„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Куглање модераторима и приватне поруке су скроз у духу теме Бечко-Берлинске школе то смо те сви разумели и никако нисмо доживели као спам јер лопов се лопова плаши!

Сад ја да сам 5 пута слагао као ти на 3 последње стране а неколицина је испратила било би не блам да пишем а не још да дођем и диригује и упућујемо на тему са које сам побегао исфрустриран и онда брже боље прочитао нешто да се закрпим!

После лагања нема диктирања немој ми глумити модератора коме треба опоменуће ме! Ти не!

A koju je poruku pesnik hteo poslati?

Dakle NickFreak smatra da sam ja uzeo neke ideje, predao Komatini i on sad profitirao tako što je video šta se piše ovde na forumu, a ti misliš da ja imam moć da utičem na druge forumaše i rešavam tvoje konflikte.

Potpuno ste opsednuti sa mnom; za sve što vam ne valja, šta god to bilo, ja sam vam kriv; treba da vam budem i majka i otac i staratelj i učiteljica i nastavnik i mentor i sve redom. :lol:
Не брате ти си опседнут собом и форум ти је научна трибина где имаш највише стажа! Нисам био ту да ти се противим дошао сам да напишем и прочитам а читаву ситуацију си сам изазвао ниси прсао због лажи , фалсификовања већ на помен Коматине ти си одлепио!

Теби живот и каријера зависе од Коматине нама не!

Ајде мало да искулирам ако ти се жена опет улогује сјебо сам се....

Искрено да цитирам Тандори Марсала поводом твоје теме "Османски дифтрри"
" Боли ме крац за твоје теме и оно што пишеш сем кад лажеш".

ti misliš da ja imam moć da utičem na druge forumaše i rešavam tvoje konflikte.
Kada imam konflikt misljenja sa tobom, budem nazvan hrvatskim trolom od neke osobe, pritom tu osobu nikad ne pominjem.
Sta bi ti pomislio na mom mestu?
Mozda nemas kontrolu, ali uvek kada diskusija dostigne vrhunac eto njega sa napadom na mene ili projekcijom nekog filmcica za decu
Evo i sada ga lozis, sve radis sa jasnom namerom da izbegnes razgovor o sustinskim pitanjima

Kada imam konflikt misljenja sa tobom, budem nazvan hrvatskim trolom od neke osobe, pritom tu osobu nikad ne pominjem.
Sta bi ti pomislio na mom mestu?
Mozda nemas kontrolu, ali uvek kada diskusija dostigne vrhunac eto njega sa napadom na mene ili projekcijom nekog filmcica za decu
Evo i sada ga lozis, sve radis sa jasnom namerom da izbegnes razgovor o sustinskim pitanjima

Ako ne umeš da se snađeš sam, žali se moderaciji. Ona je tu da moderira; to joj i ime kaže. Ako decidno tvrdiš da ja njega šaljem svesno protiv tebe, onda si jednostavno bezobrazan.

Ja sam ti odgovorio na bukvalno sve što si napisao na poslednjih nekoliko stranica, što se tiče materije. Ti, sa svoje strane, nisi na celi niz stvari ništa rekao, uključujući ni pitanje da citiraš autore koji vrde da je Jordanesov stav bio da su Sloveni i Iliri zajedničkog (užeg) porekla. I na poslednjoj stranici, na kojoj ti je sve listom replicirano, ni na šta nisi odgovorio, već umesto toga pričaš o ovim potpuno efemernim stvarima. Dakle iz odgovora koji većinski sadrži istorijsku tematiku, ti si svesno odabrao ono što nije i diskusiju vrlo jasno usmeravaš u tom smeru i bukvalno preokrećeš diskusiju da se u celosti pretvori u priču o Khal Drogu, umesto o materiji.

Pa sad ti reci ko od nas dvojice izbegava razgovor o suštinskim pitanjima... :bye:

Ти си отпевао своју песму а безобразлуком и озлојеђеношћу нећеш ништа урадити не можеш лагати и кроз пар сати се вратити као да ништа није било слагао си више пута на пар страница само из једне болесне жеље да будеш у праву и кад је то тотално непотребно и мизарно зид!

Šta sam to slagao?

Не брате ти си опседнут собом и форум ти је научна трибина где имаш највише стажа! Нисам био ту да ти се противим дошао сам да напишем и прочитам а читаву ситуацију си сам изазвао ниси прсао због лажи , фалсификовања већ на помен Коматине ти си одлепио!

Теби живот и каријера зависе од Коматине нама не!

Ајде мало да искулирам ако ти се жена опет улогује сјебо сам се....

Искрено да цитирам Тандори Марсала поводом твоје теме "Османски дифтрри"
" Боли ме крац за твоје теме и оно што пишеш сем кад лажеш".

Kako bi ti tumačio da ja krenem da ti dosađujem i vičem da si ti odgovoran što je Komatina (ili neki drugi istoričar) ukrao neke ideje, da te napadam što se ne izjašnjavaš u vezi nekih stvari o kojima pišem, da svaljujem krivicu na tebe ako uđem u sukob sa nekim drugim forumašem i da sam stalno nezadovoljan jer uvek hoću još, još i još, iako te ne plaćam doslovno ni jednog jedinog dinara za sve što činiš? Niče šta X, Niče šta Y; pa te onda ogovaram drugim ljudima, i privatno i javno, da si pokvaren jer mi ne pružaš sve za šta te stalno cimam?

