„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лаже. Нисте ви помало Власи него већином. :)
FB_IMG_1542550553440.jpg

Šešeljevo poznavanje istorije počinje i završava likom i delom Laze M. Kostića. Lazo je umro 1979.

Tako je; mi matorci smo najčešće slabo u toku ako bukvalno ne pratimo stvari; to je najevidentnije kada se uzme i pročita nešto i vidi koliko se zastarele stvari pominju (ili u gotovo totalnom nedostatku multidisciplinarnog pristupa).

Вероватно. Али је не говорим о тим Власима. Говорим о романизованом становништву целог Балкана на којем је наишла шака Словена у шестом веку. Наравно пут овим Словенима је био припремљен дугим низом катастрофа које је романизовано становништво Балкана доживело претходних векова.

CIRILICA - Zestoki okrsaj dr Vojislava Seselja i Muamera Zukorlica u studiju - (TV Happy 29.10.2018)

Gledati od 1:06:00

:hahaha:

Mada ne znam ima jednim delom nešto manje plahovitog duha kod Zuke. Možda je samo on elokventniji i obrazovaniji; njegov jezik je vrlo lep i čist, sa izuzetno dobrom dikcijom.

To je neuporedivo sa tipično crnogorskim:

Da je Zukorlić načitan i pametan, to bi bila jedna fantastična milina za slušati; kao nekog pravog akademika. No, valjda je i zato muftija.

:hahaha:

Mada ne znam ima jednim delom nešto manje plahovitog duha kod Zuke. Možda je samo on elokventniji i obrazovaniji; njegov jezik je vrlo lep i čist, sa izuzetno dobrom dikcijom.

Jesi primetio kako se Zukorlić koriguje "uopšte... uopće" (baš u tom videu). Znači, spontano mu nailazi naš slavjanoserbizam pa prepravlja na srpski narodni oblik koji su usvojili Hrvati i, izgleda, Bošnje. Užasi novokomponovanih kvazi-nacija

Božo, jedini razlog zašto je to tako jeste što mu sin (u saradnji sa Miroljubom Petrovićem :ceka: ) rukovodi Bošnjačkim DNK projektom, odnosno jer je proizašao iz Zukorlić Empire. :lol:

http://bosnjackidnk.com/

Naravno da to radi kada mu je biznis.

Znam, postoje kontakti sa njim.:D Meni je jedino bitno da se rade testiranja i da postoji jedan tolerantan duh međusobne komunikacije na tom tehničkom nivou. Ostalo, politička, etnička i svaka druga nadgradnja ostavljena je na volju potencijalnim korisnicima. Mlađi Zukorlić je odradio i odrađuje veliku stvar za bošnjačku populaciju, bilo u Bosni (i Hercegovini) bilo u Sandžaku.

Što se tiče njegove saradnje sa Petrovićem nemam pojma o tome,a, van nekih "ilirskih" i verskih tumačenja ne bih rekao da je van onog što bih i sam napisao o pojedinim haplogrupama. A što se tiče biznisa sumnjam u to. Koliko znam nema svoju laboratoriju, svi testirani se odrađuju ili u DNK centru u Bg, ili preko međunarodnih firmi. Njegova korist je pre svega duhovna,da je učinio nešto za svoj narod a i kulturno-politička, jer kontrola podataka o poreklu je uvek važna na našim prostorima.

Znam, postoje kontakti sa njim.:D Meni je jedino bitno da se rade testiranja i da postoji jedan tolerantan duh međusobne komunikacije na tom tehničkom nivou. Ostalo, politička, etnička i svaka druga nadgradnja ostavljena je na volju potencijalnim korisnicima. Mlađi Zukorlić je odradio i odrađuje veliku stvar za bošnjačku populaciju, bilo u Bosni (i Hercegovini) bilo u Sandžaku.

