„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tvoje prevare su besmislene.
Svako moze lako da zna da su arijevci van evrope Iranci Persijanci Kurdi govorili svojim maternjim jezikom Farsi indo-evropskim (tj. evropskim), i bili pagani, kasnije Zaratustrani. U staro doba cela Turska, Iran... su bile evropske arijevske zemlje (da ne kazem slovensko-srpske), bez ijednog drugog naroda na tom prostoru.
Semitske podvale i inflitracije se stalno namecu. Tkz. indo-arijevci nikad nisu govorili semitskim jezicima.
Oseti Alani na kavkazu govore Iranskim jezikom, jedini na kavkazu.

"Aramejski je bio glavni jezik carstva Ahemenida (Persije). Upotrebljavan je na ovom području (crveno): " kompletno laz.

Tvoje prevare su besmislene.
Svako moze lako da zna da su arijevci van evrope Iranci Persijanci Kurdi govorili svojim maternjim jezikom Farsi indo-evropskim (tj. evropskim), i bili pagani, kasnije Zaratustrani. U staro doba cela Turska, Iran... su bile evropske arijevske zemlje (da ne kazem slovensko-srpske), bez ijednog drugog naroda na tom prostoru.
Semitske podvale i inflitracije se stalno namecu. Tkz. indo-arijevci nikad nisu govorili semitskim jezicima.
Oseti Alani na kavkazu govore Iranskim jezikom, jedini na kavkazu.

"Aramejski je bio glavni jezik carstva Ahemenida (Persije). Upotrebljavan je na ovom području (crveno): " kompletno laz.

Možeš li ti makar jednu stvar na ovom forumu da dokažeš? Ili sve treba na reč da ti se veruje?

Jadni moj druže Panteliću, nije istorija za tebe. Bolje je se mani; i sami autohtonisti će pošandrcati na tebe zbog toga koliko ih sopstvenim ispadima sabotiraš.

Nisi mi odgovorio na pitanje.

Ti meni ni na šta ne odgovaraš; zašto bih ja tebi stalno udovoljavao? Da li si ti epicentar foruma oko kojeg se sve vrti? Izvoli ponašaj se vaspitano i vodi razgovor kao civilizovani čovek, a ne neki pijanac koji zvuči kao da razbija flaše i njima bode sve oko sebe koji zucnu nešto što mu se ne sviđa.

Arijevski narodi nikad nisu govorili semitske jezike u davnijoj proslosti, govorili su svoj prirodni maternji jezik koji je nastao od staro-srpskog vedske jezike.

Da je aramejski jezik lingua franca Persijskog carstva, jedna od opšte poznatih, elementarnih činjenica antičke istorije. Postavio sam ti stranicu iz jedne knjige posvećene semitskim jezicima, a to je toliko poznata stvar da piše i na Vikipediji: https://en.wikipedia.org/wiki/Old_Aramaic_language

Ovde možeš skinuti priručnik o semitskim jezicima odakle sam citirao: http://93.174.95.29/_ads/01F6B614A2826F94A35F08E7D44A34D8

Na ova dva sledeća linka možeš skinuti zbirku carsko-aramejskih tekstova (službenih ahemenidskih, u dva toma):

Die Alt- und Reichsaramäischen Inschriften, Band I - Konkordanz; The Old and Imperial Aramaic Inscription (Fontes et Subsidia ad Bibliam Pertinentes)
Die alt- und reichsaramäischen Inschriften/The Old and Imperial Aramaic Inscriptions, Band 2: Texte und Bibliographie

Aramejski jezik je prodirao u delove zapadne Male Azije posredstvom persijskog uticaja, odnosno njihovim osvajanjima. Imamo mnoštvo bilingvalnih natpisa u tom periodu; jedan od najčuvenijih je natpis iz Limire u Likiji: https://www.academia.edu/35427471/L...Aramaic_inscription_from_Limyra_a_new_reading

Na području Male Azije iz epohe persijske dominacije otkriven je veliki broj aramejskih natpisa.

1571251333711.jpeg
1571251386664.jpeg

Ako te zanima neki pregled do sada poznatih, predlažem ti da pročitaš Hanson, Richard S. “Aramaic Funerary and Boundary Inscriptions from Asia Minor.” Bulletin of the American Schools of Oriental Research, no. 192, 1968, pp. 3–11., www.jstor.org/stable/1356398.

