"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Спомињу ту митрополита Николаја дабробосанског Николаја, који је био Теслин деда ујак.

Занимљиво је да је Вељин деда ујак био патријарх Варнава. Колико сам приметио, ако Веља негде путује у иностранство, путује у Русију. Мислим да је последњи пут био крајем прошле године.
Деда му патријарх?

Абрмовићи с мушке стране би требало да су Мојсијеве вере.
Нису. https://sr.wikipedia.org/wiki/Абрамовић
Абрамовићи, негд‌е Аврам и Аврамовић, грана Орловића; Бјелице (Цетиње), пореклом с Косова, од њих су одсељени у: Перој (Истра) од 1657. год. Једно време су живели у Чарађу (Голија); од њих су: Радиновић у Зети и Канкараш у Голији и другим местима, као: Бјелица у Опутној Рудини (Никшић), а одатле су се једни преселили у околину Стоца и Невесиње (Херцеговина); Тиса, Дуга, Границе, Растока и Никшића (Никшић), овд‌е су се доселили из Марковине (Цетиње); код Ријеке Црнојевића; Бијела (Бока Которска); Ораховице (Котор); у подручној Требесини и као: Аврамовић; потомци Аврама из Голије (Никшић); Стањевићи (Будва); Подгорица

Абрамовићи (Радичевићи), братство у селу Вукову Поду.

Аврамовић, види: Абрамовић, у Малој Црној Гори (ушће Сушице у Тару) из Узлупа (Бикебићи) - Фоча; Дуга (Жабљак) из Бучја, Калудђе и Гођепње (Пљевља), доселили су се из Крњаче (Дробњак), пореклом су из Бјелица (Цетиње); Требесина код Рисна; Алуге (Жабљак) јесу из Бучја (Пљевља) као: Џаковић; Требесина (Бока Которска), раније: Абрамовић; Никшић, досељеници са Опленца (Шумадија); Горња Ораховица (Котор), досељеници из Голије (Никшић); Стањевићи (Будва); Подгорица; Пресељени од Бијелог Поља у Липовицу (Јасенице) у Србији; Љупљоје (Ваљево) из Пиве; Подгорица; Цетиње; Цуце (Цетиње), сродни Андрићима; Голубовци (Зета); Башче (Рожаје), види: Гаровић; Миговац (Шумадија) из Дробњака; од Никшића у Тулеж; у Слатини и Дрлупима у шумадијској Колубари јесу из Бихора (Бијело Поље). Од њих су у Колу (Бар): Аврамовић (Докић), Сирковић и Опутић.

Poslednja izmena:
Nema veze u šta taj veruje. Fizionomija tipična hazarska, 10/10.

Drugi deda (Antonije) mu je bio utemeljivač ove Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorska pravoslavna Crkva je formirana 1993. godine.[1][2] Neki izvori[koji?] navode da postoji od 1766. godine (kada su Osmanlije ukinuli Pećku patrijaršiju) i da je de iure bila Autokefalna Crkva.

Od 1993. na njenom su čelu:
Mislim da je i ruski patrijarh Kiril Gunđajev Hazar, tako da sagledavanje kroz samu (formalnu!) veru nije ključno.

Nema veze u šta taj veruje. Fizionomija tipična hazarska, 10/10.

Drugi deda (Antonije) mu je bio utemeljivač ove Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorska pravoslavna Crkva je formirana 1993. godine.[1][2] Neki izvori[koji?] navode da postoji od 1766. godine (kada su Osmanlije ukinuli Pećku patrijaršiju) i da je de iure bila Autokefalna Crkva.

Od 1993. na njenom su čelu:
Mislim da je i ruski patrijarh Kiril Gunđajev Hazar, tako da sagledavanje kroz samu (formalnu!) veru nije ključno.
Под Хазарима, наравно, подразумеваш Јевреје или бар део њих, а међу њима је доста оних који су словенског порекла. Да не говоримо о томе што су порекло превасходно уважавали по женској линији, тако да мушкарци по оцу могу бити генетски Словени.

Тај Абрамовић му није деда, али јесте рођак. Не знам да ли је тачно, али он је желео да се покаје и врати у крило Цркве, али то није прихваћено.
Ако су Абрамовићи пореклом Срби из данашње Црне Горе (видим негде пише даљим пореклом с Косова), онда би ово важило и за остале Абрамовиће, не само за Вељу.

