„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Узалуд је овима што верују у ватиканско-бечко-берлинску анти-српску пропаганду излагати доказе, њима су испрани мозгови. Кад им се изнесу докази које не могу да оспоре онда постану нервозни и почну да вређају и хистеришу !

Primećujem. Interesantno je da je kod Čeha jako rašireno predanje o tome da su Česi stigli sa Balkana.

- - - - - - - - - -

Dakle, ako želiš pisati to što želiš, imaš mesta, uključiv i stila kojim pišeš (politički), bez potrebe da spamuješ ovde istoriju.
Ukoliko ne želiš, samo ću ti vrlo kratko reći - odrasti.

Ovo je pravo mesto za to. Ovo je internetski forum na temu Istorija, a ne istureno odeljenje Vizantološkog instituta, Balkanološkog instituta, Instituta za istoriju, Instituta za savremenu istoriju, Istorijskog arhiva, ili Istorije na PMF-u. Prema tome ovde ne važe vaša pravila po kojima ste proterali, raščinili i oterali u preranu smrt jednog profesora Đorđa Jankovića. Imate dovoljno instituta i radnih mesta po državnim jaslama, pa tamo sprovodite bečko-berlinsku cenzuru i studentima perite mozgove. Ovde vlada demokratija.

Poslednja izmena:
Nisam čuo argumentaciju?

To pitaj ovog Deretićevca koji je sad izmislio neko "starA srpsko tajno društvo", gde mu je argumentacija za to :lol:

Koliko sam ja razumeo njegov nemušti pokušaj sporazumevanja na nečemu što pomalo liči na srpski, biće da to supertajno društvo ubija neprijatelje srpskog naroda, ili tako nešto.

Vidi ti to sa njim.

Primećujem. Interesantno je da je kod Čeha jako rašireno predanje o tome da su Česi stigli sa Balkana.

- - - - - - - - - -

Ovo je pravo mesto za to. Ovo je internetski forum na temu Istorija, a ne istureno odeljenje Vizantološkog instituta, Balkanološkog instituta, Instituta za istoriju, Instituta za savremenu istoriju, Istorijskog arhiva, ili Istorije na PMF-u. Prema tome ovde ne važe vaša pravila po kojima ste proterali, raščinili i oterali u preranu smrt jednog profesora Đorđa Jankovića. Imate dovoljno instituta i radnih mesta po državnim jaslama, pa tamo sprovodite bečko-berlinsku cenzuru i studentima perite mozgove. Ovde vlada demokratija.

Tvoja demokratija? Covjece, prepisao si sa Wikipedije toboznje anticke nazive za dalmatinsku Krku i Cetinu (Kentona), sto nemaju potvrde u izvorima i ubacio ih na svoj blog, kao "Dokazane srpske anticke nazive na Slovenskom Jugu", tamo su stajali danima, ako ne mjesecima, kao potvrda prisustva Slovena na Balkanu u antici.

Preuzeo sam bez provere podatak o tobož antičkom nazivu "Kentona". *Kentona nije posvedočeni antički naziv reke Cetine, nego rekonstrukt (nigde zabeležena reč iz naučne fantastike). Posvedočeni antički nazivi Cetine su Nestos, Hippus, Hippius i Tilurius.

books

Dakle, imamo kod Straboa potvrdu za slovenačku pritoku Save, Krku - Corcoras, or Korkoras. To je pogrešno preuzeto na engleskoj vikipediji za dalmatinsku Krku koja se nazivala Tilius (Titius), pri čemu, kako dobro primećuje Sladović, til i krk predstavljaju sinonime (oboje u značenju vrat; danas til u rečima potiljak, zatiljak, a krk u krkače, krka-lonce). Tako da ne postoji potvrda srodnog antičkog naziva za dalmatinsku Krku. Ostaje potvrda "Corcoras" za slovenačku Krku i Catarbates za dalmatinsku.

