„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svasta je moguce. Nisam neki veliki poznavalac klasicne filologije, tako da ne mogu nista dodati, osim sto mislim da su istoricari u pravu kada strucnjaci onako desifruju sufiks -riks, jer mi zaista zvuci logicno.

A hajde ti malo da ostavis te price sa strane tamo gdje i pripadaju - po strani - i ne koristis ih kao izgovor za izbjegavanje rasprave o tezama autohtonista... :rtfm: Ovo ti nije prvi put da jednostavno 'preskaces' diskusiju, i postavljas jedan cinjenicno isprazni komentar.

Sta ti znace ti smajliji sa strane?

To sto si naveo gore s iskrivljene polu-informacije i ciste izmisljotine. Reci mi, ima li Milanovic ijedan izvor na svojoj strani, kada pise sve to (dakle istorijski izvor iz vremena Odoakra), ili sve izmislja il' uzima iz nekih djela napisanih preko 1.000 godina poslije tog vremena? :rtfm:

Smajliji služe osvežavanju stranice i izraz su krajnje dobronamernosti. Dalje, već je ovde bilo pominjano, na nekoj od tema, da je Milanović naš jedini istoričar koji je mesecima boravio u vatikanskim arhivima. Neki od učesnika diskusije su ismejavali podatak da je, izučavajući arhive svaki dan, spavao u kamp prikolici u nekom od brojnih rimskih kampova jer nije imao pare za sobu ili hotel. To me je podsetilo kako su se neki (ova ista sorta) rugali Olgi LP što je, spremajući doktorat iz etike na Sorboni prala sudove u restoranu. Mi tim ljudima treba da odamo priznanje; meni su Milanovićeve knjige ok i nastaviću sa zapisima o Odokaru iz kojih se vidi kako BB istoriografija potcenjuje njegov značaj.

Eј нисте ме схатили , немислим да си ти па и Храст лоши историчари!
Нити сам ја поборник ББ школе , поента да се бавимо недоказаним штивом које је у развоју и надам се да ће се неке ствари доказати временом!
То што је одступање изложено критици то је само позитивно јер под притиском критике знање напредује и кристалише се!

Slažem se sa tobom i dodajem da mistifikacije BB škole više ne prolaze ni kod pučkoškolaca pa ću, kao onaj rimski senator, govore završavati sa Ceterum censeo BB škola esse delendam. Sad bi Radoje Radić, lokal profesor istorije znan pod pseudonimom Krinka 5 rekao: Ma šta to ovaj priča?!

Smajliji služe osvežavanju stranice i izraz su krajnje dobronamernosti. Dalje, već je ovde bilo pominjano, na nekoj od tema, da je Milanović naš jedini istoričar koji je mesecima boravio u vatikanskim arhivima. Neki od učesnika diskusije su ismejavali podatak da je, izučavajući arhive svaki dan, spavao u kamp prikolici u nekom od brojnih rimskih kampova jer nije imao pare za sobu ili hotel. To me je podsetilo kako su se neki (ova ista sorta) rugali Olgi LP što je, spremajući doktorat iz etike na Sorboni prala sudove u restoranu. Mi tim ljudima treba da odamo priznanje; meni su Milanovićeve knjige ok i nastaviću sa zapisima o Odokaru iz kojih se vidi kako BB istoriografija potcenjuje njegov značaj.

A kakve veze ima je li spavao u kampu ili nije sa bilo cim?!? Pogledaj kako je isla dosadasnja diskusija i nadovezi se, nemoj nabacivati stvari tako nepovezano...

Uzgred, po n-ti put, Milanovic nije istoricar, tako da ni ne moze biti jedini istoricar koji je mjesece provodio u Vatikanu (ako je uopste to istina).

Sta bi sa tvojim napadima na mene oko Gibonove istorije Rima i tvrdnjama da je Odoakar bio, citiram, 'car Alana i Vandala' (rece li da je sramota sto nisam procitao to i da on to tu pise)? :D Neka su ti knjige OK, ali ako takve gluposti zaista pisu u njima, trebalo bi da ih debelo preispitas, jer preispitavanje je ono sto je osnov racionalne svijesti.

Poslednja izmena:
A kakve veze ima je li spavao u kampu ili nije sa bilo cim?!? Pogledaj kako je isla dosadasnja diskusija i nadovezi se, nemoj nabacivati stvari tako nepovezano...