Ово за руског патријарха нисам схватио. Ако је то тако (што не знам), је ли то проблем или није?

Poslednja izmena:
Под Хазарима, наравно, подразумеваш Јевреје или бар део њих, а међу њима је доста оних који су словенског порекла. Да не говоримо о томе што су порекло превасходно уважавали по женској линији, тако да мушкарци по оцу могу бити генетски Словени.

Тај Абрамовић му није деда, али јесте рођак. Не знам да ли је тачно, али он је желео да се покајуе и врати у крило Цркве, али то није прихваћено.
Ако су Абрамовићи пореклом Срби из данашње Црне Горе (видим негде пише даљим пореклом с Косова), онда би ово важило и за остале Абрамовиће, не само за Вељу.

Ово за руског патријарха нисам схватио. Ако је то тако (што не знам), је ли то проблем или није?
Hazari su turkijski narod i nemaju etničke veze sa jevrejskim narodom. Imaju veru i tradiciju zajedničku, ali je njihov mentalitet turkijski.

Mentalitet je taj koji ih opredeljuje da (talentovani među njima) suštinski parazitiraju na vrhu drušvene lestvice drugih naroda, da se vode principom moći i novca, a ne opšteg dobra, humanosti, prosperiteta i slično.

I da, Hazari izgledaju kao Tatari crne kose, kao npr. Relja Bašić ili Seka Sablić. Samo po tome se razlikuju od pravih etničkih Jevreja.

1706840807600.jpeg

Poslednja izmena:
Hazari su turkijski narod i nemaju etničke veze sa jevrejskim narodom. Imaju veru i tradiciju zajedničku, ali je njihov mentalitet turkijski.

Mentalitet je taj koji ih opredeljuje da (talentovani među njima) suštinski parazitiraju na vrhu drušvene lestvice drugih naroda, da se vode principom moći i novca, a ne opšteg dobra, humanosti, prosperiteta i slično..
Хазари су били туркијски народ, али је Хазарија била полиетничка и полијезичка заједница. Владајући слој јесте прихватио рабински јудаизам, али је становништво како етнички и језички, тако и верски било мешовито. Много је непознаница везано за њих, али сматра се да оно што је остало од изворних Хазара јесу две мање скупине: Караими и Кримчаци.

Хазари су били туркијски народ, али је Хазарија била полиетничка и полијезичка заједница. Владајући слој јесте прихватио рабински јудаизам, али је становништво како етнички и језички, тако и верски било мешовито. Много је непознаница везано за њих, али сматра се да оно што је остало од изворних Хазара јесу две мање скупине: Караими и Кримчаци.

Ima neki istoričar iz Izraela koji je objavio neku prilično interesantnu knjigu o Hazarima. I to u kontekstu slovenskih naroda...

Neka neko pripomogne ako zna na šta misliš.

Imaš raznih knjiga i raznih priča od kojih si jednu sad naveo. Sve se svodi na verovanje. Ja imam pravo na svoje, ti na svoje.

Ja verujem da je izgled ovog čoveka dominantno stranog, neslovenskog, hazarskog porekla:

q1WHqgj.jpg

A vrhunac te cionističke hipokrizije je kada potomke Hazara uče da je hebrejski jezik jezik njihovih predaka, a ljudi turkijskog porekla. Šta ti je reklama da si "najstariji narod", čudo jedno. Kao ovde neki "Rimljani" na forumu.

I to sa turkijskim narodom koji veruje da je semitski, uostalom, govori dosta o tome šta je, ustvari, zvanična istorija i čemu služi.

A i ovde na forumu, imamo energične bacače magle koji bi, da ljudski život traje 750 godina, 750 godina naganjali po forumu jednog istog trola i ne bi se pomerili dalje nego što su bili prvog dana. Ljudi toliko glupih ima, da ne vide dalje od nosa.

Poslednja izmena:
I da, Hazari izgledaju kao Tatari crne kose, kao npr. Relja Bašić ili Seka Sablić. Samo po tome se razlikuju od pravih etničkih Jevreja.
Imaš raznih knjiga i raznih priča od kojih si jednu sad naveo. Sve se svodi na verovanje. Ja imam pravo na svoje, ti na svoje.

