„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pa eto. Sve si rekao. Ja tu nista ne bi dodao.

- - - - - - - - - -

Da se vratimo na temu.

Dr. Djankarlo Tomacoli: Minojska Kultura je Slovenska (citaj srpska)

http://www.vaseljenska.com/vesti/dr-...-je-slovenska/

Romantizam izgleda zahvatio Italiju. Ponovo.

Zanimljivo.
Čovek ti dokaže da grešiš, a ti onda kažeš da izvrće tvoje reči, pa kad te onda sabije u zemlju sa još više dokaza menjaš temu. Klasika kod tzv "autohtonista". Vrtimo se u krug. Za koji mesec-godinu kad već svi zaboravimo postavićes ponovo ovo isto i tražiti objašnjenje i dokaze koje si već dobio. Verovatno ne po prvi put !!!

Nego da vidimo ko je taj famozni Djankarlo Tomacoli:
Др Ђанкарло Томeцоли Тицијани физичар и лингвиста, директор Патентног бироа Европске заједнице о древним налазиштима прасловенске писмености
(?)

To kažu novine, a evo ga i njegov Curriculum Vitae :
https://independent.academia.edu/giancarlotomezzoli/CurriculumVitae
Prvo stoji "sekundarne studije" (ne pise cega) na nekom univerzitetu
Onda diploma, opet ne pise koja verovatno dr. posto se tako navodi gore, iz Astronomije(!)
vise zaposlenja nijedno nije vezano za društvene nauke!

Dakle pomenuti je astronom i eventualno fizičar pošto vidim da je prvi završeni faks vezan za prirodne nauke. Čovek nema veze sa lingvistikom, arheologijom ili bilo kojom drugom društvenom naukom !

Jedina njegova povezanost sa temom koju si pokrenuo a kojom se on amaterski bavi i piše radove je ovo : § Member of the Italian Society of Military History (SISM)
Što cenim da je neko udruženje građanja kao ona Deretićeva akademija.
Suma sumarum - radovi pomenutog autora (izuzev onih iz astronomije - tu je valjda stručan ) nemaju nikakvu naučnu vrednost i nisu vredni čitanja.

Poslednja izmena:
Zanimljivo.
Čovek ti dokaže da grešiš, a ti onda kažeš da izvrće tvoje reči, pa kad te onda sabije u zemlju sa još više dokaza menjaš temu. Klasika kod tzv "autohtonista". Vrtimo se u krug. Za koji mesec-godinu kad već svi zaboravimo postavićes ponovo ovo isto i tražiti objašnjenje i dokaze koje si već dobio. Verovatno ne po prvi put !!!

(?)

Onda diploma, opet ne pise koja verovatno dr. posto se tako navodi gore, iz Astronomije(!)

Dakle pomenuti je astronom i eventualno fizičar pošto vidim da je prvi završeni faks vezan za prirodne nauke. Čovek nema veze sa lingvistikom, arheologijom ili bilo kojom drugom društvenom naukom !

Jedina njegova povezanost sa temom koju si pokrenuo a kojom se on amaterski bavi i piše radove je ovo : § Member of the Italian Society of Military History (SISM)
Suma sumarum - radovi pomenutog autora (izuzev onih iz astronomije - tu je valjda stručan ) nemaju nikakvu naučnu vrednost i nisu vredni čitanja.

http://www.societaitalianastoriamilitare.org/domanda_di_adesione.pdf

http://www.societaitalianastoriamilitare.org/

Ево прилике да и ти постанеш друг члан истог удружња као Томацоли, само још 25 евра да нађеш. Мада, Латини су старе варалице, не би ме чудило да ови протурају званичну (бечко-берлинску) верзију догађаја, те да Томацоли не може ту да протури све своје тезе о минојској култури и сл.

А треба да видимо и ону Јаћимовићеву и Деретићеву академију, где је и Томацоли члан, колика ли је њихова тарифа за чланство...мсм да Руси више цене доларе од евра додуше...

Poslednja izmena:
http://www.societaitalianastoriamilitare.org/domanda_di_adesione.pdf

http://www.societaitalianastoriamilitare.org/

Ево прилике да и ти постанеш друг члан истог удружња као Томацоли, само још 25 евра да нађеш. Мада, Латини су старе варалице, не би ме чудило да ови протурају званичну (бечко-берлинску) верзију догађаја, те да Томацоли не може ту да протури све своје тезе о минојској култури и сл.

