„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba da posmatraš obratno. To nsu bile metode asimilacije, već sprečavanja asimilacije. Turska populaciona politika zavisila je od održavanja zimija; da nije bilo tih mera, daleko bi više bilo i Turaka i muslimana na balkanskom poluostrvu.

U principu je Kosta u pravu, ali ti misliš na neke druge stvari. Ti imaš na umu hrišćanske zimije na Balkanskom poluostrvu, a Kosta ti zapravo govori o stanovništvu Male Azije iz vremena razdoblja migracija turskih plemena.
Причамо ли о Турцима Селџуцима или данашњим Турцима?
Нормално да су одржавали, ко би им 'измећарио'?
Зимије(немуслимански становник ОЦ-а) и ти управо потврдио
теорију о асимилацији вером. Међутим Срби нису наметнули
своју, напротив примише и хришћанство и ислам и ЈС-е али
језик наметнуше.

Који језик су наметнули? Цео хришћански свет говори вулгатом.
Енглески, Немачки, Француски, Шпански су у ствари влашки језици.
Настали су на исти начин само у различитим племенима.
После посао преузимају 'намицатељи писмености' и направе хаос
са писањем, читањем, изговором и граматиком.

Ili se ti razumes u istoriju Engleske malo. Pre Rimljana se pricalo keltski jezik, onda je taj jezik jako romanizovan i od pocetku seobe naroda su dosli germanska plemena Angli i Sahsi i nastao danasnji engleski (uz jak francuski uticaj preko normana).

I to se sve desilo u vreme kad Sahsi nisu u nikakvom smislu bili kutlurno ili politicki razvijeni od Slovena.

Ево ти управо призна да су Латини радили активну политику ширења језика како
ја наведох горе о 'намицатељима'. Па шта би са Србима како се одупреше влашизацији
језика и писмености? Турци користе туђе језике јер су мањина која говори сиромашним
језиком неподобним за дипломатију. Они врше асимилацију кроз веру, турска нација настаје
'турчењем', исламизацијом. Између осталог користили су и српски. Чиме Срби врше асимилацију?
Примају туђу веру али се изборе за службу на 'матерњем' језику, који успут намећу староседиоцима
који су већ власишизовани. Којим методама? Бројношћу? Техничком супериорношћу? Љубављу?

Pa da se Turci po veri sire onda bi nasi Bosnjaci valjda pricali turski. I naravno mislim na Malu Aziju jer na balkanu promena vere nije znacilo postati Turcin, sta vidimo na Bosnjacima, Pomancima i.t.d. I turcenje Male Azije se desio pre Osmanskog Carstva.

Sta tebi znaci cime Srbi vrse asimilaciju. Vidi slucaj Vlaha u istocnoj Srbiji, mozemo slobodno reci da Srbi danas vrse asimilaciju preko drzave i vere.

Ili se ti razumes u istoriju Engleske malo. Pre Rimljana se pricalo keltski jezik, onda je taj jezik jako romanizovan i od pocetku seobe naroda su dosli germanska plemena Angli i Sahsi i nastao danasnji engleski (uz jak francuski uticaj preko normana).

I to se sve desilo u vreme kad Sahsi nisu u nikakvom smislu bili kutlurno ili politicki razvijeni od Slovena.
Зашто сматраш да је то погермањен латински? Пошто сви језици у Европи садрже латински
ја бих га пре назвао латинизовани германски тј. влашки.

Pa da se Turci po veri sire onda bi nasi Bosnjaci valjda pricali turski. I naravno mislim na Malu Aziju jer na balkanu promena vere nije znacilo postati Turcin, sta vidimo na Bosnjacima, Pomancima i.t.d. I turcenje Male Azije se desio pre Osmanskog Carstva.

Sta tebi znaci cime Srbi vrse asimilaciju. Vidi slucaj Vlaha u istocnoj Srbiji, mozemo slobodno reci da Srbi danas vrse asimilaciju preko drzave i vere.
Бошњаци су издвојени из царства пре стварања турске нације. Под турчењем мислиш на прихватање језика?
Чиме шире свој језички утицај на староседелачко већ романизовано становништво?
Зашто би неки Илир одбацио језик царства и прихватио језик робова?

