„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Храстовник

Не знам за Сармате, али ако је судити по сардонском смеху, ова енциклопедија нема појма. :)

Врло редуковано тумачи појам сардонског смеха, о којем иначе је писао Чајкановић као нечему о чему постоји траг у нашим старим обичајима. Али дуга је то прича.

Vratiću se još jednom BB falsifikatu koji se tiče Bojki (Vojki) srpskog plemena sa Karpata koje se doselilo na Balkan a o njima je pisao Simeon Končar još 1914. (Naravno, BB-ovci su odmah odbacili Končara ali nisu reč jednu rekli o izvorima koje je koristio jer su oni, jednostavno, neupitni- reč je o vodećim ukrajinskim istoričarima, lingvistima i arheolozima,) Dakle BB- ovci teritoriju Bojkovine dodeljuju izmišljenom plemenu Karpodačana i time ubijaju "dve muve"- pošto karpodačana nema, oni mogu reflektovati na tu teritoriju, a Srbi su izbrisani, pa ne mogu ni oni. Mi ovde, svi ovi koji podražavaju BB školu, moramo shvatiti da je niz nemačkih i austrijskih istoričara falsifikovao poglavito svu istoriju Slovena a, posebno Srba jer su prvo Srbe (Lužičke) oterali sa njihove teritorije a sad su im uzeli i Kosovo. Kad ćebre ovi srpski BB-ovci da progledaju?! Pa ni engleski istoričari o nemačkim istoriografima nemaju apsolutno nikakvo pozitivno mišljenje, o Francuzima da i ne govorim. Ali, zato srpski izdajnici bi sve dali da ih pozovu u Beč na kongres i daju im dnevnicu al pod uslovom da referišu kako im gazda kaže. S druge strane neverovatno neprijateljski gledaju na srpsku, kako Slaven kaže, VV školu, pitajući se, zar je moguće da će progledati i obaciti ove izmišljotine koje smo vekovima kreirali?
Ovo sa Vatikanom ima itekako veze, evo, Stepinac, ratni zločinac, pa još malo mučenik! Šta bi sa onim Mađarom što je Srbe streljao i bacao pod led? Oslobođen! J**** istoriju ako nam politički ne odgovara!

Не знам како не увиђаш да тој тзв. ББ школи замераш то што преиначује историју из политичких мотива, а при томе ти сам сервираш неку нову верзију историје не скривајући уопште да те покрећу политичке страсти у највулгарнијем виду.

@Храстовник

Не знам за Сармате, али ако је судити по сардонском смеху, ова енциклопедија нема појма. :)

Врло редуковано тумачи појам сардонског смеха, о којем иначе је писао Чајкановић као нечему о чему постоји траг у нашим старим обичајима. Али дуга је то прича.

Pristalice BB-skole pred dokazima jedino mogu kao ortodoksni vjernici da kazu: nije tacno. Dakle, stvar je svojevrsne vjere, a ne nauke. Srbofobija je neizljeciva duhovna bolest.

Интересантно како умеш (по твом одговору) само да даш негативне критике, саобилазиш многе чињенице само да би измакао битне ствари. С тобом се не може водити конструктивна расправа, доказао си се као обичан провокатор као и многи овде, заступаш једну ''безгрешну'' догму/идеологију од које не желиш да одмакнеш, ако постанеш слободоуман човек (са својим ја) јави се.

ZIGOMAR!, tvoje izlaganje je bilo izlaganje. Mogao sam ne pružiti nikakav odgovor, a ja sam odlučio da ubacim samo komentar sa strane. Ti si napisao da je potreban bolji pristup istoriji. Ja se sa tim slažem. Međutim, ne slažem se sa razultatima nekih kojih navodno prilaze tom boljem pristupu...a ti nisi ništa konkretnije naveo.