Što se tiče njegove saradnje sa Petrovićem nemam pojma o tome,a, van nekih "ilirskih" i verskih tumačenja ne bih rekao da je van onog što bih i sam napisao o pojedinim haplogrupama. A što se tiče biznisa sumnjam u to. Koliko znam nema svoju laboratoriju, svi testirani se odrađuju ili u DNK centru u Bg, ili preko međunarodnih firmi. Njegova korist je pre svega duhovna,da je učinio nešto za svoj narod a i kulturno-politička, jer kontrola podataka o poreklu je uvek važna na našim prostorima.

Što se tiče Petrovića, on i Usame su ovako, nešto kao BBF. S razlogom kaže i ovakve stvari zato. :lol:

A što se tiče cena...meni nije jasno zašto su tolike. Bošnjački DNK projekat nudi dva paketa:
* 170 evra (samo osnovno)
* 900 evra (kompletno)

:think:

Poslednja izmena:
Što se tiče Petrovića, on i Usame su ovako, nešto kao BBF. S razlogom kaže i ovakve stvari zato. :lol:

A što se tiče cena...meni nije jasno zašto su tolike. Bošnjački DNK projekat nudi dva paketa:
* 170 evra (samo osnovno)
* 900 evra (kompletno)

:think:

Baš si hiperkritičan prema bratu Zukiju. Mora da si glasao za Ljajića:mrgreen:

Koliko vidim na njihovom sajtu preporučuju dva testiranja, oba na FTDNA. prvi, napredno testiranje je klasičan Y-DNA test na 37 markera po ceni koja je i inače kod FTDNA s tim što je sad jeftiniji pa košta 99 dolara. Drugi je neka njihova sinteza koja uključuje Y-DNK na 67 markera, autosomalni (koliko vidim spominju i ženske linije ali ne vidim da nude mt-DNK), BigY i tumačenje na YFull-u što verovatno jeste neka cena koja bi izašla kad bi se sve zbrojilo. Sa sadašnjim popustima verovatno bi bilo i manje.

http://bosnjackidnk.com/kupovina/?f...ccZZQOcZhxgmIIrUBz24V7xfLxpkeRSZvZ5vhI7D2OI4E

https://www.familytreedna.com/products

Šešeljevo poznavanje istorije počinje i završava likom i delom Laze M. Kostića. Lazo je umro 1979.

U pravu si najvećim delom kada ovo pišeš, a šta misliš kako je onda tek u slučaju tzv. autohtonista. :kafa:

Не бих се сложио, бар што се тиче присуства староседелачких гена у данашњим Јужним Словенима. Пре резултата савремене генетике задњих двадесетак година, мишљење историчара је било да су Словени дошли на опустошени Балкан, то јест да је староседелачки удео био врло мали. А Шешељ је горе изјавио да је тај удео био до 50%. Ту идеју није добио од неког ко је умро 1979.

U pravu si najvećim delom kada ovo pišeš, a šta misliš kako je onda tek u slučaju tzv. autohtonista. :kafa:
S tim što ovaj deo o Vlasima nije od Laze. Lazo je bio pametniji. Ovo što je ponovio u emisiji sa Zukorlićem one su iste frankovske ideje (" fonetski, naš jezik je tvrđi, liči na italijanski, nije kao ostali slovenski jezici") iz pristupne besede Ljube Stojanovića štono je Tandoori postavljao.

Evo ti opet ustaske teze o romanofonom porijeklu diftongizacije jata.

attachment.php

attachment.php

Ljubomir Stojanovic, Pristupna akademska beseda, Glas Srpske kraljevske akademije, LII, Beograd, 1896, str. 23-24.

S tim što ovaj deo o Vlasima nije od Laze. Lazo je bio pametniji. Ovo što je ponovio u emisiji sa Zukorlićem one su iste frankovske ideje (" fonetski, naš jezik je tvrđi, liči na italijanski, nije kao ostali slovenski jezici") iz pristupne besede Ljube Stojanovića štono je Tandoori postavljao.

Али ово је ноторна лаж:

e6yWoq1.jpg

Власи се не спомињају као непривилеговани сталеж. Напротив.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back