Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.081
Славен лепо каже Срби се не помињу нигде пре 9. века.
Preciznije rečeno, Srbi se ne pominju na Balkanu pre IX veka. Na severnim krajevima, pominju se.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Славен лепо каже Срби се не помињу нигде пре 9. века.
osim da su Srbi migranti na Balkanu, to se jedino sigurno zna.Njegova jedina ideologija je neznanje. Nista se ne zna.
Склавини нису Срби!osim da su Srbi migranti na Balkanu, to se jedino sigurno zna.
Pre pomena u severnim krajevima imamo pomen GordoSerbona......Preciznije rečeno, Srbi se ne pominju na Balkanu pre IX veka. Na severnim krajevima, pominju se.
Не обожава га него га погрешно тумачи
Pre pomena u severnim krajevima imamo pomen GordoSerbona......
Imamo i Serbinon ali oko njega se gubite i ludujete, GordoSerbon je za Srbe vezao čak i učeni Komatina.
Не разумем такву критичарску историографију која треба да пиша по победама свог народа или да су чак претеране а када су порази и пишања по Србији онда је сваки извор реалан и ни мало претеран.
Учиће и да су Марсовци!
Душан је пресекао данашњу Мађарску такорећи на два дела, узео јој добрано ону десну половину. За Влашку и Молдавију немамо доказа директних осим писања грофа Ђорђа Бранковића и наравно Милојевића.
Rekoh da pomen GordoSerbona vremenski prethodi severnom pomenu Srba, tako da nemoj da izmišljaš....To su ojkonimi.
Rekoh da pomen GordoSerbona vremenski prethodi severnom pomenu Srba, tako da nemoj da izmišljaš....![]()
Rekoh da pomen GordoSerbona
De mi reci kako drugacije protumaciti tvrdnju Orbina da su Srbi dosli u drugom vijeku sa azovskog mora?Не обожава га него га погрешно тумачи онако како одговара идеологији Мухамеда-Туње Филиповића и других идеолога босанштине. Осим тога доказао је да је Котроманић покатоличавао Босну и доводио фрањевце преко папе и угарског краља. Каже да се кнез Гргур Курјаковић задржао кратко на Душановом двору. Кратко отприлике од 1320 цца до 1355. био је ангажован у Македонији у срцу српске државе, замисли кнез Крбаве и Лике, а Хрват? Постоје индиције да је он управо тај Гргур који је добио титулу кесара од Душана.
Рецимо: зашто је од свих народа Европе, једино Србима постављен од стране историчара високи праг толеранције за неке ствари: зашто само за Србе важи правило да њихови владари не могу бити ни цареви и краљеви ако их не призна или цариградски патријарх, или римски папа?! А то правило не важи за Бугаре на пример. Њихови ди сви цареви и они су имали царство још од краја 7 века, цела њихова историја је историја царева. Али покушајмо да анализирамо који бугарски цар је крунисан као цар од цариградског патријарха и колико их је било?Не разумем такву критичарску историографију која треба да пиша по победама свог народа или да су чак претеране а када су порази и пишања по Србији онда је сваки извор реалан и ни мало претеран.
Кад би се појавио податак да је 500 људи бројала турска војска на Косову против Срба нашим историчарима би то био најреалнији опис битке!
Па ја се одрао од извора на одговарајућим темама, па ко је хтео прочитао је. Нећу овде то да отварам поново.Lepo je pričati šta god se poželi, a sasvim drugo to potkrepiti i izvorima.
Рецимо: зашто је од свих народа Европе, једино Србима постављен од стране историчара високи праг толеранције за неке ствари: зашто само за Србе важи правило да њихови владари не могу бити ни цареви и краљеви ако их не призна или цариградски патријарх, или римски папа?! А то правило не важи за Бугаре на пример. Њихови ди сви цареви и они су имали царство још од краја 7 века, цела њихова историја је историја царева. Али покушајмо да анализирамо који бугарски цар је крунисан као цар од цариградског патријарха и колико их је било?
А за нашег Душана омаловажачи наше историје кажу: ПИХ, ма какво Српско царство, трајало само девет година, а и то је дискутабилно, зато што је бачена анатема. Па онда сензационалистички наслови и псеудоисторичари крећу: а зашто Душан није светитељ?! Убио оца, протеривао грчко свештенство, па нас малтене проглашавају расколницима због анатеме грчке.
Добро, то тако звучи када се отворе књиге. Али наратив је битан не само на историјској катедри, већ и у јавном говору. То треба потенцирати, да се у намерне и ненамерне пукотине које праве наши историчари не би увлачили националисти околних народа, па да неосновано своје уздижу, а наше да омаловажавсју.O čemu ti pričaš ovde? Kad si čuo i kog to istoričara koji kaže da Dušan nije bio car ili da ga omalovažava?
Prvi bugarski car je Simeon, u X veku.
А провинција Σερβοχώρια у Никомидији у 12. веку, да ли је и то препис, или оригинал?Uzgred, nije da je nesto bitno uopste za ovu diskusiju, ali noticije pseudo-Epifanija iz VII veka uopšte nisu sačuvane u originalu. Izgubljen je, nema ga.
Tako da, ko zna šta je taj Gordoservon, možda je i to proizvod brljavina nekih papojezuitaca tj. falsifikat (ako, primenom metodologije Autohtonističke škole, uvidimo da je očigledno neko u nekom trenutku krenuo u izmišljanje da su balkanski Srbi postojali i pre XII veka, onda možda, po autohtonističkim principima, treba proveriti da nije i taj podatak falsifikovan).
Добро, то тако звучи када се отворе књиге. Али наратив је битан не само на историјској катедри, већ и у јавном говору. То треба потенцирати, да се у намерне и ненамерне пукотине које праве наши историчари не би увлачили националисти околних народа, па да неосновано своје уздижу, а наше да омаловажавсју.
А провинција Σερβοχώρια у Никомидији у 12. веку, да ли је и то препис, или оригинал?
De mi reci kako drugacije protumaciti tvrdnju Orbina da su Srbi dosli u drugom vijeku sa azovskog mora?
Па ја се одрао од извора на одговарајућим темама, па ко је хтео прочитао је. Нећу овде то да отварам поново.
De mi reci kako drugacije protumaciti tvrdnju Orbina da su Srbi dosli u drugom vijeku sa azovskog mora?
Evo Nemanjine Srbijice što bi rekao učeni Slaven, po Orbiniju prikazane na grbu Stefana Nemanje
Pogledajte prilog 1300994
Dakle tu su teritorije Bugarske, Slavonije, Bosne, Makedonije, Dalmacije, Hrvatske, Raške, Primorja i Srbije. Takođe, grbovnik sadrži i Kotromaniće kao vladarsku familiju srpsku.
Објасни ти прво мени како то да од родоначелника бошњаштва Стјепана II Котроманића води порекло престолонаследник Александар II Карађорђевић, а не води Аћиф-Ефендија рецимо?Kolega @Старо Браничево mozes li mi razjasniti ovu nedoumicu?
Ja sam brat-bratu mladji od tebe duplo, pa rekao red je pitati starije.