Je li ovo tvoje utvrdjivanje istine? Za ovo se pada godina ili leti naglavacke iz ucionice.

Poslednja izmena:
Tvoja demokratija? Covjece, prepisao si sa Wikipedije toboznje anticke nazive za dalmatinsku Krku i Cetinu (Kentona), sto nemaju potvrde u izvorima i ubacio ih kao dokaz na svoj blog, tamo su stajali danima, ako ne mjesecima, kao potvrda prisustva Slovena na Balkanu u antici.

Je li ovo tvoje utvrdjivanje istine? Za ovo se pada godina ili leti naglavacke iz ucionice.

Ti si se hvalio da si izleteo iz škole na forumu, ja nisam, pa se i ne hvalim. Objasnio sam sve u vezi sa Krkom i Cetinom, a ti rovari, jer jedino ti ti preostaje.

To pitaj ovog Deretićevca koji je sad izmislio neko "starA srpsko tajno društvo", gde mu je argumentacija za to :lol:

Koliko sam ja razumeo njegov nemušti pokušaj sporazumevanja na nečemu što pomalo liči na srpski, biće da to supertajno društvo ubija neprijatelje srpskog naroda, ili tako nešto.

Vidi ti to sa njim.

Pa nije mi on ni rod ni pomoz bog, ali tebe baš takvi inspirišu. Similis simile gaudet.

Због геополитичких разлога. Словени су представљени као варвари који су се довукли из украјинских мочвара, а Шиптари као потомци строседелаца Илира, којима су дивљи Словени отели земљу и протерали их у планине. Кад је измишљена сеоба Словена у 19-ом веку, требало је по сваку цену спречити Русију да изађе на топла мора и да узме Цариград. Албанска држава је створена 1912 године као анти-српска и анти-словенска творевина, да би спречило да Србија ослободи своје јужне територије. Румунска држава и нација су такође анти-словенски пројекат, односно клин између Русије и Балкана.

Postoji li, po tebi, neka država u okruženju (a i šire), a da nije "anti-srpski i anti-slovenski projekat", te neka teritorija u centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi koja nije "srpska zemlja još od 2000. godine p.n.e"?

Obnevideo sam samo od smrada koji se širi na već 6-7 tema ovog PDF

Ovakvih tema:

Ma u ***** bre više da se noste
Srbi su najstarije pleme na svijetu, koje je iz svoje ***** izrodilo sve ostale (od Tajlanda do Meksika) - sem Đukljićana, koji su putem transcendentalne meditacije teleportovali se iz dimenzije X tako što ga je Šreder izdrko i onda je koalicija Ćopavog i Tarabića ukrala od njih jezik da nametne Isusu Hristu i ostatku planete i onda opet istim posrbi same Đioklićance, dok se jedino Iliri (Bošnjaci) izdržaše!

Hrvatska do Arhangelska! Za vječno serednja bez namjere da se sva ta govna pojedu spremni!

U zdravlje!

To je, vidiš, bebeovska demokratija...

Ti si se hvalio da si izleteo iz škole na forumu, ja nisam, pa se i ne hvalim. Objasnio sam sve u vezi sa Krkom i Cetinom, a ti rovari, jer jedino ti ti preostaje.

Sta ima veze sto si objasnio, nakon toga izmisljas odredbu Sabora iz 1540-ih o nabijanju Zumberackih Srba na kolac, samo da se uklopi u tvoj politikantski diskurs. Kako ces ti utvrdjivati cinjenice?

Sta ima veze sto si objasnio, nakon toga izmisljas odredbu Sabora iz 1540-ih o nabijanju Zumberackih Srba na kolac, samo da se uklopi u tvoj politikantski diskurs. Kako ces ti utvrdjivati cinjenice?

Kroz argumentovanu diskusiju.

- - - - - - - - - -

Postoji li, po tebi, neka država u okruženju (a i šire), a da nije "anti-srpski i anti-slovenski projekat", te neka teritorija u centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi koja nije "srpska zemlja još od 2000. godine p.n.e"?