Када људи буду измислили временску машину и употребити је за истраживање историја добићемо вероватно исти одговор :mrgreen:

Ovo je šala sa određenom dozom istine (nesigurnost), ali zapamti da je svaka nauka sem matematike, univerzalnog jezika, neprecizna i da napreduje.

No, ovdje ću ti ukazati nešto mnogo bitnije - tako nešto se najvjerovatnije nikada neće dogoditi, zato što putovanje kroz vrijeme unazad (u tom smislu) nije moguće.

Шта је наука?

Наука је систематски подухват прикупљања знања о свету и организовања и сажимања тог знања у законе и теорије који могу бити проверавани

Тврдње историчара не могу бити проверена, све су то онда спекулације, (Историографија није наука), можемо да расправљамо о тим спекулацијама али ниједна спекулација није фиксна.

Svaka nauka se sastoji od spekulacija; u Frojdovo vrijeme kokain je bio preporučljiva supstanca, lijek koji je Frojd promovisao čak i kao intelektualni stimulans. Koliko samo teza, spekulacija (koje se baziraju na drugim spekulacijama, i koje važe samo uz aksiom uzeti da su te spekulacije istinite) koje danas postoje nisu istinite i koliko će se dokazati neistinitim u narednim godinama. Dovoljno je samo pogledati astronomiju, pa i fiziku uopšteno, ili pak hemijske discipline.
Sada bi sigurno spomenuo 'laboratorijske eksperimente"? Pa, za istoričare, rad na izvorima jeste ogled. Neke teoreme bi se zaista mogle uzeti kao 'dokazive', ali koliko zaista jesu? Koliko se samo teza o gravitaciji množilo? Svi veliki naučnici (uključujući i Alberta Ajnštajna) bili su više nego svjesni da je gotovo sve što mi tvrdimo suštinski pogrešno i da će se naučna saznanja mijenjati kako godine, decenije, pa i stoljeti prolaze. Možeš reći da si apsolutno siguran da lopta pada ako je ti baciš dole i to smatrati nekom vrstom provjere, potvrde, ali to je samo zato što je današnje poimanje na nekom određenom nivou - mi nismo svjesni stvari koje tek treba da otkrijemo, a onda kada ih otkrijemo, postanemo svjesni! Kada se fizički zakoni koje danas smatramo prirodnima, jer ih Priroda tako stvorila, prenesu na minijaturne kvantne nivoe, praktično nemaju apsolutno nikakvog smisla! A to može značiti samo da nisu savršeni, odnosno da su pogrešni!

E sada, pošto sam već zaokrenuo u sferu prirodnih nauka, a ovo nije odgovarajući pod-forum, završiću samo sa jednim video snimkom:

Zamisli reakciju fizičara na ovo i - dobićeš reakciju istoričara na ove tvrdnje koje promovišete ovdje!

Како доказати такву тврдњу? Постоје писци посматрачи историјски догађаја (пасивни и присутни) и тумачи тих писанија (Историчара) у неку руци теолози :lol:

Zašto teolozi? :lol:

Proučavanjem nekog istoriografskog djela, mi možemo otkriti koji su njegovi izvori, i tako redom ići sve do originalnog izvora informacije. Na osnovu sadržine teksta, mi možemo izvoditi razne zaključke - npr. iz čitanjem romejskih istoriografa, za one koji izvor nisu naveli, mi tražimo izvor. Recimo - proučavamo upravo period ustanka Stefana Vojislava u Duklji. Idući tako mi dolazimo do originalno izvora - Kekavmena. Analizom teksta (načina na koji je zapisana Travunija) dolazimo do zaključka da je on podatke koje je prenio u svom Strategikonu preuzeo direktno iz prve ruke, odnosno ili od nekog Srbina iz jadranskog primorja, ili od vizantijskoga nekog upravljača koji je bio u direktnoj korespodenciji sa srpskim plemenima, poznavao njihov jezik i bio dobro upućen u lokalne prilike.