А треба да видимо и ону Јаћимовићеву и Деретићеву академију, где је и Томацоли члан, колика ли је њихова тарифа за чланство...мсм да Руси више цене доларе од евра додуше...

Моравац заиграј,
ногом стани,
марамицом мани
и ући ћеш у ПАНИ.

Zanimljivo.

(?)

Klasicna Radicevska kafanska argumentacija. Pljuj covjeka, doktora nauka.
Uostalom duzan si da opovrgnes njegovo istrazivanje i rezultate, a ne da napadas njegovu licnost.
Prema tome ja od tebe ocekujem detaljnu analizu njegovog rada i metodologije.
Evo prodje 400 stranica ove teme a sve sto se cuje od tebe i ostalih je napad na druge licnosti a ne na njihovu argumentaciju.
Moze Tomacoli ili bilo ko da nema ni jedan razred osnovne skole, ali kada iznese argumente tu prestaje svaka diskusija.
A ne jedan doktor nauka. Pa da cujem. Gdje to Tomacoli grijesi?

- - - - - - - - - -

Nego dok ne skupis pljuvacku u usta da ugrabim i ovo da napisem.

dr. Mario Alinei: "Srbi su u podunavlju od neolita"

http://patriot.rs/prof-dr-mario-alinei-srbi-su-u-podunavlju-od-neolita/?lang=lat

Sad da Mario Alinei nije lingvista.

Klasicna Radicevska kafanska argumentacija. Pljuj covjeka, doktora nauka.
.

Doktora astronomije !!! Nisam video da si postavio neki njegov rad o sazvežđima, crnim rupama ili optici teleskopa u posmatranju neba. Ja sam samo izneo činjenice o njegovom obrazovanju i naučnom radu, ako je tebi to pljuvanje onda ni sam ne ceniš njegov rad.

Uostalom duzan si da opovrgnes njegovo istrazivanje i rezultate, a ne da napadas njegovu licnost.
Prema tome ja od tebe ocekujem detaljnu analizu njegovog rada i metodologije
Evo prodje 400 stranica ove teme a sve sto se cuje od tebe i ostalih je napad na druge licnosti a ne na njihovu argumentaciju.
Moze Tomacoli ili bilo ko da nema ni jedan razred osnovne skole, ali kada iznese argumente tu prestaje svaka diskusija.
A ne jedan doktor nauka. Pa da cujem. Gdje to Tomacoli grijesi?

Nisam ja ništa dužan. Kao što ni Radić ili neki drugi istoričari od struke nisu dužni da demantuju svaku suludu izjavu ili rad, pa bio to izraelski političar, italijanski astronom ili mašinac i samozvani akademik. Lupiš glupost i onda kažeš dokažite suprotno. Pa kad te svi ignorišu zaključiš da si u pravu jer po tebi "ne smeju", "ne znaju" i "ne mogu" da te demantuju. E ne može tako.

U 20. i na početku 21. veka produkcija knjiga je ogromna i svaka osoba treba da izgradi kritički stav prema literaturi koju želi da čita. Treba prepoznati pravu naučnu literaturu od fantastike u suprotnom ćeš potrošiti vreme na gluposti. Verujem da čika Djankarlo ima dosta stručnih radova iz astronomije koje vredi pročitati ali njegovi radovi iz istorije, lingvistike i nekih drugih druš. nauke su bezvredni. Iz istog razloga nisam i verovatno nikada neću pročitati nijednu Deretićevu knjigu.

Nego dok ne skupis pljuvacku u usta da ugrabim i ovo da napisem.

dr. Mario Alinei: "Srbi su u podunavlju od neolita"

http://patriot.rs/prof-dr-mario-alin...lita/?lang=lat

Sad da Mario Alinei nije lingvista.

Cenim da si o Alinei već dobio odgovor pa neću da trošim tastaturu. Kreni od prve strane ove teme i naći ćeš. (ili koristi pretragu)

Mali savet vezan za ovo gore: ako hoćeš detaljan odgovor, a pročitao si Alineia i Djankarla lepo izvuci njihove zaključke i sumirane rezultate sa svim dokazima i izvorima, metodologijom itd pa da pričamo. Niko nije lud da čita stotine i stotine strana samo da bi tebi ukazao na greške.

Poslednja izmena:
Doktora astronomije !!! Nisam video da si postavio neki njegov rad o sazvežđima, crnim rupama ili optici teleskopa u posmatranju neba. Ja sam samo izneo činjenice o njegovom obrazovanju i naučnom radu, ako je tebi to pljuvanje onda ni sam ne ceniš njegov rad.