Slušaj, ako se tako kačiš za ljude koje smatraš glupima, šta to onda govori o tebi? Ah, pardon, već smo konstatovali o čemu se radi pa je prijavljeno i obrisano.

To sto ti radis je vaginalni monolog, a ne dijalog. Rojalisto, molim te, prebacuj ove splacine na Alternativne nauke ili na BB temu. Ova dva kompleksasa i trola (Mrkalj i Jakovic sto postavlja crtane filmove iz dana u dan) moraju cijelu sekciju upropastiti.

Knačno tema na kojoj nema šta da se fotokopira. Brišite temu! :aha:

Ajmo, polemički umovi... što spavate? :kafa:

...ali tebe baš takvi inspirišu. Similis simile gaudet.

Deretićevsku inspiraciju koja vri iz svake druge rečenice koju ovde pišeš teško je sakriti, iako to već godinama pokušavaš kroz plašt nekakve pseudonauke. Odricanje od smehotresnijih delova Deretićevog i sličnih radova, a zadržavanje i podržavanje suštine koju oni promovišu ne znači da si ti nekako drugačiji od njih, naprotiv.

Zato se ovi otvoreni Deretićevci i slični na Krstarici uvek nekako lepe baš na tvoje poruke, nekako uvek podržavaju baš tvoje teze, a ti jadan nikad da nađeš vremena baš njima da odgovoriš, baš njih da demantuješ, samo protivnike. Puka slučajnost, siguran sam. :kafa:

Pa nije mi on ni rod ni pomoz bog,

NIje, ali si pitao za argumentaciju.

Samo, red je da argumentaciju tražiš onoga ko je to nekakvo supertajno srpsko društvo ovde prezentovao, ne od mene.

Ali, teško da će se to desiti, jer je očigledno da bežiš kao đavo od krsta od odgovaranja na poruke i teze otvorenih Deretićevaca ovde u forumu, da slučajno ne bi sa njima počeo diskusiju i uživo pokazao da svi vi, zapravo, podržavate i zastupate iste stavove, sa minornim razlikama. Razumem ja to, neprijatno je.

Poslednja izmena:
Deretićevsku inspiraciju koja vri iz svake druge rečenice koju ovde pišeš teško je sakriti, iako to već godinama pokušavaš kroz plašt nekakve pseudonauke. Odricanje od smehotresnijih delova Deretićevog i sličnih radova, a zadržavanje i podržavanje suštine koju oni promovišu ne znači da si ti nekako drugačiji od njih, naprotiv.

Zato se ovi otvoreni Deretićevci i slični na Krstarici uvek nekako lepe baš na tvoje poruke, nekako uvek podržavaju baš tvoje teze, a ti jadan nikad da nađeš vremena baš njih da demantuješ, samo protivnike. Puka slučajnost, siguran sam. :kafa:

NIje, ali si pitao za argumentaciju.

Samo, red je da argumentaciju tražiš onoga ko je to nekakvo supertajno srpsko društvo ovde prezentovao, ne od mene.

Ali, teško da će se to desiti, jer je očigledno da bežiš kao đavo od krsta od odgovaranja na poruke i teze otvorenih Deretićevaca ovde u forumu, da slučajno ne bi sa njima počeo diskusiju i uživo pokazao da svi vi, zapravo, podržavate i zastupate iste stavove, sa minornim razlikama. Razumem ja to, neprijatno je.

Iskreno, ovde mi jedini izazov pružaju diskutanti koji imaju određena znanja iz zvanične istoriografije i indogermanistike, ali nisu u stanju da razmišljaju (Tandoori i IgraJ). Tako da u sinergiji sa njima najviše saznam i izvučem kvalitetnih zaključaka.

