„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vala istina je da su srpski istoricari sirotinja, roblje jedno, ali zato su nemci bogati, imaju svoje robove da rade za njih.
Nego, mora da su i Jevreji negde brljali, pa pored toliko pametnih rabina postave Netanjahua za predsednika vlade i Rivlina za predsednika drzave, pa eto i oni zaradise na srpskoj istoriji.
Ima li bre malo mozga medju vama ili ste i to malo prodali za kikiriki i malo pocasti da ste neki strucnjaci?

Evo ti ovde jednog primera...znaš Pavla Šafarika? On je, inače, i prilično omiljen kod autohtonista. Ovo kaže on (Slovanské starožitnosti; Prag 1837).

Pogledajte prilog 583428
Pogledajte prilog 583429
Pogledajte prilog 583430
Pogledajte prilog 583431

Šafarik (pravi slavista; čovek kome je to i maternji i koji, za razliku od Robera ima ogromni naučni iza sebe) proučavao je i ustanovio da postoje veze Južnih Slovena sa baltičkim narodima, Estoncima i Fincima, koje su moguće samo ukoliko su preci J. Slovena živeli negde u njihovom bližem prisustvu. Našao je mnoge veze, u pogledu imenovanja reka, uključiv i tipične velikoruske narodne pesme i poslovice.

Strane 1-14 prvog broja 13. godine (1839) Novog srpskog letopisa; štampano u Pešti.

0000053361.jpg

P. S. I nemoj sad da pokušamo nešto u kontekstu Šafarik je bio politički indoktrinisan, salonski slavista itd...a Siprijan Rober neki veliki naučnik. U poređenju, Rober je bio turista, kao onaj Japanac što je preveo Njegoša, Tanaka ili kako li se zvaše. Uzmi njihove bibliografije jednu uz drugu ako hoćeš; svaki i pokušaj komparacije, koji bi u ikojem formatu trebalo da uzdigne Robera, apsolutno je neozbiljan. I da, imajući u vidu šta autohtonisti stalno krivotvore i zloupotrebljavaju, odabrao sam Šafarika što jer je on njima vrlo privlačan kao neko na koga se poziva, s jedne, i što je sa druge strane pisao davno pre Berlinskog kongresa. :ceka:
cini se da na obje strane fali objektivnosti...genetska istrazivanja y- kromozoma potvrdjuju migraciju pravcem sjever- jug, u nasem, balkanskom slucaju....ali ta ista istrazivanja govore mnogo vise i daju jednu tako kompleksnu sliku desavanja, koja nije ni priblizna zvanicno priznatoj istoriji, pogotovo na Zapadu...nadam se da gosn. Kljosova ne smatras sarlatanom i neradnikom...

cini se da na obje strane fali objektivnosti...genetska istrazivanja y- kromozoma potvrdjuju migraciju pravcem sjever- jug, u nasem, balkanskom slucaju....ali ta ista istrazivanja govore mnogo vise i daju jednu tako kompleksnu sliku desavanja, koja nije ni priblizna zvanicno priznatoj istoriji, pogotovo na Zapadu...nadam se da gosn. Kljosova ne smatras sarlatanom i neradnikom...

Na osnovu onoga što sam čuo i razumeo, a to je moram priznati prilično ograničeno jer tu knjigu koju je Kljosov objavio i što je prevedena kod nas, treba njegove tvrdnje uzeti sa izrazito velikom dozom skepse i rezerve. Barem prema onome što su kolege na Genetičkoj genealogiju tvrdile, ako me dobro sećanje služi.

Kljosov ne bih rekao da je nekakav šarlatan, ali ako se dobro sećam ovo je nešto čemu je samo usputno izdvojio vreme i krenuo tim da se bavi; u smeru ljudske genetičke genealogije niti je strogo govoreći obrazovan, niti se time najvećim delom karijere bavio.

Na osnovu onoga što sam čuo i razumeo, a to je moram priznati prilično ograničeno jer tu knjigu koju je Kljosov objavio i što je prevedena kod nas, treba njegove tvrdnje uzeti sa izrazito velikom dozom skepse i rezerve. Barem prema onome što su kolege na Genetičkoj genealogiju tvrdile, ako me dobro sećanje služi.