Uzgred, po n-ti put, Milanovic nije istoricar, tako da ni ne moze biti jedini istoricar koji je mjesece provodio u Vatikanu (ako je uopste to istina).

Sta bi sa tvojim napadima na mene oko Gibonove istorije Rima i tvrdnjama da je Odoakar bio, citiram, 'car Alana i Vandala' (rece li da je sramota sto nisam procitao to i da on to tu pise)? :D Neka su ti knjige OK, ali ako takve gluposti zaista pisu u njima, trebalo bi da ih debelo preispitas, jer preispitavanje je ono sto je osnov racionalne svijesti.

Koliko ja znam antropolozima nije zabranjeno da pišu knjige iz istorije; to je čak i dobrodošlo jer se, u pomenutom slučaju, istorijskom događaju ili vremenu prilazi na komparativan način. Dakle, uključene su, pored istorijskih vesti i etnologija, arheologija, grnčarstvo, mitologija itd. Recimo Radić najviše zamera Milanoviću što je koristio povest keramike pa ga zove Baludžistanac ali, što je van sumnje on njegove nalaze ne negira a to je specifični put arijevske keramike odnosno način njenog rasprostranja ergo, po načinu izrade posuđa i njegovom ukrašavanju može se pratiti putanja nekon naroda kroz vekove. Kad to rade Francuzi ili Englezi npr. onda je to ok, al kad se toga poduhvati Srbin ee. ne može, on na istoriju mora gledat očima BB škole - sa povezom na očima uz korištenje već friziranih i odobrenih izvora.

Koliko ja znam antropolozima nije zabranjeno da pišu knjige iz istorije; to je čak i dobrodošlo jer se, u pomenutom slučaju, istorijskom događaju ili vremenu prilazi na komparativan način.

Nije zabranjeno nikome da objavlja kakve god knjige hoce, ali nije moralno da se neko lazno predstavlja.

Dakle, uključene su, pored istorijskih vesti i etnologija, arheologija, grnčarstvo, mitologija itd. Recimo Radić najviše zamera Milanoviću što je koristio povest keramike pa ga zove Baludžistanac ali, što je van sumnje on njegove nalaze ne negira a to je specifični put arijevske keramike odnosno način njenog rasprostranja ergo, po načinu izrade posuđa i njegovom ukrašavanju može se pratiti putanja nekon naroda kroz vekove. Kad to rade Francuzi ili Englezi npr. onda je to ok, al kad se toga poduhvati Srbin ee. ne može, on na istoriju mora gledat očima BB škole - sa povezom na očima uz korištenje već friziranih i odobrenih izvora.

Kakve to ima veze sa Gibonom, Odoakrom, Mihaljcicem, Papazoglu, istorijskim izvorima i bilo cim o cemu pricamo? :dontunderstand:

Koje ti živce imaš, čovječe!
A i završio ti je godišnji (valjda), ili si to u pemziji pa imaš vremena....??

Nemam pretjerano mnogo vremena, al' zivaca imam na pretek - borba racionalnoga protiv iracionalnoga mora biti uvijek bez ikakvih uslova i pod bilo kakvim okolnostima, sprovedena, jer to je ono sto nas cini zdravoumnim stalozenim bicima koja su sposobna da sagledaju stvari i da pruze primjer drugima...

Nemam pretjerano mnogo vremena, al' zivaca imam na pretek - borba racionalnoga protiv iracionalnoga mora biti uvijek bez ikakvih uslova i pod bilo kakvim okolnostima, sprovedena, jer to je ono sto nas cini zdravoumnim stalozenim bicima koja su sposobna da sagledaju stvari i da pruze primjer drugima...

Vidi ti Slavena pa on je čovek sa misijom, poput svih BBjaca koji imaju zadatak da neposlušne srpske istoričare koji misle svojom glavom uteraju u Prokrustovu postelju milih nam BBovaca; vidi ti bezobrazluka, misliti pa još svojom glavom! Samo ti Slavene idi po mišljenje u Beč. Berlin, kod domaćih, to ti niko ne brani, ali drugima ne naturaj svoje razmišljanje.

Poslednja izmena od moderatora:
Vidi ti Slavena pa on je čovek sa misijom, poput svih BBjaca koji imaju zadatak da neposlušne srpske istoričare koji misle svojom glavom uteraju u Prokrustovu postelju milih nam BBovaca; vidi ti bezobrazluka, misliti pa još svojom glavom! Samo ti Slavene idi po mišljenje u Beč. Berlin, kod domaćih, to ti niko ne brani, ali drugima ne naturaj svoje razmišljanje.