Mislim da kardinalna greška zbog koje ti imaš takav pristup leži u tvojoj percepciji istorijskih izvora. Naime, ti si naveo istoričare (tj. možda naučno pravilnije da ispravim, istoriografe), te ti izgleda misliš da se istorijska nauka bavi isključivo narativnim, pripovjedačkim izvorima (pisanom tradicijom). To nije tačno! Naprotiv, pisanih dokumenata, čovjekovim ostacima, pisanim tragovima. Dokumentarni izvori nebrojeno puta nadbrajaju narativne!
Sada, ako ćeš ti recimo tvrditi da nemamo vremeplov da provjerimo da li su ljudi bili ljudska bića u Srbiji ili ružičasta prasad kada je bio sprovođen popis 1834. godine od strane Knjaževine Serbije, onda stvarno nemaš racionalan pristup, tj. naučni metod.
Dakle, da rezimiram, istorija se bavi svim primjerima pisane riječi!

Činjenica da je potrebno dosta veliko, široko obrazovanje za istoričara, te ogroman napor koji je neophodno uložiti radi objektivnog prosuđivanja dvije-tri rečenice, gotovo je bezobrazno tvrditi da istorija nije nauka! Slažem se da istorija u užem smislu (ja pod istorijom podrazumijevam i istoriju umjetnosti, i arheologiju i istorijsku geografiju i klasičnu filologiju i istoriju književnosti itd...) sama po sebi nije ništa, da je gotovo bezlična, kao drvo bez krošnje, ali od XIX vijeka polako napreduje kritička istoriografija i pojam istorijskog izvora se širi na...bukvalno sve materijalno, pa i nematerijalno (usmeno predanje). Pogrešan pristup koji je pozitivistička istoriografija postavila jeste onaj kome je temelj Šarl Senjobos, koji je čvrsto tvrdio da se istorija gradi na osnovu dokumenata, otpisujući nepisane istorijske izvore. Međutim, isto tako istorijska nauka predstavlja jednu srž, srce koja sve pomoćne nauke okuplja i objedinjava. Da li je arheologija nešto bez istorije? Nije ništa, ona kao nauka bez nje uopšte ne postoji! Podsjetiću te i da se budući istoričari obučavaju ne samo istorijskom disciplinom u njenom najužem značenju, već oni su i arheolozi, i paleografi, i numizmatičari, itd...

Не постоји ниједан валидан доказ који можемо да проверимо а да се тиче историје

Sve će biti proverljivo i dokazivo tek kada istražimo sve što se može istražiti kao Ljudi i dostignemo

ascension.jpg

То што Хрвати (Узгред свака им част, увези својих иранских хипотеза) истражују своју прошлост треба да дискредитује Српске напоре на том пољу!?

Pročitaj na šta sam odgovorio...Srbi nisu jedini narod koji se bavi time, kao što i sam uostalom priznaješ u ovom gore djeliću.

Istorija bešćašća je istorija BB škole i njenih poltrona. Mladi Nedeljković po narudžbi R.Radića piše ovu paskvilu i tako se sveti profesoru za loše ocene sa studija. Gde je sad taj junoša - nema ga nigde, a delo pokojnog Relje je besmrtno. Pomenuti Seri su Serei i izričito je reč o narodu koji živi kraj Kineza. U pitanju su Alani! ovo je nevešta, polupismena podmetačina kojom se želi reći da Plinije i Ptolemej greše i Kineze pogrešno zovu Srbima. Ovo nevešto Eoi Ser bode oči jer Serei i Seri niko ne identifikuje sa Eoi Ser !! Ubuduće se mani ovih budalaština jer ni Nedeljković ni Radić pojma nemaju niti govore latinski. Da ga znaju ne bi pisali besmislice. Smejao sam se 10 minuta ovom poltronu. Ponoviću, besmislica!!!

Nedeljkovic je sasvim fino objasnio neukim, polupismenim i zadriglim autohtonistickim sizofrenicarima o cemu se radi.

