„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti si onda sigurno diplomirani genetičar koji ozbiljno i dugo proučava tu nauku, čim si došao do ''višeg znanja genetike''. Verovatno je iz tog ''višeg znanja'' dopro komentar o ženskoj I2a haplogrupi. Ili iz hronike Akaše, nešto jeste.

Po sopstvenom svedocenju, pisao je maturski iz genetike :D
Inace osvedoceni rasista, sovinista i covek koji se zalaze za potpuno istrebljivanje citavih grupacija/naroda.

van hen zem. Ti si savrsen primer terora jednog trola, bezobrazluka lazi i podmetanja. Ja napisao zenska I2a hg. Gde?! Napisao sam MtDNA H.
Osim sto zene nemaju y-hromozom, seksualni hromozomi nisu genetika, jer greskice DNK mutacije na nerekombinovanom samoprenosivom muskom seksualnom y-hromozomu koje se prenose sa oca na sina nisu genetska slika jer cine negde oko 0.01 % ukupne genetike, i znacajne su u pokazivanju geografske lokacije populacija, tj. haplogroupa potvrdjuje 100% autohtonost Srba na balkanu. Genetska slika je autosomalna genetika, a autosomalna genetika evropske R1a i I2a je ista.

Nisam ni rekao da si ti napisao, napisao je Mrkalj. Ali zvuči da je doprlo sa istog mesta.

Onda da shvatim da si ti radio Y test, pa nisi zadovoljan, a onda si odradio autosomalni test koji ti je dokazao da je u suštini svejedno koja si Y haplogrupa?

- - - - - - - - - -

Po sopstvenom svedocenju, pisao je maturski iz genetike :D
Inace osvedoceni rasista, sovinista i covek koji se zalaze za potpuno istrebljivanje citavih grupacija/naroda.

Pisao sam i ja maturski iz projektovanja drumskog mosta, pa u životu nisam isprojektovao most.

Bajo pivljanin deli Srbe na one nepozeljne nosate ko durmitor (kao sto sam ja) i pozeljne... propagira laznu falsifikovanu istoriju koja se uci i dalje, a danas raskrinkanu svim naucnim disciplinama.

- - - - - - - - - -

Nisam radio genetski test i ne znam hg, i ne zanima me da placam test.
Genetika se moze mnogo bolje znati po antroplogiji nego po y-haplogrupi koja je sama za sebe zabluda.

Poslednja izmena od moderatora:
Genetika se moze mnogo bolje znati po antroplogiji nego po y-haplogrupi koja je sama za sebe zabluda.

Šta ako si po direktnoj muškoj liniji haplogrupa E ili J2a, možda J1? Ipak dosta polažeš na autohtonost Srba, ja bih to proverio, čisto da mi rad ne bude uzaludan. Možda ustnoviš da si I1, pa ti se probudi nordijski patriotizam.

Ne bih baš bio tako siguran da je zabluda, jer si taj Y hromozom nasledio direktno muškom linijom od prvih ljudi. Baš je u tome i trik, što je taj Y nepromenjiv.

Ne razumes osnovnu genetiku, treba mi kilometar komentar da ispravim netacnoce i zablude koje si napisao, ali em mrzi da pisem. Genetika nije prosta ko pasulj i dva i dva su cetiri i gotovo.
Haplogrupa vazi samo u davna vremena kad su populacije na ogromnom prostoru bile ekstra homogene bez mesanja sa drugim populacijama i autosomalna genetika je bila ista.
Nema skoro nikakve genetske razlike izmedju haplogroupe I2a i I1, ista je autosomalna genetika, severno-evropska genetska komponenta prati sve I hg u cistom izvoru tj. na tlu evrope.
Ako neko danas sa hg I2a ili R1a migrira negde u Australiju, Ameriku i pomesa se sa drugom populacijom autosomalno se za svega nekoliko generacija ispere velika vecina genetike, a ostane y-hromozom hg R1a ili I2a koja ne daje tacne informacije o genetskoj slici.

Bajo pivljanin deli Srbe na one nepozeljne nosate ko durmitor (kao sto sam ja) i pozeljne... propagira laznu falsifikovanu istoriju koja se uci i dalje, a danas raskrinkanu svim naucnim disciplinama.

Нити сам икад слагао нити сам икоме ишта подметнуо на овом форуму.
Пропагирам историју засновану на историјским изворима а не на поризвољном тумачењу генетских маркера.
Што се тиче ових са носинама као Дурмитор, било би добро да се присетиш да сам ту уврстао и самог себе.

