"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Званичној потврди налазишта око Нина читаве хрватске и југословенске археологије на коју се позивао Тибор Живковић, Марко Алексић и Ђорђе Јанковић који чак отишао сам да се увери илигално у Хрватској и Босни и добио забрану уласка у Хрватску!

Добро, могу видјети те радове?

Добро, могу видјети те радове?
Претпостављам да имаш библиотеку у свом месту као и интернет да можеш наћи све што желиш!
Ја не преобраћујем људе нити манипулишем њима а вала и не губим време на њих!

Треба неку фотељу да ти донесем и неки сок док чекаш и да пошаљем неке раве да ти не буде досадно док чекаш?
Прво имаш ДАИ тему добро документовану. Десетине бар тема овде које смо пунили преко 10 година.

Претпостављам да имаш библиотеку у сбом месту ксо и интернет да можеш наћи све што желиш!
Ја не преобраћујем људе нити манипулишем њима а вала и не губим време на њих!

Треба неку фотељу да ти донесем и неки сок док чекаш и да пошаљем неке раве да ти не буде досадно док чекаш?
Прво имаш ДАИ тему добро документовану. Десетине бар тема овде које смо пунили преко 10 година.

Јел ја сада треба да тражим доказе да бих доказао твоју тврдњу? :lol:

Ја сам сваку своју тврдњу коју сам изнио, примјетит ћеш, поткријепио доказима и цитатима из научних радова.

Нешто што ти ниси.

То је као да ти ја кажем да је мјесец плаве боје и упутим те на интернет да тражиш доказе. Пошто ниси ни рекао: читао сам, али сам заборавио гдје тачно пише. Мислим да је ту и ту., озбиљно сумњам да си било шта на тему броја Хрвата у раном средњем вијеку прочитао, па сада пуцаш у празно и мислиш да ћу се упецати на некаква имена. Док не донесеш неку потврду својих навода, сматрам да си једно најобичније лупетало.

Крајем 8. почетак 9. СИГУРНИЈЕ!
ДАИ не тврди да је Ираклије владао крајем 8. века.

И зашто онда Алексић то тврди? Да су Хрвати дошли крајем осмог, односно почетком деветог вијека иако зна када је Ираклије владао?

Јел ја сада треба да тражим доказе да бих доказао твоју тврдњу? :lol:

Ја сам сваку своју тврдњу коју сам изнио, примјетит ћеш, поткријепио доказима и цитатима из научних радова.

Нешто што ти ниси.

То је као да ти ја кажем да је мјесец плаве боје и упутим те на интернет да тражиш доказе. Пошто ниси ни рекао: читао сам, али сам заборавио гдје тачно пише. Мислим да је ту и ту., озбиљно сумњам да си било шта на тему броја Хрвата у раном средњем вијеку прочитао, па сада пуцаш у празно и мислиш да ћу се упецати на некаква имена. Док не донесеш неку позврду твојих навода, сматрам да си једно најобичније лупетало.
Па пошто не знаш шта се к.урчиш кад не знаш да летиш рече папагај путнику при заједничком паду из авиона!

И зашто онда Алексић то тврди? Да су Хрвати дошли крајем осмог, односно почетком деветог вијека иако зна када је Ираклије владао?
Питаш Марка Алексића?
Представиш се лепо ја сам СлАвен777 питао бих вас нешто зашто ви тврдите ово или оно?

Па пошто не знаш шта се к.урчиш кад не знаш да летиш рече папагај путнику при заједничком паду из авиона!

Да, не знам за тврдњу Живковића, Алексића и Јанковића о званичном броју Хрвата у раном средњем вијеку.

И није ме срамота.

А не знаш ни ти. Као што ти имаш право за мене да мислиш да сам незналица, ја имам право да мислим да си лажов јер си тако нешто измислио. У шта сам 100% сигуран.

Стављаш ми ријечи у уста. Марко Алексић је мишљења да су Хрвати дошли крајем 8 вијека, баш по DAI-у.
Хрвате су населили Франци на онај простор римске Далмације, који су ставили под своју власт.

Као и теза да у франачкој дипломатији не постоји етноним Хрват! Ни црвени ни бели ни црни.И то је јако тешко објашњиво све са палцем и потврђивањем да је Нин био подређен франачкој аквилејској патријаршији.

Као и теза да у франачкој дипломатији не постоји етноним Хрват! Ни црвени ни бели ни црни.И то је јако тешко објашњиво све са палцем и потврђивањем да је Нин био подређен франачкој аквилејској патријаршији.

А гдје у франачкој дипломатији постоји етноним Србин? Исто нигдје.

немамо чврсте доказе ни за једну тврдњу по овом питању, али “франачка теза” може да објасни много тога.

У "франачку тезу" су убројани и Срби.

По томе су и Срби дошли као "клин" између Византије и Франачке.

Poruka u temi ""Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II" https://forum.krstarica.com/threads/becko-berlinska-skola-vs-novoromanticari-ii.950089/post-51080364

Poruka u temi ""Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II" https://forum.krstarica.com/threads/becko-berlinska-skola-vs-novoromanticari-ii.950089/post-51080879

А гдје у франачкој дипломатији постоји етноним Србин? Исто нигдје.
Цар ратоваше 40 година покори много веће народе али никад не могаше савладати ове Абодрите, Сорабе, Велетабе и Боеме.
Људевит побеже Србима Нацијом за коју кажу да држе велики део Далмације!
Делегација Словена из Паноније коју представљају Сораби и Абодрити пред Лујем Побожним.
Друга делегација и последњи помен Авара у историји које ће заступати Велетаби и Боеми!

