supertruper
Aktivan član
- Poruka
- 1.320
za borisa t ću da skeniram par strana obradim i pošaljem da vidi kako izgleda knjiga
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni nije jasno kako se niko od voditelja nije udostojio ili da skupi snage da ga pita za fotografiju ili neki drugi dokaz o bodežu ''srpskog vladara Nina Belova'' u bagdadskom muzeju ili o tome da je Isus govorio srpskim jezikom, da su imperatori i faraoni bili Srbi, da je neki Serbo Makaridov postojao...
Trebalo ga je pitati da pokaze dokaz za svaku svoju tvrdnju. Tacno. Ako nekog uopste zanima sta je pricao Deretic jer on nije istoricar po profesiji.Meni nije jasno kako se niko od voditelja nije udostojio ili da skupi snage da ga pita za fotografiju ili neki drugi dokaz o bodežu ''srpskog vladara Nina Belova'' u bagdadskom muzeju ili o tome da je Isus govorio srpskim jezikom, da su imperatori i faraoni bili Srbi, da je neki Serbo Makaridov postojao...
Trebalo ga je pitati da pokaze dokaz za svaku svoju tvrdnju. Tacno. Ako nekog uopste zanima sta je pricao Deretic jer on nije istoricar po profesiji.
Ima istine, ima istine....Не знаш који је народ старији и племенитији. Све сами метузалеми. А не зна цео Балкан шта значи канта за смеће.
Које је немачко издање коришћено за превод?da i u tome je vrednost i zato je ovo poduhvat po mom skromnom mišljenju
хоћеш ли ми рећи која је разлика између Сораба и Сорба, и ко је Милидох?u FA se pominju i Sorabi i Sorben, slušaj, ti si najobičniji hrvatski nacionalista i šlus
Па, скенирај да упоредим са латинским оригиналом и руским преводом и видимо о ком "Sorben" говориш ...za borisa t ću da skeniram par strana obradim i pošaljem da vidi kako izgleda knjiga
није објављено на немачком 1895.sa nemačkog, pertzovo izdanje iz 1895,
Пa,како могу да прочитам књигу, видевши у предговору реченицу: "Српске жупе на Нилу"btw. jesi li pročitao ijednu Vandalijinu knjigu?
Пун превод на немачки објављен је тек 1955. (Рајнхард Рау).није објављено на немачком 1895.
Mislim da je razlog zašto se Šargić toliko pogubio i otišao u krajnje iracionalne ekstreme taj što trenutno traje borba za Deretićev tron.
Novoromanričari su Deretićevom smrću izgubili glavnu kartu za popularnost; sada se grčevito biju kao Savez komunista posle smrti Tita.
Mislim da je to Milanović Miodrag dobro prepoznao, pa je prvi krenuo da broda koji tone da iskače. A Šargič otišao u krajnje iracionalne ekstreme (i potpuno se obrukao) upravo u toj borbi za broj pregleda i popularnost na društvenim mrežama.
Jedno vreme postojao je eksperiment Slaviša K. Miljković. Ideja je bila ako ode i gore od Deretića i krene, primarno lingvistički, da bude i zahvaljujući opsesiji muškim polnim organom i veći clickbait od Deretića. Ali nije upalilo; kako se pojavio, tako i nije više IN čovek.
Mislim da možemo zaključiti da na sceni tzv. srbskih autohtonista trenutno traje "postderetićevska kriza" i pitanje je kako će se završiti.
Milanovic nema veze sa autohtonistima. Njegov stav nije da su Srbi autohtoni nego da je on dio neke autohtone skole, samonikle kod nas a ne Becu. Naravno ni to nije istina, Milanovic je BB skola. Kao sto je Tudjman trazio Hrvate po Iranu, tako i Milanovic trazi prakoljevku Srba po Anadoliji i Sardiniji. To je sve ista ustaska BB skola. A sprske vladare naziva arkonima.
Sargic lupa gluposti. A nije vitez ko Deretic.
Slavisa Miljkovic nije ni istoricar, bavi se definisanjem znacenja fonema za razumjavanje jezika.
Aham; zato priča o Srbima u Bojotiji u V st. pre naše ere?
Deo je iste ekipe; alternativaca. Priznavao mu ti lično to ili ne.
Ali evo ja pitam tebe, zasto istoricari ignorisu pisane tragove iz anticke Grcke, kamenje na kojima je zabelezeno srpsko pleme zajedno sa drugim nauci poznatim plemenima koja su zivela u tadasnjoj Grckoj?
Zasto ti smeta alternativni istoricar a ne smetaju ti brljotine zvanicne istorije?
Grad o kojem govoriš, a koji je sredinom V stoleća pre naše ere bio deo Delskog saveza i plaćao porez Atini, zapravo je Sermilija (Sermile) sa Halkidikija.
https://topostext.org/place/403235PSer
https://referenceworks.brillonline.com/entries/brill-s-new-pauly/sermylia-e1109940
Pogledajte prilog 1034401
Tu je reč o beta/mi dualizmu koje je bilo prisutno u brojnim toponima, i o kojem je i naš Milan Budimir svojevremeno bio govorio, zbog čega je po svemu sudeći ovaj grad i u atinskim tributskim listinama za 448/7. godinu pre naše ere bio i naveden sa mi umesto beta.
Ako misliš da ovo ima veze sa vrlo konkretno srpskom nacionalnom istorijom i da se iz nekog razloga ignoriše, pametno bi bilo da obrazložiš.
ова књига није доступна на интернетуmožda imaš pristup celoj knjizi
- Why does Greek use “MP” to write a “B”Popis sva 4 zapisa ovog toponima u pisanim izvorima prema Dimitriji F. Dečevom (Karakteristika tračkog jezika, str. 133):
Serbylía (Σερβυλία), Serbylieís (Σερβυλιείς), Sermylía (Σερμυλία), Sermylieís (Σερμυλιείς)
u pitanju su skitska plemena među kojima je bilo i srba, dokaz neki natpisi i pronađena tužbalica nesrećnog ljubavnika save, sve je objašnjeno u knjiziПa,како могу да прочитам књигу, видевши у предговору реченицу: "Српске жупе на Нилу"
nema razlike, u pitanju su srbi a miloduh je bio jedan od njihovih vođa pogubljen u ratuхоћеш ли ми рећи која је разлика између Сораба и Сорба, и ко је Милидох?