што сви језици у Европи садрже латински
ја бих га пре назвао латинизовани германски тј. влашки.

Da se u Britaniji pricalo i pre Rimljana neki germanski jezik, to bi bila senzacija. Imali becko berlinska skola sad i neku zaveru protiv Engleza?

Stvarno ovaj stav je jos vise protiv svega sta znamo od istorije, nego teza o autohtonost Slovena na Balkanu.

Poslednja izmena:

Из потпуно истих разлога због којих би и прихватио језик царства: политичка реалност и нужност коју доноси језик привреде.

Уклањањем услова за постојање нечег, оно само такође нестаје.

Бошњаци су издвојени из царства пре стварања турске нације.

Pa nije turski narod nastao u periodu od Mladoturaka do danas. Antiohija je turcenja od 10. veka i na to mislim, a Bosnjaci koji se nisu selili u Anatoliji nisu primili turski jezik. Samo ne moj o glupostima o 9 miliona Srba u Turskoj koji ljubomorno cuvaju svoj jezik.

Под турчењем мислиш на прихватање језика?

O cemu onda nije ovde prica dal su Romani primili neki slovenski identitet bez jezika, nego da su primili jezik i idenitet.

Чиме шире свој језички утицај на староседелачко већ романизовано становништво?

Kako jezik se siri tako sto ga trebas, jer imas novu vlast. I nova vlast menja jezik prvo u gradovima i centrima zemlje i onda u ruralnim podrucijama. Zasto su Indijanci velikim delom napustili svoja jezika i pricaj spanski, engleski ili portugalski. Evo moji roditelji i ja smo jos vezani za Srbiju i za srpsku kulturu, ali bi bilo bas ludo misliti da za 3 ili 4 generacija to isto bude slucaj, kod svog mog potomstva. Evo moj brat ima austrisku curu, ja cisto sumljam da ce mu deca znati pricati srpski. Ja vec ne znam ga pametno pisati.

Opet isto sto je kod Lesandrinih gluposti, nije BB skola ono sta Albanci tvrde. To sto ima slovenskih robova i da je naziv Slovena i robova slican, ne znaci da su svi Sloveni robovi. Evo Srbi i Hrvati su vladali ovom zemljom oni su vladaraska kasta.

Tvrdi da arheolozi ljubomorno čuvaju egipatske piramide i tako ne dozvoljavaju geolozima i drugim stručnjacima da dođu i ispitaju je. Dakle, klasično generisanje teorije zavere u pokušaju diskreditacije zvanične nauke.

Svako ko zna kako je stanje s arheologijom u Egiptu vrlo dobro zna da sami arheolozi kukaju jerbo zakoni, egipatski i međunarodne konvencije, drže velike kulturne spomenike pod tolikom zaštitom da ih jedva možeš i proučavati. Zbog toga se i toliko razmatra oko načina njihove konstrukcije, jer previše mora da se osloni na teoretisanje i na neinvazivno ispitivanje, večito u iščekivanju tehnološkog progresa koji bi mogao ispitivati artefakte bez njihovog oštećivanja.

Tako da je tu po sredi bacanje nepostojeće odgovornosti, tj. pravljenje čoveka od slame. Slično kao što je neko na forumu ovde nedavno bio izjavio (mislim da je možda bio @psmaniac neka me ispravi ako sam pogrešno upamtio) da se arheolozi bore oko iskopavanja Vinče, ali da istoričari ne daju da se ona istražuje. :D

Sve što je Osmanagić naveo da nije dopušteno ekspertima prirodnih nauka...sasvim jednako nije dopušteno ni samim arheolozima. I zapravo je u najvećoj mjeri dobro što je tako, jerbo je ljudska ruka u prošlosti traljavim istraživanjem toliko štete učinila, da je apsolutna opreznost i maksimalno odlaganje ispitivanja i konzerviranje kulturnih spomenika što je više moguće, bukvalno najpametniji potez koji se može preduzeti.

