supertruper
Aktivan član
- Poruka
- 1.320
ŠEŠELJ POLU-AUTOHTONISTA
![]()
један је џони ај деретич, спаса му нема као и онима што га слушају, недајбоже читају
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ŠEŠELJ POLU-AUTOHTONISTA
![]()
Да би се имао добар изговор за убијање. Јер ако не докажеш да си аутохтон, онда остали, који су стигли пре тебе, имају право да те почисте. Тако каже статут УН.
Да би се имао добар изговор за убијање. Јер ако не докажеш да си аутохтон, онда остали, који су стигли пре тебе, имају право да те почисте. Тако каже статут УН.
To znači da tvrdnja da su Srbi najstariji narod na Balkanu ili u Evropi okreće Srbe protiv svih ostalih naroda. Kome to tačno služi? Osim toga, narod je promenljiva kategorija. Koliko starijih naroda su apsorbovali Germani ili Sloveni? Pogledaj samo to genetsko šarenilo. Recimo, ako kažeš da su Srbi najstariji narod i da su originalno bili haplogrupa I2-Din, ili neka su bili R1a, kako bi tačno ostali pripadnici naroda trebalo da se osećaju? Kao nekakvi viškovi, lažni Srbi? Ni jedna haplogrupa među Srbima, a i ostalim narodima, ne prelazi 50%, ili retko prelazi.
A ta priča o Indiji sigurno ne važi za I2-Din populaciju, nego važi za R1a. I sad samo zbog toga što danas među Srbima ima dvadesetak procenata ljudi koji su potomci tog R1a naroda koji je dospeo do Indije pre 3500 godina ostalih 80% bi trebalo da svojata tu istoriju. Ma, nije nego.
Хаплогрупе су доказ о пореклу а култура је оно што чини народ - заједнички мит заснован на истинитом догађају.
Деконструкција народа је процес који почиње деконструкијом мита; тако што се декоструише исоријски догађај на којем је заснован.
Губитком мита и народ престаје да има везивно ткиво и осипа се.
Сличан је и обратни процес, измишљањем мита (конструкцијом) ствара се тачка око које настаје нација - што више митова - брже стварање нове нације.
А језик је практично нуспојава - дође ти пар стручњака из коминтерне и додају кукице а квакице и мало промене туђи језик - и ето ти новог и језика.
Проблем је у томе што се овај процес (језички/етимолошки) не може сакрити али се зато може са лакоћом пратити уназад и то не вековима - неог еонима
И, сад, погађате, проблем је та винча и ти средњевековни градови и тако то - на предметима и на новцима су исти знакови... а толике паре дали за деконструкцију тог мита о том народу и - подигну камен, кад испод њега - не змија - него опет тај народ
Мало су се превише завукали са Илариононм Руварцем (ја то зовем штребером) па се Срби досетили
Не, ситуација је тренутно обрнута. Антисрпска политика запада је изнедрила и јаку аутохтону школу код суседних народа на коју је настао овај одговор Срба који сад гледамо. Могло је бити и другачије да је запад успео да наговори Србе да стану на њихову страну.To znači da tvrdnja da su Srbi najstariji narod na Balkanu ili u Evropi okreće Srbe protiv svih ostalih naroda. Kome to tačno služi?
Па званична (али ипак само) хипотеза је да су се сви Словени некад звали Србима. Ко зна, можда су баш становници Хрватске или Пољске најчисти Срби од свих Словена. То што се ова територија зове Србија је последица геополитике, а не реалног стања на терену.Osim toga, narod je promenljiva kategorija. Koliko starijih naroda su apsorbovali Germani ili Sloveni? Pogledaj samo to genetsko šarenilo. Recimo, ako kažeš da su Srbi najstariji narod i da su originalno bili haplogrupa I2-Din, ili neka su bili R1a, kako bi tačno ostali pripadnici naroda trebalo da se osećaju? Kao nekakvi viškovi, lažni Srbi? Ni jedna haplogrupa među Srbima, a i ostalim narodima, ne prelazi 50%, ili retko prelazi.