Граница коју Карло Велики успоставља према Словенима од Албе до Трста именује лимес Сорабикус и трајаће до 12. века постаће граница светог римског царства и Словена.
Имаш Псеудофедеригарову хронику то је 7. век.
Дакле за мали натод од 6.5 милона људи оволика појава у европским империјалним документима доста!

Што волим кад падну маске кад се тролови разобличавају то је она милина апокалипсе.

Цар ратоваше 40 година покори много веће народе али никад не могаше савладати ове Абодрите, Сорабе, Велетабе и Боеме.
Људевит побеже Србима Нацијом за коју кажу дадрже велики део Далмације!
Делегација Словена из Паноније коју представљају Сораби и Абодрити пред Лујем Побожним.
Друга делегација и подледњи помен Авара у историји које ће заступати Велетаби и Боеми!

Граница коју Карло Велики успоставља према Словенима одАлбе до Трста именује лимес Сорабикус и трајаће до 12. века постаће граница светог римског царства и Словена.
Имаш Псеудофедеригарову хронику то је 7. век.
Дакле за мали натод од 6.5 милона људи оволика појава у европским империјалним документима доста!

Што волрм кад падну маске кад се тролови разобличавају то је она милина апокалипсе.

Аха, не знамо разликовати дипломатску грађу од хронике.

Дивно.

Како фино полетиш када мислиш да нешто знаш, док када ти тражим доказе за малобројност Хрвата - ћутиш и правиш се мутав. :per:

Аха, не знамо разликовати дипломатску грађу од хронике.

Дивно.

Како фино полетиш када мислиш да нешто знаш, док када ти тражим доказе за малобројност Хрвата - ћутиш и правиш се мутав. :per:

Royal Frankish Annals / Annales Regni Francorum
Датум: 741–829 (настајале постепено).
Најважнији унос: за годину 805.

Karolus rex per Thuringiam pervenit in regionem quae vocatur Boemia ad Sorabos."

Краљ Карло је преко Тирингије стигао у област која се зове Бохемија, код Сораба."
Annales Laureshamenses (Лоршки анали)
8. век
За годину 806. помињу:
Људевит побеже Сорабима НАЦИЈОМ која кажу држи велики део Далмације.
Einhard’s Vita Karoli Magni (Живот Карла Великог)
Geographus Bavarus (ок. 830.)
Описује 15 племена на истоку франачке границе, укључујући „Surbi“.

Ово већ постаје смешно као са Хрватом из Винковаца.

Royal Frankish Annals / Annales Regni Francorum
Датум: 741–829 (настајале постепено).
Најважнији унос: за годину 805.

Karolus rex per Thuringiam pervenit in regionem quae vocatur Boemia ad Sorabos."

Краљ Карло је преко Тирингије стигао у област која се зове Бохемија, код Сораба."
Annales Laureshamenses (Лоршки анали)
8. век
За годину 806. помињу:
Људевит побеже Сорабима НАЦИЈОМ која кажу држи велики део Далмације.
Einhard’s Vita Karoli Magni (Живот Карла Великог)
Geographus Bavarus (ок. 830.)
Описује 15 племена на истоку франачке границе, укључујући „Surbi“.
Ово већ постаје смешно као са Хрватом из Винковаца.

Ниче, проваљујеш се. Вјеруј ми, немам лоше намјере, али овим си се провалио да нема даље.

Не разликујеш историје, хронике и дипломатску грађу. То је основ и поради на томе. Па за Ајнхарда нико други ништа не тврди осим да је хроничар.

Чак и Милутиново писмо Филипу Лепом где се представља као краљ Рашке,Србије ,Далације и Хрватске се налази у француској дипломатској грађи и то би можда био први пример именовања Хрвата у француској дипломатији али од Срба!
Ми смо вас признали ипак трећи у свету одмах после Мађара и Ватикана.

па нека су. мени је та теза врло уверљива.

1000041255.jpg

Качио сам већ ово од Живковића. Ту теорију "клина".

Ниче, проваљујеш се. Вјеруј ми, немам лоше намјере, али овим си се провалио да нема даље.

Не разликујеш историје, хронике и дипломатску грађу. То је основ и поради на томе. Па за Ајнхарда нико други ништа не тврди осим да је хроничар.
Нема ни једне сасвим небитно да ли сам је назвао дипломатском јер јесте представљала франачку архиву .
Дакле да будем прецизнији нит дипломатске нит хроничарске нити било какве!
Намјере не сумЉам да имаш добре расушила те је сујета да сад знам проверено да си СлАвен777 јер си прсао од сујете и одао се.
Ако си још онај истоимени са тиктока онда везе са историјом немаш!
Вероватно ниси онај дечко делује културно и фино нисам осетио код њега ту прљаву искварену подлу енергију овде је осећам непогрешиво.

Poslednja izmena:

Back