Poslednja izmena od moderatora:
Naravno da nije živ nijedan ali su oni odličan dokaz da se istorija može pisati bez političkog upliva. Pravo pitanje je zašto ih ovde niko nije potezao pre Relje Novakovića i M. Milanovića? Zašto su namerno zaboravljeni a dat je primat BB krivotvoriteljima. To se ti treba da zapitaš! I, šta ćemo sa Alberi Kranzijem i njegovom knjigom iz 1580 pod naslovom Wandalia?! Ovde sve što nije u duhu BB škole se odbacuje, pa i radovi Bohuslava Horaka i Dušana Travničeka!

Supertruper, ti si pisao o napuštanju BB škole, te kako u Njemačkoj ona više nije dominantna. Istoriju Gota koju je Hrastovnik postavio si čak prozvao izuzetkom; tvrdio si da od druge polovine XX st. nema više pozitivističkog pristupa (a taj tvoj pristup, paradoksalno, upravo jeste primjer pozitivističkog istoričarskog metoda...) i da ni nema više BB škole van Srbije.

A ja te pitam da mi lijepo navedeš koji je to njemački istoriograf moderni i čuveni a da nije pripadnik te 'BB škole'. Pisao si kako je odavno dokazano da su Vandali Sloveni i da više gotovo niko ozbiljan u to ne sumnja. Zamolio bih te da se razjasniš i da mi objasniš kakve veze imaju knjigetine iz XVI stoljeća sa 20. vijekom???

Poslednja izmena:
Supertruper, ti si pisao o napuštanju BB škole, te kako u Njemačkoj ona više nije dominantna. Istoriju Gota koju je Hrastovnik postavio si čak prozvao izuzetkom; tvrdio si da od druge polovine XX st. nema više pozitivističkog pristupa (a taj tvoj pristup, paradoksalno, upravo jeste primjer pozitivističkog istoričarskog metoda...) i da ni nema više BB škole van Srbije.

A ja te pitam da mi lijepo navedeš koji je to njemački istoriograf moderni i čuveni a da nije pripadnik te 'BB škole'. Pisao si kako je odavno dokazano da su Vandali Sloveni i da više gotovo niko ozbiljan u to ne sumnja. Zamolio bih te da se razjasniš i da mi objasniš kakve veze imaju knjigetine iz XVI stoljeća sa 20. vijekom???

I ovaj tvrdi da se bavi istorijom!? Da, ali istorijom iz osnovno-skolskih uzdbenika nedavno stampanih.

Da je BB škola itekako politički motivisani svedoče Karl Marks i Fridrih Engels. Sa koliko mržnje su oci komunizma pisali o Slovenima i Srbima da te muka uhvati! Marksa je hvatao užas od slobodne Srbije pa je zakukavao da se Turcima pomogne koliko god se može. Na stranicama svog lista je glasno ridao: Zar je muguće da narod svinjara sa svojim svinjarskim liderima dobije državu?! Naravno, bilo je Švaba koji su drugačije mislili, ali Marks i Engels, politikoni po struci, bili su nepatvoreni pripadnici BB škole. Ne bi mečudilo da neki likovi sa foruma još uvek podražavaju ove stavove - koj će k**** Srbima država, to je nepismen, mlad slovenski narod, evo, nisu postojali do pre X vekova! Ma, to je narod bez istorije, jel tako Slavene, Pivljanine, tandara- mandara, itd...Nemci imaju istoriju, Nemci, oni su iber ales, mi svi treba da čitamo Ruvarca i pljujemo po Srbima. A to što je Ruvarac pun falsifikata, ma nema veze, živeli Nemci, joj kako su oni kulturni, oni su najviše doprineli uzletu Evrope, joj što nisu pobedili u svetskim ratovima, sad bi svi čitali BB skolarce. Nema pravde na ovome svetu- ko je uopšte Srbima dozvolio da budu najstariji narod na svetu??! Kakav bezobrazluk, zar se Serban Akarana nije zvao u Vedama German Šiklgruber?!