Ako to ne znaš, i ne samo da ne znaš već smatraš da 100%majketi nije istina, ne znam šta uopšte radiš na potforumu koji se zove Istorija. Mada, to već i duže vreme ne znam, tako da i nije neka novina. Ovde se brukaš prosipanjem ogromne količine gluposti i neverovatnih razmera neznanja, očigledno ne znajući ni šta sami autohtonistički spisatelji tvrde. I uz sve to si strašno nekulturan. Oborio si doslovno sve rekorde na ovoj temi, a možda i celom potforumu; nismo imali nikog ko se toliko hvalisao koliko je operisan od istorije i to nabijao na nos svim drugim forumašima.

Poslednja izmena:
"Ti meni ni na šta ne odgovaraš; zašto bih ja tebi stalno udovoljavao? Da li si ti epicentar foruma oko kojeg se sve vrti? Izvoli ponašaj se vaspitano i vodi razgovor kao civilizovani čovek, a ne neki pijanac koji zvuči kao da razbija flaše i njima bode sve oko sebe koji zucnu nešto što mu se ne sviđa. "

Tvoje lazi, govor mrznje, ad hominem, i krajnje necivilizovano ponasanje. Da su moderatori malo objektivni, ti bi bio banovan.
Ponovo nisi odgovorio na jednostavno pitanje, a i ne moras.
Te tvoje "naucne" radove o klasifikaciji jezika koje su pisali politicki propagandisti zapadni "strucnjaci" da ubace koji god hoce jezik nemaju veze s mozgom.
Iz ovog namerno kreiranog bezumlja moze samo da se izadje najjasnijim materijalnim dokazima i dugovremenskim nezavisnim proucavanjem jezika, a ne ti radovi pricam ti pricu bio je semitski jezik tamo i tamo...

"Je li Đankarlo Tomecoli stručan?"

Da ti odgovorim na pitanje, on je potpuno strucan, a za tebe i slicne trolove Asteriks i Obeliks je previse strucan.

Gde je obrazovan? Šta su teme njegovog diplomskog i/ili poslediplomskih studija?

"Ti meni ni na šta ne odgovaraš; zašto bih ja tebi stalno udovoljavao? Da li si ti epicentar foruma oko kojeg se sve vrti? Izvoli ponašaj se vaspitano i vodi razgovor kao civilizovani čovek, a ne neki pijanac koji zvuči kao da razbija flaše i njima bode sve oko sebe koji zucnu nešto što mu se ne sviđa. "

Tvoje lazi, govor mrznje, ad hominem, i krajnje necivilizovano ponasanje. Da su moderatori malo objektivni, ti bi bio banovan.
Ponovo nisi odgovorio na jednostavno pitanje, a i ne moras.

Ono što je najtragičnije je što izgleda ti zaista veruješ u to što pišeš. Ali, ono, iskreno.

No, da ti bacim kosku gestom, možda pomalo naivno, odgovoriću na postavljeno pitanje (iako si stvarno bezobrazan i sam ignorišeš sve što te drugi pitaju):

"I da te pitam imamo li samoglasno r koje postoji jedino u srbskom i sanskrtu na ovim natpisima tvoji postovi tekstova, reci: zrbblã , zrqqiti... "

Ne znam.

Te tvoje "naucne" radove o klasifikaciji jezika koje su pisali politicki propagandisti zapadni "strucnjaci" da ubace koji god hoce jezik nemaju veze s mozgom.
Iz ovog namerno kreiranog bezumlja moze samo da se izadje najjasnijim materijalnim dokazima i dugovremenskim nezavisnim proucavanjem jezika, a ne ti radovi pricam ti pricu bio je semitski jezik tamo i tamo...

A da li primećuješ da su stvari koje si ti umislio jedina alternativa? S jedne strane, imamo ljudsku civilizaciju, a sa druge, maštu jednog forumaša Krstarice.

Ako misliš da je nešto iole drugačije, van sfere zapadne nauke, slobodan si da postaviš nešto što bi osporilo ono što sam izneo. No, da te odmah upozorim: nećeš ništa pronaći.

Da li si ti primetio da je sanskrt najsrodniji srpskom, pa ostalim slovenskim jezicima, o cemu ovde pisemo unedogled, a trolovi poput tebe konstantno negiraju i sabotiraju naucna saznanja i istinu, da ti to nije mozda promaklo.
S jedne strane imamo semitski stvoreno danasnje mracno doba kali jugu, kaljugu, i od svega je napravljena laz, sve zlonamerne politicke konstrukcije, lazi, a sa druge strane manjinu ljudi koji rade na istini.

Gde je obrazovan? Šta su teme njegovog diplomskog i/ili poslediplomskih studija?

