„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта фали, романтизам је племенит.

ББ школа је конзервативна, догматска, кочи напредак и сужава видике.

Još jedan veliki neuspeh svih nas ovde na temi jeste definisanje pojma bečko-berlinska škola. Pola forumaša se podžapalo oko toga šta sve spada tu; i ja sam se sam pogubio u toj diskusiji, čas svrstavajući pokojnog Đoleta Jankovića među bečko-berlince, čas ne. Postoji, naravno, i pitanje smislenosti naziva, zato što je ta 'škola' univerzalna (globalna).

zorf. Posto si slabije upucen da ti odgovorim jasno i precizno protiv ovih manipulacija.
becko-berlinska skola je potpuno pogresan i podmetnut izraz koji nema veze s mozgom.
Nordijska i germanka skola su identicne srpskoj, i oni tvrde da su stari evropljani (I y-haplogrupa, citaj stari Srbi i Nordijci) zapoceli civilizaciju (zemljoradnju, pismo, metalurgiju) i oni priznaju Vincu, bar svakih 6 meseci se obrise jedan nordijski yt kanal (obrisan je "march of titans") on nekog kreatora iz Norveske, Danske... koji je prepun videa o Vinci.
To je semitska cionisticka falsifikovana istorija koja krade sav neolit iz evrope i smesta na bliski istok.

Vrhunski bezobrazluk je zlonamerni naslov ove teme "novoromanticari", kad procitam zvuci kao da neko ima kugu.
Bez obzira sto imamo sve dokaze (genetske, lingvisticke, arheoloske, antropoloske...) na svojoj strani ne prihvata se prava istinita istorija, vec konstantna propaganda slaven i co, i zvanicna lazna istorija nametnuta Srbima i svim slovenima.
Pošto je vinčansko pismo rastumačeno,jel možeš ovde da napišeš tvoje ime na vinčanskom?

Mita Komita. Cinjenica da je anti-srpskim trolovima dozvoljeno da pisu ovakve gnusne stvari, gluposti i lazi protiv Srba, posle sve zle istorije i stradanja Srba samo u zadnjih 150 godina koje je najvece stradanje naroda u svetu, govori da je ovaj sajt u sustini anti-srpski bazira se na propagandi protiv Srba i nenormalan.
Ево у овоме што си сад написао чучи извор свих твојих несугласица са осталим учесницима у разговору. Скачеш из Винче у Јасеновац па на Косово па код Етрураца па у Индију... малте не у истој реченици. Звучи као да мислиш о једној ствари (епохи) а коментаришеш о другој док ми остали причамо о трећој.
Ја такав дојам стичем. Не може да ти се нагази ни на главу ни на реп. Само врдаш.

Svega pre nekoliko emisija, ovaj jezuita koji radi za Vatikan navodi se kao dokaz falsifikatorstva XVI i XVII stoleća.

Sada, on je poželjni izvor.

:mrgreen:
Чекај тек да они или Мркаљ сазнају за то да је ово један од главних извора за спаљивање моштију Светог Саве.

Činjenice nisu ismevanje, on apsolutno ne razume ono što pročita jer je srpski naučio dovoljno za pijacu.
Јеси ли се и ти уписао код Пантелића?
Обојици вам хвали ширина, и то доста.
Не познајем Константина и његову ситуацију али нисам приметио да је било шта смешно.

Ovo je zadnja stvar koju cu pisati o mom privatnom zivotu.

Ja sam da pricam znao srpski pre nemackog i izvanredno za gastosa pricam srpski, ko hoce da se uveri za svakim iz foruma ko zeli cu se sresti ako je on u Becu, a kad budem na Ubu, rado cu se naci u Beogradu ili Valjevu.

I dosta o tim nekim teorijama ko sam i sta sam.

Ponecu i diplomu, kao i radni ugovor za skolu. Doduse pre bi upozno licno Slavena nego pantelica ili Lesander, ali i za njima bi iso na kafu (platio bi ja).

Juce mi je bila Slava, a i u naredne vreme necu imati dovoljno vremena jer imam puno posla.

Ovo je zadnja stvar koju cu pisati o mom privatnom zivotu.

Ja sam da pricam znao srpski pre nemackog i izvanredno za gastosa pricam srpski, ko hoce da se uveri za svakim iz foruma ko zeli cu se sresti ako je on u Becu, a kad budem na Ubu, rado cu se Naci u Beogradu ili Valjevu.

I dosta o tim nekim teorijama ko sam i sta sam.

Ponecu i diplomu, kao i radni ugovor za skolu. Doduse pre bi upozno licno Slavena nego pantelica ili Lesander, ali i za njima bi iso na kafu (platio bi ja).
Pa ovde se traze dokazi, kad se od mene i drugih negiraju materijalni dokazi i ne prihvataju, kako tebi da se veruje na rec.
Ti mozes da tvrdis sta hoces, gde su dokazi da je to tacno.
Nego da te pitam posto kikirikisemenke.

Mogu na starosrpskom (posto narod vincanci ne postoji kao ni vincanski jezik), ali prvo idem da istetoviram kerolin kol sturdi smitsonian sa super scary secret gasnom komorom na ruci.
evo 100% prevare u arheologiji i kod koga se nalazi ta prevara.

Шта ти је ово и какве везе има са темом?

Ja nisam univerzitet da se kod mene neko upise.
Pravilno je "fali", i bas naprotiv ni najmanje ne nedostaje sirine.
Ovo je drugi put da te ispravljam, ni tebi srpski ne ide najbolje, opismeni se.
Не прихватам, а плус не морам, да се придржавам Вуковог правописа. Пишем и говорим онако како ми је воља. Ако си ти укалупљен, дал из убеђења или из морања, мени ја тебе жао.
И то инсистирање на правопису говори ко си. Да сам као ти, ја бих указао на твоју "ошишану" латиницу али нећу да се спуштам на твој ниво :per:

zorf. Posto si slabije upucen da ti odgovorim jasno i precizno protiv ovih manipulacija.
becko-berlinska skola je potpuno pogresan i podmetnut izraz koji nema veze s mozgom.
Nordijska i germanka skola su identicne srpskoj, i oni tvrde da su stari evropljani (I y-haplogrupa, citaj stari Srbi i Nordijci) zapoceli civilizaciju (zemljoradnju, pismo, metalurgiju) i oni priznaju Vincu, bar svakih 6 meseci se obrise jedan nordijski yt kanal (obrisan je "march of titans") on nekog kreatora iz Norveske, Danske... koji je prepun videa o Vinci.
To je semitska cionisticka falsifikovana istorija koja krade sav neolit iz evrope i smesta na bliski istok.
Донекле сам упућен, хвала на допуни.

Знам како се историја ставља у службу политике. Славен је у том смислу објаснио развојни пут Сипријана Робера.

Знам да и данас деца уче да је Винчанска култура настала под утицајем Анадолске, али сада има сазнања да је аутохтона и да представља континуитет са културом Лепенског вира и Старчевачком културом.

Мање је важно шта ми овде пишемо, али је трагедија шта ђаци уче у школи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back