Nisam ja ništa dužan. Kao što ni Radić ili neki drugi istoričari od struke nisu dužni da demantuju svaku suludu izjavu ili rad, pa bio to izraelski političar, italijanski astronom ili mašinac i samozvani akademik. Lupiš glupost i onda kažeš dokažite suprotno. Pa kad te svi ignorišu zaključiš da si u pravu jer po tebi "ne smeju", "ne znaju" i "ne mogu" da te demantuju. E ne može tako.

U 20. i na početku 21. veka produkcija knjiga je ogromna i svaka osoba treba da izgradi kritički stav prema literaturi koju želi da čita. Treba prepoznati pravu naučnu literaturu od fantastike u suprotnom ćeš potrošiti vreme na gluposti. Verujem da čika Djankarlo ima dosta stručnih radova iz astronomije koje vredi pročitati ali njegovi radovi iz istorije, lingvistike i nekih drugih druš. nauke su bezvredni. Iz istog razloga nisam i verovatno nikada neću pročitati nijednu Deretićevu knjigu.

Cenim da si o Alinei već dobio odgovor pa neću da trošim tastaturu. Kreni od prve strane ove teme i naći ćeš. (ili koristi pretragu)

Mali savet vezan za ovo gore: ako hoćeš detaljan odgovor, a pročitao si Alineia i Djankarla lepo izvuci njihove zaključke i sumirane rezultate sa svim dokazima i izvorima, metodologijom itd pa da pričamo. Niko nije lud da čita stotine i stotine strana samo da bi tebi ukazao na greške.

I te kako si duzan ukoliko zelis da ucestvujes u raspravi.
Recimo, jedini argument na kome se temelji navodno doseljavanje Srba na Balkan u 7. vijeku je cuveni spis "O Narodima". Ja sam ga procitao. Jer ne zelim da blatim nesto sa cime nisam ni upoznat.
Ja moram da priznam da sam se smijao citajuci ono, a jos tada nisam cuo ni za Deretica ni za novoromanticare i bio sam dobrim dijelom na ovoj strani na kojoj si ti.

"Srbi presli Dunav i otisli kod cara da ga pitaju da im da jedno mjesto da se tu nasele. On im dade grad Serbiu. Njima se ne svide taj grad pa se vratise nazad preko Dunava. Posle toga opet dodjose i pitase
vizantijskog upravnika Beograda (koji tada uopste nije bio Vizantijski vec je Beorad bio pod Ugrarima) " i td. Znaci gomila gluposti.

"Car Iraklije pozva (neke) Romane iz Italije da dodju u Solin i tu formirase strazu koja ce da ide na granici na Dunavu da drzi strazu prema Slovenima u 4. vijeku"
Znaci neki Romani dodjose i napravise vlast unutar vlasti (4. vijek Rimska imperija u punoj snazi). I odose na Dunav, gdje su stacionirane legije da oni drze strazu.

Pa ima li ko normalan da u ovo povjeruje?

Kao što rekoh ne samo ja već niko ko se ne slaže sa tobom neće da traći vreme i čita stotine i stotine stranica Alinei, Djankarla i koga još. Nego lepo postupi ovako ako želiš da raspravljaš i da ubediš nekoga u stav koji zastupaš:

Recimo, jedini argument na kome se temelji navodno doseljavanje Srba na Balkan u 7. vijeku je cuveni spis "O Narodima". Ja sam ga procitao. Jer ne zelim da blatim nesto sa cime nisam ni upoznat.
Ja moram da priznam da sam se smijao citajuci ono, a jos tada nisam cuo ni za Deretica ni za novoromanticare i bio sam dobrim dijelom na ovoj strani na kojoj si ti.

"Srbi presli Dunav i otisli kod cara da ga pitaju da im da jedno mjesto da se tu nasele. On im dade grad Serbiu. Njima se ne svide taj grad pa se vratise nazad preko Dunava. Posle toga opet dodjose i pitase
vizantijskog upravnika Beograda (koji tada uopste nije bio Vizantijski vec je Beorad bio pod Ugrarima) " i td. Znaci gomila gluposti.

Ne sumnjam ja da si ti pročitao, ali po svoj prilici nisi razumeo. Da li ti znaš šta je kritika izvora ?

O DAI-u jedno milion puta je bilo reči na ovoj temi. Potraži.