Dok čekamo podatke iz Tomecolijeve biografije i bibliografije, samo da se podsetimo ovde da je on objavljivao časopise sa utvrđenim prevarantom, koji se lažno predstavljao kao profesor (Rajnhard Stein) univerziteta u Portlandu:

The Inscription Nr. 6858 from Kjolmen (Bulgaria)
Reinhardt S. Stein, Giancarlo T. Tomezzoli
Portland State University, Portland, OR USA
rstein@psu.edu

http://www.scirp.org/journal/PaperDownload.aspx?paperID=79691

Lazni profesor (Portland State University) i vjerovatno lazan e-mail nalog (Penn State University, psu.edu). :rtfm: Reinhardt S. Stein ne radi niti je ikada radio na Portland State University. :dash:

Odgovor - Portland State University, HR:

"We do not have any record of a Reinhardt S. Stein working at PSU."

Office of Human Resources
Portland State University
503-725-4926 phone
503-725-5896 fax
askhrcATpdx.edu

https://www.pdx.edu/hr/

..i Utrehtu:

Ako si pomislio da je došlo do neke zabune prilikom kačenja informacija na oko tog članka na sajtu koji je Lesandar postavio, ne radi se o tome već da gospodin Stejn, u maniru njegovog bliskog prijatelja Đanprevaranta Derecolija, često menja priču dopunjavajući svoju biografiju novim lažima.

Na internetu postoji kompletni elektronski katalog osoblja pomenutog nizozemskog univerziteta od 1636. godine.

http://profs.library.uu.nl/

Pogledajte prilog 492674

Nikada među zaposlenima nije bilo nekog s tim imenom.

Sve oko te ekipe iz tzv. carističke (Petrovske) akademije u Rusiji, čiji se član postane tako što se uplati na račun nešto novca, stvar je, najprostije rečeno, prevare. :kafa:

Znaci ad hominem na strucnjake zlonamerno lazi i podmetanja,

Ovo je razgovor:

plus slazu se mnogi lingvisti da se samo pomocu slovenskih jezika moze da cita i naravno razume natpis [iz Ksantosa].
Ne postoji nijedan lingvista, ili barem ne obrazovani, koji tvrdi to.
zlonamerno lupanje.
Je li Đankarlo Tomecoli stručan?

Dakle, pošto si predstavio Đankarla Tomecolija kao nekoga ko je obrazovan i stručan, mogu li se pružiti neki dokazi o njegovoj stručnosti i informacije o tome gde je obrazovan? Koji univerzitet, koje polje, koja tema? Šta je on po profesiji i zanimanju?

Da li je postavljati pitanje o kredibilitetu nekog ko je kao vrlo kredibilan predstavljen ad hominem napad, ili poziv na utvrđivanje istine?

Zahvaljujem unapred.

Imas u tekstu sa rasen o Tomecoliju da je profesor istorije. Ima predavanje sa univerziteta Padova o Venetima koje je Svevlad postavljao...
Pokusao si da diskreditujes Radmilo Stojanovica i proglasis nestrucnjaka za sanskirt, Harald Haarmann-a si ranije proglasio "zatvorenim nacistom", ocekujem da sledece naucnike koji govore pravu istinu proglasis prevarantima, ubicama, kanibalima, nekrofilima ili slicne konstrukcije mrznje koje su tebi karakteristicne, cak me ni to ne bi zacudilo od tebe. TOLIKO O TEBI!

Post od Srebrene.

"Једном сам ја сакупљала по мрежи наслове које треба набавити у вези са српско- санскритским паралелама, наравно, непотпун је:

1.Branislava Božinović :„Rečnik srodnih srpsko-sanskritskih reči”, 3 knjige,Pešić i sinovi, Beograd,2000-2005
2.Горан Арсић, Platon Atanacković, Radivoj Pešić : „Учити санскрит”, Пешић и синови, Београд, 2004.
3. „Sanskritska čitanka” prof.dr Radmila Stojanovića(izdanje izdavačke kuće Miroslav, 2000. godina)
4. prevod Majrhoferove „Sanskritske gramatike” (izdanje izdavačke knjižarnice Zorana Stojanovića, 2002. godine)
5. Проф др Радмило Стојановић, Санскрит . 1 : Периферна морфологија, Институт за стране језике, Београд, 1977, 108 страна (доступно у библиотеци Филолошког факултета, Београд)
6. Проф.др Радмило Стојановић, Увод у санскрит, Прометеј, Нови Сад, 1997, 46 страна (доступно у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић”, Београд)
7. Драгослава Рисимовић (ученик др Радмила Стојановића), Речник санскрит-српски, ауторско издање, Београд, 2002, 131 страна (доступно у Народној библиотеци Србије)
8. ......као и рад „Заборављени санскритски и српски глас ш” Виде Томић.

