Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.042
Znam. Albanci!
Jel neces da me banujes sad, plizic?
Ozbiljno pitam.
Ko su ti Iliri koji tuku Đenovljane? Odakle?
Možeš li reći nešto više o tome šta kaže tekst o tim Ilirima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam. Albanci!
Jel neces da me banujes sad, plizic?
Djenovski vojskovodja Lampa je pobedio doslovno flotu ilirskog naroda, u sukobu nedaleko od ostrva Korcula, godine 1298. Zatim je na Korculi 4 dana slavio pobedu.
Pogledajte prilog 1646577
Sada jedino da nam objasnis da su Korculom 1298g vladali Albanci, da se termin Sclavus odnosi na Albance i da na tom podrucju nisu zabelezeni mnogi srpski srednjevekovni spomenici
Hajde, mozes ti to![]()
podelio sam sve, a ti ili ne citas ili spamujes. Ovo drugo 99%
Jos kad bi ti poverovao....
Uhvatio si se za legendu da su Iliri tj Sloveni poreklom iz severne Italije. To nema nikakve veze sa trenutkom radnje
Dakle Mlecici su sami sebe oslovljavali Ilirima I o sebi govorili u trecem licu?Ovo što sam video - ukoliko ne gresim, naravno - ilirska flota je mletačka flota, ilirski dux je mletački admiral. A Ilirski rod iz Euganejskih brda je Venecija ili preciznije rečeno, kod Venecije.
Dakle Mlecici su sami sebe oslovljavali Ilirima I o sebi govorili u trecem licu?
![]()
Dalmacija je prelazila iz srpskih u ugarske, melatacke ili vizantijske ruke, naizmenicno.Jesam li dobro pročitao?
Dalmacija je prelazila iz srpskih u ugarske, melatacke ili vizantijske ruke, naizmenicno.
Kada bi bila pod tudjinskom upravom tamosnji stanovnici, tj vodja, knez, zupan, dux, bi bili u vazalnom odnosu. Oni su imali svoje brodove veeelike. Nisu to bila izdubljena stabla drveta kako su te ucili na fakultetu, to je sramotna glupost kojom se blamiraš.
E Ferati je ispricao jednu epizodu kada su Dalmatinci tj Sloveni tj Iliri ratovali na moru kao vazali na strani Mlecana.
Ja ne znam vise kako da ti objasnim jasnije...cu dignem ruke od tebe...
Str. 189 Studies in Pre-Ottoman Turkey and the Ottomans, Elizabet A. Zakarijadu (1931-2018).
Menego Schiavo, a slave bought in one of the Black Sea ports, where Turks from the adjacent steppes or from Central Asia, together with Tatars and Caucasians were sold in huge numbers
https://www.routledge.com/Studies-i...the-Ottomans/Zachariadou/p/book/9780754659327
Dominiko je bio rob kupljen na jednoj od tezgi za prodaju roblja. Dobio je ime po svešteniku Dominiku koji ga je kupio na tezgi.
Dakle recenicu
Dominik Sklavo, duks ilirskog naroda
treba prevesti kao
Dominik rob, duks venetskog naroda
Znas sta, ovo vise nije cak ni smesno...![]()
Imas tamo recenicu gde se kaze da su Mlecani po nekom pitanju pozvali vojne zapovednike na sastanak, pa je onda vodja Ilira dao predlog sta treba da se radi...... Stvarno sramotna je tvoja konstantna borba protiv izvora...
Comes mu je titula.I kako si zaključio da se dux odnosi na Dominika?
Comes mu je titula.
Ja ne znam da li si ti poceo da se gubis ili ovo radis namerno, po nekoliko puta prelazimo iste navode, ali postajes jako naporan
Kako se cuneus stabilis pretvара u comes stabuli?nosi ratnicku titulu cuneus stabilis (comes stabuli, κόμης τοῦ σταύλου/στάβλου)
Kako se cuneus stabilis pretvара u comes stabuli?
Hehe, al te je Fereti pocepao, dosad ponajvise od svih cini mi se
Pogledaj, Foretica, Fajna, kod svih je taj Dominik Sloven
Pogledaj i Dandola, kod njega nosi titulu kapetana, ako ti bas dux I comes ne prijajh uhu![]()
Evo, sade.Мркаљ бачи, ако нии тајна, каћете нам диванит о српском освајању Јевропе и покоравању неандерталаца?
Kako se cuneus stabilis pretvара u comes stabuli?
Kaze osoba koja tvrdi da su Mlecani sebe nazivali IlirimaZnaš šta je najgore od svega?
Ja sam ga jedno desetak puta pitao da objasni izvor. Njega je čak to smorilo; on se čak čudio što sam ga, iznova i iznova, pitao da prikaže više o čemu se tu radi.
On zaista misli da to tako kad vidiš 1 ili 2 reči znači da je izvor konsultovan. Ničemu ne želi da se posveti i tako samo skakuće sa jedne stvari na drugu, da površnije ne može biti, kao što je najavio da će konačno prikazati Barletija, a onda samo prešao na neku drugu igračku.
A sutra će opet da piše „prošli smo“ i slično, a zapravo ništa nije prošao, već doslovno i izbegao da išta prikaže.![]()
Kaze osoba koja tvrdi da su Mlecani sebe nazivali Ilirima![]()