..i ti onda nekome pridikuješ za ostrašćenost i nesposobnost sagledavanja stvari drugačije...

:dash:

A reci ti nama, da li je moguće (i u današnje vreme) da neki pravoslavni pop koji je doškolovavan, recimo u Vatikanu ili Istanbulu, (kao što je Ruvarac doškolovavan u Beču), pokupi neke ideje i postane,... na primer ekumenista?

Ruvarac nije doškolovan u Beču, već u Sremskim Karlovcima. U Sremskim Karlovcima je počeo da uči školu, ali sve je do završavanja prava obavio u Beču, dok je po povratku završio Karlovačku bogosloviju.

Ti na osnovu samo jedne rijeci identifikujes Srbe, zar ne? Kelti su boravili i na Balkanu, tj. i u Bosni, a gdje jedan narod boravi, nikad svi ne napuste to mjesto. Bosansko ucibriti se znaci razgolitit se i nije srbska rijec.
Ti nemoj meni savjete dijeliti, zelen si za to, ni ja ih nijesam dijelio tebi. Drzi se svog puta, ja cu svog.

I kakve veze učibriti se ima sa Keltima? :lol:

Istorija bešćašća je istorija BB škole i njenih poltrona. Mladi Nedeljković po narudžbi R.Radića piše ovu paskvilu i tako se sveti profesoru za loše ocene sa studija. Gde je sad taj junoša - nema ga nigde, a delo pokojnog Relje je besmrtno. Pomenuti Seri su Serei i izričito je reč o narodu koji živi kraj Kineza. U pitanju su Alani! ovo je nevešta, polupismena podmetačina kojom se želi reći da Plinije i Ptolemej greše i Kineze pogrešno zovu Srbima. Ovo nevešto Eoi Ser bode oči jer Serei i Seri niko ne identifikuje sa Eoi Ser !! Ubuduće se mani ovih budalaština jer ni Nedeljković ni Radić pojma nemaju niti govore latinski. Da ga znaju ne bi pisali besmislice. Smejao sam se 10 minuta ovom poltronu. Ponoviću, besmislica!!!

Eto ga na! Prvo kažeš da treba raspravljati o stvarima koje iznose, a ne o ljudima, a ovdje ismijavaš dr Nedeljkovića i tvrdiš da ne govori latinski jezik i da ga nema nigdje?!? Eno ti ga na Filozofskom u Beogradu, na osnovnim, master i diplomskim studijama, uči studente latinskoj filologiji i književnom stilu (poznoantičkom, vulgarnom latinitetu, itd...).

Dr Vojin Nedeljković je vodeći srpski istoričar latinskog jezika i stručnjak latinskog stila pisanja! Takođe je ekspert za pitanje rimske epigrafske poezije i poklasičnog, poznog i vulgarnog latiniteta!

Nedeljković je diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. godine na Odeljenju za klasične nauke. Godine 1995. je odbranio svoju magistarsku tezu, Aspekti funkcionisanja paradigmatskog sistema latinskih glagolskih imenica (kod dr Radmile Šalabalić kao mentorke), da bi iduće 1996. godine postao asistent u oblasti istorijska gramatika latinskog jezika. Godine 2003. postao je i doktor nauka, odbranivši rad na temu Mezijski spomenici latinske nadgrobne poezije (djelo koje je prikazalo vrhunsko poznavalaštvo latinske epigrafike; komisiju su sačinjavale sve srpske legende klasičnih studija, dr Slobodan Dušanić, dr Ljiljana Crepajac i dr Radmila Šalabalić; mentorka mu je bila Marijana Pakiž), a potom 2004. izabran za docenta, u oblasti srednjolatinske filologije.

