неке дубље распарве у вези тога.

Не може се рећи да су аутохтонисти највећи проблем Србије већи од губитка Косова албанске псеудоисторије као и псеудоисторије околњих народа који је легитимно баштине чак у љубави са домаћим аутошовинистима.

Тако да имамо једно искривљену извитоперену интересну групу или секту на београдском универзитету која је идеолошки љотићевска и квислиншка љуби ноге свима само да се не би одрекла својих повластица и стечених привилегија.

Од актуелних видим да само Дејан Ристић устаје јавно против албанске псеудпнауке не устручава се ови остали и немају муда.
Шта рећи кад видим високо котираног професора који гвориу да су муслимани у Босни 80%Срби 10% Хрвати а 10% остали.
Дакле изводи цигфре као да је Ипспос спровео анкету у древна времена и одредио колико процената ког народа сачињава Бошњаке.
Она не може да се сети имена босанског владара па пита колеге да му добаце па и њима треба пар минута да се сете.

Да Босна је леп пример друшва тек формираног који није хтео да се одрекне привилегија па су их задржали у Исламу.
Наш универзитет се придружује великој инквизицији и клечи пред силом само да би задржали своја звања и титуле писаће шта им се нареди да пишу..

Хвала на одговору.

Ако си студирао лингвистику у Чешкој, стога познајеш европску лингвистичку литературу и њене ауторе, сигуран сам да знаш (али не мора, и да значи) ко је чувени лингвиста на слици?
82-421449.jpg

Ако си студирао лингвистику у Чешкој, стога познајеш европску лингвистичку литературу и њене ауторе, сигуран сам да знаш (али не мора, и да значи) ко је чувени лингвиста на слици?
Па има много чувених лингвиста – немогуће их је све препознати на фотографијама

Па има много чувених лингвиста – немогуће их је све препознати на фотографијама
E, imam molbu da mi ovo prevedeš/ispraviš na standardni bugarski:

Австралијата пуста да остане корона вирус цјала да је хватне
Не давате на Ђоковић та виза и го затворига в хотел.
Да и не знајат тест Аборигени за Бе-Се-Же и за балкански гени...
И кенгурото нека си поскача а Ђоковић печелива
Луди је Ноле ги побеждава печели тој балканска слава
Луди је Ноле ће ги финтира, и нема да се ваксинира
Луди је Ноле ште ги финтира, не дава да се ваксинира

Mnogo ti hvala!

Aha, evo, ima:

"Форхенд, бекхенд"
Австралията пуста да остане, коронавирус цяла да я хване.
Не давате на Джокович да влиза и го затвориха в хотел.
Дали не знаят тез аборигени за БЦЖ и за балкански гени.
И кенгуруто нека си подскача, а Джокович печели пак.

Припев:
Лудият Ноле ги побеждава, печели той балканска слава!
Лудият Ноле ще ги финтира и няма да се ваксинира!
С плескавица и крушова ракия и Омикрон и Делта ще убия,
а Новак Джокович е с корона, защото е Балкански крал.

Припев:
Парчето е по музиката на хита от 90-те години

Luda za tobom на Лепа Брена.
У нас е популярен и български вариант на песента, в изпълнение на Камелия - "Луда по тебе", на който преди няколко години Ноле куфееше в своята съблекалня. "Какъв мега хит! Българи заснеха песен за борбата на Новак в Австралия! Още веднъж се доказа, че той е обичан и извън Сърбия", пише изданието "Телеграф". "Страхотно! Българи записаха хит за Джокович", отбелязва "Блик". "Българи пеят за Новак, наричат го Балкански крал", съобщава "Ало". "Българи изпяха хит на Лепа Брена и изпратиха силно послание", пише "Мондо".

E, imam molbu da mi ovo prevedeš/ispraviš na standardni bugarski:

Австралијата пуста да остане корона вирус цјала да је хватне
Не давате на Ђоковић та виза и го затворига в хотел.
Да и не знајат тест Аборигени за Бе-Се-Же и за балкански гени...
И кенгурото нека си поскача а Ђоковић печелива
Луди је Ноле ће ги финтира, и нема да се ваксинира
Луди је Ноле ште ги финтира, не дава да се ваксинира

Mnogo ti hvala!

Aha, evo, ima:

"Форхенд, бекхенд"
Австралията пуста да остане, коронавирус цяла да я хване.
Не давате на Джокович да влиза и го затвориха в хотел.
Дали не знаят тез аборигени за БЦЖ и за балкански гени.
И кенгуруто нека си подскача, а Джокович печели пак.

Припев:
С плескавица и крушова ракия и Омикрон и Делта ще убия,
а Новак Джокович е с корона, защото е Балкански крал.

Припев:
Парчето е по музиката на хита от 90-те години

Luda za tobom на Лепа Брена.
У нас е популярен и български вариант на песента, в изпълнение на Камелия - "Луда по тебе", на който преди няколко години Ноле куфееше в своята съблекалня. "Какъв мега хит! Българи заснеха песен за борбата на Новак в Австралия! Още веднъж се доказа, че той е обичан и извън Сърбия", пише изданието "Телеграф". "Страхотно! Българи записаха хит за Джокович", отбелязва "Блик". "Българи пеят за Новак, наричат го Балкански крал", съобщава "Ало". "Българи изпяха хит на Лепа Брена и изпратиха силно послание", пише "Мондо".
Само једно питање: да ли си ти вакциниран против корoнaвируса?

Само једно питање: да ли си ти вакциниран против корoнaвируса?
Naravno da nisam. Vakcinacija je besmislena osim za hronično bolesne i slabe.

CELA PESMA:

Ima i titlove ko hoće da singalonguje. :)

PS. Za ova dva prva virusa glavni lek je bio aspirin, jer je target tkivo bio eritrocit. A za omikron virus još nemam pojma - uglavnom radi se o potpuno novom virusu - antigenski je izmenjen, napada bronhije i napada decu. Definitivno nije nastao spontanim mutacijama iz delte i sl.

Ali, na sreću, Gejts je rekao da neće više sejati, da mu eksperiment nije uspeo i da za sada završava sa sejanjem do 2026. kada će da lansira velike boginje.

Poslednja izmena:
Naravno da nisam. Vakcinacija je besmislena osim za hronično bolesne i slabe.

CELA PESMA:

Ima i titlove ko hoće da singalonguje. :)

PS. Za ova dva prva virusa glavni lek je bio aspirin, jer je target tkivo bio eritrocit. A za omikron virus još nemam pojma - uglavnom radi se o potpuno novom virusu - antigenski je izmenjen, napada bronhije i napada decu. Definitivno nije nastao spontanim mutacijama iz delte i sl.

Ali, na sreću, Gejts je rekao da neće više sejati, da mu eksperiment nije uspeo i da za sada završava sa sejanjem do 2026. kada će da lansira velike boginje.
Е добар си онда. Честитам.

Не бих се плашио да Американци могу да пусте велике богиње, али Руси и Севернокорејци који имају непознат број лабораторија за биолошки рат. И не да се намерно пусти, већ да се случајно испустити. Довољно је само поменути несрећу са антраксом у "Свердловск" 1979. године. Овакви случајеви вероватно нису ретки у прошлости – само што нису званично најављивани.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back