Znači tvoji argumenti su na apsolutno ništavnom nivou, jer se čak ne možeš ni potruditi da probaš dati odgovore?

Poslednja izmena od moderatora:
Znači tvoji argumenti su na apsolutno ništavnom nivou, jer se čak ne možeš ni potruditi da probaš dati odgovore?

Jedan od brojnih odgovora je i onaj Terija Džounsa, glasovitog Montipajtonovca i izvanrednog intelektualca koji je u emisiji o Vandalima na History chanell jasno i glasno rekao da je prvo Vatikan a posle Beč, Berlin itd. počeo da falsifikuje istoriju, od onoga časa kada je rimski papa uzeo titulu pontifex maximusa i time nedvojbeno svima stavio do znanja da je Vatikan naslednik Rimskog carstva. To znači da je falsifikovanje krenulo još u VI veku jer su svi prepisi sa grčkog i inih jezika bili na latinskom - tu spadaju i Vizantijski istoričari i hroničari koji su masovno prolagođavani jednom rimsko- vatikanskom pogledu na svijet. Džouns je jasan - cela istorija Evrope je lažna, a primer Vandala je najeklatantniji jer su ovom progonjenom lužičkom plemenu pripisani zločini i nepočinstva koje nikada nije uradio. Tako je Teri Džouns i Histori kanal potvrdio ono što Milanović odavno govori u svojim knjigama.

Jedan od brojnih odgovora je i onaj Terija Džounsa, glasovitog Montipajtonovca i izvanrednog intelektualca koji je u emisiji o Vandalima na History chanell jasno i glasno rekao da je prvo Vatikan a posle Beč, Berlin itd. počeo da falsifikuje istoriju, od onoga časa kada je rimski papa uzeo titulu pontifex maximusa i time nedvojbeno svima stavio do znanja da je Vatikan naslednik Rimskog carstva. To znači da je falsifikovanje krenulo još u VI veku jer su svi prepisi sa grčkog i inih jezika bili na latinskom - tu spadaju i Vizantijski istoričari i hroničari koji su masovno prolagođavani jednom rimsko- vatikanskom pogledu na svijet. Džouns je jasan - cela istorija Evrope je lažna, a primer Vandala je najeklatantniji jer su ovom progonjenom lužičkom plemenu pripisani zločini i nepočinstva koje nikada nije uradio. Tako je Teri Džouns i Histori kanal potvrdio ono što Milanović odavno govori u svojim knjigama.

Kao prvo, ako govoris o ovome:

..to nije produkcija History Channel-a, vec BBC-ja. Mislim da si u velikoj zabludi i da nisi zaista i sam pogledao emisiju, vec ti je samo neko prepricao neke detalje (pogotovo zavrsnih pet minuta, koje su posvecene kritici Rimokatolicke crkve u anglikanskom stilu), pa ti izveo iz emisije sasvim pogresne zakljucke. Dok je Dzouns kao amaterski ljubitelj istorije u vecini slucajeva u pravu i dok on razbija mnoge mitove rimske propagande koji su se ustalili u evromediteranskoj hriscanskoj civilizaciji u milenijumskom trajanju, izjava ti krajnje neutemeljena, jer su izmisljotine koje si do sada predstavio na ovom forumu (a pretpostavljam preuzeo od Milanovica) nista manje sokantne od cjelokupnog jednostranog nasljedja rimskih i pro-rimskih istoriografa zajedno, ako ne i mnogo gore, jer predstavlja, u maniru slicnom Fomjenku ili Dereticu, jedan pokusaj fabrikovanja jedne fantazmagoricne fabule, udaljene od istorijskih izvora pa cak i opste poznatih cinjenica, i uzaludni pokusaj njenog predstavlja kao toboznje istorijske istine. Ako kliknes na ove snimke koje sam ti iznad postavio i licno odgledas Dzounsov dokumentarac, vidjeces da se u njemu ne mogu pronaci informacije koje se nesto posebno razlikuju od ustaljenih stavova dominantnih istorijskih skola na danasnjoj naucnoj sceni, a opet, i zapaziti da nigdje nema niti jedne jedine od silnih nebuloza koje si do sada postavio na ovaj forum.