Лажни Србин си ти, пошто би да се бавиш истребљивањем народа као Павелић и Хитлер.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali ostaje taj jedam mali deo, taj Y koji si nasledio od predaka po direktnoj muškoj liniji. Dakle, koliko si siguran da vučeš direktno muško poreklo od bilo koje haplogrupe koja se smatra slovenskom ili srpskom? Osim toga, procenti u autosomalnoj DNK nisu jednaki za sve narode koji se danas smatraju Slovenima, a pogotovo ne Srbima. Ti ni taj test nisi radio, a ubeđen si u zaveru globalnog nivoa. Otvori se za 100 dolara i odradi to pre nego što počneš da ubeđuješ druge.

bajo. "Лажни Србин си ти, пошто би да се бавиш истребљивањем народа као Павелић и Хитлер. " terorizam podmetanja i lazi, kako covek normalno da komunicira sa takvim stvorom. Skloni se sa mojih komentara i troluj svoju propagandu dalje od mene.

han van zem. Jako malo genetike cini y-hromozom, jeste i to znacajno, ali genetski Srbi, Sloveni, Francuzi... mogu imati bilo koju hg, a biti genetski Srbi autosomalno.
Po antropologiji se najbolje vidi genetika. To ti je vise znanje genetike, posle dugog proucavanja. Gledati cephalic index brahikefalik npr. Baski i Srbi, dinarski fenotip, slovenski, keltski, nordijski fenotip, visina, nordici i Srbi balkan (posebno Hercegovina, Bosna) su najvisa populacija na svetu i tu je haplogrupa I.
Srbi imaju 16% rh negativni krvni faktor, englezi imaju 19%, Baski najvise vise od 30%, nordijci oko 16%, rh- krvna grupa je kromanjonska karakteristika...

Nije bitna moja genetika, ja poznajem svoju genetiku po svom antropoloskom fenotipu, meni je bitna istinita srpska i evropska istorija.
Moze neko biti 1/8 Anadolac ili Turcin, i slicno,... meni su pradede i prababe Srbi, pa ne mogu imati 10% Turske-andolske genetike od pretka.
Postoji autosomalni srednji presek genetike Srba koji se uzima za Srpsku genetiku.
Genetika Srba koji su po precima Srbi nema autosomalno velike razlike, vec su razlike 1,2,3%. Nema velike razlike Slovenaca i Srba autosomalno, a ni ostalih Slovena, Srbi imaju genetsko poklapanje +86% sa Ukrajincima, Austijancima, Istocnim Nemcima... Srbi imaju +90% genetsko poklapanje sa Hrvatima, Madjarima, Rumunima, Bugarima, Slovencima, Slovacima, Rusinima, Srbima iz Nemacke (Luzice)...

"Neko ko ne govori sanskrt nikad ne moze da udje u pravilan kolosek misli, i pravilno da razmislja (da vidi zna istinu)." Radmilo Stojanovic.

Poslednja izmena:
Ti si definicija trola.

"Batali sanskrit i genetiku nego daj dokaze za vinčansko pismo." Znaci ponovo negiras Harmana i Vina i Pesica. Ja ne mogu da postavim knjige na internet. Postavljao sam predavanja i video snimke gde govore ali ti negiras sve i ne zelis da trazis literaturu.

Sve je povezano srpski i sanskrt, genetika, neolitske kulture, naljudnjavanje evrope i Indije.

Ko meni garantuje da te znake i tu tabelu nisi sam napravio i izmislio ili da to nije učinio Pešić kao što ja tvrdim da jeste? Pa me ti sad razuveri tako što ćeš da mi daš dokaz!

Poslednja izmena:
To sto ti ne znas za naucnike i literaturu Harmana, Vina, Pesica i ostale je samo tvoj problem i ne daje ti za pravo da maltretiras sagovornike i teras ko' gluv konstantno, gazis dokaze ko' slon, negiras svuda u svetu od lingvista prihvacenu "vincanski" srpsku pismenost, i alfabet.
Kako se kaze na sanskrtu i srpskom opanak upanak i menja po padezima i kako izgleda. Neko kao ti ko ne poznaje osnovno i pokusava da odvoji naucne oblasti i lingvistiku ne bi trebalo da pise ni malo o ovoj temi, samo trolujes i maltretiras. Ne znas ni par reci sanskrta a komenatrises.

pocevsi na 7 minutu
KORENI SRPSKOGA JEZIKA 1 prof Radmilo K Stojanovic
Овај невероватно драгоцен и свеобухватан подухват израде и сачињавања тротомног српско-санскритског речника обично годинама раде тимови људи од по 50 до 100 стручњака, али као што рече сама Бранислава, да уради овако нешто сам самцит може само србин, пун ентузијазма и љубави за оно што ради, не штедећи ни себе ни време, па макар његово дело и не угледало светлост дана. Нажалост, код нас постоје тимови људи, на државном нивоу, који годинама константно раде да избришу сваки истинити идентитетни историјски траг о Србима, па и о њиховом језику. На срећу, и захвалност издавачкој кући "Пешић и синови", иако је умрла 2004. Бранислава Божиновић је по свом величанственом делу, у срцу србског народа присутна, бесмртна и вечна! Њено дело биће везивно ткиво садашњим и будућим истраживачима на путу повратка србског народа самоме себи, својим правим истинским коренима и идентитету! ЈЕЗИК је КЉУЧ тог пута, ЈЕЗИК је БИЋЕ народа!