Na primer, kada se pojavi istoričar koji zna da misli, kao na primer Klaudije II Gotski, NickFreak i donkle Bajo Pivljanin (koji se mnogo "štedi"), ja neikad nemam da dodam na ono što oni kažu. Od njih saznam bez da diskutujem tj. veoma su inteligentni i svesni.

Treća vrsta je Slaven koji, u suštini, ovde moderiše forum.

Četrta vrsta ste vi kao MidHealer, HanibalByrka666, Kyrios koji ste izuzetno malo informacija na forum doneli, a palite se samo na upadljivo brljive diskutante.

Statler, Rojalista i Bastiani su moje forumske legende, kao i Srebrena koja je forumska princeza intuicije.

Nemam vremena da se bavim onim što me ne stimuliše. Ne znam zašto tebe stimulišu takvu diskutanti.

Псеудонаука се ради и у околним земљама, на другим језицима, из врло сличних психолошких разлога -- осећаја немоћи, љутње на стању ствари, осећај сиромаштва и инфериорности. Упознат сам са румунском псеудонауком у којој се тврди да су Дачани најстарији народ, да су Дачани уствари преци Римљана, да је римски цар Трајан (освајач Дакије) био дачког порекла, да латински језик потиче из дачког, итд.

Потреба да се свој народ сматра јако старим или најстаријим мени делује смешно и неупућено. Свако биће на овој планети је исте старости. Иза сваког бића постоји непрекинути ланац живота од ћерке до маме, бабе, прабабе, итд све до настанка живих бића пре неколико милијарди година. Исто је и са језицима -- сви су једнако стари. Као што се једноћелијска бића раздвајају и обновљавају укључујући сталну еволуцију, сви језици су сродни бар из далеке прошлости.

Poslednja izmena:
Псеудонаука се ради и у околним земљама, на другим језицима, из врло сличних психолошких разлога -- осећаја немоћи, љутње на стању ствари, осећај сиромаштва и инфериорности. Упознат сам са румунском псеудонауком у којој се тврди да су Дачани најстарији народ, да су Дачани уствари преци Римљана, да је римски цар Трајан (освајач Дакије) био дачког порекла, да латински језик потиче из дачког, итд.

Потреба да се свој народ сматра јако старим или најстаријим мени делује смешно и неупућено. Свако биће на овој планети је исте старости. Иза сваког бића постоји непрекинути ланац живота од ћерке до маме, бабе, прабабе, итд све до настанка живих бића пре неколико милијарди година. Исто је и са језицима -- сви су једнако стари. Као што се једноћелијска бића раздвајају и обновљавају укључујући сталну еволуцију, сви језици су сродни бар из дале прошлости.

Mogu da se složim sa svim što si napisao, sem kvalifikacijom šta je od iznetog pseudonauka. Nije nauka samo ono što se objavljuje po časopisima, nauka je mnogo više od toga.

Nauka je kada izvore svake epohe suočimo sa političkim okolnostima te epohe i skoro uvek vidimo političku motivaciju. Primera radi, sve okolne zemlje imaju istoriografiju koju je napisao Beč (vidi uvodni post), a upravo taj Beč postavlja svoje ljude na rukovodeće položaje kako se koja zemlja oslobažala od Turaka.

O tome svedoči ovaj grafikon, da ga tako nazovem:

http://books.google.com/b...opa.html?id=-Ge0AAAAIAAJ

Evo o čemu se radi. Nemačka ima stare i trajne pretenzije da kontroliše Slovenski Jug (kojem su Nemci u 19. veku dali tursko ime - Balkan).

Danas, s obzirom na uništenje srpskog nacionalnog potencijala tokom XX. veka, mnogima izgleda čudno zašto je baš Srbija nekim silama trn u oku kada na Balkanu postoji i jedna Rumunija, i jedna Bugarska i jedna Grčka. Međutim, odgovoru na to je pitanje približavamo se ako vidimo da su pomenute države još u drugoj polovini 19. veka postale nemačke marionete, na čijem je čelu vladar Nemac. Odatle se i vide nastojanja za krivotvorenjem istorije Balkana istoriografije ("Vlasi su Romani", "Srbi su došljaci", "Hrvati govore hrvatski jezik", "staroslovenski je starobugarski" itd.).

