cronnin
Veoma poznat
- Poruka
- 13.795
Ne mogu bas da kazem da je jasno na slici, ali objasnjenje ti zvuci logicno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dabome. slicna zavera kao u slucaju severno americkih indijanaca.braca kolonizatori zatirali sve sto su stigli.. a ti mu dodjes kao indijanac koji se pravi belcem.Ocito radi se o zaveri protiv Slovena. Stari Grci i Rimljani a kasnije Vizantijci nisu hteli da vam priznaju da ste Sloveni -- a prevideli su da cemo mi danas o ovome razgovarati -- pa su vas nazivali Ilirima i Tracanima i davali vam lazna licna imena, lazna imena vasim bogovima, laznu toponimiju, laznu hidronimiju, itd. Tek vekovima kasnije, kad nisu vise mogli da vas kriju i potisnu, shvatili su da jedini nacin da vas ukrote je da vas obmane da prihvatite hriscanstvo.
dabome. slicna zavera kao u slucaju severno americkih indijanaca.braca kolonizatori zatirali sve sto su stigli.. a ti mu dodjes kao indijanac koji se pravi belcem.
pa ko je ziveo u evropi pre dolaska helena i rimljana?
dabome. slicna zavera kao u slucaju severno americkih indijanaca.braca kolonizatori zatirali sve sto su stigli.. a ti mu dodjes kao indijanac koji se pravi belcem.
pa ko je ziveo u evropi pre dolaska helena i rimljana?
ne ja se poistovećujem sa svojim poznatim precima. identifikujem sebe sa svojim rodom poznat mi je negde od 1650. a ne poistovećujem sebe sa pločetinama, pismom ili nekom šupljikavom kulturom. i to mi smeta kod vas pristalica berlinske škole. brkate preostale kulturne tragove i istorijsko rodovsko. pogledaj samo slučanj osmanlijske vlasti po dalmaciji. znamo. vladali su tamo oni 200 godina a ima li danas nekog gradjevinskog traga o tome... barem neka džamija ili tursko groblje?A ti si iskonski Indijanac, a? Mister Snoudenu, krajsnicu sa Drine?
A ko je rekao da su Latini i Heleni istrebili domoroce? Nisu. Domoroci su i tvoji preci ali nisu bili Srbi. Prodali veru za veceru, to je sve.glede antike. vidi ovako. ako su latini i heleni isrtebili domoroce onda su oni istorijsko smeće ma kako neki veličali antićki period.
ne ja se poistovećujem sa svojim poznatim precima. identifikujem sebe sa svojim rodom poznat mi je negde od 1650. a ne poistovećujem sebe sa pločetinama, pismom ili nekom šupljikavom kulturom. i to mi smeta kod vas pristalica berlinske škole. brkate preostale kulturne tragove i istorijsko rodovsko. pogledaj samo slučanj osmanlijske vlasti po dalmaciji. znamo. vladali su tamo oni 200 godina a ima li danas nekog gradjevinskog traga o tome... barem neka džamija ili tursko groblje?
glede antike. vidi ovako. ako su latini i heleni isrtebili domoroce onda su oni istorijsko smeće ma kako neki veličali antićki period.
samo potvrdjuješ ono što sam mislio. ostalo je malo ili gotovo ništa. i u vrlici je džamija prepravljena u katoličku bogomolju. a kolikim teritorijem su turci upravljali i koliko bi džamija trebalo tamo biti danas i šta je ostalo?gde su turska groblja da današnji genetičari prouče kog su roda bili?Imas u skoro svim dalmatinskim gradovima koji su bili pod turskom vlascu opipljive ostatke te vladavine. Evo ti samo primjer Drnisa, tamo su Turci bekrijali oko 126 godina. U gradu se nalazila sahat-kula, jedna od rijetkih u dalmatinskim krajevima. Ona je srusena 1648. godine, a sat je skinut i odnesen u Sibenik. Ovo se moze provjeriti u Drzavnom arhivu u Zadru (Spisi gen. providura L. Foscola, II, 438-439).
Drnis u XVII st. po Coronelliju. Sasvim jasno se vidi 5 dzamija, jedna se nazire unutar tvrdjave.
a ti se uželeo lupetanja.Prodali veru za veceru, to je sve.
šta je pesnik hteo da kaže ne zna ni on sam?Nisu. Domoroci su i tvoji preci ali nisu bili Srbi..
ako nisu onda treba proučiti njihovu sudbinu i udeo u našoj etnogenezi.A ko je rekao da su Latini i Heleni istrebili domoroce? .
Naravno da su tvoji preci prodali veru za veceru. Prodali su jezik i kulturu, da ne spominjam veru u bozanstvo. Jer na pocetku nisu govorili ni grcki ni latinski ni bogami slovenski. A po veri bili su mnogobozci. Kako su tvoji preci odbacili veru svojih pradedova i prihvatili hriscanstvo? Jel to bilo milom ili silom? Valjda se nije Isus Hrist spustio uzetom s neba i licno porazgovarao sa svakim od njih?ako nisu onda treba proučiti njihovu sudbinu i udeo u našoj etnogenezi.
svaki čovek priča iz ugla vlastite pokvarenosti.Naravno da su tvoji preci prodali veru za veceru.
a ne. nije logično da nepismeni lako prodaju vlastiti govor za izmišljene jezike...za tako što su ih romani i heleni trebali upisati na svoje univerzitete i podučiti.Prodali su jezik i kulturu, da ne spominjam veru u bozanstvo.A po veri bili su mnogobozci. Kako su tvoji preci odbacili veru svojih pradedova i prihvatili hriscanstvo? Jel to bilo milom ili silom? Valjda se nije Isus Hrist spustio uzetom s neba i licno porazgovarao sa svakim od njih?[
pa koji će drugi bit govor starih evropljanai ako nije neki protoslovenski?Jer na pocetku nisu govorili ni grcki ni latinski ni bogami slovenski.
samo potvrdjuješ ono što sam mislio. ostalo je malo ili gotovo ništa. i u vrlici je džamija prepravljena u katoličku bogomolju. a kolikim teritorijem su turci upravljali i koliko bi džamija trebalo tamo biti danas i šta je ostalo?gde su turska groblja da današnji genetičari prouče kog su roda bili?
