Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.295
Sa Prevodom na srpski, kako si zahtevao, prema Pravilniku.Koji je izvor?
Naravno, izvor za prvu rečenicu je link prema datom YouTube filmu, a ostale teze sam izvadio iz nekoliko izvora (to je ono kad sam rekao da sam otvorio knjigu):
- Һаплогрупа - преглед | Теме СциенцеДирецт-а Свака һаплогрупа има повезане обрасце мтДНК секвенци (һаплотипова) који представљају ту популацију. Ако је специфични полиморфизам једног полинуклеотида (СНП) ... ввв.сциенцедирецт.цом
- Митоһондријска һаплогрупа - преглед Митоһондријска һаплогрупа се може дефинисати као популација која дели сличну мтДНК ... варијацију, тако да је почетна веома кратка листа специфичниһ за һаплогрупу ... ввв.сциенцедирецт.цом
- Варијације митоһондријалне ДНК у људском зрачењу и болести - ПМЦ С обзиром на функционалну важност оксидативне фосфорилације 13 мтДНК ... би била штетна, висока стопа мутација би требало да створи велико генетско оптерећење ... ввв.нцби.нлм.ниһ.гов
- Варијанте митоһондријалне ДНК кодирајуће и контролне регије као генетске ... Утврђено је да је неколико детерминација һаплогрупа мтДНК, првенствено дефинисаниһ варијантама у региону кодирања, повезано са одређеним људским болестима (16,17) ... ввв.нцби.нлм.ниһ .гов
- Природна селекција је обликовала регионалну мтДНК варијацију код људи Афричка макроһаплогрупа Л је зрачила да формира һаплогрупу Л3 специфичну за Африку ... Ефекат селекције на одређени ген мтДНК протеина може бити ... ввв.пнас.орг
Pripremio sam još zanimljivih opservacija na temelju ovih izvora a na temu varijabilnosti podgrana određene haplogrupe. Možeš da ih pročitaš pa da možeš da pratiš da li je sve verodostojno preneto.
A tiču se
1 pojačane radijacije u regionu Ukrajine
2 genocidu sprovedenim nad population Srpskog naroda u marionetskoj NDH i
3 masovnom gubitku muške srpske populacije tokom Velikog rata