Интересантно је напр. да је владика СПЦ Павле- Платон Атанацковић (1788-1867), пре више од 170 година објавио рад "Сродство славено-сербског језика са санскритским". Сматрајући да је "задатак филологов бавити се око чишћења језика" и да би требало "да се сви сведоци (речи) сродства.. попишу" Платон Атанацковић је написао чланак 1843.године који је објављен у Летопису Матице српске..

Ако нађем у компу те скениране странице , поставићу касније. "

Odlicno pisanje od "kanal interesnoe video"

"Русский Язык, а точнее древнеславянский, является прародителем всех языков в мире — доказано учеными. Например, санскрит — потомок древнеславянского языка. Борьба с русским языком, так же, как и с самими русами, ведётся не первое столетие. Наши непримиримые враги хорошо знают, что делают и не жалеют зелёных фантиков для подкупа чиновников, помогающих им превращать нас в животных.Мы живём в условиях 4-й Мировой войны, которая ведётся против человека на всех возможных направлениях: война экономическая, политическая, информационная, продуктовая, алкогольная, табачная, наркотическая, война в изобразительном искусстве (авангард, андеграунд, «Чёрный квадрат»), война в музыке (тяжёлый рок, попса) и наконец, война с русским языком, о которой мало кто знает. В условиях наступающего глобализма совершенно отчётливо видятся попытки Агасфера (дьявола, под которым понимается «мировое правительство», руководимое жрецами, выполняющими свои чисто теологические, религиозные инструкции, враждебные всем людям на Земле) зомбировать людей, особенно молодое поколение, превратив их в людей не понимающих, что такое хорошо и что такое плохо. Происходит то, что Достоевский называл «обрютированием», т.е. превращением людей в животных. Все эти манипуляции с человеческим сознанием проходят сравнительно легко, так как мы абсолютно безграмотны в вопросах воздействия на нашу психику электронных средств массовой информации (телевидения, компьютера) и вообще электромагнитных средств на наш мозг. Разработчики такого рода технологий скрыты от людей. Что касается языка, вернее, попыток воздействовать на сознание людей через язык, то нашей Академии Наук и «Институту русского языка» такие мысли в голову не приходят, хотя, может быть, мы ошибаемся… Очень многое стало ясно, благодаря работам академиков П.П. Гаряева, А.В. Акимова, Г.И. Шипова, А.Д. Плешанова и др. Доказательствами этого является то, что самые древние письменные памятники на планете Земля, расшифрованные С. С. Гриневичем, Ф. Воланским, П.П. Оринкиным др., написаны на протославянском слоговом письме (таблички из местечка Винча в Югославии и из Тёртерии, Румыния), а также свидетельство профессора Делийского университета санскритолога Дурга Прасад Шастри, что «русский язык более древен, чем санскрит, и является древнейшим диалектом санскрита»."

Jezicka odlika srpskog i sanskrita je samoglasno r, koje ne postoji u drugim jezicima. sanskrtske reci mrta - mrtav, grm - grm.
Ruski (Serbi, pervij, smert), srpski (Srbi, prvi, smrt), trn, prst, grb, hrt... od srpskog jezika su nastali sanskrit i svi slovenski jezici, a kasnije grcki, latinski i germanski jezici.
Da je Druga Prasad Sastri proucavao srpski jezik, proglasio bi srpski najsrodniji jezik sanskrtu.

"Najsrodniji jezik sanskrtu je srpski." Radmilo K. Stojanovic
"sanskrit i srpski su isti." Branislava Bozinovic

http://sputnikbig.ru/mezhdunarodnoe...ogo-yazyka-drevnij-sanskrit-eto-russkij-yazyk

Imas u tekstu sa rasen o Tomecoliju da je profesor istorije.

Istoričar? Recimo i da je to tačno (na kom tačno fakultetu je diplomirao istoriju; gde je stekao to obrazovanje?) ali zašto si ga onda postavio ko primer obrazovanog lingviste, kada i sam tvrdiš da sam, ipak, bio upravu? :think:

Ima predavanje sa univerziteta Padova o Venetima koje je Svevlad postavljao...

Je li u njemu Tomecoli daje informacije o svom obrazovanju na polju lingvistike? Ili samo istorijske nauke?

Pokusao si da diskreditujes Radmilo Stojanovica i proglasis nestrucnjaka za sanskirt, Harald Haarmann-a si ranije proglasio "zatvorenim nacistom", ocekujem da sledece naucnike koji govore pravu istinu proglasis prevarantima, ubicama, kanibalima, nekrofilima ili slicne konstrukcije mrznje koje su tebi karakteristicne, cak me ni to ne bi zacudilo od tebe. TOLIKO O TEBI!