Od 1998. do 2008. godine bio je jedan od urednika naučnog časopisa klasičnog odjeljenja FF UB - Lucida intervalla, a od 2002. do 2004. godine član Komisije Ministarstva prosvete za reformu osnovnog i srednjeg obrazovanja u oblasti jezika, književnosti i komunikacije, kao predstavnik zajednice profesora latinskog jezika! Zbog svog naučnog rada, dr Vojin Nedeljković je 2009. godine bio izabran za vanrednog profesora, postavši jedan od najvećih autoriteta za klasične nauke!

Danas on na Filozofskom fakultetu predaje latinski, kao šef Katedre za latinski jezik (i drži ispite), a drži katkad i vježbe/ispituje iz Uvoda u klasične nauke!

P. S. Koliko je meni poznato, prof. dr Vojin Nedeljković ima fenomenalan prosjek studiranja i nije nikada ništa polagao kod dr Novakovića. Nemoj se uvrediti molim te, ali kako misliš da sada stoje Tandoorijeve optužbe protiv tebe (patološko laganje)?

Poslednja izmena:
c a ne č: ucibriti se (ucimbriti se), Cimbri, Gauli, Goli.

Danas je najvece uporiste BB-skole u Beogradu, tj. u rasrbljenoj Srbiji, medju rasrbljenim Srbima.

Dakle...ucibriti se...pa to od Kimbra...

Ovo ću pitanje postaviti iz potpuno dobronamjernih razloga i unapred se izvinjavam moderaturi...pa jesi li ti pobogu normalan uopšte čovječe? Ako je moj sagovornik malo dijete iz osnovne škole, izvinjavam se!

6.945 poruka i i dalje ista filozofija...ja sebe ne mogu prepoznati od onda kada sam došao na forum, koliko sam svoje mane popravio i rupe u znanju popunio...

Dakle...ucibriti se...pa to od Kimbra...

Ovo ću pitanje postaviti iz potpuno dobronamjernih razloga i unapred se izvinjavam moderaturi...pa jesi li ti pobogu normalan uopšte čovječe? Ako je moj sagovornik malo dijete iz osnovne škole, izvinjavam se!

6.945 poruka i i dalje ista filozofija...ja sebe ne mogu prepoznati od onda kada sam došao na forum, koliko sam svoje mane popravio i rupe u znanju popunio...

Cimbri ili Kimbri. Uci(m)briti se znaci biti go. Cimbri, Gali ili Goli ratovali su (do pasa) goli.

Ja ne sumnjam da si ti normalan, ali si tabula rasa.

Upravo tako, ni za Lužičke Srbe ni za Sarmate ne može da se nađe nikakva poveznica u jeziku niti u genetici sa balkanskim Srbima . Sve se ovo kreće u okvirima istočnoslovenskih i zapadnoslovenskih dijalekata. Ne zaboravimo na "Pelastoslavicu" Sima Budimira.

Da li je to ova knjiga? Pelasto - slavica

Pošto nisam mogao da vidim na ovim linkovima koje su to knjige, evo linkova na koima ih ima...

Chambers's encyclopaedia: a dictionary of universal knowledge for the people, with maps and numerous wood engravings, Volume 8, William Chambers & Robert Chambers

chamberssencyclo08np.gif

Read Online: LINK

Irish pedigrees: or, The origin and stem of the Irish nation (1876), John O'Hart

irishpedigreeso01ohagoog.gif

Irish pedigrees: or, The origin and stem of the Irish nation (1892), John O'Hart

irishpedigreesor011892ohar.gif

Што се писма тиче мислим да сам наишао на сродно писмо глагољице, очито је Ћирило познавао писмо Гиз

Ge'ez language

Ethiopic_genesis.jpg

geez.jpg

gebetsrolle_mitte.jpg

image001.jpg

Manuscript in Ge’ez, with a depiction of the judgment of Solomon (I Kings 3:16-28)

2283463765_f1922743ca_z.jpg

Ancient bible w/ painting of St. John , Abba Penwolton Monistary, Axum, Ethiopia

axum2.jpg

http://www.urielheilman.com/images/axum2.jpg
Већа резолуција

Глагољица
basspl.jpg

Bašćanska ploča, konac 11. st (Глагољица)

Сличност је фрапантна!