Da se podsetimo nekih aktera:

• [*=1]1832. g. na čelu Grčke je Nemac Otto Friedrich Ludwig von Wittelsbach (1815-1867), sin bavarskog kralja. Uspeo je da napravi modernu Grčku 1832, pod patronatom velikih sila..i ostao na vlasti dugo...do 1867.g. Sledi ga na prestolu sedamnaestogišnji Prince Christian Wilhelm Ferdinand Adolf Georg of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg, koji vlada Grčkom narednih 50 godina, do 1913. Njegov sin nastavlja da vlada do 1923.

• [*=1]1866. g. Kralj onih oblasti što će postati Rumunija postao je Nemac Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen (1839-1914), vladao je do 1914.godine, više od 48 godina. Njegov otac bio je predsednik Vlade Pruske (1858-1862).

• [*=1]1879. g. na teritoriji što će biti Bugarska vladar je Nemac Alexander Joseph von Battenberg do 1886.g. Nasledio ga je Nemac Ferdinand Maximilian Karl Leopold Maria von Sachsen-Coburg und Gotha koji je objavio nezavisnost moderne Bugarske i vladao je do 1918.g...Po porazu u WW I, prebacio presto na svog sina, Borisa- Clement Robert Mary Pius Louis Stanislaus Xavier,..a ovaj na (nekrunisanog ) jedinog potomka Simeon von Sachsen-Coburg und Gotha, zvanično do 1946.

• [*=1]1913.g. Kad su velike sile sastavile današnju Albaniju kao državu, prvi vladar bio je Nemac Wilhelm Friedrich Heinrich. Ostao je kratko jer mu nisu isplatili dogovorenu sumu.

- - - - - - - - - -

I sto nisu izbacili Kelte i Romane iz istorije Austrije ili Slovene u istocnoj Nemackoj.

Zato što su potpuno germanizovani i danas su veći Nemci od zapadnih Nemaca.

Iskreno, ovde mi jedini izazov pružaju diskutanti koji imaju određena znanja iz zvanične istoriografije i indogermanistike, ali nisu u stanju da razmišljaju (Tandoori i IgraJ). Tako da u sinergiji sa njima najviše saznam i izvučem kvalitetnih zaključaka.

Na primer, kada se pojavi istoričar koji zna da misli, kao na primer Klaudije II Gotski, NickFreak i donkle Bajo Pivljanin (koji se mnogo "štedi"), ja neikad nemam da dodam na ono što oni kažu. Od njih saznam bez da diskutujem tj. veoma su inteligentni i svesni.

Treća vrsta je Slaven koji, u suštini, ovde moderiše forum.

Četrta vrsta ste vi kao MidHealer, HanibalByrka666, Kyrios koji ste izuzetno malo informacija na forum doneli, a palite se samo na upadljivo brljive diskutante.

Statler, Rojalista i Bastiani su moje forumske legende, kao i Srebrena koja je forumska princeza intuicije.

Nemam vremena da se bavim onim što me ne stimuliše. Ne znam zašto tebe stimulišu takvu diskutanti.

Ti meni da govoris da ne znam razmisljati dok na ovoj Istoriji izmisljas i falsifikujes podatke, ne vidis koliko si supalj. Ovo je stvarno prevrsilo svaku mjeru da takva iskompleksirana stoka poput tebe ovdje moze da postavlja tolike teme.

Ti meni da govoris da ne znam razmisljati dok na ovoj Istoriji izmisljas i falsifikujes podatke, ne vidis koliko si supalj. Ovo je stvarno prevrsilo svaku mjeru,

Da, ti ne umeš da razmišljaš kvalitetno, jer da umeš tvoji zaključci ne bi išli ka tome da sam "imbecil", "tupav", "glup", "jadan", "pun mržnje", "kompleksa" i sl. To je potpuno pogrešan zaključak, a pošto verujem da stvarno to i misliš, onda moram zaključiti da su tvoje sposobnosti zaključivanja i rasuđivanja unekoliko osujećene.