Poslednja izmena:
To sto ti ne znas za naucnike i literaturu Harmana, Vina, Pesica i ostale je samo tvoj problem i ne daje ti za pravo da maltretiras sagovornike i teras ko' gluv konstantno, gazis dokaze ko' slon, negiras svuda u svetu od lingvista prihvacenu "vincanski" srpsku pismenost, i alfabet.
Kako se kaze na sanskrtu i srpskom opanak upanak i menja po padezima i kako izgleda. Neko kao ti ko ne poznaje osnovno i pokusava da odvoji naucne oblasti i lingvistiku ne bi trebalo da pise ni malo o ovoj temi, samo trolujes i maltretiras. Ne znas ni par reci sanskrta a komenatrises.

pocevsi na 7 minutu
KORENI SRPSKOGA JEZIKA 1 prof Radmilo K Stojanovic
Овај невероватно драгоцен и свеобухватан подухват израде и сачињавања тротомног српско-санскритског речника обично годинама раде тимови људи од по 50 до 100 стручњака, али као што рече сама Бранислава, да уради овако нешто сам самцит може само србин, пун ентузијазма и љубави за оно што ради, не штедећи ни себе ни време, па макар његово дело и не угледало светлост дана. Нажалост, код нас постоје тимови људи, на државном нивоу, који годинама константно раде да избришу сваки истинити идентитетни историјски траг о Србима, па и о њиховом језику. На срећу, и захвалност издавачкој кући "Пешић и синови", иако је умрла 2004. Бранислава Божиновић је по свом величанственом делу, у срцу србског народа присутна, бесмртна и вечна! Њено дело биће везивно ткиво садашњим и будућим истраживачима на путу повратка србског народа самоме себи, својим правим истинским коренима и идентитету! ЈЕЗИК је КЉУЧ тог пута, ЈЕЗИК је БИЋЕ народа!

Aha znači ti si promoter te pseudo naučne i šund izdavačke kuće :D

Ti mozes meni da ne verujes koliko hoces, ali opet to ne znaci da imas pravo da negiras cinjenice i maltretiras sagovornika. U literaturi u knjigama se nalaze slike predmeta i alfabeta, a ne traze se preko neta usput kako ti trazis od mene da postavim.
Ti si bas merodavan da kazes sta je sund i pseudo-nauka, ti si jedan od retkih koji negira starosrpsku tkz. "vincansku" alfabet dokazanu od Harmana, Vina, Pesica...

- - - - - - - - - -

Han ven zem. Pogledaj doktora lingvistike iz Indije jako lici na del boja iz "only fools and horses" sto ako si novija generacija je ocekivano ne znas, u moje vreme svi su gledali mucke.

Only Fools and Horses - Uncle Albert funniest scene

Ti mozes meni da ne verujes koliko hoces, ali opet to ne znaci da imas pravo da negiras cinjenice i maltretiras sagovornika. U literaturi u knjigama se nalaze slike predmeta i alfabeta, a ne traze se preko neta usput kako ti trazis od mene da postavim.
Ti si bas merodavan da kazes sta je sund i pseudo-nauka, ti si jedan od retkih koji negira starosrpsku tkz. "vincansku" alfabet dokazanu od Harmana, Vina, Pesica...

- - - - - - - - - -

Han ven zem. Pogledaj doktora lingvistike iz Indije jako lici na del boja iz "only fools and horses" sto ako si novija generacija je ocekivano ne znas, u moje vreme svi su gledali mucke.

Only Fools and Horses - Uncle Albert funniest scene

Nema linka matori.

Ti mozes meni da ne verujes koliko hoces, ali opet to ne znaci da imas pravo da negiras cinjenice i maltretiras sagovornika.

Činjenice moraju da se dokažu i ja sam od tebe samo tražio da dokažeš iznete tvrdnje a ti ništa od toga nisi uradio već si samo vređao sagovornike i optuživao mene da te maltretiram

U literaturi u knjigama se nalaze slike predmeta i alfabeta

Ne nalaze se slike predmeta na kome su natpisi tzv vinčanskog pisma već samo crteži

a ne traze se preko neta usput kako ti trazis od mene da postavim.

slikaj stranicu knjige ili mi bar daj naslov knjige i br strane pa ću ja sam da nadjem

Ti si bas merodavan da kazes sta je sund i pseudo-nauka

To je moje mišljenje a koliko je meni poznato deli ga i 99% naučne zajednice u svetu bez obzira šta ti o tome misliš

ti si jedan od retkih koji negira starosrpsku tkz. "vincansku" alfabet dokazanu od Harmana, Vina, Pesica

Netačno. Samo na ovom forumu ti si u manjini što se i vidi po porukama. Da ne govorim o naučnoj zajednici jer tu to pismo nema ni 1% podrške.