Писмо Гиз води своје порекло од старијег Сабае (јужно-арапско) писма

Sabaean language
393px-Panel_Almaqah_Louvre_DAO18.jpg

Сабаејско писмо

642px-Yemen_100_AD.svg.png

Сирвах (Сирбах) град у држави Саби

Путеви Трговине из Скито-Индије до Јужне Арабије (Јемен) и Етијопије.
Map_of_the_Periplus_of_the_Erythraean_Sea.jpg

Map_of_Aksum_and_South_Arabia_ca._230_AD.jpg

Овде не тврдим да су Арапи или Етијопањи Срби већ да су Срби тамо преко трговине оставили печат на њихову културу а можда и писмо. (Вероватно основали колонију звани град Сирбах).

gl_ocs.gif

translit. h l ḥ m ś r s ḳ b t ḫ n ʾ
Ge'ez ሀ ለ ሐ መ ሠ ረ ሰ ቀ በ ተ ኀ ነ አ
translit. k w ʿ z y d g ṭ p̣ ṣ ḍ f p
Ge'ez ከ ወ ዐ ዘ የ ደ ገ ጠ ጰ ጸ ፀ ፈ ፐ

ако се неко не слаже са твојом "политиком" (тј. квари ти причу коју потураш да би продао још коју књигу) ти га означаваш неком "издајничком етикетом". Ко је овде рекао да су Срби народ без историје? Ко је овде величао Немце? Ко је овде ишта лоше рекао о нашем народу (чисто да буде јасно под "наш народ" милсим Србе, да ми супертрупер не би и ту уметнуо Швабе)?

Срби имају историју дугу 1500 година, дужу него што многи народи могу да се похвале, а овде хоћеш да је утопиш у неку чорбу, бућкуриш, да је толико разводниш да више нема смисла. Пу бре, па Канађани се поносе са својих 37 година историје што је имају, а ти ћеш нашу овде да растакаш до непрепознатљивости. продајеш маглу, лажеш, завараваш, а све само да би продао још коју своју назови књигу.

Svako ko nekritički podržava stavove BB škole je neprijatelj srpstva kao takvog. Evo jednog od 1000 podataka- Ko je Albance proglasio baštinicima Ilira? Ko je uveo termin Bosanac? Ja BB školu kritički ispitujem a ti joj slepo veruješ jer još ništa nisi napisao protiv nje. Srpska istorija počinje pominjanjem Srbinde u Rgvedama. Zbog toga je Walter Wust bio izložen pogromu 20-tih godina XX veka. Što se tiče kanađana njihova istorija je duga preko 1500 godina, osim ako u Kanađane ne ubrajaš kanadske domorodce?! I ovaj stav te potpuno difamira - ti priznaješ samo protestantsku istoriju Kanade! Po tebi Quesalliovi potomci nisu istorija Kanade?!

@slaven 777
Primer sa dr Nedeljkovi'em je odličan za uvid kako BB-ovci falsifikuju. Nedeljković je izvršio sledeću podmetačinu pokojnom Relji. Relja je istoričar a ovaj tzv. lingvista- resavac.1. Identifikovao je Eoi Ser sa Seri (Serrei)
2. Proglasio je, nakon pogrešne identifikacije, Sere Kinezima!? I, ostao je živ! Za ovo nedelo se kod nekih profesora gubila godina na studijama.
Nedeljovič je pravi primer, sa 16 godina je bio i u SKS(SKJ) i njegova karijera je blistava. Ugledaj se na njega i upiši se u neku vladajuću partiju, posle i ti možeš da izbaciš nekog novog Jankovića sa katedre.
Naravno, Relja je bio direktor Instituta, nije predavao mlađanom Nedeljkoviću, to je bila više stilska figura da naglasim njegov nemoral i posvemašno neznanje.
Nemoj da ideš ad hominem, to više priliči tandaramandarabroću.

