„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgovor na tvoje prvo pitanje se nalazi u dokumentarcu koji sam postavljao nekoliko puta, u kojem nekako cudno pola sata fali ton od 1 sat vremena dokumentarca pola sata nedostaje ton, a takvih znacajnih dokumentaraca o sanskrtu imamo par, takvih znacajnih dokumentaraca i predavanja imamo na prste da se izbroje.
Inace za svakakve srpske rijaliti zveze i obskurne likove postoje wiki biografija, a ne za Radmila Stojanovica.

Odgovor na tvoje prvo pitanje se nalazi u dokumentarcu koji sam postavljao nekoliko puta, u kojem nekako cudno pola sata fali ton od 1 sat vremena dokumentarca pola sata nedostaje ton, a takvih znacajnih dokumentaraca o sanskrtu imamo par, takvih znacajnih dokumentaraca i predavanja imamo na prste da se izbroje.
Inace za svakakve srpske rijaliti zveze i obskurne likove postoje wiki biografija, a ne za Radmila Stojanovica.

Nemoj me terati da opet gledam preko pola sata, samo radi jedne informacije, za koju sumnjam i da lupetaš.

Tako da, ako si ti poslušao, kako ide odgovor, moliću?

Стојановић није био палеолингвиста, нема објављених радова који се баве историјом санскрита или српскохрватскога, ниједан палеолингвиста га нигде није цитирао и ништа слично његовим тврдњама не постоји у палеолингвистичкој литератури. Плачите, аутохтонисти.

Poslednja izmena:
Svima koji imaju malo razuma je jasno da trolujes, i ti i igarj.
Kako te je jedan clan opisao kao Cak Norisa trolovanja na forumu.
Tebe da ozbiljno zanima pogledao bi dokumentarce i procitao literature koje smo postavljali ja i drugi clanovi.
Po tebi verovatno i ova dva Indusa sanskrtologa i Aleksandar Petrovic lupaju, tebi sve sto ne odgovara od istine ti unistavas proglasavas za lazi...
Moj komentar # 17218 strana 689, moj potpun odgovor i istina, za tvoje trolovanje.

Po tebi verovatno i ova dva Indusa sanskrtologa i Aleksandar Petrovic lupaju, tebi sve sto ne odgovara od istine ti unistavas proglasavas za lazi...
Означи на шта из снимка се позиваш, немам намеру гледати све. Још боље би било када би се позвао њихове радове.

Не, него ми се не траћи сат времена на лош снимак. Чисто сумњам да тамо износе ишта слично твојим фантазијама. Да игде у снимку тврде како санскрт потиче од Срба и како је српски најсроднији санскрту, ти би то одавно означио и тим затрпао форум. Уједно, да си ишта о овом проучавао позивао би се на чланке и књиге, не на јутјуб снимке, и не би писао то што пишеш.

Post od Srebrene, posto je ona vec izdvojila citate. Inace mozes da lazes koliko hoces, sta ja to ne bih pisao da sam proucavao, koji los snimak.
Ovo sam napisao vise puta i zlonamerno mi je obrisano, a to stvarno govori MNOGO.
Rec veda potice od staro-srpke reci Vid sto prvo znaci Vid, Videti, i znati.
Kao u srpskom kad neko prica nesto nekom a taj odgovori vidim, vidim ili znam, znam.
Vedsko znanje je vidljivo, jasno...

https://forum.krstarica.com/threads/sanskrit.792099/

"
Бранислава Божиновић:

„На пример, у санскриту ћете наћи да се стеница каже „ТИТИБА„, а торлаци кажу „ТАТАБА„.

"Српство има српски језик, а ако је биће језик, како то песници и лингвисти кажу и ако је он најближи рођак санскрту, онда се дубина српских корена мора мерити језиком. Само санскрт може бити еталон, а Рг- веда циљ трагања за најдубљим српским коренима. Моја истраживања показују да се сродност два језика очитује на том најдубљем, доступном слоју.“

Радмило К. Стојановић
„...у српском језику, као и у санскриту, не само да постоје мноштво речи, са истим значењем, него и граматички склопови су исти, али, оно што је још важније, начин мишљења мисаоних структура санскрита, идентичан је са начином мишљења српског језика. Наравно, онда кад се он његује и поштује.

minut dva pred kraj videa prvog dela Radmilo Stojanovic, moj prvi komentar na ovoj stranici, o srodnosti, ali svugde u celom dokumentarcu se govori o srodnosti sanskrta i srpskog na sve nacine.

Pogledao sam i...očekivano, nisi kazao istinu. Nema odgovora ni na jedno od moja tri pitanja u tom video snimku.