"Car Iraklije pozva (neke) Romane iz Italije da dodju u Solin i tu formirase strazu koja ce da ide na granici na Dunavu da drzi strazu prema Slovenima u 4. vijeku"
Znaci neki Romani dodjose i napravise vlast unutar vlasti (4. vijek Rimska imperija u punoj snazi). I odose na Dunav, gdje su stacionirane legije da oni drze strazu.

Kakav crni Iraklije u 4. veku ?? Nešto si debelo pomešao

I po cemu je to zakljucio. Sve sta znam o Mioncima govori da oni nisu ni bili Indogermani a kamoli Sloveni.

Индогермани????
Као да живиш у време Адолфа Хитлера - претера га.

Нико није написао да су Минојци Словени (Мионци јесу Словени из Мионице), не ради се о њиховом пореклу, већ о култури.

Многи народи широм света су прихватили европску културу, али то не значи да су пореклом из Европе.

Минојској култури је предходила винчанска, а овој старчевачка, а њој култура Лепенског вира.

Ове културе су имале своје јединствене вредности и није чудо да су се шириле у целости или кроз делимични утицај на околне народе.

Зато није изненђење да руска научна јавност сматра да је колевка словенске културе у средњем и доњем подунављу.

Не изненађује ме ни то да неко износи поменуте тврдњ о Минојској култури, али ме изненађује искључивост неких форумаша који су
готово религиозно посвећени једном или другом ставу.

Не заборавите да је у оваквим случајевима истина негде на средини, а ви својом тврдоглавошћу никада је нећете докучити.

Nemam ja sta da progutam. Dosli Srbi i Hrvati i za 100 godina pojeli Ilire i Tracane tako da od ovih nije ostalo ni traga.
Znaci dosli neki gologuzi varvari i istrebili ratnicke narode koji su imali svoj jezik, kulturu, pismenost, kovani novac, zakone, gradove vjere i obicaje i na kraju rimsko vojno ustrojstvo.
I ne samo to. Tu gdje su dosli formirali jednu od najjacih vojno-kulturnih imperija u Evropi svog doba, rasprostranili svoje toponime od Jadrana do Dunava i od Baltika do Peloponeza.
Price za malu decu.

Zanimljivo.

(?)

Људи који нису навикли да се служе аргументима, служе се дисквалификацијом људи који то умеју.

Ово не пишем посебно везано за овај пост, већ за многе сличне од којих ни се понекад смучи.

Да ли ико зна ко је Фарадеј. Дао је велики допринос у електростатици, његови закони из те области се уче на факултету. Једна важна јединица (за ел. капацитет) је названа по њему,
а човек уопште није завршио никакву школу.

Да ли неко мисли да се после 4 год. студирања постаје стручњак, не наравно.

Да ли неко мисли да 4 год. студирања те опредељују за цели живот, наравно дане.

Има много примера људи који су постигли велике резултате у областима које никада нису студирали.

Године живота посвећене неком послу стварају веће стручњаке него академско школовање.

Дакле, полемишите о чињеницама, ако сте способни, а не о биографијама људи који су дошли до тих чињеница.

- - - - - - - - - -

Исправка, Мађари долазе тек у 9-ом веку, тада су ту били Авари.

Nego znas sta je najjace. Na ovaj Balkan svi su od nekud dosli, ovdje niko nikad nije zivio. Te Grci dosli iz Azije preko Egipta. Te posle Makedonci dosli i osvojili Grke. Te posle dosli Rimljani pokorili oba. Te onda dosli Srbi uzeli im kuce i njive. Te onda dodjose Bugari i Grvati i onda na kraju Albanci.
Jedini koji dodjose i odose su Turci. Cudno neko parce teritorije.

Nemam ja sta da progutam. Dosli Srbi i Hrvati i za 100 godina pojeli Ilire i Tracane tako da od ovih nije ostalo ni traga.
Znaci dosli neki gologuzi varvari i istrebili ratnicke narode koji su imali svoj jezik, kulturu, pismenost, kovani novac, zakone, gradove vjere i obicaje i na kraju rimsko vojno ustrojstvo.
I ne samo to. Tu gdje su dosli formirali jednu od najjacih vojno-kulturnih imperija u Evropi svog doba, rasprostranili svoje toponime od Jadrana do Dunava i od Baltika do Peloponeza.
Price za malu decu.

Допуна, хроничари из доба Ираклије бележили су долазак Словенских племена преко Дунава и записали њихова имена.

Нико није забележио да је неко продошло племе носило име Срби.

