Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.966
Hrvati koji se nekada zvaše Srbima govore nekim nerazumljivim jezikom?
Pa ko kaže da jedan Grk ne razume Eolce?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hrvati koji se nekada zvaše Srbima govore nekim nerazumljivim jezikom?
Dobr ako mislis da su Egipcani, indiski Arijevci, anticki makedonci i jos stotinak naroda ustvari Srbi i svi koji nisu Srbi su vrsta majmuna, onda dolazimo do takvih zakljucka.
cini se da na obje strane fali objektivnosti...genetska istrazivanja y- kromozoma potvrdjuju migraciju pravcem sjever- jug, u nasem, balkanskom slucaju....ali ta ista istrazivanja govore mnogo vise i daju jednu tako kompleksnu sliku desavanja, koja nije ni priblizna zvanicno priznatoj istoriji, pogotovo na Zapadu...nadam se da gosn. Kljosova ne smatras sarlatanom i neradnikom...Evo ti ovde jednog primera...znaš Pavla Šafarika? On je, inače, i prilično omiljen kod autohtonista. Ovo kaže on (Slovanské starožitnosti; Prag 1837).
Pogledajte prilog 583428
Pogledajte prilog 583429
Pogledajte prilog 583430
Pogledajte prilog 583431
Šafarik (pravi slavista; čovek kome je to i maternji i koji, za razliku od Robera ima ogromni naučni iza sebe) proučavao je i ustanovio da postoje veze Južnih Slovena sa baltičkim narodima, Estoncima i Fincima, koje su moguće samo ukoliko su preci J. Slovena živeli negde u njihovom bližem prisustvu. Našao je mnoge veze, u pogledu imenovanja reka, uključiv i tipične velikoruske narodne pesme i poslovice.
Strane 1-14 prvog broja 13. godine (1839) Novog srpskog letopisa; štampano u Pešti.
![]()
P. S. I nemoj sad da pokušamo nešto u kontekstu Šafarik je bio politički indoktrinisan, salonski slavista itd...a Siprijan Rober neki veliki naučnik. U poređenju, Rober je bio turista, kao onaj Japanac što je preveo Njegoša, Tanaka ili kako li se zvaše. Uzmi njihove bibliografije jednu uz drugu ako hoćeš; svaki i pokušaj komparacije, koji bi u ikojem formatu trebalo da uzdigne Robera, apsolutno je neozbiljan. I da, imajući u vidu šta autohtonisti stalno krivotvore i zloupotrebljavaju, odabrao sam Šafarika što jer je on njima vrlo privlačan kao neko na koga se poziva, s jedne, i što je sa druge strane pisao davno pre Berlinskog kongresa.![]()
cini se da na obje strane fali objektivnosti...genetska istrazivanja y- kromozoma potvrdjuju migraciju pravcem sjever- jug, u nasem, balkanskom slucaju....ali ta ista istrazivanja govore mnogo vise i daju jednu tako kompleksnu sliku desavanja, koja nije ni priblizna zvanicno priznatoj istoriji, pogotovo na Zapadu...nadam se da gosn. Kljosova ne smatras sarlatanom i neradnikom...
Tanak ti je to argument, njegova naucna reputacija i strucnost su neupitne, to je kao kad bi rekao da Karl Luis nije skakac u dalj nego kratkoprugas...sto mu nije smetalo da bude najbolji na planeti u obje discipline...ovakve tvoje izjave vise diskredituju tebe, nego Kljosova...uglavnom, njegova otkrica bacaju sasvim drugo svjetlo na evropskoj pozornici buducih naroda, sa naglaskom na etnogenezu Slavena, koja je prakticno nepostojeca u klasicnoj verziji istorije...a ako si iskrivio pocetak, sve nadalje mora biti krivo...Na osnovu onoga što sam čuo i razumeo, a to je moram priznati prilično ograničeno jer tu knjigu koju je Kljosov objavio i što je prevedena kod nas, treba njegove tvrdnje uzeti sa izrazito velikom dozom skepse i rezerve. Barem prema onome što su kolege na Genetičkoj genealogiju tvrdile, ako me dobro sećanje služi.
Kljosov ne bih rekao da je nekakav šarlatan, ali ako se dobro sećam ovo je nešto čemu je samo usputno izdvojio vreme i krenuo tim da se bavi; u smeru ljudske genetičke genealogije niti je strogo govoreći obrazovan, niti se time najvećim delom karijere bavio.