PS Pešić nije bio naučnik :)

Винчани вас поздраљају. Факс им је у квару, надају се да ћете разумети и опростити за низак квалитет узорака.

Времеплов су поручили преко DHL али царина задржава и отеже испоуку, изгледа све до дан данас...

donau_schrift.jpg

148b61b0257ea46123a62422e80f1a8b.jpg

ca233d8c7e67efd70314b8881d139e06.jpg

danube-script-artefacts.jpg

:per:

Poslednja izmena:
Винчани вас поздраљају. Факс им је у квару, надају се да ћете разумети и опростити за низак квалитет узорака.

Времеплов су поручили преко DHL али царина задржава и отеже испоуку, изгледа све до дан данас...

:per:

Odlično :ok: Za razliku od Nebojše bar si nešto postavio.
Samo što si upao u klasičnu zamku pareidolia tj psihološko prepoznavanje veza, pojava, likova i oblika tamo gde ih nema :)

Odmah se postavlja pitanje gde je tu to navodno vinčansko pismo na slikama koje si postavio ? Ili još preciznije gde su oni silni tekstovi i slova slična ćirilici koje je Pešić izmi... pardon dešifrovao i preveo :D

Prve dve slike i deo treće možemo odmah da odbacimo jer su to one "Tartarija tablice", najverovatnije falsifikat a ukoliko i nisu ne radi se o vezi sa vinčanskom civilizacijom.
Da zanemarimo što su na druge dve slike crteži gde su u očigledne ornamente uključene i ogrebotine na predmetima koje i stvaraju efekat pareidolije. Dakle na tim predmetima su uglavnom ornametni i poneki simbol što važi za sve predmete pronađene na lokalitetima vinčanske kulture. Dakle nema tekstova i nema pisma samo simboli najčešće pojedinačni, a pismo koje se zapisuje isključivo jednim znakom ne postoji.

Cela priča o pismu svodi se na "prepoznavanje" oblika i simbola kojih jednostavno nema...
Biseri te metode se mogu naći na internetu:
https://www.thelivingmoon.com/46ats_members/Lisa2012/04images/Tartaria_Tablets/Karanovo_001.png
https://www.thelivingmoon.com/46ats_members/Lisa2012/04images/Tartaria_Tablets/Karanovo_002.png

Odlično :ok: Za razliku od Nebojše bar si nešto postavio.
Samo što si upao u klasičnu zamku pareidolia tj psihološko prepoznavanje veza, pojava, likova i oblika tamo gde ih nema :)

Odmah se postavlja pitanje gde je tu to navodno vinčansko pismo na slikama koje si postavio ? Ili još preciznije gde su oni silni tekstovi i slova slična ćirilici koje je Pešić izmi... pardon dešifrovao i preveo :D

Prve dve slike i deo treće možemo odmah da odbacimo jer su to one "Tartarija tablice", najverovatnije falsifikat a ukoliko i nisu ne radi se o vezi sa vinčanskom civilizacijom.
Da zanemarimo što su na druge dve slike crteži gde su u očigledne ornamente uključene i ogrebotine na predmetima koje i stvaraju efekat pareidolije. Dakle na tim predmetima su uglavnom ornametni i poneki simbol što važi za sve predmete pronađene na lokalitetima vinčanske kulture. Dakle nema tekstova i nema pisma samo simboli najčešće pojedinačni, a pismo koje se zapisuje isključivo jednim znakom ne postoji.

Cela priča o pismu svodi se na "prepoznavanje" oblika i simbola kojih jednostavno nema...
Biseri te metode se mogu naći na internetu:
https://www.thelivingmoon.com/46ats_members/Lisa2012/04images/Tartaria_Tablets/Karanovo_001.png
https://www.thelivingmoon.com/46ats_members/Lisa2012/04images/Tartaria_Tablets/Karanovo_002.png

Cak kad bi sve sto si napisao bilo tacno, a upitno je, ostaje jedna prosta cinjenica - ti znaci su stariji od svakog pisma, kako alfabetskog tako i onih koji su prethodili alfabetskom...najlakse je reci da ti znaci ne znace nista jer nisu pismo u klasicnom smislu rijeci...i umjesto da sa fascinacijom tragas za mogucim objasnjenjima, ti nam ovdje prezentujes svu prizemnost navodno naucnog pristupa....da je takav pristup zaista naucan, jos bismo obitavali u prvobitnoj zajednici...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back