Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
Tvrdis ali te dve struje cak u Srbiji nije bilo, pa cisto sumljam da je u Rusiji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa dobro, posto ti je Slaven autoritet, ajde pitaj njega da li je postojala ili ne?Tvrdis ali te dve struje cak u Srbiji nije bilo, pa cisto sumljam da je u Rusiji.
Објаснио сам већ, ако сматраш да је ово што си написао тачно онда никакав разлог немаш да оповргаваш аутохтонист. Ако је дошљака било 5% као што си ти рекао онда смо 95% староседеоци, дакле 95% је рецимо Шарић или Дамјановић у праву по теби.Prvo neke stvari da razjasnimo.
Ovo sta ti pises o BB skoli postoji samo u tvojoj glavi i nigde vise. Ja mogu teze BB skole da brainm, ali one koje postoje. Ja ne mogu da branim teze bb skole koje postoje u tvojoj glavi.
Ja sam u Becu ucio o srednovekovnoj istoriji Srba dva puta i oba puta je bilo to tako da niko ne zna koliki je udeo starosedelaca i Slovena.
Tako BB skola ne tvrdi da su Srbi 100 % Sloveni.
Па лепо пише разлике између Источних, Западних и Јужних Словена су мање него у другим групама народа, и језички и култоролошки. А ако се рецимо 5% Срба и неких других Словена умешало у староседеоце на Балкану разлике би морале бити огромне.Ovo ostalo je bas okej ali svede se na to da su se Sloveni na balkanu sakrili u vreme Rima i onda su dosli rodjaci koji su isto Sloveni da ih opljackaju. Dobro ovo je vec teza koja ima smisla, samo nema mnogo veze za Superslovenima o kojim Deretic i ekipa prica. Nije ostalo nista, niti spis, niti neka licna imena ili velik broj toponima.
Inace sta ti kraj znaci, ili Rusi, Poljaci i Srbi izgledaju isto, imaju iste obicaje. Ili znas koliko Rusa ima azijatske oci???Не нису се Словени сакрили само нису имали то име, бар их други нису тако звали.
Да ли су ратовали међусобно не знам али сасвим је могуће. У многим случајевима имамо ситуације које описују извори које се могу објаснити само ако су ти варвари који су долазили говорили исти језик као домаће становништво.
Aleksander je cuvar na grckom.
Дакле ако ја кажем да сам пореклом Шумадинац а ти кажеш није тачно један твој прадеда се доселио из Аустрије ко је у праву?Ljudi ovo je ponavljanje svega u krug.
Reko sam i 95 % gena starosedelaca ne kazu da seobe nije bilo. Da jedna manjina nametne jezik i obicaje vecini se desilo hiljadama hiljadama puta u istoriji. Vi pravite ko da je najvece cudo.
A Slaven je pokazao da se cela autohtonisticka skola svodila na jednog coveka, moram videti ko je taj.
Da jedna manjina nametne jezik i obicaje vecini se desilo hiljadama hiljadama puta u istoriji. Vi pravite ko da je najvece cudo.
A Lesander znaci na srpskom sta.
Дакле ако ја кажем да сам пореклом Шумадинац а ти кажеш није тачно један твој прадеда се доселио из Аустрије ко је у праву?
Славен ништа није доказао сем свог мишљења. Иначе да није тај један човек можда Иво Гундулић? :-)
Ne kapiram. Sta je Slaven napisao?
Ja tvrdim da su postojale dve ravnopravne teze i da je jedna ugasena posle oktobarske revolucije. Da li Slaven ima drugacije misljenje?
Славен ништа није доказао сем свог мишљења.
Да технолошки инфериорни народ наметне људима културу народу који је био мач и штит Римског царства то је стварно за подсмех. То није никада било нити ће бити.
Помислих да је ово у средини Милошевић.Da se ne lažemo, nije da istina da postoji samo zavera protivu srpskog naroda. Nije badava Draža dobio orden od Amerike, velikosrpsko i četničko-američka WASP zavera protiv hrabrog hrvatskog naroda nastavila se i u Novom svetu,
Pogledajte prilog 695648
Turci???
Inace u 4. veku nema vise generala iz Ilirika zamenili njih placenici iz inostranstva. Bili su pacificirani ko ostali Rimljani.
Турци су империја који је повео један човек. Они нису народ него нација.
Па ћути онда, нема шта да питаш ако то мислиш. Ако и Славен то мисли онда би требало да обрише доста својих проука и да оповргне јавно изнете ставове...Koliko seno ti hoces jos da zapalis majke ti. Naravno Srbi su naslednici Ilira samo ne kako ti mislis. I to nece sporiti ni Slaven, ni ja, ni bilo koji drugi istoricar u Srbiji. Osim on je lud.
Смешно је колико ти не знаш. А и наин разговора делује као да си са филозофског имао сам више таквих саговорника, смешно мало знаују о ономе што студирају али имају јако надмен став. А Славен је вероватно профа или нешто слично...Evo ga. https://sr.wikipedia.org/wiki/Милош_Милојевић On je od znacajnih srpskih istoricara jedino zastupao autohtonost.
Blablabla.
Ако и Славен то мисли онда би требало да обрише доста својих проука и да оповргне јавно изнете ставове...
Смешно је колико ти не знаш. А и наин разговора делује као да си са филозофског имао сам више таквих саговорника, смешно мало знаују о ономе што студирају али имају јако надмен став. А Славен је вероватно профа или нешто слично...
Па нису успели. После пар векова Турци су наметнулои свој идентитет само веома малом проценту становништва. Или ти мислиш на Турке као досељенике у малу Азију? То је већ друго питање али неупоредивб је и један и други случај са нашом ситуацијом, опет изгледаш као студентчић који слабо познаје оно о чему прича...Turci???
Inace u 4. veku nema vise generala iz Ilirika zamenili njih placenici iz inostranstva. Bili su pacificirani ko ostali Rimljani.
Па ћути онда, нема шта да питаш ако то мислиш. Ако и Славен то мисли онда би требало да обрише доста својих проука и да оповргне јавно изнете ставове...
т само веома малом проценту становништва. Или ти мислиш на Турке као досељенике у малу Азију? То је већ друго питање али неупоредивб је и један и други случај са нашом ситуацијом, опет изгледаш као студентчић који слабо
Да али то је сасвим друга полемика. Прву степеницу си савладао успео сам да ти разбијем блокаду. Сада можеш да размишљаш даље.Smatrati da Srbi dobrim delom poticu od Ilira i tvrditi Iliri su Srbi/Sloveni su dve razlicite stvari.
Да али то је сасвим друга полемика. Прву степеницу си савладао успео сам да ти разбијем блокаду. Сада можеш да размишљаш даље.
А ево и профа се јавља. И наравно први корак је правити се да не знаш о чему је реч. Ако се слажеш са оним што је Константин Велики написао онда признајеш да су и Дамјановић и Шарић барем у великом делу у праву. И други аутохтонисти, почев од Милоиша Милојевића па надаље.Koje poruke i stavove?