Nemoj da izmišljaš i u usta mi guraš reči koje nikada nisam napisao, ali tema (sada) nisam ja, pa niti Stanojević, ni Harman. Pričamo o Đankarlu Tomecoliju.

Post od Srebrene...

Ne pričamo o sanskritu, već o natpisu na stubu iz Ksanta, Svetislavu Bilbiji, Đankarlu Tomecoliju, tvojoj prilično smeloj tvrdnji da ima stručnih ljudi koji tvrde da se on može pročitati uz pomoć slovenskog ključa i tvojim (za sada nepotkrepljenim) optužbama na moj račun da sam lagao kada sam izjavio da Ne postoji nijedan lingvista, ili barem ne obrazovani, koji tvrdi to. A da postoji, siguran sam da bi do sada naveo neki dokaz.

Imas u tekstu sa rasen o Tomecoliju da je profesor istorije.

Znam.

http://www.rasen.rs/2019/08/srbi-od-davnina-na-balkanu-i-bogovi-su-govorili-srpski/

Aleksa Mrđen je ili svesno lagao, ili nesvesno učestvovao u širenju dezinformacija. Ili je možda mislio istoričar u istom formatu kao što su svi forumaši ovde istoričari, jer o njoj pišemo i zanimamo se; kao zanimacija ili hobi.

"Je li Đankarlo Tomecoli stručan?"

Da ti odgovorim na pitanje, on je potpuno strucan, a za tebe i slicne trolove Asteriks i Obeliks je previse strucan.

Evo, da ti pomognem sa odgovorom. Tomecoli je po profesiji fizičar i astronom; dakle prirodnjak. Nema ni završnog kursa nikakvog na polju društvenih nauka. Od 1986. do 1990. godine u Milanu za jednu italijansku kompaniju koja se bavila aerokosmičkim inženjeringom, a od 1990. godine do danas radi u Evropskoj kancelariji za izdavanje patenata.

Dakle, ne samo što nije školovani lingvista, nego nije uopšte ni istoričar (no ne znam zašto si ga uopšte i spomenuo, ako i sam znaš da nije lingvist). :kafa:

Djankarlo Tomecoli se poziva na teoriju kontinuiteta Mario Alinei, sto je naravno tacno, Srbi i srpski jezik je starosedelacki evropski-balkanski i razvijen jezik koji je prosao evoluciju i visoku civilizaciju, Lepenski Vir Starcevo Vinca.

Da li je Mario Alinei tvrdio da se natpis sa stuba iz Kstanta može protumačiti preko slovenskih jezika?

Odakle ti informacije o Tomecoliju, kad na internetu ne moze nista da se nadje o njegovoj biografiji.

Naravno da se ne može pronaći ukoliko se ni ne traži.

https://www.scirp.org/journal/DetailedInforOfEditorialBoard.aspx?personID=10285
https://www.scirp.org/journal/DetailedInforOfEditorialBoard.aspx?personID=10554
https://www.researchgate.net/profile/Giancarlo_Tomezzoli
https://independent.academia.edu/giancarlotomezzoli/CurriculumVitae

Poslednja izmena:

Ti si u iluziji jer misliš da su ovo stavovi samo zapadnih stručnjaka. Nisu, a i ne koristim ih isključivo; primere navodim zato što je engleski jezik većini razumljiv i zvanični jezik Foruma Krstarice, ali je i literatura na zapadnim jezicima, prosto, dostupnija na mreži (lakše joj se pristupa).

Ako hoćeš istočnije autore, evo ti 2. toma Scripta antiqua (Moskva, 2012) posvećenom antičkoj istoriji, filologiji, umetnosti i materijalnoj kulturi:

https://www.academia.edu/13029356/_Scripta_antiqua._Ancient_History_Philology_Arts_Material_Culture._2012._Volume_2_Scripta_antiqua._Вопросы_древней_истории_филологии_искусства_и_материальной_культуры._2012._Том_2

U odeljku knjige posvećenom filološkim temama, na str. 135-158 imaš (pod uslovom da razumeš ruski jezik, naravno) jednu odličnu raspravu pod imenom Сравнительно-историческая лексикология и вопросы родства хетто-лувийских языков: К реконструкции пра-анатолийской этнокультурной общности. Napisala ju je Lilija Semenovna Bajun. Evo jednog dela koji je interesantan:

filolog.PNG

Остроконечное орудие:

хетт. šarpa- ‘борона; серп’; лув. zarpa- ‘режущее орудие’; мил. zrbbla ‘(высеченная) надпись’; лид. en-sarbt- ‘высекать (на камне)’ // и.-е. *serp- ‘серп; орудие для уборки урожая’: осет. æxsyrf ‘серп’; греч. ἅρπη ‘id.’; лат. sarp(i)ō ‘резать; подрезать лозу’; лтш. sirpis; ст.-слав. сърпъ.