Kada bi se samo malčice potrudio, pošto ni same alternativce uopšte ne poznaješ, a kao što nisi hteo ukucati prosto u gugl ni Tomecolijevo ime, vrlo lako bi saznao biografske podatke o Radmilu Stojanoviću. Npr. možeš je pronaći pri kraju njegove knjige Sanskritska čitanka, na str. 123:

str1123.PNG

U svojoj biografiji, koja je neuobičajeno popunjena najvećim delom pričama o rodbini i zaslugama drugih, imamo podatke o tome da je pokušao studije matematike, ali pronalazimo i tvrdnju da mu je nešto predavao Miloš Đurić dok je bio na Univerzitetu, bez preciziranja koji je to bio fakultet i da li ga je, za razliku od Prirodno-matematičkog, uopšte i završio. Što se tiče angažmana na Institutu za strane jezike, za šta je predavačima bilo potrebno da završe jedan tečaj (ili u slučaju nepostojanja nekog kursa, kao što vidimo na primeru sanskrita, može osoba biti i potpuno samouka; vanredne okolnosti oko čega i sam Stojanovć ističe u svojoj biografiji pišući o razumevanju direktora i saradnika instituta) Stojanović prilično samohvalisavo sebe zove profesorom u biografiji.

Poslednja izmena:
Slaven. Kakve gluposti, spinove, tvoje konstrukcije i pometanja ti pises, da covek ne poveruje.

Kada toliko voliš YouTube, mogao si bar pogledati snimke sa Haraldom Harmanom, koje sam više puta postavljao.

Povod za ovu diskusiju je knjiga berlinske spisateljke pod nazivom Zašto Evropa mora postati jedna republika!

91yKSo9j-FL.jpg

Kada toliko voliš YouTube, mogao si bar pogledati snimke sa Haraldom Harmanom, koje sam više puta postavljao.

Pri kraju emisije, obrazlažući kako se u Vinči nalaze koreni Evropske unije i ključ za njenu budućnost (transformciju u jedinstvenu državu, republiku, sastavljenui iz regiona sa kulturnom autonomijom):

HARALD HARMAN: Prvi predsednik Evropske komisije, Valter Halštajn, Nemac, jednom je rekao, citiram: "Ukidanje nacije je glavna evropska ideja." Moramo se prisetiti da se ideja Evropske unije, u to vreme ideja Evropske zajednice, ekonomske unije, stvorila u atmosferi sećanja ljudi na zločine Drugog svetskog rata. I svi su bili umorni od rata. I ideja je bila da neće više biti rata. I da li je blo šanse da se uzdigne na neki novi nivo? Da, prema Halštajnu, sledeći korak je potreba napuštanja ideje nacionalne države kao najznačajnije političke organizacije; jer onog momenta kada političke granice izgube na značaju, dobićemo bolje uslove za prekograničnu interakciju. I to ne znači da regioni treba izgube svoj identet kao kulturne jedinice; oni mogu da ga zadrže. To znači samo je kretanje između regiona i interakcija između regiona uznapredovalo i da se može poboljšati. I tako, političke granice su stvar prošlosti. I kako nam one više ne trebaju u Evropskoj uniji, ukoliko razmišljamo nevezano za vreme...starim Evropljanima nisu bile potrebne granice i imali su uspeh fokusirajući se na regione; i nisu im bile potrebne političke granice. One bi bile samo prepreke. [..] I tako, Stara Evropa je bila na najvećem stupnju društvenog i tehnološkog razvitka tadašnjeg doba, bez političkih granica. I mi samo treba da oživimo tu ideju.

harman.jpg

Krajnja je komedija da je on postao junak naših autohtonista. :maramica:

I jedno malo prisećanje, Panteliću...od čega smo krenuli:

"Srbi trebaju biti ponosni sto imaju 20 slova iz "vincanskog" pisma u svojoj azbuci". Milton Sean Win.
Harald Harmana sam postavio.
Sve sto je Harman rekao ja isto govorim. Bukvalno je Harman rekao da su stari evropljani stari Srbi kreatori civilizacije tj. "Dunavci".

:kez:

Ovog Panteliju kad čitaš, misli mu izgledaju kao da ih stvara u člancima prstiju kojim tipka a ne u mozgu. Šteta je vremena koje se na njega troši.

Zapravo, najžalosnije je da čovjek poput Slavena gubi vrijeme ozbiljno diskutirajući sa vjerojatno psihički bolesnim čovjekom.