Da, ti ne umeš da razmišljaš kvalitetno, jer da umeš tvoji zaključci ne bi išli ka tome da sam "imbecil", "tupav", "glup", "jadan", "pun mržnje", "kompleksa" i sl. To je potpuno pogrešan zaključak, a pošto verujem da stvarno to i misliš, onda moram zakljčiti da su tvoje sposobnosti zaključivanja unekoliko osujećene.

Mogu da razmisljam, ali vidim da imam posla sa iskompleksiranom i bolesnom stokom, jer samo internetska stoka moze trubiti non-stop o Germanima, lagati, izmisljati i falsifikovati ovdje, pricati o dnevnoj politici iz dana u dana mjesto da se koncentrise na propast limesa ili teme iz ranog srednjeg vijeka, o cemu treba da se prica. Zoves Srebrenu, kraljicom intuicije, a cita sors desertus na Pojtingerovoj mapi kao Srpsko jezero? Neznalica ce uvijek braniti srodnu neznalicu.

Mogu da razmisljam, ali vidim da imam posla sa iskompleksiranom i bolesnom stokom, jer samo internetska stoka moze trubiti non-stop o Germanima, lagati, izmisljati i falsifikovati ovdje, pricati o dnevnoj politici iz dana u dana mjesto da se koncentrise na propast limesa ili teme iz ranog srednjeg vijeka, o cemu treba da se prica. Zoves Srebrenu, kraljicom intuicije, a cita sors desertus na Pojtingerovoj mapi kao Srpsko jezero? Neznalica ce uvijek braniti srodnu neznalicu.

Imam dobre drugove među Hrvatima, a i dragih poznanika i rođaka. Nikoga ne mrzim. Ja se borim protiv ustaške ideologije u istoriografiji koju upravo ti ovde, verovatno više iz zadrtosti nego što si realno prirodno uskraćen pameću, ovde propagiraš tako što na sve načine podgrejavaš dogmu o Vlasima kao romanofonim starosedeocima zapadnog Balkana, koju smo potpuno srušili, samo tebi, izgleda, još telegram saučešća nisu poslali.

Onaj ko podgreva laži koje su u službi frankovske antisrpske asimilatorske i genocidne politike, radi u korist mržnje, a da li je pametan, neka svako sam prosudi.

Nemci i njihova istoriografska škola glavni je sponzor naučno obaveštajnog rata koji se vodi protiv južnoslovenske uzajamnosti i zajedništva. Sponzor koji je uhvaćen u krađi istorije 1914. i 1941, ali mu se i dalje veruje. Onaj ko veruje sopstvenim pljačkašima i dželatima, mora da nije baš mnogo pametan.

Takav kakav si, Srebrenoj nisi ni do kolena. Ona je za tebe kraljica intuicije. A ti, što si bukvalista i što dobijaš panični napad kad neko pogreši, jer ti se ne uklapa u šemu, što si seljačina koja izgovara najgrđe poruge na račun ženskog čeljadeta koje tebe ničim uvredilo nije, a ne džentlmen, to govori samo o tebi.

Poslednja izmena:
Imam dobre drugove među Hrvatima, a i dragih poznanika i rođaka. Nikoga ne mrzim. Ja se borim protiv ustaške ideologije u istoriografiji koju upravo ti ovde, verovatno više iz zadrtosti nego što si realno prirodno uskraćen pameću, ovde propagiraš tako što na sve načine podgrejavaš dogmu o Vlasima kao romanofonim starosedeocima zapadnog Balkana, koju smo potpuno srušili, samo tebi, izgleda, još telegram saučešća nisu poslali.