Kao drugo, ponovicu pitanje kakve imaju veze Teri Dzouns i jedan TV kanal sa tvojim laznim tvrdnjama o Gibonu i tvojim neispunjenim obecanjima o alternativnoj biografiji Odoakra, toboznjeg Srbina, samo da navedem par od brojnih tema na kojima si ostao potpuno nedorecen? :rtfm:

Nisam ostao nedorečen, naprotiv, čim ugrabim malo više vremena završiću pripovest o Odokaru, koji je bio Alan, dakle,Srbin.

Ali da li si spreman da priznas da si opet pogresio? :think:

Inace, tako si tvrdio i dok si govorio o Fanuli Papazoglu...pa kasnije naveo da ti ne pada na pamet da postavljas (nesto sto uopste nisi ni nikada), a i spominjao si neke 'spiskove varvarskih kraljeva' (???) koje si toboze postavljao na forum i preporucavao mi da iscitam cijelu temu (..a ja pratio svaku poruku..) i da nemas namjere da ih 'ponovno' postavljas...hoce li tako biti opet sada i sa Odoakrom?

Poslednja izmena:
:zper: Učvrstivši se u Italiji, Odokar je krenuo u nove osvajačke ratove koji su, suštinski, i pored pobeda, oslabili njegovu armiju koja je sada morala kontrolisati znatno uvećanu teritoriju. Prvo je prešao Jadran i stavio pod svoju vlast celokupnu provinciju Dalmacije. Potom je, u velikom pohodu prešao Dunav i potukao Falateja (Fava) kralja germanskog plemena Rugija. Za vreme borbe, Falatej je zarobljen i odveden, zajedno sa brojnom kolonom zarobljenika i podanika u Italiju. Rim je, posle dugog razdoblja poraza i sramote mogao polagati prava na trijumf svog alanskog gospodara. Osvajanje novih teritorija, Dalmacije i Srbije, pratilo je i povećano naseljavanje Alana koje se, relativno brzo odvijalo zahvaljujući alanskoj konjici. Ovo vreme ostalo je zapamćeno po mnogim, novouvedenim toponimima vezanim za konje: Konjic, Konjare, Vranje, Vranjina, Vranjane itd. te prezimenima izvedenim od reči konj, što je specifikum zabeležen samo kod alanskih Serboa, koja se kasnije javljaju: Konjić, Konjičanin, Konjović, Vranić, Ubiparip, Vranković...
:sad2: Nakon ovih osvajanja Odokar je potražio prijateljstvo najmoćnijeg vladara Evrope toga vremena - Euriha, kralja Gota. Njemu je, velikodušno, prepustio sva alanska osvajanja, s one strane Alpa, čak do Rajne, a Senat je potvrdio njegove odluke. Stekavši prijateljstvo Euriha, Odokar je uspostavio trgovačke veze sa Saksoncima, Francima i sunarodnicima koji su, sa Vandalima, imali svoje carstvo u Africi. Savezništvo sa Gotima podrazumevalo je i vojno angažovanje srpske konjice, u gotskim bojevima protiv Huna.
:ok: No, i pored Odokareve političke veštine i uspeha, njegovo kraljevstvo je pružalo žalosnu sliku bede i pustoši. Još od Tiberijevog vremena poljoprivreda je propadala jer bez danka u letini iz Egipta i Afrike jednostavno nije bila u stanju da podmiri sve potrebe stanovništva u ishrani. Sa opadanjem sredstava za život neprestano se smanjivao broj stanovnika - ovome treba dodati već poslovičnu iscrpljenost zemlje zbog nenadoknadivih ratnih gubitaka, gladi i bolesti. Sveti Ambrozije je oplakivao propadanje gusto naseljenih oblasti koje su nekada krasili napredni i bogati gradovi: Bolonja, Modena, Ređina i Plasencija. Papa Gelazije I (492-496), Odokarev prijatelj i podanik vajkao se da je ljudski rod gotovo zatrt u Emiliji, Toskani i obližnjim provincijama. Propadanje poljoprivrede pratilo je i propadanje zanatstva, a veće nesreće ublažavala je čovečnost i smotrenost Odokara.
(M.Milanović, Srpski stari vek)
Biće nastavljeno:klap:

Slavene, kao što vidiš, po ko zna koji put sam te demantovao.

Volio bih da me citiras i svoju gornju tvrdnju i dokazes; ovako samo ispada da opet izmisljas i pricas napamet.