Kljosov ne bih rekao da je nekakav šarlatan, ali ako se dobro sećam ovo je nešto čemu je samo usputno izdvojio vreme i krenuo tim da se bavi; u smeru ljudske genetičke genealogije niti je strogo govoreći obrazovan, niti se time najvećim delom karijere bavio.
Tanak ti je to argument, njegova naucna reputacija i strucnost su neupitne, to je kao kad bi rekao da Karl Luis nije skakac u dalj nego kratkoprugas...sto mu nije smetalo da bude najbolji na planeti u obje discipline...ovakve tvoje izjave vise diskredituju tebe, nego Kljosova...uglavnom, njegova otkrica bacaju sasvim drugo svjetlo na evropskoj pozornici buducih naroda, sa naglaskom na etnogenezu Slavena, koja je prakticno nepostojeca u klasicnoj verziji istorije...a ako si iskrivio pocetak, sve nadalje mora biti krivo...

Poslednja izmena:
Tanak ti je to argument, njegova naucna reputacija i strucnost su neupitne, to je kao kad bi rekao da Karl Luis nije skakac u dalj nego kratkoprugas...sto mu nije smetalo da bude najbolji na planeti u obje discipline...ovakve tvoje izjave vise diskredituju tebe, nego Kljosova...uglavnom, njegova otkrica bacaju sasvim drugo svjetlo na evropskoj pozornici buducih naroda, sa naglaskom na etnogenezu Slavena, koja je prakticno nepostojeca u klasicnoj verziji istorije...a ako si iskrivio pocetak, sve nadalje mora biti krivo...

Nije trebalo da bude nikakav argument uopšte...rekoh da se ne razumem u te teme. Samo sam ti ponovio ono što se pisalo na našoj temi o genetičkih genealogiji ovde, što si i ti sam isto tako mogao učiniti.

Poređenje ti nije dobro; ispravi me ako grešim, ali zar Kljosov nije industrijski hemičar?

Nije trebalo da bude nikakav argument uopšte...rekoh da se ne razumem u te teme. Samo sam ti ponovio ono što se pisalo na našoj temi o genetičkih genealogiji ovde, što si i ti sam isto tako mogao učiniti.

Poređenje ti nije dobro; ispravi me ako grešim, ali zar Kljosov nije industrijski hemičar?
Industrijski hemicar se svakako ne bavi genetskim mutacijama, pokazateljima i objasnjenjima karcinoma u lancu DNA, sto je njegov profesionalni rad...

Oni likovi sa porekla sto su pisali o DNK su selci iz BIH i novinari i propagandisti, potpuno nestrucni, bezali su od mojih komentara ko djavo od krsta, jer im je propaganda momentalno razotkrivena.
Anatolij Kljosov se bavio strucno proucavanjem DNK i raka (kancerogenih oboljenja) i nagradjivan je i vrhunski naucnik.
Anatolij Kljosov nema smislenu kritiku. Moje pisanje o DNK isto nema smislenu kritiku.

"civiliacija potice sa Balkana."
"I hg je autohtona balkanska i najstarija autohtona evropska hg, genetika." Kljosov.

I hg je autohtona Srpska evropska balkanska genetika, i migracija i dolazak Srba i Slovena na balkan je laz i falsifikovana istorija.

Autosomalna genetika koja prati hg I2, I1 (I hg), R1a je ista, mitohondrijalne haplogroupe svih naroda evrope su umnogome iste.

Najvecu frekvenciju R1a imaju Srbi (sa prostora Nemacke) pa indo-arijevci i sloveni, Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Slovaci, prostor Jugoslavije, Norvezani (27% R1a), Svedjani, Islandjani...
Najvecu frekvenciju I hg imaju Srbi i Sardinija, zatim skandinavija.

Poslednja izmena:
O njegovom obrazovanju i radu stvarno nije potrebno gubiti vrijeme, to je bar lako pronaci...zar tebe ne interesuje ono sto je on otkrio?