. Ti, sa svoje strane, nisi na celi niz stvari ništa rekao, uključujući ni pitanje da citiraš autore koji vrde da je Jordanesov stav bio da su Sloveni i Iliri zajedničkog (užeg) porekla
Vi BBjci mislite da ste mnogo pametni, uzeli ste gumicu i izbrisali stariju nauku. Kao u onom filmu "mi cemo biti narod".
Niste znali da ce se pojaviti internet, sta da ti radim ja sad😆

Сад ја да сам 5 пута слагао као ти на 3 последње стране

Moliću 5 linkova ka tih 5 poruka da se ja i svi drugi mogu uveriti o čemu pričaš...u suprotnom, razmišljaj kako ćeš da se kazniš/iskupiš za lažne optužbe.

Vi BBjci mislite da ste mnogo pametni, uzeli ste gumicu i izbrisali stariju nauku. Kao u onom filmu "mi cemo biti narod".
Niste znali da ce se pojaviti internet, sta da ti radim ja sad😆

There we go...to hoću.

Honesty. :ok:

Nekad treba protresti džak tiganjem i uprljati malo prste da se do toga dođe.

Moliću 5 linkova ka tih 5 poruka da se ja i svi drugi mogu uveriti o čemu pričaš...u suprotnom, razmišljaj kako ćeš da se kazniš/iskupiš za lažne optužbe.

There we go...to hoću.

Honesty. :ok:

Nekad treba protresti džak tiganjem i uprljati malo prste da se do toga dođe.
Da li si siguran? Nesto si nestabilan u poslednje vreme. Lose podnosis vesti. Nemoj posle ja da budem opet baraba kad nesto objavim

Prosto mi je zao kad vidim koliko ti kvarim srecu.
Ne volim to da radim da znas. Dodje mi da dignem ruke od svega....

tenor.gif

Možda nisam toliko lud koliko ti zamišljaš, ali ako je išta očigledno postalo na Krsti posle jedne decenije to je da sam definitivno mazohista. :lol:

Nikako da te pitam za komentar arapskih izvora, https://books.google.rs/books?redir_esc=y&hl=sr&id=LHxTDwAAQBAJ&q=slavs#v=onepage&q&f=false
Vadih Al Jakubi u 9. veku, pre nego ce KP7 obznaniti da su se Srbi doselili, veli da su Sloveni ziveli u zemlji Romana, pre samih Romana.

Pogledajte prilog 800692

Sta mislis, sta moze biti uzrok ovakvoj neobicnoj tvrdnji?

Odgovor se krije u proučavanju njegovih izvora. Kladim se da je reč o nekim dokumentima biblijske tradicije.

Odgovor se krije u proučavanju njegovih izvora. Kladim se da je reč o nekim dokumentima biblijske tradicije.
Dakle covek je znao da su 200 godina ranije Sloveni preplavili zemlje Romana, ali neko ga je ubedio da to nije tako, da su on bili tamo pre Romana, citirajuci mu Bibliju.
Da li mozda znas neki rad koji obradjuje ove cudne navode arapskih autora?

Mene zanima ima li neka ojkaca da je ozezem sve u 16 o Ninu Belovu ili je tek u izradi? Ili da nije skrivena?....Ja vam nisam tolko za istoriju ja sam ti vise vako za pojest i popiti volio sam lopte imo sam taj cug "ka dejo" iz pleksusa pa cjelim tjelom kicmu da mu polomim...al pice i zene a sto ces...danas volim bencha gurniti...al volim popiti cetnicku zapjevati a i onu "Vila Banaaa vila bana"....imali neka epska nasa iz antike ako nema ojkaca i duga? Cuo sam za tu "Momirovu Ilijadu" al nije mi to to nit je to onk...makar nesto uz zdravicu vako posle trece...da citiram anticko nase?

Jordanesov stav bio da su Sloveni i Iliri zajedničkog (užeg) porekla
Kod Jordanesa je zastupljena sledeca terminologija:
  • Sloveni = Venethi
  • Iliri = Veneti
Kao sto vidimo, razlika u alternativnim nazivima izmedju etnosa Slovena i Ilira iznosi jedno slovo H.

Da li mozes navesti autora koji je pomislio da se kod Simokata ili Teofana, kada govore o Sclavenima i Sclavima, radi o razlicitim narodima, obzirom da postoji ocigledna razlika u nazivima koja se sastoji od predloska EN?

Kod Jordanesa je zastupljena sledeca terminologija:
  • Sloveni = Venethi
  • Iliri = Veneti
Kao sto vidimo, razlika u alternativnim nazivima izmedju etnosa Slovena i Ilira iznosi jedno slovo H.

Da li mozes navesti autora koji je pomislio da se kod Simokata ili Teofana, kada govore o Sclavenima i Sclavima, radi o razlicitim narodima, obzirom da postoji ocigledna razlika u nazivima koja se sastoji od predloska EN?
Odlično zapažanje!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back