:zper: Učvrstivši se u Italiji, Odokar je krenuo u nove osvajačke ratove koji su, suštinski, i pored pobeda, oslabili njegovu armiju koja je sada morala kontrolisati znatno uvećanu teritoriju. Prvo je prešao Jadran i stavio pod svoju vlast celokupnu provinciju Dalmacije. Potom je, u velikom pohodu prešao Dunav i potukao Falateja (Fava) kralja germanskog plemena Rugija. Za vreme borbe, Falatej je zarobljen i odveden, zajedno sa brojnom kolonom zarobljenika i podanika u Italiju. Rim je, posle dugog razdoblja poraza i sramote mogao polagati prava na trijumf svog alanskog gospodara. Osvajanje novih teritorija, Dalmacije i Srbije, pratilo je i povećano naseljavanje Alana koje se, relativno brzo odvijalo zahvaljujući alanskoj konjici. Ovo vreme ostalo je zapamćeno po mnogim, novouvedenim toponimima vezanim za konje: Konjic, Konjare, Vranje, Vranjina, Vranjane itd. te prezimenima izvedenim od reči konj, što je specifikum zabeležen samo kod alanskih Serboa, koja se kasnije javljaju: Konjić, Konjičanin, Konjović, Vranić, Ubiparip, Vranković...
:sad2: Nakon ovih osvajanja Odokar je potražio prijateljstvo najmoćnijeg vladara Evrope toga vremena - Euriha, kralja Gota. Njemu je, velikodušno, prepustio sva alanska osvajanja, s one strane Alpa, čak do Rajne, a Senat je potvrdio njegove odluke. Stekavši prijateljstvo Euriha, Odokar je uspostavio trgovačke veze sa Saksoncima, Francima i sunarodnicima koji su, sa Vandalima, imali svoje carstvo u Africi. Savezništvo sa Gotima podrazumevalo je i vojno angažovanje srpske konjice, u gotskim bojevima protiv Huna.
:ok: No, i pored Odokareve političke veštine i uspeha, njegovo kraljevstvo je pružalo žalosnu sliku bede i pustoši. Još od Tiberijevog vremena poljoprivreda je propadala jer bez danka u letini iz Egipta i Afrike jednostavno nije bila u stanju da podmiri sve potrebe stanovništva u ishrani. Sa opadanjem sredstava za život neprestano se smanjivao broj stanovnika - ovome treba dodati već poslovičnu iscrpljenost zemlje zbog nenadoknadivih ratnih gubitaka, gladi i bolesti. Sveti Ambrozije je oplakivao propadanje gusto naseljenih oblasti koje su nekada krasili napredni i bogati gradovi: Bolonja, Modena, Ređina i Plasencija. Papa Gelazije I (492-496), Odokarev prijatelj i podanik vajkao se da je ljudski rod gotovo zatrt u Emiliji, Toskani i obližnjim provincijama. Propadanje poljoprivrede pratilo je i propadanje zanatstva, a veće nesreće ublažavala je čovečnost i smotrenost Odokara.
(M.Milanović, Srpski stari vek)
Biće nastavljeno:klap:

Ja gore nigdje ne vidim nista o 'Odoakru, kralju Vandala i Alana'.

Znaci, priznajes da si se lazno pozivao na Gibona? :think:

ПОСЛАНИЦА ИСТОВЕРНИМ РУСИМА

ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ
ЊЕ Дмитриј Анатољевич Медведев
(преко Амбасаде Руске Федерације у Београду)

Ваша Екселенцијо,
Ових дана се у Думи Руске Федерације расправља о захтеву Срба с Косова и Метохије, да буду примљени у руско држављанство. Срби су упутили молбу за руско држављанство, верујући у снагу и међународни углед Руске Федерације, помоћу чијег држављанства би им била омогућена људска права и право на приватну својину. Срби су једини народ у свету којем је међународна заједница ускратила људска права и одузела им целокупну покретну и непокретну имовину. Санкције међународне заједнице (УН, ЕУ, ОЕБС, НАТО...) су тако драстичне, да је, рецимо, немогуће српској породици да се врати у своју кућу, на своје пољопривредно имање, да преузме своје предузеће, трговинску радњу, адвокатску канцеларију... јер им је то све запосела окупаторска администрација на Косову и Метохији. Истоветан случај је са Србима прогнаним из Републике Српске Крајине, коју је Хрватска окупирала 1995, уз помоћ чланица ЕУ и НАТО-а.
Приватна имовина српских породица у ове две српске покрајине је поклоњена породицама шиптарске националне припадности на Косову и Метохији и породицама хрватске националне припадности у Републици Српској Крајини. Ови обесправљени људи су с држављанствима: Србије, Републике Српске и Црне Горе, али та им држављанства не могу бити ни од какве помоћи, јер се окупаторска власт и окупаторско судство у ове две српске покрајине не осврће на евентуално дипломатско заузимање српских држава за отету имовину српских породица.
Оваквим поступком према српском народу, међународна заједница је нарушила равноправне односе народа и држава – и у Европи и у свету. Заузимањем Руске Федерације, да се Србима врате одузета људска права, поправили би се међудржавни односи у Европи. Наравно, Руска Федерација, у заштити српских права, не би морала да се користи војном силом, него би се ослањала на правила која се примењују у билатералним односима и у телима УН.