Pa jeste vi Srbi hebeno svjesni da vam na ovom forumu eruditi sjede u kaljuži i čiste balegu? Jel mrtvo shvaćate kolika je to šteta? Jel znate koliko korisnih i zanimljivih informacija i interpretacija o povijesti ljudi ovdje imaju (sjećam se nekog tvog Slaven upisa kojeg sam slučajno ulovio o Carigradu i njegovom sunovratu prije Osmanlija, koliko se takvih pronicljivih postova izgubilo u kakofoniji taloga o primordijalnom srbstvu?!?)

Ali ima još dublje i poraznije. Oni sami nisu svjesni. Ivica Kičmanović sindrom. U normalnim društvima, Mrkalj i Slaven imaju podcast ala hardcore history. U Srbiji imaju Panteliju poznatijeg kao Haplogrupa I9hg i temu o slijetanju na mjesec (koja, uzgred nije ni pokrenuta niti se u njoj rasprava vodi kako bi se ona vodila u normalnom društvu, makar Slaven svim silama već godinu dana pokušava odvući od isprazog i ideološki zadojenog smjera "ta koj qurac tI glu.py ameRkanci lažu ta će oni meni reć o mjecesu bajo moj kad smo mi jeli viljuškama đe su oni bili, ma ne znaju oni bolan to ajde šta pričaš). I pomirili su se s time. Osjetilna adaptacija odradi svoje, pa i blato postane topao medij.

Šteta, šteta.

Napada me grupa ljudi koja samo postavlja propagandu i lazi.
Meni nije potrebno da spinujem, lazem, pisem kilometarske konstrukcije lazi propagande kao slaven, jer je istina na mojoj strani, dovoljno da iznesem nekoliko materijalnih dokaza, svakoga koga istina interesuje ce proucavati i videti da je tacno.

"Pretpostavljam da bi, ako ti neko siluje i zakolje dete, i tom čoveku oprostio samo ako kaže Srbi narod najstariji. " slaven

"Kada bi se samo malčice potrudio, pošto ni same alternativce uopšte ne poznaješ, a kao što nisi hteo ukucati prosto u gugl ni Tomecolijevo ime, vrlo lako bi saznao biografske podatke o Radmilu Stojanoviću. Npr. možeš je pronaći pri kraju njegove knjige Sanskritska čitanka, na str. 123: "

Da li ponovo pokusavas da izvrdas i proglasis Stojanovica nestrucnjakom i sarlatanom, prevarantom, to mene zanima, a ne tvoji i tvoje kompanije propaganda spinovi lazi napadi na mene i hvaljenje tebe.
Opet laz. Ukucao sam Giancarlo Tomecoli Ticiano u guglu i nema nista, kad ukucam Radmilo Stojanovic gugl pokazuje jedino neku drugu osobu zenu naucnika Radmila Stojanovic.
https://lavasoft.gosearchresults.co..._yrff__yrff&pid=5ac784309091147a162b4431&sr=0

Poslednja izmena od moderatora:
"Neverovatna srodnost srpskog i sanskrta nije dovoljno proucena, ostavlja se novim generacijama da prouce dalje, detaljnije ovaj fenomen." sanskrtolog iz Indije 2017, Novi Sad; Matica Srpska; Bliskost sanskrita i srpskog - lingvistički uvid 28092017

"Kad smo imali prve dijaloge o tome, on je odjedanput usao u temu, odjedanput shvatio o cemu je rec... videcemo terminologiju stvari za koju jos uvek nemamo teoriju, mi obicno imamo teoriju pa onda potvrdjujemo, a ovde imamo cinjenice, imamo nesto sto mozemo da shvatimo i da vidimo, ali nam nedostaje teorija" Aleksandar Petrovic; Novi Sad 2017.

"Једном сам ја сакупљала по мрежи наслове које треба набавити у вези са српско- санскритским паралелама, наравно, непотпун је:

1.Branislava Božinović :„Rečnik srodnih srpsko-sanskritskih reči”, 3 knjige,Pešić i sinovi, Beograd,2000-2005
2.Горан Арсић, Platon Atanacković, Radivoj Pešić : „Учити санскрит”, Пешић и синови, Београд, 2004.
3. „Sanskritska čitanka” prof.dr Radmila Stojanovića(izdanje izdavačke kuće Miroslav, 2000. godina)
4. prevod Majrhoferove „Sanskritske gramatike” (izdanje izdavačke knjižarnice Zorana Stojanovića, 2002. godine)
5. Проф др Радмило Стојановић, Санскрит . 1 : Периферна морфологија, Институт за стране језике, Београд, 1977, 108 страна (доступно у библиотеци Филолошког факултета, Београд)
6. Проф.др Радмило Стојановић, Увод у санскрит, Прометеј, Нови Сад, 1997, 46 страна (доступно у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић”, Београд)
7. Драгослава Рисимовић (ученик др Радмила Стојановића), Речник санскрит-српски, ауторско издање, Београд, 2002, 131 страна (доступно у Народној библиотеци Србије)
8. ......као и рад „Заборављени санскритски и српски глас ш” Виде Томић."

