- Poruka
- 7.984
Бре , Дуле.... Ако је нека метафизика у питању пост могу да разумем, али ако је буквално историја, немој да ме зезаш.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бре , Дуле.... Ако је нека метафизика у питању пост могу да разумем, али ако је буквално историја, немој да ме зезаш.
Деда му патријарх?Спомињу ту митрополита Николаја дабробосанског Николаја, који је био Теслин деда ујак.
Занимљиво је да је Вељин деда ујак био патријарх Варнава. Колико сам приметио, ако Веља негде путује у иностранство, путује у Русију. Мислим да је последњи пут био крајем прошле године.
Да, брат његовог деде с мајчине стране.Деда му патријарх?
Абрмовићи с мушке стране би требало да су Мојсијеве вере.Да, брат његовог деде с мајчине стране.
Нису. https://sr.wikipedia.org/wiki/АбрамовићАбрмовићи с мушке стране би требало да су Мојсијеве вере.
И за мој укус 'уврнута' фамилијаSvakako jedna po svim kriterijumima i kako se uzme uvrtnuta porodica, ako imamo na umu i Marinu, a ne samo Velju.
Nema veze u šta taj veruje. Fizionomija tipična hazarska, 10/10.
Под Хазарима, наравно, подразумеваш Јевреје или бар део њих, а међу њима је доста оних који су словенског порекла. Да не говоримо о томе што су порекло превасходно уважавали по женској линији, тако да мушкарци по оцу могу бити генетски Словени.Nema veze u šta taj veruje. Fizionomija tipična hazarska, 10/10.
Drugi deda (Antonije) mu je bio utemeljivač ove Crnogorske pravoslavne crkve.
Crnogorska pravoslavna Crkva je formirana 1993. godine.[1][2] Neki izvori[koji?] navode da postoji od 1766. godine (kada su Osmanlije ukinuli Pećku patrijaršiju) i da je de iure bila Autokefalna Crkva.
Od 1993. na njenom su čelu:
Mislim da je i ruski patrijarh Kiril Gunđajev Hazar, tako da sagledavanje kroz samu (formalnu!) veru nije ključno.
- Antonije Abramović 1993. – 1996.
- Mihailo Dedeić 1997. – 2023.
- Boris Bojović 2023. – danas (osporava Mihailo Dedeić)[3]
Hazari su turkijski narod i nemaju etničke veze sa jevrejskim narodom. Imaju veru i tradiciju zajedničku, ali je njihov mentalitet turkijski.Под Хазарима, наравно, подразумеваш Јевреје или бар део њих, а међу њима је доста оних који су словенског порекла. Да не говоримо о томе што су порекло превасходно уважавали по женској линији, тако да мушкарци по оцу могу бити генетски Словени.
Тај Абрамовић му није деда, али јесте рођак. Не знам да ли је тачно, али он је желео да се покајуе и врати у крило Цркве, али то није прихваћено.
Ако су Абрамовићи пореклом Срби из данашње Црне Горе (видим негде пише даљим пореклом с Косова), онда би ово важило и за остале Абрамовиће, не само за Вељу.
Ово за руског патријарха нисам схватио. Ако је то тако (што не знам), је ли то проблем или није?
13-о племе.Hazari su turkijski narod i nemaju etničke veze sa jevrejskim narodom. Imaju veru i tradiciju zajedničku, ali je njihov mentalitet turkijski.
Хазари су били туркијски народ, али је Хазарија била полиетничка и полијезичка заједница. Владајући слој јесте прихватио рабински јудаизам, али је становништво како етнички и језички, тако и верски било мешовито. Много је непознаница везано за њих, али сматра се да оно што је остало од изворних Хазара јесу две мање скупине: Караими и Кримчаци.Hazari su turkijski narod i nemaju etničke veze sa jevrejskim narodom. Imaju veru i tradiciju zajedničku, ali je njihov mentalitet turkijski.
Mentalitet je taj koji ih opredeljuje da (talentovani među njima) suštinski parazitiraju na vrhu drušvene lestvice drugih naroda, da se vode principom moći i novca, a ne opšteg dobra, humanosti, prosperiteta i slično..