Ваша Екселенцијо,
Знамо да у Руској Федерацији државници, интелектуалци и руски народ разумеју српске муке и сви желе да им помогну. Тако су забележени и предлози руских посланика, да се Срби с Косова и Метохије населе у Сибир и на Далеки исток. То је добра намера, али би то Србе подсећало на мучну историјску прошлост:
1. Пресељење у Сибир, Срби памте као злоћудни план нацистичке Немачке у Другом светском рату. Немачка је 1941. године, с фашистичком Хрватском, одлучила да се већина Срба биолошки истреби, а да се мањи део пресели у Сибир – да би тамо, као робови, радили на "немачким" пољопривредним имањима, у "немачким" рудницима и "немачким" фабрикама.
2. Немачка је два столећа планирала, да српске земље на Балкану очисти од Срба и да ту насели немачко и друго несловенско становништво. Управо су постигли да то учине на Косову и Метохији – прогнали су Србе, а тамо населили Шиптаре (Албанце) из Албаније, стварајући несловенски евроазијски мостобран. НАТО је само наставио изгон Срба с Косова и Метохије и насељавање Шиптара из суседне Албаније, како су то радили Турци – до 1912, Немци и Аустроугари – од 1914. до 1918, Италијани – од 1941. до 1943, Немци – од 1943. до 1945. и комунистички режим Јосипа Броза Тита (Хрвата) – од 1945. до 1980.

Ваша Екселенцијо,
Постоји и један божански разлог да Руска Федерација помогне Србима (уступањем свог држављанства), али не и њиховим пресељењем у Сибир или на Далеки исток, јер је Балкан колевка (прапостојбина) свих Словена: Руса, Русина, Белоруса, Украјинаца, Пољака, Чеха, Словака, Словенаца, Лужичких Срба, Мораваца...
То је у својим радовима потврдио руски филолог Генадиј С. Грињевич. Наводећи прапостојбину свих Словена, каже - да су Словени насељавали леву и десну обалу средњег и доњег Дунава и да су „омогућили зору Цивилизације“. Каже, да је словенско слоговно писмо најстарије на свету и да потиче из Винче у Србији – из времена 5.000 година пре Христа.
Грињевича следи и руски академик Олег Николајевич Трубачов. У свом делу: „Етногенеза и култура старих Словена – лингвистичка истраживања“, наводи да су Балкан и Подунавље прапостојбина свих данашњих Словена. Супротно званичној историографији, Трубачов тврди - да су, с Балкана и из Подунавља, Словени (незнано у којем давном времену) населили западне, источне и северне крајеве Европе. Најновије дело доктора наука Анатолија Алексејевича Кљосова, председника научне консултантске управе Међународног генеолошког бироа у Москви и професора биологије потврђује – да је Балкан прапостојбина словенска. Његов рад је оцењен као универзалан и високо научан на Универзитету Беркли у Сједињеним Америчким Државама.

Ваша Екселенцијо,
Уверени смо да ћете разумети овај историјски ход и муке српског народа и да ћете, и ради руских националних и руских државних интереса, узети у заштиту српски народ и српске државе.
Јасно Вам је под каквим очајним условима у савременом гету живе Срби на Косову и Метохији, којима њихова држава нема снаге да помогне а права Срба штити по рецептима НАТО империје која их је и довела на власт. Срби на Косову и Метохији вековима трпе шиптарски зулум који је у последње три деценије прерастао у прави терор, захваљујући подршци Европске уније и Сједињених држава које Србију третирају као Малу Русију.