Возможно, первичная основа *sar- содержится в хетт. šarra(i)- ‘разделять; разрывать’; к этому же корню может восходить хетт. šarh- (с ларингальным суффиксом) ‘набрасываться; нападать’, мил. zrqq- ‘id.’, zrigali ‘воин’.

Kako kaže Lilija Semenovna, reč zrbblã, što znači natpis (nastao urezivanjem) kognat je hetitskom šarpa-, a što znači „drljača“, „srp“, kao i našem drevnom сърпъ.

Ona izdvaja *sar- kao drevniji koren, što znači da verovatno obe milijanske reči imaju zajedničko poreklo (i zrbblã, kao i zrqqiti, koje znači „boriti se“, „napadati“, odnosno i zrigali) označavajući u svojoj osnovi nekakvo razdvajanje (srp napada i razdvaja, kao što i vojska radi kada se zabije u neprijatelja).

Poslednja izmena:
Srbija Global

НАЈАВА: Српски археолог Драган Јацановић помера границе историје Срба. У суботу 19.10.2019. емитујемо велики интервју са једним од најзначајнијих живих српских археолога који је учествовао готово у свим највећим и најзначајнијим ископавањима у региону. Он је један од двојице археолога који је пронашао прве трагове метала у Винчи, много пре него што ће међународна комисија експерата утврдити да је код нас пре 7500 година заиста топљен бакар.

У емисији, г.Јацановић говори о томе да се континуитет Срба на нашем простору засигурно може пратити од гвозденог доба али да наша народна сећања заправо сежу дубоко у неолит. Овај археолог писац је и књиге ''Српско календарско знање у епским народним песмама''.

Будући да се ради о једној од најзначајнијих емисија, специјално за њу, биће омогућено и коментарисање. Позивамо вас да у суботу будете уз Србија Глобал и да емисију ширите путем друштвених мрежа.

Позивамо вас да у суботу будете уз Србија Глобал и да емисију ширите путем друштвених мрежа.

sudu.png

Evo i ova dileja dolazi natrag u žižu. Kladim se da ga gledamo potom na BalkanINFO i redom svuda, ubrzo potom. Takođe se kladim da ga ništa neće pitati o sudskom procesu zbog krađe eksponata. Nadam se da će nešto reći o „Margumskom natpisu”, barem.

Istoričar? Recimo i da je to tačno (na kom tačno fakultetu je diplomirao istoriju; gde je stekao to obrazovanje?) ali zašto si ga onda postavio ko primer obrazovanog lingviste, kada i sam tvrdiš da sam, ipak, bio upravu? :think:

Giancarlo Tiziano Tomazzoli није никакав историчар нити лингвиста него је обични шарлатан сличан Деретићу.

Ево му curriculum vitae: завршио је астрономију, радио је на инструментацији опреме за сателите, након чего је био испитивач за патенте. Последњих година бавио се одгонетањем древних инскрипција.

Себе назива доктором, али не каже одакле је добио тај докторат, што је сумњиво јер отворено изјављује је где је добио диплому у астрономији.

Ништа од Tomazzoliјева трабуњања о древним културама није прихваћено од професионалних историчара и лингвиста.

pFK6TOh.jpg

https://independent.academia.edu/giancarlotomezzoli/CurriculumVitae

U danasnje bezrazumeno doba, neko sa prirodnom naukom ko se ozbiljno bavi proucavanjem lingvistike moze da zna pravu istoriju, za razliku od pravih danasnjih istoricara koji uce prepise prepisa falsifikate i kompletno falsifikovanu kao pravu istoriju.
Kao sto Radovan Damjanovic kaze istorijski izvori Portfirogenit i sl... su prepisi, prepisa i ni malo verodostojini, u hriscansko doba (judeo-hriscanstvo po vedama kali juga) istoricar covek je smatran logosom i instrumentom boga, tako da je sve sto je neko nekad od starih "istoricara" napisao uzeto kao istina ("jer je nemoguce da je laz"), cak postoje gomile istorijskih prepisa bez potpisa autora koji se uzimaju kao istina.
To mogu da potvrdim da je bilo u muzici, npr. ranije nisu postojala autorska prava u muzici, postoje neke kompozicije koje je G.F. Haendel uzeo gotove od drugih kompozitora, prepisao kompletno nepromenjene od drugih i potpisao kao svoje.
Radovan Damjanovic govori o knjizi Marva Orbina koji navodi oko 300 autora, i o prvih 250 strana knjige koji nedostaju namerno obrisanih i izbacenih, a u tih 250 strana knjige nekoliko strana dat je vandalski recnik, gde su vandalske reci staro-srpske slovenske reci.