Ja verujem da je izgled ovog čoveka dominantno stranog, neslovenskog, hazarskog porekla:

q1WHqgj.jpg
Претпоставка је да су ти неки Хазари јудејске вере ушли у састав других јудејских скупина. Постоје Горски Јевреји или Кавкаски Јевреји чији је матерњи језик ирански (јудео-татски) сродан језик Тата - иранског народа који живи на Кавказу и наравно, међу Ашкеназе.

Што се изгледа тиче, мислим да је то написао неки јеврејски историчар - ваљда не постоји народ који је толико етнички мешовит као Јевреји.
Иначе, отац Секе Саблић је Србин.

Погледаш ли Татаре и неке друге туркијске народе, видећеш значајне разлике у изгледу.
Не прихватам ништа тек тако, па ни што се тиче генетике, мада оно што сам читао, међу њима има доста иранске и словенске генетике.
Ima neki istoričar iz Izraela koji je objavio neku prilično interesantnu knjigu o Hazarima. I to u kontekstu slovenskih naroda...

Neka neko pripomogne ako zna na šta misliš.
Не могу да се сетим ко би могао да буде, доста тога сам читао, макар информативно. Да ли баш из Израела?
Не тако давно највећа концентрација светског јеврејства је била у Руском Царству. Одатле су се многи иселили у САД и Израел.

Šargić je bio član Čedine stranke, sada pljuju po Rusima

Ovde je reč sada višak. Oni su uvek bili veoma kritični prema Rusima, Karađorđevićima, radikalskoj politici, itd...Od početka su uvek pisali da je rusofilija u Srbiji zasnovana uglavnom na mitovima, da su Rusi imali dosta negativnu istorijsku ulogu, itd.

Samo su jedno vreme, vrlo kratko, kada je počeo rat u Ukrajini, dakle jedan vrlo kratak period afirmativno govorili o Putinu, u toj godini. I onda se vratili natrag na fabrička podešavanja kada je postalo izvesno da neće ništa biti od očekivanog munjevitog pada Ukrajine i ušlo se u novu fazu dosta sporog i dugačkog rata, posle povlačenja Rusa sa severnog fronta.

I pritom ne mislim da je to vrlo kratkotrajno čak imalo možda neke veze sa izvesnom euforijom i promenom stava po pitanju Rusa, već prosto jedan pragmatični potez na osnovu njihovog gledalačkog tela i komentara po društvenim mrežama na temu njihovog kanal, gde je tada jedno vreme vladala prava histerija. Zapravo, možda je i to pravi razlog zašto su usvojili politiku da više ne dozvoljavaju komentare na YouTube-u.

Не могу да се сетим ко би могао да буде, доста тога сам читао, макар информативно. Да ли баш из Израела?
Не тако давно највећа концентрација светског јеврејства је била у Руском Царству. Одатле су се многи иселили у САД и Израел.

Ne samo iz Izraela, nego U Izraelu. Tamo je negde i univerzitetski profesor danas, ako se ne varam.

Претпоставка је да су ти неки Хазари јудејске вере ушли у састав других јудејских скупина. Постоје Горски Јевреји или Кавкаски Јевреји чији је матерњи језик ирански (јудео-татски) сродан језик Тата - иранског народа који живи на Кавказу и наравно, међу Ашкеназе.

Што се изгледа тиче, мислим да је то написао неки јеврејски историчар - ваљда не постоји народ који је толико етнички мешовит као Јевреји.
Иначе, отац Секе Саблић је Србин.

Погледаш ли Татаре и неке друге туркијске народе, видећеш значајне разлике у изгледу.
Не прихватам ништа тек тако, па ни што се тиче генетике, мада оно што сам читао, међу њима има доста иранске и словенске генетике.

Ukratko,poznati su mi svi podaci koje si naveo. Naravno da je genetika mešovita i zato sam napisao "dominantno" po izgledu lica, što znači da njegova ćerka možda uopšte ne liči na Hazarku, kao što mu ni sestra baš ne liči, đavo je odneo. :D

Back