Када је настало Порфирогенитово дело постојали су Срби као значајан народ, па су његови учењаци некако морали да објасне одакле они на Балкану.

Имали су проблем, из Ираклијиног периода Срби се не спомињу као досељеници, а доминирају на Балкану.

Згодно им је дошло име града Сервија западно од Солуна, где се можда и склонило неко словенско племе после опсаде Солуна заједно са Аварима.
Како да изађу пред цара са својим незнањем, па су исконструисали причу.
Али опет не штима. У то време српске земље су доминантно на територији данашње БиХ, али машта може сташта.
Срби се по њима предомисле, врате до Дунава па онда оду у Бисну.

Ово није историја, ово је прича за малу децу.

- - - - - - - - - -

Isti ku*ac nomadski narodi i Huni i Avari.

Неозбиљан си.

Pa normalno da sam neozbiljan. Kako drugacije da postupam sa ovom smejurijom?
"E Care ae nam dash nede se naselimo."
"Eo vam Serbia grad, i onako se vi tako zoete"
"Ma ebi se bre sta tje nam Serbia ajmo mi nazad preko dunava"

Pa ova prica je veca smejurija nego atentat na Vucica.

A kuda su prolazili dok su dosli do cara? Pored Ilira, tracana i ostalih.
Ovi ih pitaju "E Srbi dje cete to". "Ma odosmo do ovog cara da ga pitamo da zivimo i mi tu sa vama"
"Aj onda srecno. Pitajte ga uzgred mozemo li mi negdje da odemo posto cete vi sad da dodjete tu"

Hahahahaahah

Poslednja izmena:
Planiram da napisem i ja jedan spis "O narodima" da pisem o ovim ovamo Milovim Crnogorcima.

"U vreme cara Sloba Milosevica dodjose neki amerikanci kod Mila u Titograd na njegov poziv da drze strazu ka Srbima. On im dade luku u Tivat da tu borave sa svojom pomorskom konjicom.
Jedan dan pozeljese ovi amerikanci da predju granicu da vide sta ima tamo, kad naidjose na mirne ali naoruzane Srbe. I ne znadose da su Srbi tamo iako im je Milo to rekao. A ni Srbi ne znadose
da sa ove strane ima nekoga da zivi tu pa se iznenadise.Onda rece Milo evo vidite ovi Srbi kako su naoruzani i upadaju na sa ove strane da pljackaju. To nisu Srbi kao mi sto smo sa ove strane.
Hajde da se mi nazovemo drugim imenom da ne budemo i mi kao oni. I dadose amerikanci Milu blagoslov da stvori crnogorce."

Za 1000 godina kada bi neko procitao ovo sto sam napisao vise bi vjerovao nego u spis "O narodima", koji nije ni pisao Konstantin, kao sto ni Milo nije pisao ovaj moj.

Hahahahaha

Pa normalno da sam neozbiljan. Kako drugacije da postupam sa ovom smejurijom?
"E Care ae nam dash nede se naselimo."
"Eo vam Serbia grad, i onako se vi tako zoete"
"Ma ebi se bre sta tje nam Serbia ajmo mi nazad preko dunava"

Pa ova prica je veca smejurija nego atentat na Vucica.

A kuda su prolazili dok su dosli do cara? Pored Ilira, tracana i ostalih.
Ovi ih pitaju "E Srbi dje cete to". "Ma odosmo do ovog cara da ga pitamo da zivimo i mi tu sa vama"
"Aj onda srecno. Pitajte ga uzgred mozemo li mi negdje da odemo posto cete vi sad da dodjete tu"

Hahahahaahah

Наравно да је то смешно, али само нама, трагично је да је то постала званична историја.

А није смешно, већ жалосно да има форумаша који се на тај скеч ложе и притом се позивају на велика имена наших историчара.

Као друштво требамо да се изборимо за истину о нашој историји, а то неће ићи уз смех.

Људи који нису навикли да се служе аргументима, служе се дисквалификацијом људи који то умеју.

Ово не пишем посебно везано за овај пост, већ за многе сличне од којих ни се понекад смучи.

Да ли ико зна ко је Фарадеј. Дао је велики допринос у електростатици, његови закони из те области се уче на факултету. Једна важна јединица (за ел. капацитет) је названа по њему,
а човек уопште није завршио никакву школу.

Да ли неко мисли да се после 4 год. студирања постаје стручњак, не наравно.

Да ли неко мисли да 4 год. студирања те опредељују за цели живот, наравно дане.

