Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.113
To je biografija iz njegove knjige "Sanskritska Citanka", a ne biografija na internetu, wiki bio, i sl...
I šta misliš gde sam je našao; na internetu, ili sam ti postavio link ka mojoj WC šolji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je biografija iz njegove knjige "Sanskritska Citanka", a ne biografija na internetu, wiki bio, i sl...
Ja sam lepo napisao nema njegove biografije na internetu, ima u knjizi, jer ja knjige ne citam sa kompa, citam naucne radove i komentare na netu, ali knjige nikad ne citam sa kompa.
Harald Haarmann je jedan od najvecih strucnjaka lingvistike i uvrstio je vincansku azbuku u prvu svetsku pismenost.
Strucnjake, profesore, doktore neke nauke ne moze da diskredituje politicko vidjenje, ima puno njih koji imaju svakakve cudne ideje, ali to ih ne diskredituje u struci, da je tako 90% svih potpuno legitimnih strucnjaka bi bilo diskreditovano.
Nisu Srbi odabrali Haarmanna nego se on sam bavi vincanskim (najtacnije starosrpskim) pismom, koje je prvi od strucnjaka Radivoje Pesic otkrio da je pismo i proglasio najranijom pismenoscu.
Pisao si gluposti o Haarmann-u pre vise od godinu dana da je neki prikriveni nacista, zbog njegovih intervjua o staroj evropi i vidjenja kako treba da izgleda evropa ubuduce... sto mene ne interesuje moze da bude krajnji levicar ili desnicar, samo da je strucan da otkrije stvari u nauci kojom se bavi to mi je bitno.
Ja sam lepo napisao da nema biografije Stojanovica i Djankarla na internetu, sto je tacno. Postavio sam linkove tacno sta google pokazuje izbacuje kad napisem njihovo ime.
Ukucaj u googlu ime nekog holivudskog glumca i odmah ce izbaciti wikipedia biografiju.
Не, Стојановић није школован санскритолог. Он је научио језик, али то га не чини палеолингвистом - за палеолингвистику је нестручан.Znaci Stojanovic nije skolovani sanskrtolog po tebi. Ponovo pokusavas da proglasis Stojanovica nestrucnim.
Тврде ли они игде ишта слично твојим фантазијама?A lingvista Aleksandar Petrovic koji je organizovao predavanje u Novom Sadu 2017 "Bliskost sanskrita i srpskog - lingvistički uvid " i dvojica sanskrtologa.
Видиш ли зашто се с тобом не може разговарати? Ти не само што неаргументовано одбацујеш оно што ти други пишу, него то чиниш и с два и по века научнога истраживања које очито уопште не познајеш."indo-evropski" jezici je zvanicna i pogresna klasifikacija, i nisu svi isto bliski i stari.
А откуд знаш шта сам ја завршио?vlah. Kad zavrsis fakultet bar 1/10 tezak kao fizika onda kritikuj Tomecolija i to ce imati neki kredibilitet.
Tomecoli ne pise sam svoje radove, vec se ozbiljno interesuje za nauku i saradjuje sa mnogim naucnicima.
Грешиш.Ti bi mogao da prestanes da se blamiras i lazes da znas sanskrit, i mene zamaras da opovrgavam tvoje nebuloze.
Na sanskrtu rec VID znaci VID, identicno se prevodi i prvo znacenje je vid, videti, a drugo je znati (jer je pravo znanje vidljivo, sagledljivo, jasno...)100% identicno se izgovara i pise na sanskritu kao i na srpskom i znacenje je potpuno isto.
Cak ne poznajes osnovne reci u recniku srpski-sanskrit, i pises ogromne gluposti. recnik sanskrt srpski vid- vid.
Nije, i to je dovoljan dokaz odakle je reč došla, dakle u sanskritu reč VID ima značenje ali nema duboku etimologiju kao u slovenskim.Ti bi mogao da prestanes da se blamiras i lazes da znas sanskrit, i mene zamaras da opovrgavam tvoje nebuloze.
Na sanskrtu rec VID znaci VID, identicno se prevodi i prvo znacenje je vid, videti, a drugo je znati (jer je pravo znanje vidljivo, sagledljivo, jasno...)100% identicno se izgovara i pise na sanskritu kao i na srpskom i znacenje je potpuno isto.
Cak ne poznajes osnovne reci u recniku srpski-sanskrit, i pises ogromne gluposti. recnik sanskrt srpski vid- vid.
kao u srpskom, koji ima pravu etimologiju.Nije, i to je dovoljan dokaz odakle je reč došla, dakle u sanskritu reč VID ima značenje ali nema duboku etimologiju kao u slovenskim.