Шта рече? V. Nedeljković, Nacrt klasičnog latinskog vokalizma i prozodije, 2008, ISBN: 978-86-7543-149-7, ćirilica

Не зна човек латински 1000%.
Што се Радића тиче, ту нисам сигуран, али он, као византолог зна старогрчки.
Nedeljković je ovde važan jedino po pokušaju difamacije Relje Novakovića i kao odalni poltron BB škole. Delo koje si naveo je reciklaža jedno 10 drugih knjiga bez ijednog vlastitog stava.

Шта си се у`ватио Канаде, то 37 сам лупио, јер су у односу на Србе настали јуче. И кад кажем Канађани, наравно да не мислим на домородцe, јер а) они су старији од Канађана б) има их можда 4% и то ако их све ставимо у исти кош. Исто као кад кажеш Бринатци, нико неће помислити на Велшане него на Енглезе.
Ко је увео термин Босанац? Срби, који нису из Босне :)
Друго је Калајева политика и "босанска нација и језик" то је одавно раскринкано, па о томе овде (на овој теми) није ни било помена све до сад. Тога се једино још Бошњаци држе, јер боље немају. И ево ти сад, нан сваког контекста, уводиш да би некако доказао да сам ја некритичан према тзв ББ школи.
Што се Албанаца и Илира тиче, слободно потражи моје постове, па види какав однос имам према том питању ("аутохтоности" Албанца).

Не знам како не увиђаш да тој тзв. ББ школи замераш то што преиначује историју из политичких мотива, а при томе ти сам сервираш неку нову верзију историје не скривајући уопште да те покрећу политичке страсти у највулгарнијем виду.

:zper: Bastiani, molim te navedi šta je sporno u mom pisanju. Da ti pomognem
1. Da li su Germani došli, ili su starosedeoci današnje Nemačke, Austrije i resto zemalja gde žive?
2. Ko je uveo termin Bosanac i šta on znači, narod??
3.Jesu li Albanci baštinici Ilira, ko je to izmislio?
4. Da li su toponimi, hidronimi, ortonimi itd. u današnjoj Nemačkoj originalno srpski?
5.Da li su Nemci narodu koji se zvao Serbja nadenuli ime Sorben?
6.Da li hrvati govore srpskim jezikom (varijanta)?
7.Je li Ruvarac imao stipendiju od Beča?
8.I, nešto novo, ko je izmislio 7 ofanziva u II svetskom ratu?
Odgovor- sočinjenjija BB škole su bezgranična!!:hvala:

:zper: Bastiani, molim te navedi šta je sporno u mom pisanju. Da ti pomognem
1. Da li su Germani došli, ili su starosedeoci današnje Nemačke, Austrije i resto zemalja gde žive?
2. Ko je uveo termin Bosanac i šta on znači, narod??
3.Jesu li Albanci baštinici Ilira, ko je to izmislio?
4. Da li su toponimi, hidronimi, ortonimi itd. u današnjoj Nemačkoj originalno srpski?
5.Da li su Nemci narodu koji se zvao Serbja nadenuli ime Sorben?
6.Da li hrvati govore srpskim jezikom (varijanta)?
7.Je li Ruvarac imao stipendiju od Beča?
8.I, nešto novo, ko je izmislio 7 ofanziva u II svetskom ratu?
Odgovor- sočinjenjija BB škole su bezgranična!!:hvala:

Bastiani predlaze da u ime bratstva i jedinstva ne otvaramo pitanje o srbskoj istoriji. Znas, ljute se komsije!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back