NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Аман овде је довољно људи испратило твоје претварање и лупетање глупости!Moliću 5 linkova ka tih 5 poruka da se ja i svi drugi mogu uveriti o čemu pričaš...u suprotnom, razmišljaj kako ćeš da se kazniš/iskupiš za lažne optužbe.
There we go...to hoću.
Honesty.
Nekad treba protresti džak tiganjem i uprljati malo prste da se do toga dođe.
Спамовање тема на рачун нечега што је било пре неколико година.
Прво ниси ми одговорио на 2 кључна питања!
Прескочио си и скренуо тему на Коматину који нам је овде важан исто колико и ти!
Теби је само послужио Коматина као сламка за дављеника да те извуче из крајње непријатне ситуације !
Игнорисао си причу и питања и ухватио се за Коматину као његов душебрижник!
Што се осталих ствари тиче и пвт-а никада се нисам теби први обраћао а ти си смарао сваки пут кад упаднеш у непријатну ситуацију и не знаш како да се извучеш доста пута!
Једино кад сам ти се можда први јавио преко пвт-а то је било поводом спора између тебе и Мркаља!
Ти си тај који је сматрао преко пвт-а задње бар 2 године.
Прво питао сам ако је преписивач погрешио и записао територију повезану са Охридом као Трибалис па је преправљен у Прибалис зашто Скилица није исправљен у Прибалис када очигледном под Трибалима подразумева Диоклију и област Прибалис?
Наравно да то није могуће јер је Скилица поседовао Порфирогенитова дела ко ће га исправљати?
Очигледно је свима да Трибалис нема везе за територијом античких Трибала чију територију ми данас заузимамо!
Диоклија нема везе са античким Трибалима можда област уз Лим и плодне равнице!
Сасвим је очигледно да је писац мислио на сасвим другу област која би сасвим реално могла ићи северном Македонијом Охрид , Скопље , Прилеп можда и до Солуна.
Свакако би Трибалис требао бити између Паноније и Далмације Диоклије и евентуално Дарданије али и њене области би ушле у њу.
Међутим овде мислим да се ради о Моравији коју је чак и Порфирогенит сакрио и не помиње да су Срби!
Онда у делу о церемонијама помиње писмо цара Романа архонту Срба , Моравије , Диоклије , Захумњана , Травуњана , Паганије и Хрвата!
С тим што Моравија заузимала и Срем (Сирмијум)по краљу Трибала Сирму, није припадала Србима до Бодина.Била је верски центар Великоморавске кнежевине када су је Бугари изгубили.
Шта год рекао на суштинске ствари ниси одговорио!
Прво Трвалис је преправљен у Прибалис из очигледне жеље да се потврди Порфирогенитова прича о Диоклији која је такође страдала од Словена и Авара према Чудима светог Димитрија није!
Он спомиње и становништво иза другог зида.
Овде би прекрајањем извора према хрватском Бенедикту извор требао потврдити ДАИ који такође исти човек приредио и издао!
Онда се од једном код Византолога појавио Скилица који баш треба да послужи аутентичности ДАИ јер га је наводно имао у рукама.
Ова прекрајања се више нису могла прикрити па је промењени Малициозни наводи Скилице у Трибалис као Диоклију!
Овде се ради о врхунски образованом човеку који морао знати шта је Пребалис а шта Трибалис чак и много мање образовани византијски писари!
Овде се намерно користи његов "лапсус' да би се приказало да је Трибалима и Превалис исто чиме би образовани Скилица требао бити доказ да се ради о истом дало да је исправка Чуда Светог Димитрија добронамерна!
Иако су много старија од Скилице!
Прво географски се не подудара!
Друго након 11. века термин Трибали се сели у Србију и искључиво ће постати синоним за Србина кроз 13. 14. и 15 век па надаље! Жене које су биле пореклом са наших простора су звале да су родом Трибалке.
Како ово објаснити?
Час је Превалис па је после Србија у размаку од 100 година обратити пажњу да је Скилица био изузетно образован и да Кекавмен то не говори када пишу о истим догађајима или пак из истог времена.