То је и разлог што српски реметници тражено руско држављанство виде као једину могућност опстанка на светој српској земљи, виде као заштиту од просвећених варвара и њихових србофобичних сателита - али и као наду да их само Русија може спасити од, намењене им, потпуне анихилације.
Наравно, Ви ћете разумети да ће Ваше залагање у међународним организацијама, у првом реду у УН, подићи углед Руске Федерације, јер залагање за Србе јесте залагање за право, правду и хуманитарни однос према народима.
А Русија има и природно право да брине о словенској балканској земљи, са којом вековима дели исту веру и узвисује се на истој духовној лествици, то јест православном погледу на свет.
Желећи Вам, уважени господине Председниче, добру срећу а у народним пословима радост и успех, молимо Вас да примите изразе нашег особитог поштовања.

Београд, 18. новембар 2011.
ПРЕДСЕДНИК „ФОНДА ИСТИНЕ“
Предраг Р. Драгић Кијук, књижевник
ПРВИ ПРЕДСЕДНИК ДРУШТВА
РУСКО-СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА
Др Веселин Ђуретић, историчар
ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ „ФОНДА ИСТИНЕ“
Академик, Слободан Јарчевић, политиколог

Професор др Смиља Аврамов, правник
Др Вера Бојић, филолог
Професор др Драгиша Бојовић, књижевник
Ранко Гојковић, преводилац
Професор мр Владимир Димитријевић, књижевник
Коста Димитријевић, књижевник
Др Милан Ивановић, лекар
Др Марко Јакшић, лекар
Професор др Мирољуб Јоковић, теоретичар књижевности
Ангелина Марковић, правник и информатичар
Академик, Драган Недељковић, русиста и романиста
Професор др Марко Павловић, правник
Професор др Милан Петровић, правник
Професор др Љуба Протић, математичар
Радомир Смиљанић, књижевник
Академик, Коста Чавошки, правник
Професор мр Зоран Чворовић, правни историчар

ПС. Молимо председникову администрацију да Посланицу српских интелектуалаца проследи лидерима политичких странака и председнику ДУМЕ, на чему се посебно захваљујемо!

Volio bih da me citiras i svoju gornju tvrdnju i dokazes; ovako samo ispada da opet izmisljas i pricas napamet.

Ja gore nigdje ne vidim nista o 'Odoakru, kralju Vandala i Alana'.

Znaci, priznajes da si se lazno pozivao na Gibona? :think:

Slavene kako se ne zamoriš od ovih bravura? Na Gibona sam se pozivao s pravom jer je pisao o Odokaru, krajnje je vreme da upotrebiš logiku, to šta ti vidiš ili ne vidiš nije bila tema niti jednog posta - probleme sa vlastitim (ne) vidom moraš rešavati na drugom mestu. BTW, BB logika se vidi i iz nedavnog zahteva EU da se odreknemo rezolucije 1244, a sve do pre par dana niko iz BB bulumente je nije dovodio u pitanje. BB je u politici, kao i u istoriji uvek bila izraz pangermanskih težnji, u politici, životu, istoriji, svuda. I zato je ona neistinita, kako već reče Teri Džons

Slavene kako se ne zamoriš od ovih bravura? Na Gibona sam se pozivao s pravom jer je pisao o Odokaru, krajnje je vreme da upotrebiš logiku, to šta ti vidiš ili ne vidiš nije bila tema niti jednog posta - probleme sa vlastitim (ne) vidom moraš rešavati na drugom mestu. BTW, BB logika se vidi i iz nedavnog zahteva EU da se odreknemo rezolucije 1244, a sve do pre par dana niko iz BB bulumente je nije dovodio u pitanje. BB je u politici, kao i u istoriji uvek bila izraz pangermanskih težnji, u politici, životu, istoriji, svuda. I zato je ona neistinita, kako već reče Teri Džons

Rezolucija 1244 sta bre..? Supertruper, je l' ti to o ovome?

Tužno je Slavene da nisi ni Gibona pročitao i njegovo maestralno delo Uspon i pad Rimskog carstva. Da si ga pročitao znao bi da je Rim definitivno srušio Odokar kralj Alana i Vandala.