...a prošlo samo 300 g i gotovo ništa nema.
Pre-Indo-European languagespa koji će drugi bit govor starih evropljanai ako nije neki protoslovenski?
Није историја за тебе.glede antike. vidi ovako. ako su latini i heleni isrtebili domoroce onda su oni istorijsko smeće ma kako neki veličali antićki period.
jeste malo ako uzmeš celu dalmaciju, slavoniju i sve što su držali turci u obzir.... nije moguće da je džamija bilo svega pet.Ako je od pet dzamija ostalo dvije (crkva sv. Ante je bila prvotno dzamija, to treba da se naglasi), to nije malo ili gotovo nista s obzirom da su tamo bili skoro 130 godina. Nad mnogim nekadasnjim turskim grobljima se danas nalaze gradske kuce.
svaka ti dala. ta koju postaš i nije.
jeste malo ako uzmeš celu dalmaciju, slavoniju i sve što su držali turci u obzir.... nije moguće da je džamija bilo svega pet.
ovo da su kuće podizane nad turskim grobljima prvi put čitam. moguće.... zatre se i zaboravi.
u mom selu bilo sedam grobalja. i svako smo gledali s respektom. za jedno smo mislili da je tursko. ispostavilo se negde iz 11 veka. stećci.
ne kapiraš.. ne zanima me wiki istorija posebno o tako jednom mračnom pitanju . još manje sam zainteresiran za način diskusije kako si nastupio.Свака част што си за пар минута успео све оно прочитати.
slozio sam se. gospoda turci su se nabijali po varošima. groblja s bila u blizini džamija. pa su mnoga daljim širenjem grada zatrpana.)U Leicesteru su nasli svog kralja ispod parkiralista, kamo nece Turcina ispod necije garaze u Dalmaciji?
Наклапање се треба исмевати.još manje sam zainteresiran za način diskusije kako si nastupio.
čemu to. ako znaš napiši svojim rečima vodivši računa da to sagovorniku bude razumljivo.. a literaraturu daj kao prilog. )Могу дати стручну литературу, али чему то када већ знаш да се у Европи говорило прасловенским пре доласка Индоевропљана?
За домаћи сести и читати о супстрату у Старогрчком и Латинском.
Могу дати стручну литературу, али чему то када већ знаш да се у Европи говорило прасловенским пре доласка Индоевропљана?
За домаћи сести и читати о супстрату у Старогрчком и Латинском.
Vidim čitao se i malograđanski bon-ton?Наклапање се треба исмевати.
u prevodu na praslovenxski: "ko drugome jamu kopa sam u nju pada." dabome, važi pre i posle dolaska indoevropljana.Наклапање се треба исмевати.
vala baš. iskonski primitivizam. predstavljen sa više klonova na istom pdfu.Stari Evropljanin (Srbin) u iskonski autohtonom zanosu (Val Camonica)...
![]()
Timothy Taylor, The Prehistory of Sex, Fourth Estate, London, 1996, p. 174.
Tarsatica је у Словена дала назив Трсат (ген. Трсата) који очито није словенскога порекла. Тражити етимологију тога назива у словенском трстика неука је пучка етимологија.
Tvorba imena biljaka nastavkom –ika novija je pojava, nastala po uzoru na oblike s nastavkom –ica. Naime, nastavak –ica je imao značenje umanjenice ili ženskoga roda pa su govornici vjerojatno radi ekspresivnosti tražili neuobičajeniji sufiks. To se moglo dogoditi u doba djelovanja druge palatalizacije, kada je glas /c/ opet alternirao s glasom /k/.
U toponimu Trsat (od *tъrsatъ od latinskog Tarsatica) nastavak je pak potpuno izbačen (Lunt 1981: 30).
http://www.academia.edu/2186763/Treća_palatalizacija_velara
![]()
Kapović Mate - Uvod u indoeuropsku lingvistiku, Zagreb: Matica hrvatska, 2008, 170
![]()
![]()
С. Б. Бернштейн - К вопросу об иерархии фонетических законов праславянского периода
https://books.google.rs/books/about/Slovansko_jezikoslovje.html?id=FiwDAAAAMAAJ&redir_esc=y
Прасловенски је у време првих помена Тарсатике имао пуне вокале на месту каснијих полугласова, стога твоје полажење од столећима касније насталих облика нема смисла. Откуд "реконструкција" гласа /ъ/ после /t/у **tъrstъka? Од када /ъ/ прелази у /i/ (упоредити *tetъka > тетка)? Како од **tъrstъka настаје Трсат (ген. Трсата) ?
I šta ćemo sa predantičkom Trstikom (danas Rijeka)? Trstika je slovenska reč.
![]()
Rijeka - grad na 10 potoka i rečica