Има много примера људи који су постигли велике резултате у областима које никада нису студирали.

Године живота посвећене неком послу стварају веће стручњаке него академско школовање.

Дакле, полемишите о чињеницама, ако сте способни, а не о биографијама људи који су дошли до тих чињеница.

- - - - - - - - - -

Исправка, Мађари долазе тек у 9-ом веку, тада су ту били Авари.

Ovo podebljano jeste tacno, ali u ovom slucaju Tomacoli (kreten teski) i Alinei (posrao se na sve ono sto je ranije uradio) nisu utrosili silne godine posla na srpski, odnosno slovenske i paleobalkanske jezike. Alinei (pogledaj povise na sta je utrosio 26 plodnih godina) na kraju gukne da su Tracani Sloveni, a sami bugarski filolozi, sto su dali ubjedljivo najveci doprinos u proucavanju Tracana u 20. vijeku, to ne tvrde.

Ovo podebljano jeste tacno, ali u ovom slucaju Tomacoli (kreten teski) i Alinei (posrao se na sve ono sto je ranije uradio) nisu utrosili silne godine posla na srpski, odnosno slovenske i paleobalkanske jezike. Alinei (pogledaj povise na sta je utrosio 26 plodnih godina) na kraju gukne da su Tracani Sloveni, a sami bugarski filolozi, sto su dali ubjedljivo najveci doprinos u proucavanju Tracana u 20. vijeku, to ne tvrde.

HAHAHAHAH

Znaci bio je vrsni lingvista dok nije poceo da pise o Srbima, onda je poceo da ne valja nista.
Kako to neki ekspert u svojoj oblasti moze da postane los tj. amater.

Farsa se nastavlja hahaahahaha

Poslednja izmena:
HAHAHAHAH

Znaci bio je vrsni lingvista dok nije poceo da pise o Srbima, onda je poceo da ne valja nista.
Kako to neki ekspert u svojoj oblasti moze da postane los tj. amater.

Farsa se nastavlja hahaahahaha

Pogledaj povise njegovu bibliografiju prije nego sto opet ispadnes glup.

Bio je ocigledno romanist, bavio se i statistickom lingvistikom prije nego sto je poceo da lupa o Tracanima kao Slovenima. Nije napisao niti jedan rad o njima u 26 godina, niti se pozvao na istrazivanja bugarskih kolega (ima planincuga literature, knjige, casopisi, prikazi tokom cijelog 20. vijeka, do 1986. godine), koji i danas tvrde da Tracani nisu Sloveni: od Janakijeve Svetlane, sto je napisala nedavno knjigu o trackoj hidronimiji, preko Mirene Slavove, pa do Petra A. Dimitrova (izdao je knjigu o trackim natpisima).

Eto, ti si ga prvi uzeo u usta, vidim da ga ni procitao (Alinei pise druge nevjerovatne stvari, npr. da su Madjari u Panoniji dugo vremena, te da su imali svoju drzavu u 2. milenijumu stare ere!), pogotovo ti nije poznata njegova specijalizacija.

Alinei2.jpg

Ta njegova drevna Madjarska se prostirala od danasnje Austrije, odnosno Slovenije pa sve do Rumunije.

Mario Alinei, Etrusco: una forma arcaica di ungherese, Bologna, 2003, str. 422.

.

Poslednja izmena:
Индогермани????
Као да живиш у време Адолфа Хитлера - претера га.

Нико није написао да су Минојци Словени (Мионци јесу Словени из Мионице), не ради се о њиховом пореклу, већ о култури.

Многи народи широм света су прихватили европску културу, али то не значи да су пореклом из Европе.

Минојској култури је предходила винчанска, а овој старчевачка, а њој култура Лепенског вира.

Ове културе су имале своје јединствене вредности и није чудо да су се шириле у целости или кроз делимични утицај на околне народе.

Зато није изненђење да руска научна јавност сматра да је колевка словенске културе у средњем и доњем подунављу.

Не изненађује ме ни то да неко износи поменуте тврдњ о Минојској култури, али ме изненађује искључивост неких форумаша који су
готово религиозно посвећени једном или другом ставу.

Не заборавите да је у оваквим случајевима истина негде на средини, а ви својом тврдоглавошћу никада је нећете докучити.

Sta ti to sad znaci ili su Mioci pricali slovenski i bili Sloveni ili nisu.

Jezik je tu jedini kriterium, ako nije onda je sva podela na Germane, Slovene i.t.d totalno bezveze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back