Не међу Србима, већ међу Србијанцима.A ta priča o Indiji sigurno ne važi za I2-Din populaciju, nego važi za R1a. I sad samo zbog toga što danas među Srbima ima dvadesetak procenata ljudi koji su potomci tog R1a naroda koji je dospeo do Indije pre 3500 godina ostalih 80% bi trebalo da svojata tu istoriju. Ma, nije nego.
За конкретан случај Вниче ДНК је од секундарног значаја у односу на писменост - управо писменост је та која показује континуитет.bez ozbiljnog istrazivanja stare DNK sa podrucja civilizacije Lepenski Vir-Starcevo-Vinca(navodim u jednini, jer je utvrdjen kontinuitet), uvijek ce ostati mjesta za manipulacije, proizvoljnosti i politicarenje....kako je centar te civilizacije na teritoriji Srbije, Srbija ima i obavezu i interes da pokrene jedno takvo sveobuhvatno, dugogodisnje naucno ispitivanje...nije mi jasno da ozbiljna drzava, koja ima takvo blago na svojoj teritoriji, nije u stanju izdvojiti sredstva da se to pokrene....to podrazumijeva i istrazivanje DNK antickih naroda(da pojednostavimo), kao Tracani i Iliri, koji su "naslijedili" ovo siroko podrucje neolitske kulture....
То је тачно, задњих деценија су постала популарна генетичка истраживања, људи и њима траже потврду да они ипак припадају "одабраном народу" са "квалитетнијим" генетским кодом, међутим сам ДНК у суштини ништа не значи.И обрнуто, ако се своје рођено дете одрекне кутуре и културног наслеђа предака (случај генезе Хрватског народа) оно (дете) легитимно се одриче и припадности народу и прелази у други народ - без обзира што ће ДНК сведочити друго..
То је опет посебан проблем, изучавање историје у школама. Заиста не знам како то данас иде у школама у Србији, код нас (у Српској) иако је школство у искључивој надлежности Српске, постоје опасни притисци како би се та историја што нам дјеца изучавају што више оскнавила, "цензурисала" како се неки не би увриједили. За сада се наши боре добро, тачније бране струку, али није лако.Ево примера из неоспорне "свежије историје" - колико од нас зна за ове мапе?
https://sr.wikipedia.org/sr/Краљевина_Србија#Географија
јесу ли Вам их показали у школи можда?
Мени нису.
Да, то је то, задатак и тих истраживања сачуваних старих ДНК и антропологије би морао бити управо тај.moje zalaganje za istrazivanjem stare DNK ima sasvim drugi motiv, naravno da identitet ne cini dominantna haplogrupa u jednom etnicitetu....ali mogli bismo puno vise saznati o kretanju odredjenih grupa, preciznije - smjeru kretanja....sto smo dublje u proslosti, to je manje prisutnih mutacija, i manje vec odigranih seoba i pomjeranja odredjenih grupa....time bi mogli steci malo bolji uvid u ono sto se odigravalo kasnije....
Ево примера из неоспорне "свежије историје" - колико од нас зна за ове мапе?
https://sr.wikipedia.org/sr/Краљевина_Србија#Географија
јесу ли Вам их показали у школи можда?
Мени нису.
На које карте мислиш? На ту скроз лево и ону сасвим удесно?
Мени су индикативне прва, друга и четврта. Показују "мираз" који смо изнели војно из рата те унели у "гробницу народа". И још што шта мени показују, али, сваком своје...
За конкретан случај Вниче ДНК је од секундарног значаја у односу на писменост - управо писменост је та која показује континуитет.
Значи и да је усвојено (значи да је баш туђе) ако дете пише истим писмом и баштини исту културу - оно је самим тиме и лигитимни наследник.
Сама писменост и култура је у континуитету...
I te kako je ima, postavljao sam Harald Haarmanna, i San Vina, ali ti i dalje zlonamerno trolujes.
https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/
I te kako je ima, postavljao sam Harald Haarmanna, i San Vina, ali ti i dalje zlonamerno trolujes.
https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/
Ne, nisi. To sam ja učinio.![]()