Bajo Pivljanin
Domaćin
- Poruka
- 4.059
Прво, Милојевић је сакупио неке веома важне изворе, и за то му вечна слава и хвала! Друго, он је човек био пропагандиста а не историчар и то је то.Опет ствараш неке заврзламе, историографија постоји али није наука. Историографија је тумачење старих списа (који су настали посматрањем, пасивним или присутним).
По вама је Историографија наука а Руварац није школовани историчар али га зато схватате озбиљним, зашто онда исмејавате школованог историчара Милојевића (и друге школовани аутохтонисте)? Он је заправо много озбиљнији историчар него Руварац, он је био активан историчар, скупљао изворе и прошао многе светске архиве, док је Руварац писао и манастира.
Руварац је изворе посматрао критички, и у томе је његова највећа вредност. Дакле ако је Вукашин умро пре Уроша, јасно је да није могао да га убије, ма шта год раја причала.
Основа историографије јесте критичко сагледавање извора - и за то постоји јасан и доследан метод.
Аутохтонисти су угчавном најобичнији компилатори, сакупљају све што подсећа на српско име, а узгред час прихватајући час одбацујући поједине изворе или њихове делове, јер се боље или лошије уклапају у причу коју оно хоће да створе.
О
Сујета ти извири на све стране, немаш шта паметно да напишеш па одмах чим спомињем небитног Руварца (и критикује историографија) одмах се ти и твоји ''бандидос'' (генг) јављате као адвокати (зато га и спомињем јер се једино тада и јављате, урнебесно)
Објасните ми какве Руварац има везе са пореклом Срба (пре Немањића) ???
Па чекај, нисмо "ми"(који год то ми били) Руварца убацили у причу, него супертрупер!
И даље не видим где си ти нашао сујету у целој причи? Јесам ли писао на теми и пре помињањња Руварца? Јесам.
Јеси ли ти износио разноразне тврдње и ја (а и други) реаговао на њих? Да. Је ли форум за то и служи? Свакако. Ако хоћеш да вршиш монолог, отвори блог и налог на Твитеру, па пиши. Ако није тако, онда ваљда имам право да ти одговорим на пост, мајка му стара?