Drago mi je videti da su sad arheolozi i naucnici koji govore o saznanjima u Vinci od tebe proglaseni za dileje.

Poslednja izmena:
U danasnje bezrazumeno doba, neko sa prirodnom naukom ko se ozbiljno bavi proucavanjem lingvistike moze da zna pravu istoriju, za razliku od pravih danasnjih istoricara koji uce prepise prepisa falsifikate i kompletno falsifikovanu kao pravu istoriju.
Kao sto Radovan Damjanovic kaze istorijski izvori Portfirogenit i sl... su prepisi, prepisa i ni malo verodostojini, u hriscansko doba (judeo-hriscanstvo po vedama kali juga) istoricar covek je smatran logosom i instrumentom boga, tako da je sve sto je neko nekad od starih "istoricara" napisao uzeto kao istina ("jer je nemoguce da je laz"), cak postoje gomile istorijskih prepisa bez potpisa autora koji se uzimaju kao istina.
To mogu da potvrdim da je bilo u muzici, npr. ranije nisu postojala autorska prava u muzici, postoje neke kompozicije koje je G.F. Haendel uzeo gotove od drugih kompozitora, prepisao kompletno nepromenjene od drugih i potpisao kao svoje.
Radovan Damjanovic govori o knjizi Marva Orbina koji navodi oko 300 autora, i o prvih 250 strana knjige koji nedostaju namerno obrisanih i izbacenih, a u tih 250 strana knjige nekoliko strana dat je vandalski recnik, gde su vandalske reci staro-srpske slovenske reci.

Jesi li pogledao natpis na steli iz Ksanta?

Ima li obrazovanih lingvista koji tvrde da se može pročtati preko ključa slovenskih jezika.

Drago mi je videti da su sad arheolozi i naucnici koji govore o saznanjima u Vinci od tebe proglaseni za dileje.

Arheolozi koji pričaju o saznanjima u Vinči nisu dileje. Dileja je Dragan Jacanović. Lažov, prevarant, lopov, kriminalac,...biraj najedakvatnije reči.

Potvrdio si moj komentar o tebi.
A Radmilo Stojanovic je prevarant, a Harlad Haarmann "prikriveni nacista", znaci svi naucnici koji tebi ne odgovaraju su lazovi, lopovi, kriminalci, dileje...
Uvek mi je bilo zanimljivo kako bezimeni strucnjaci kao ti proglasavaju arheoloeg dilejama i to ima kredibilnost.

Evo dacu ti jedan primer prevaranta i lazova bas dobar primer, mogu da dam na stotine ovakvih primera, ali ovaj je dobar. Ovo je vecina danasnjih istoricara koji pisu knjige s jedne strane, i pravi ozbiljni istoricari naucni radnici kao Damjanovic sa druge strane.

Raul Hilberg vodeci, najveci strucnjak br.1 sa svojom najpoznatijom knjigom za jednu temu je na sudjenju Ernst Zundela u Kanadi 1985 pokazao da je lazov par ekselans, posle sudjenja Zundela sve cega su se Doug Christie i Zundel dotakli u njegovoj knjizi, svaka stvar je razotkrivena da je laz. Posle tog sudjenja knjiga Hilberga se smanjuje za stotine stranica, pola Hilbergove knjige se ne stampa u novim izdanjima posle sudjenja.
Hilberg im je bio usputni svedok i nisu stigli sve da mu pobrisu iz knjige.
Na drugom sudjenju Zundela 1988, Hilberg koji je ponovo pozvan da svedoci, odbio je da se pojavi u sudu. Ne sumljam da bi posle drugog sudjenja Hilbergova knjiga bila svedena na tacno nula stranica.

Potvrdio si moj komentar o tebi.
A Radmilo Stojanovic je prevarant, a Harlad Haarmann "prikriveni nacista", znaci svi naucnici koji tebi ne odgovaraju su lazovi, lopovi, kriminalci, dileje...
Uvek mi je bilo zanimljivo kako bezimeni strucnjaci kao ti proglasavaju arheoloeg dilejama i to ima kredibilnost.

