Bojim se da si ti ovde nešto grdno pomešao. Hajde ponovo. Jedini način na koji osoba može o
nečemu pričati jeste ukoliko postoji jedan od ova dva uslova:
1) Osoba dosta poznaje materiju i stručna je da izrazi svoje mišljenje (što je ono radikalnije i što više odstupa od opšte informisanosti, ono mora biti temeljnije, čvršće potkovano)
2) Osoba ne poznaje materiju lično, ali prenosi informacije iz druge ruke
Kod tebe je zabuna jer si ti ovo istumačio kao da br. 2 ne postoji uopšte, a to je doslovno nemoguć scenario, jer jednostavno ne možemo svi biti stručni za sva polja. Iliti, ti si u prevodu izostavio drugu polovinu mog citata, praveći se kao da ona ne postoji. Jedini razlog zbog kojeg sam to napomenuo, iako naravno uopšte nisam očekivao da se iza Pantelić Nebojše krije nekakav albanolog, jeste zato što postoji mogućnost da osoba sama poseduje određene veštine i iznese zaključke koji se kose sa naukom.
Ako osoba
sama nije upućena u materiju i
ne citira nikog drugog, pošto doslovno ne postoji nikakva druga opcija, jedini je logični zaključak da se radi o
lupetanju gluposti napamet. E sada, ako je tvoje pitanje koliko ja znam albanski jezik, odgovor je vrlo malo; ali to ne znači da ne pratim rad albanologa, te da ne mogu
iz druge ruke prenesem neke činjenice (npr. Hektor Barić, Vanja Stanišić ili Vladimir Orel). A u tom smeru se odnosio i moj odgovor:
Ne postoji niti jedan jedini albanolog koji dovodi u pitanje indoevropski položaj albanskog jezika. To jednostavno ne postoji, čak ni kao nekakva hipotezica koja bi zauzimala granični prostor u okvirima nauke. Jedini ljudi koji o tome govore su diletanti koji gotovo ništa ne znaju o Albancima i ne govore ni reč albanskog jezika.