Интересантно је напр. да је владика СПЦ Павле- Платон Атанацковић (1788-1867), пре више од 170 година објавио рад "Сродство славено-сербског језика са санскритским". Сматрајући да је "задатак филологов бавити се око чишћења језика" и да би требало "да се сви сведоци (речи) сродства.. попишу" Платон Атанацковић је написао чланак 1843.године који је објављен у Летопису Матице српске..

Ако нађем у компу те скениране странице , поставићу касније."

post od Srebrene, literatura.

Opet laz. Ukucao sam Giancarlo Tomecoli Ticiano u guglu i nema nista, [...]
Кад на Google-у потражиш неко тобоже важно лице а ништа ти се не појавља, зар не схаваташ да нешто није у реду? Да ниси погрешно укуцао име? Или то лице се не назива именом које си ти укуцао?

Погледај горе, пре пар дана сам ти показао како се зове:

Giancarlo Tiziano Tomazzoli није никакав историчар нити лингвиста него је обични шарлатан сличан Деретићу.

Ево му curriculum vitae: завршио је астрономију, радио је на инструментацији опреме за сателите, након чего је био испитивач за патенте. Последњих година бавио се одгонетањем древних инскрипција.

Себе назива доктором, али не каже одакле је добио тај докторат, што је сумњиво јер отворено изјављује је где је добио диплому у астрономији.

Ништа од Tomazzoliјева трабуњања о древним културама није прихваћено од професионалних историчара и лингвиста.

pFK6TOh.jpg

https://independent.academia.edu/giancarlotomezzoli/CurriculumVitae

Ukucao sam ginacarlo tiziano tomezzoli, i nema uopste wiki biografija, jedva da ima nesto o njemu kad se ukuca njegovo ime. Ima samo izvodi "publications (selected)", i jos ovo sto si ti postavio.
https://lavasoft.gosearchresults.com/?pid=5ac784309091147a162b4431&tt=VM__GS__S4LAVA__vmn__webcompa__1_0__go__lvs__webcompa__1_0__go__ch_WCYID10427_171126__yrff__yrff&sr=0&q=ginacarlo tiziano tomezzoli&wrp=0&nxt=

https://independent.academia.edu/giancarlotomezzoli/CurriculumVitae

" Author of many articles on the deciphering of ancient inscriptions of Venetic, Raetic, Sarmatian and Minoan civilizations, facial reconstruction of ancient individuals, ancient linguistics, DNA genealogy and linguistics, fortifications of the WW II, presented at International Conferences in Ljubljana (SLO), Saint Petersburg (RU), Moscow (RU), Belgrade (YU) and published on specialized magazines and proceedings (list non-exhaustive):. "

"Istina" je da si ti strucnjak za sve teme i nauke, i trolujes vise od 10 godina forumom.
Giancarlo Tizziano Tomecoli nema svoju biografiju na internetu ( a ti nauci sta je biografija).
Da ukucam u googlu ime nekog ш klase holivudskog glumca, u biografiji pisace koliko puta se depilira i pere usi.

Kako je nema ako smo je postavljali sa linkovima i Pravi Vlah i ja? Šta misliš da je ono odmah iznad tvoje pređašnje poruke no Tomecolijeva biografija? Jesi li je uopšte pogledao?

Nauci sta je biografija.
Uvek najosnovnije svaka biografija pocinje sa godinom rodjenja pored imena osobe, zatim gde je osoba rodjena...
Giancarlo Tiziano Tomezzoli, i nas najveci sanskrtolog Radmilo Stojanovic nemaju biografije na internetu, postavio sam linkove tacno sta google izbacuje pokazuje kad se ukuca njihovo ime.

To so i dobio na ovoj stranici, kao što možeš videti i sam. Doslovno piše "biografija autora" u vrhu stranice i počinje sa datumom Stojanovićevog rođenja.

Čovek ti postavi lepo link, čak i uslika stanicu njegove biografije/bibliografije i ti i dalje tvrdiš da nema ništa. I to još link ka njegovoj ličnoj stranici na academia.edu tj. taj CV/biografiju je pisao ON LIČNO.
https://independent.academia.edu/giancarlotomezzoli

I šta on lično kaže o sebi:

"Although astronomer, I am interested and I work also in in ancient and contemporary history, archaeology, ancient epigraphy and DNA genealogy "

Prevedeno na srpski. Ja sam astronom, ali hobi mi je istorija, arheologija itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back