Iskreno govoreći, ne interesuje me genetika nešto posebno; imam previše drugih stvari koje idu mnogo pre. Mada ako bi mi neko sažeo koji su njegovi argumenti, šta su tvrdnje i na čemu se zasnivaju, verovatno bih izdvojio malo vremena za to. :D

Iskreno govoreći, ne interesuje me genetika nešto posebno; imam previše drugih stvari koje idu mnogo pre. Mada ako bi mi neko sažeo koji su njegovi argumenti, šta su tvrdnje i na čemu se zasnivaju, verovatno bih izdvojio malo vremena za to. :D
Ukratko, komponenta koja ima vecinski udio u etnogenezi Slavena R1a, dominirala je CIJELOM Evropom do oko 2 000 godina prije Hrista...dolaskom R1b, doslo je do pogroma, svojevrsnog genocida nad R1a...protjerani su daleko na istok i jug, odakle su kasnije isle nove migracije...ti proto- Slaveni, a zanimljivo je da danasnja istorija ima proto za sve, osim za Slavene, igrali su kljucnu ulogu u razvoju i kulturi stare Evrope, gdje Luzicka kultura zauzima posebno mjesto...

Ima tu mnogo zanimljivih tvrdnji ; na primer da je poreklo ljudske vrste vodi iz severa Rusije umesto iz Afrika kako se do tada mislilo (www.ucl.ac.uk, 20. jun 2017).
Ili na primer da su Arijevci zamisli iznenađenja zapravo Sloveni.

poreklo sdnkp su nestrucnjaci i prate ogromnog propagandistu i lazova Maciama sa eupedie (i njihovu druzinu "naucnika geneticara" koji su politicki propagandisti) koji je proglasio sve autohtono srpske i slovenske hg germanima ili polu-germanima.
Kljosovo pisanje i moje pisanje o DNK je potpuno tacno, i nema smislenu kritiku ni od koga.
Postoje samo mitovi o doseljavanju Srba slovena na balkan zasnovano na manipulacijama i lazima, a te mitove i bajke je prava nauka genetika srusila.

Arijevska genetika je y-hg R1a i I (I2a, I1), pracena sa mitohondrijalnom haplogroupom H (najveca hg svih evropskih naroda osim Samija, Laponaca, Finci imaju slabije hg H ali i kod Finaca je visok procenat).

Najveci procenat y-hg I i R1a van evrope je na severo-zapadu Indije i kod Iranskih naroda, Pakistan, Afganistan, Iran, Kurdistan...

Ukratko, komponenta koja ima vecinski udio u etnogenezi Slavena R1a, dominirala je CIJELOM Evropom do oko 2 000 godina prije Hrista...dolaskom R1b, doslo je do pogroma, svojevrsnog genocida nad R1a...protjerani su daleko na istok i jug, odakle su kasnije isle nove migracije...ti proto- Slaveni, a zanimljivo je da danasnja istorija ima proto za sve, osim za Slavene, igrali su kljucnu ulogu u razvoju i kulturi stare Evrope, gdje Luzicka kultura zauzima posebno mjesto...

Aha, znači odatle onaj Šarić vuče svoju priču o genocidnih R1b i ostalo..!

A na osnovu čega je to što si napisao predočeno? Praistorijskih uzoraka y hromozoma DNK?

Aha, znači odatle onaj Šarić vuče svoju priču o genocidnih R1b i ostalo..!

A na osnovu čega je to što si napisao predočeno? Praistorijskih uzoraka y hromozoma DNK?
puno trazis od jednog amatera....imas Klosova, njegov rad, sigurno takve tvrdnje nije zasnovao na intuiciji...ja sam ga slusao kad to objasnjava jezikom razumljivim svima...pominje i jednu veliku bitku, koju istorija nije zabiljezila, na teritoriju istocne Njemacke, koja potvrdjuje njegove navode....arheoloski dokazi te bitke su nadjeni, nevezano za Kljosova...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back