Tanak ti je to argument, njegova naucna reputacija i strucnost su neupitne, to je kao kad bi rekao da Karl Luis nije skakac u dalj nego kratkoprugas...sto mu nije smetalo da bude najbolji na planeti u obje discipline...ovakve tvoje izjave vise diskredituju tebe, nego Kljosova...uglavnom, njegova otkrica bacaju sasvim drugo svjetlo na evropskoj pozornici buducih naroda, sa naglaskom na etnogenezu Slavena, koja je prakticno nepostojeca u klasicnoj verziji istorije...a ako si iskrivio pocetak, sve nadalje mora biti krivo...
Industrijski hemicar se svakako ne bavi genetskim mutacijama, pokazateljima i objasnjenjima karcinoma u lancu DNA, sto je njegov profesionalni rad...Nije trebalo da bude nikakav argument uopšte...rekoh da se ne razumem u te teme. Samo sam ti ponovio ono što se pisalo na našoj temi o genetičkih genealogiji ovde, što si i ti sam isto tako mogao učiniti.
Poređenje ti nije dobro; ispravi me ako grešim, ali zar Kljosov nije industrijski hemičar?
Industrijski hemicar se svakako ne bavi genetskim mutacijama, pokazateljima
O njegovom obrazovanju i radu stvarno nije potrebno gubiti vrijeme, to je bar lako pronaci...zar tebe ne interesuje ono sto je on otkrio?Pa počelo je to da ga interesuje i tako je od 2008. godine valjda krenuo u ta polja.
To sam bio i napisao. On se valjda nije bavio genetskim mutacijama nikada pre.
O njegovom obrazovanju i radu stvarno nije potrebno gubiti vrijeme, to je bar lako pronaci...zar tebe ne interesuje ono sto je on otkrio?
Ukratko, komponenta koja ima vecinski udio u etnogenezi Slavena R1a, dominirala je CIJELOM Evropom do oko 2 000 godina prije Hrista...dolaskom R1b, doslo je do pogroma, svojevrsnog genocida nad R1a...protjerani su daleko na istok i jug, odakle su kasnije isle nove migracije...ti proto- Slaveni, a zanimljivo je da danasnja istorija ima proto za sve, osim za Slavene, igrali su kljucnu ulogu u razvoju i kulturi stare Evrope, gdje Luzicka kultura zauzima posebno mjesto...Iskreno govoreći, ne interesuje me genetika nešto posebno; imam previše drugih stvari koje idu mnogo pre. Mada ako bi mi neko sažeo koji su njegovi argumenti, šta su tvrdnje i na čemu se zasnivaju, verovatno bih izdvojio malo vremena za to.![]()
Iskreno govoreći, ne interesuje me genetika nešto posebno; imam previše drugih stvari koje idu mnogo pre. Mada ako bi mi neko sažeo koji su njegovi argumenti, šta su tvrdnje i na čemu se zasnivaju, verovatno bih izdvojio malo vremena za to.![]()
Ukratko, komponenta koja ima vecinski udio u etnogenezi Slavena R1a, dominirala je CIJELOM Evropom do oko 2 000 godina prije Hrista...dolaskom R1b, doslo je do pogroma, svojevrsnog genocida nad R1a...protjerani su daleko na istok i jug, odakle su kasnije isle nove migracije...ti proto- Slaveni, a zanimljivo je da danasnja istorija ima proto za sve, osim za Slavene, igrali su kljucnu ulogu u razvoju i kulturi stare Evrope, gdje Luzicka kultura zauzima posebno mjesto...
Aha, znači odatle onaj Šarić vuče svoju priču o genocidnih R1b i ostalo..!
A na osnovu čega je to što si napisao predočeno? Praistorijskih uzoraka y hromozoma DNK?
Aha, znači odatle onaj Šarić vuče svoju priču o genocidnih R1b i ostalo..!
A na osnovu čega je to što si napisao predočeno? Praistorijskih uzoraka y hromozoma DNK?
puno trazis od jednog amatera....imas Klosova, njegov rad, sigurno takve tvrdnje nije zasnovao na intuiciji...ja sam ga slusao kad to objasnjava jezikom razumljivim svima...pominje i jednu veliku bitku, koju istorija nije zabiljezila, na teritoriju istocne Njemacke, koja potvrdjuje njegove navode....arheoloski dokazi te bitke su nadjeni, nevezano za Kljosova...Aha, znači odatle onaj Šarić vuče svoju priču o genocidnih R1b i ostalo..!