Zar je moguce da si vec zaboravio u kom kontekstu si spomenuo Gibona? :rotf:

Pojma nisam imao da je Jarčević akademik. :think:

Jeste, al' u istom stilu kao i dukljano-montenegrinski akademici; kao sto u Crnoj Gori imas DANU, tako i u Rusiji postoji jedno tri-cetiri NVO koji su samoproklamovane akademije; Deretic je zajedno sa nekolicinom lokalnih kvazi-naucnika (kao npr. Slavica M. M. Setina ili Dragoljub P. Antic) clan organizacije koja sebe smatra caristickom akademijom u Rusiji, tj. bastinikom nasljedja Ruskog carstva; za njih (tj. za neke od njih) je od februarske revolucije do danasnjeg dana Rusija pod koalicionom kontrolom zapadnih politickih elitnih krugova i bogatih kompanija, Rimske katolicke crkve, templara, iluminata, masona, Jevreja i koalicije CIA-MI6-(ex)KGB; jedini spas ruskom narodu bi bio da se vrati cvrsta nasljedna monarhija i povrate zemlje koje su otudjene zbog Sovjetskog saveza, kao i Aljaska; Rusiju je Bog licno izabrao da bude predvodnica ljudske civilizacije, a dokaz za to je i prva kolosalna imperija, koju su Rusi uspostavili jos u Starom vijeku - prema odredjenim tezama alternativne istorije, Rusi su imali mocnu drzavu koja se granicila sa plemenima u Evropi i Kinom na istoku, i tako predstavljala trgovacku vezu osnovnu.

U svakom slucaju, iako u novije vrijeme zabludjeli mitomani i u Rusiji dobijaju vise paznje nego inace, kada za te tzv. 'akademije' ni sami Rusi nisu culi, ne znam zasto previse paznje treba posvetiti tome...

Odlican clanak na ruskom koji potvrdjuje teoriju da je Balkan i Anatolija -kolevka Indo-Evropljana

http://www.scientific.ru/journal/translations/vlad.html

Britanac Kolin Renfrew je Akademik-Otac Arheogenetike i Anatolske hipoteze o poreklu Indo-Evropljana ..

Andrew Colin Renfrew, Baron Renfrew of Kaimsthorn, Ph.D., FBA, FSA, HonFSAScot (born 25 July 1937 in Stockton-on-Tees) is a prominent British archaeologist and highly regarded academic, noted for his work on radiocarbon dating, the prehistory of languages, archaeogenetics, and the prevention of looting at archaeological sites. He developed the Renfrew Hypothesis, which argues that Proto-Indo-Europeans lived 2,000 years before the Kurgans, in Anatolia,

http://en.wikipedia.org/wiki/Colin_Renfrew,_Baron_Renfrew_of_Kaimsthorn

Slavene -vreme je da odbacis Becko-Berlinsku skolu i da prihvatis Istorijsku Istinu da je Balkan kolevka 90% Evropljana.

Poslednja izmena:
Medju tim takozvanim istoricarima nema ni jednog jedinog diplomiranog profesora istorije, a kamoli magistra ili doktora.
Koliko ljudi ne postuju ovu nauku to je neverovatno!
Dakle lingvisti, etnolozi, pravnici, arhitekte itd. mogu svi da se pored svoje profesije, u slobodno vreme, komotno bave istorijom jer to nije nauka koja zahteva dugogodisnje usavrsavanje i poznavanje naucnog metoda, nego hobi?!
I niko nece da im kaze: Alo, diletanti!
Naprotiv, osuce se paljba na ljude sa diplomama, sa godinama naucnog rada, i desetinama strucnih radova iza sebe. To je sramota! Vrhunac licemerja i pokazatelj kolapsa sistema vrednosti u ovoj zemlji!

Medju tim takozvanim istoricarima nema ni jednog jedinog diplomiranog profesora istorije, a kamoli magistra ili doktora.
Koliko ljudi ne postuju ovu nauku to je neverovatno!
Dakle lingvisti, etnolozi, pravnici, arhitekte itd. mogu svi da se pored svoje profesije, u slobodno vreme, komotno bave istorijom jer to nije nauka koja zahteva dugogodisnje usavrsavanje i poznavanje naucnog metoda, nego hobi?!
I niko nece da im kaze: Alo, diletanti!
Naprotiv, osuce se paljba na ljude sa diplomama, sa godinama naucnog rada, i desetinama strucnih radova iza sebe. To je sramota! Vrhunac licemerja i pokazatelj kolapsa sistema vrednosti u ovoj zemlji!

Pogrešio si, nije to vrhunac licemerja. Licemerje je kad uložiš u školovanje istoričara da bi na on kraju prepisivao od drugih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back