Tvrdi da arheolozi ljubomorno čuvaju egipatske piramide i tako ne dozvoljavaju geolozima i drugim stručnjacima da dođu i ispitaju je. Dakle, klasično generisanje teorije zavere u pokušaju diskreditacije zvanične nauke.

Svako ko zna kako je stanje s arheologijom u Egiptu vrlo dobro zna da sami arheolozi kukaju jerbo zakoni, egipatski i međunarodne konvencije, drže velike kulturne spomenike pod tolikom zaštitom da ih jedva možeš i proučavati. Zbog toga se i toliko razmatra oko načina njihove konstrukcije, jer previše mora da se osloni na teoretisanje i na neinvazivno ispitivanje, večito u iščekivanju tehnološkog progresa koji bi mogao ispitivati artefakte bez njihovog oštećivanja.

Tako da je tu po sredi bacanje nepostojeće odgovornosti, tj. pravljenje čoveka od slame. Slično kao što je neko na forumu ovde nedavno bio izjavio (mislim da je možda bio @psmaniac neka me ispravi ako sam pogrešno upamtio) da se arheolozi bore oko iskopavanja Vinče, ali da istoričari ne daju da se ona istražuje. :D

Sve što je Osmanagić naveo da nije dopušteno ekspertima prirodnih nauka...sasvim jednako nije dopušteno ni samim arheolozima.
Da li su piramide u Gizi grobnice faraona? Šta smo učili u školi i da li je to još uvek zvanična istina?

Da se u Britaniji pricalo i pre Rimljana neki germanski jezik, to bi bila senzacija
Ти си тврдио да су Англи и Саксонци наметнули свој језик у Британији.
Коме? Ирци још увек користе гелски, Велшани такође неки келтски дијалект.
meum nomen est-my name is-mon nom est-Mi nombre es-Mein Name ist ...
Видиш да је ово све исти језик. Влашки(латински проткан племенским дијалектима).
Нико ми не одговори за Јадранско море?

Ти си тврдио да су Англи и Саксонци наметнули свој језик у Британији.
Коме? Ирци још увек користе гелски, Велшани такође неки келтски дијалект.

Ne znam otkud ti te informacije, jerbo su netačne. I Irci i Velšani koriste engleski.

Ne znam otkud ti te informacije, jerbo su netačne. I Irci i Velšani koriste engleski.
Данас цео свет користи енглески, језик царства. И Власи користе српски али
кући говоре матерњи као и Ирци, Велшани.
meum nomen est-Is ainm dom ...
Да тај енглески није латинизован Ирци и Шкоти га никад не би прихватили.

Данас цео свет користи енглески, језик царства. И Власи користе српски али
кући говоре матерњи као и Ирци, Велшани.

meum nomen est-Is ainm dom ...
Да тај енглески није латинизован Ирци и Шкоти га никад не би прихватили.

Pa nisi u pravu.

Irci i Velšni koriste engleski jezik kao maternji. Kako na poslu, tako i u kući.

Doduše, u zadnje vreme pokušavaju neki fazon kao Jevreji. Kao, da ožive stare autohtone jezike. Ali njihovi jezici nisu niti irski nit velšanski, već engleski. Većina Iraca i većina Velšana uopšte ni ne razume velšanski i irski, ni na osnovnom nivou.

Pa nisi u pravu.

Irci i Velšni koriste engleski jezik kao maternji. Kako na poslu, tako i u kući.

Doduše, u zadnje vreme pokušavaju neki fazon kao Jevreji. Kao, da ožive stare autohtone jezike. Ali njihovi jezici nisu niti irski nit velšanski, već engleski. Većina Iraca i većina Velšana uopšte ni ne razume velšanski i irski, ni na osnovnom nivou.
Да ли је тако било пре 200 година? Поента моје приче је латинизација
свих европских језика а не енглезиација Ираца, Велшана и Шкота.
Дуго сам се мучио око речи 'live' и 'life', био сам убеђен да морају имати
латински корен. Латинско 'vita' преко француског 'la vie' стиже у енглески.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back