Хазари су били туркијски народ, али је Хазарија била полиетничка и полијезичка заједница. Владајући слој јесте прихватио рабински јудаизам, али је становништво како етнички и језички, тако и верски било мешовито. Много је непознаница везано за њих, али сматра се да оно што је остало од изворних Хазара јесу две мање скупине: Караими и Кримчаци.
Imaš raznih knjiga i raznih priča od kojih si jednu sad naveo. Sve se svodi na verovanje. Ja imam pravo na svoje, ti na svoje.Хазари су били туркијски народ, али је Хазарија била полиетничка и полијезичка заједница. Владајући слој јесте прихватио рабински јудаизам, али је становништво како етнички и језички, тако и верски било мешовито. Много је непознаница везано за њих, али сматра се да оно што је остало од изворних Хазара јесу две мање скупине: Караими и Кримчаци.
I da, Hazari izgledaju kao Tatari crne kose, kao npr. Relja Bašić ili Seka Sablić. Samo po tome se razlikuju od pravih etničkih Jevreja.
Претпоставка је да су ти неки Хазари јудејске вере ушли у састав других јудејских скупина. Постоје Горски Јевреји или Кавкаски Јевреји чији је матерњи језик ирански (јудео-татски) сродан језик Тата - иранског народа који живи на Кавказу и наравно, међу Ашкеназе.Imaš raznih knjiga i raznih priča od kojih si jednu sad naveo. Sve se svodi na verovanje. Ja imam pravo na svoje, ti na svoje.
Ja verujem da je izgled ovog čoveka dominantno stranog, neslovenskog, hazarskog porekla:
![]()
Не могу да се сетим ко би могао да буде, доста тога сам читао, макар информативно. Да ли баш из Израела?Ima neki istoričar iz Izraela koji je objavio neku prilično interesantnu knjigu o Hazarima. I to u kontekstu slovenskih naroda...
Neka neko pripomogne ako zna na šta misliš.
Šargić je bio član Čedine stranke, sada pljuju po Rusima
Не могу да се сетим ко би могао да буде, доста тога сам читао, макар информативно. Да ли баш из Израела?
Не тако давно највећа концентрација светског јеврејства је била у Руском Царству. Одатле су се многи иселили у САД и Израел.
Да, има их више, па сад покушавам да извучем из малог мозга. Да није Шломо Занд?Ne samo iz Izraela, nego U Izraelu. Tamo je negde i univerzitetski profesor danas, ako se ne varam.
Ukratko,poznati su mi svi podaci koje si naveo. Naravno da je genetika mešovita i zato sam napisao "dominantno" po izgledu lica, što znači da njegova ćerka možda uopšte ne liči na Hazarku, kao što mu ni sestra baš ne liči, đavo je odneo.Претпоставка је да су ти неки Хазари јудејске вере ушли у састав других јудејских скупина. Постоје Горски Јевреји или Кавкаски Јевреји чији је матерњи језик ирански (јудео-татски) сродан језик Тата - иранског народа који живи на Кавказу и наравно, међу Ашкеназе.
Што се изгледа тиче, мислим да је то написао неки јеврејски историчар - ваљда не постоји народ који је толико етнички мешовит као Јевреји.
Иначе, отац Секе Саблић је Србин.
Погледаш ли Татаре и неке друге туркијске народе, видећеш значајне разлике у изгледу.
Не прихватам ништа тек тако, па ни што се тиче генетике, мада оно што сам читао, међу њима има доста иранске и словенске генетике.
Не могу да се сетим ко би могао да буде, доста тога сам читао, макар информативно. Да ли баш из Израела?
Не тако давно највећа концентрација светског јеврејства је била у Руском Царству. Одатле су се многи иселили у САД и Израел.
То су врло значајна историјска сазнања.Бре , Дуле.... Ако је нека метафизика у питању пост могу да разумем, али ако је буквално историја, немој да ме зезаш.
Да, има их више, па сад покушавам да извучем из малог мозга. Да није Шломо Занд?
Зар није неки његов рођак оснивач ткз. ЦПЦ?Деда му патријарх?
Dule, jel ti znaš, prof. Andraš David, gde je napisao da se u Budimpešti čuva Biblija na srpskom iz IV veka?То су врло значајна историјска сазнања.