Laganjem ništa nećeš postići, osim priključivanja upravo zajednici onih koji obmanjuju druge. Nigde nisam napisao da je Harald Harman prikriveni nacista, niti sam nazvao Radmila Stojanovića prevarantom. To si ili ti izmislio, ili me sa nekim pomešao. Pošto si već to bio napisao, možeš ponoviti još stotinu puta, ali nikada neće postati istina.

parnica.PNG

Pošto vidim da slabo poznaješ srpske autohtoniste (od toga da se čudiš zašto Bilbija piše na engleskom preko Tomecolija za koga pojma nisi imao da je fizičar) ne čudi me da nemaš pojma ko je, zapravo, Jacanović. A ni ne čudi da znaš, doduše, jer toga skoro nigde nema u medijima, krilo se kao đavo od krsta i zahvaljujući njegovim značajnim političkim vezama i uticajima (zbog kojih nije uopšte ni dugo bio u zatvoru) dosta uspešno spada i u „oprani” deo biografije. Zapravo, siguran sam da je to jedan od razloga zašto je Jacanović do sada uglavnom radio iz senke, ne želeći da njegovo sudski proces postane tema.

Gornja granica procene vrednosti zlatnika Aleksandra Velikog, koji je zajedno sa ostalim novcem bio ukraden i zamenjen jeftinim falsifikatom, seže i do 15.000 evra.

Raul Hilberg vodeci, najveci strucnjak br.1 sa svojom najpoznatijom knjigom za jednu temu je na sudjenju Ernst Zundela u Kanadi 1985 pokazao da je lazov par ekselans, posle sudjenja Zundela sve cega su se Doug Christie i Zundel dotakli u njegovoj knjizi, svaka stvar je razotkrivena da je laz. Posle tog sudjenja knjiga Hilberga se smanjuje za stotine stranica, pola Hilbergove knjige se ne stampa u novim izdanjima posle sudjenja.
Hilberg im je bio usputni svedok i nisu stigli sve da mu pobrisu iz knjige.
Na drugom sudjenju Zundela 1988, Hilberg koji je ponovo pozvan da svedoci, odbio je da se pojavi u sudu. Ne sumljam da bi posle drugog sudjenja Hilbergova knjiga bila svedena na tacno nula stranica.

Ovo nije istina. Prvo izdanje, iz 1961. godine, ima 804 stranice: https://www.amazon.com/Destruction-European-Jews-First-Facsimile/dp/1684223520

Paperback: 804 pages

Novo izdanje, iz 1985. godine, prošireno i dopunjeno, ima 1.274 stranice: https://www.nytimes.com/1985/08/11/books/managing-the-death-machine.html

THE DESTRUCTION OF THE EUROPEAN JEWS Revised and Definitive Edition. By Raul Hilberg. Three volumes. Maps. 1,274 pp.

To znači da je Hilbergova knjiga bila uvećana za 470 strana, odnosno za čak 58,5% u odnosu na prvo izdanje.

Pretpostavljam da si od teoretičara zavere koji se bave poricanjem Holokausta preuzeo tu tvrdnju (ako je nisi i sam izmislio). Cenim da se ona zasniva na studentskoj, skraćenoj verziji iz 1985. godine, koja je izašla paralelno sa celokupnim delom u tri toma. Ona ima 360 str (https://www.amazon.com/Destruction-European-Jews-Student-One/dp/0841909105). No, ništa nije bilo izbacivano, već je materijal od 1.274 strane sažet za mlađe (i neupućenije) čitalaštvo. To nije bilo neuobičajeno u starija vremena; francuski analisti bi, recimo, često paralelno pisali jedno ogromno delo, kao što je Fernan Brodel učinio sa svojim čuvenim Mediteranom, pa onda izbacili i malenu, skraćenu verziju.

preko Tomecolija za koga pojma nisi imao da je fizičar
Biti fizičar je pozitivna stvar, naročito teoretski, u odnosu na klasičnog lingvistu u ovom slučaju. Jer, jezik može da se nauči, a mozak ne može. Da, tehnička fizika, rekonstrukcija, pravi čovek-logika. Podsećam da je i Stiven Hoking imao oslonac samo na svoj mozak.

Poslednja izmena:
Raul Hilberg je morao da brise pola knjige posle Zundelovog sudjenja, ne znam za kasnija izdanja, sve jedno Hilberg je raskrinkan kao lazov par ekselans.
Oni koje ti proglasavas lazovima su besprekorni, a branis sve lazove kao Hilberg ili mozda bi branio Elie Wiesela lazove pre klase.
Verovatno kad tvoji heroji lazu i kazu u mojoj masti je bilo istina ti ocekujes da mi prihvatimo njihove lazi kao istinu. Ima sve lepo na codoh i ihr , transkripti.
Fred Leuchter Report, Rudolf Germar Report, Zundelova sudjenja...

http://www.ihr.org/leaflets/wiesel.shtml

http://nafcash.com/

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back