Onaj ko podgreva laži koje su u službi frankovske antisrpske asimilatorske i genocidne politike, radi u korist mržnje, a da li je pametan, neka svako sam prosudi.

Nemci i njihova istoriografska škola glavni je sponzor naučno obaveštajnog rata koji se vodi protiv južnoslovenske uzajamnosti i zajedništva. Sponzor koji je uhvaćen u krađi istorije 1914. i 1941, ali mu se i dalje veruje. Onaj ko veruje sopstvenim pljačkašima i dželatima, mora da nije baš mnogo pametan.

Takav kakav si, Srebrenoj nisi ni do kolena. Ona je za tebe kraljica intuicije. A ti, što si bukvalista i što dobijaš panični napad kad neko pogreši, jer ti se ne uklapa u šemu, što si seljačina koja izgovara najgrđe poruge na račun ženskog čeljadeta koje tebe ničim uvredilo nije, a ne džentlmen, to govori samo o tebi.

Glupane glupi, ja nisam ovdje dosao da propagiram ustasku ili bilo kakve ideologiju, nego da proucavam istoriju, odnosno da naucim nesto. Ti, boreci se protiv ustaske ideologije, ides toliko daleko da falsifikujes podatke, sto govori samo o tvojoj borbi i ideologiji. Sto tice mog doprinosa na temama gdje se jave ljudi kao Hrobi ili Lamasu, to cemo lako zaboraviti, pomesti ispod tepiha.
Sto se tice dogme o romanofonim stanivnicima Balkana, ti si toliko poremecen da ti ni izvori ne pomazu, gdje ima i tih romanofonih stanovnika, sto znaci, da sa ljudima poput tebe se ne isplati raspravljati niti postavljati istorijske izvore (uostalo, postavljam ih radi drugih ljudi koje ovdje cijenim), jer sve ce to izvjetriti na drugu stranu. Ne mogu postavljati lazi, kad svoja razmisljanja temeljim na izvorima ili referencama. Vidis, koliko si bolestan, tebi je diskusija o ranom srednjem vijeku ogledalo antisrpskog asimilatorskog (da nemas pojma o etnogenezi, to sam ranije znao, pogotovo sada, kad imamo podatke iz geneticke genealogije, autosomalne) vidjenja, i opet vidis sponzore iz 1914. 1941. Eto.

Srebrena moze biti veca u tvojim ocima od mene, ali ko god procita "srpsko" u sors, za mene nije normalan.

Poslednja izmena:
Glupane glupi, ja nisam ovdje dosao da propagariram ustasku ili bilo kakve ideologiju, nego da proucavam istoriju, odnosno da naucim nesto. Ti, boreci se protiv ustaske ideologije, ides toliko daleko da falsifikujes podatke, sto govori samo o tvojoj borbi i ideologiji. Sto tice mog doprinosa na temama gdje se jave ljudi kao Hrobi ili Lamasu, to cemo lako zaboraviti, pomesti ispod tepiha.
Sto se tice dogme o romanofonim stanivnicima Balkana, ti si toliko poremecen da ti ni izvori ne pomazu, gdje ima i tih romanofonih stanovnika, sto znaci, da sa ljudima poput tebe se ne isplati raspravljati niti postavljati istorijske izvore (uostalo, postavljam ih radi drugih ljudi koje ovdje cijenim), jer sve ce to izvjetriti na drugu stranu. Ne mogu postavljati lazi, kad svoja razmisljanja temeljim na izvorima ili referencama. Vidis, koliko si bolestan, tebi je diskusija o ranom srednjem vijeku ogledalo antisrpskog asimilatorskog (da nemas pojma o etnogenezi, to sam ranije znao, pogotovo sada, kad imamo podatke iz geneticke genealogije, autosomalne) vidjenja, i opet vidis sponzore iz 1914. 1941. Eto.

Presuđeno je da ja nisam falsifikator, a da ti lažeš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back