Moram priznati da je ovaj Aleksić izuzetno strpljiv čovjek. Svaki put kad ona majmunčina Marić spominje "Beč, Berlin i kongres" suzdržava se da ga nazove budaletinom i pokušava debilu objasniti o čemu se zapravo radi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moram priznati da je ovaj Aleksić izuzetno strpljiv čovjek. Svaki put kad ona majmunčina Marić spominje "Beč, Berlin i kongres" suzdržava se da ga nazove budaletinom i pokušava debilu objasniti o čemu se zapravo radi.
Eto, ovde se može čuti 10 diskursa, sve obrnuto od onog što Persida Pumpalović promoviše na Krstarici.
Главна разлика између Марка Алесића и Славена је што Марко Алексић осуђује сву псеудо историју домаћу, албанску, хрватску, бошњачку.1. Marko Aleksić: "Osnovno pravo, pa to je istorijsko pravo. Politika za zapravo zasniva, aktuelna politika... Najveći autoritet koji u politici možete potegnuti, to je istorijsko pravo. Dakle, ne postoji veće pravo."
У том контексту Славен флерта и унапређује псеудоисторију Албанаца нарочито Хрвата.
Јер прво за Марка Алексића Срби нису И ХРВАТИ ИСТО!
Већ су једни дошли у 7. веку други почетком 9. века.
Тако да Славен само пуца по српској псеудоисторији са хрватским романтизмом и псеудоисторијом буквално води љубав.
То је разлика буквално небо и земља.
Zar nisi naučio da se Gordoserbon pominje već u vreme vladavine cara Iraklija u prvoj episkopskoj noticiji?U glavi Pojava Srba gde opisuje kako su se Srbi prvi put pojavili na istorijskoj pozornici; str. 20 i 21:
Pogledajte prilog 1738794
Pogledajte prilog 1738793
Kaže Aleksić, uprkos mnogim pretpostavkama, nema tragova Slovena na Balkanskom poluostrvu pe VI stoleća. Potom dodaje da izvori ne protivureče jedan drugom, već je uglavnom jasno dopunjuju i potvrđuju seobu na Balkan.
Zar nisi naučio da se Gordoserbon pominje već u vreme vladavine cara Iraklija u prvoj episkopskoj noticiji?
https://forum.krstarica.com/threads...-i-prepisu-1-srednji-vek.913459/post-41142324
Zar nismo zaključili da Komatina iz nerazumljivih razloga izbegava da navede ovaj dokumenat?
Samo se Lekizan upecao, ocekivano
Живковић није археолог а данас већ више није ни жив подуго. Таквих размишљања има у нашој науци, археологији, хрватској науци много више само што они то такође мисле и за Србе.И ко још то од српских историчара осим Алексића тврди?
Живковић нпр. експлицитно смјешта сеобу Хрвата у 7. вијек.
Живковић није археолог а данас већ више није ни жив подуго. Таквих размишљања има у нашој науци, археологији, хрватској науци много више само што они то такође мисле и за Србе.
Међутим развојем наше археологије дошли смо до другачијих закључака.
Међутим овде је врло битно да је Марко Алексић археолог и историчар.
Ниси добро схватио нисам то написао не 8. већ 9. век и има их доста као што сам рекао Живковић ме овде не интересује јер сам у посту све објаснио у вези Живковића то је његово лично мишљење спољних потврда нема а први би Франци требали помињати те Хрвате којима су владали до доласка Мађара у Панонију. Како у франачкој дипломатији не постоји нигде етноним Хрват ни Хрватска ни бела ни црна ни Црвена а још би се бела требала граничити са њима под њиховом су патријаршијом и налазим да је све тотално бесмислено без тога.Дакле ниједан више не тврди да су Хрвати дошли крајем осмог вијека као федерати осим Алексића. Равно 0, ако сам добро схватио?
Док, с друге стране било је теорија да су Срби и Хрвати скупа дошли крајем осмог односно почетком деветог вијека.
Ево Живковић:
Pogledajte prilog 1739973
Ниси добро схватио нисам то написао не 8. већ 9. век и има их доста као што сам рекао Живковић ме овде не интересује јер сам у посту све објаснио у вези Живковића то је његово лично мишљење спољних потврда нема а први би Франци требали помињати те Хрвате којима су владали до доласка Мађара у Панонију. Како у франачкој дипломатији не постоји нигде етноним Хрват ни Хрватска ни бела ни црна ни Црвена а још би се бела требала граничити са њима под њиховом су патријаршијом и налазим да је све тотално бесмислено без тога.
. Како у франачкој дипломатији не постоји нигде етноним Хрват ни Хрватска ни бела ни црна ни Црвена а још би се бела требала граничити са њима под њиховом су патријаршијом и налазим да је све тотално бесмислено без тога.
И ко још то од српских историчара осим Алексића тврди?
Живковић нпр. експлицитно смјешта сеобу Хрвата у 7. вијек.
Осим Алексића, то нико не тврди од српских историчара. Ако се прича, прича се искључиво о заједничком докаску, било у 7. било у овом горе поменутом периоду.
Када се Срби и Хрвати то скупа помињу?Дакле по тој твојој аналогији како се Срби не помињу у 8. вијеку Срба није било прије 822. године, када се спомињу само једном.
Хронолошки Срби се помињу равно само једном прије него што се Срби и Хрвати скупа помињу.
Посебна је прича што мијешаш дипломатску грађу, од хронике.
Шоу.
Када се Срби и Хрвати то скупа помињу?
Образложио сам одлично зашто, ја нисам Босанац. Мени је довољна једна порука, теби једна дужа коју или ниси прочитао или не разумеш српски.ТУ сеобу Хрвата и Срба о којој ми причамо историчари смјештају на крај осмог, односно почетак деветог вијека.
Поставио сам ти Живковића који наводи историчаре који су се по том питању разишли.
.
Осим Алексића, то нико не тврди од српских историчара. Ако се прича, прича се искључиво о заједничком докаску, било у 7. било у овом горе поменутом периоду.
И не можеш почети тему и онда рећи не интересује ме шта Живковић пише, само из разлога јер ти се не уклапа у твој наратив. Барем образложи због чега не.
Некад се позиваш на Живковића, некада не. Рекло би се: дупли стандарди.
Сплирски сабор и документи о томе потичу из књиге Томе Архиђакона која је из 13. века.925. године на сплитском сабору.
Па и DAI.
Тибор Живковић је умро 2013. а сад је 2025. дакле 12 година нсука се наравно помери, није битно само колико се померила од онога шта постаје већински став и о чему се отвореније прича него сад.
Сплирски сабор и документи о томе потичу из књиге Томе Архиђакона која је из 13. века.
Писмо Томиславу препис из 15. века и није аутентично.
Сплитски сабори су се догодили сигурно али сама прича о Сплитским саборима и личностима могу бити накнадна конструкција.
Дакле проблем је што не постоји ни једсн хрватски документ који није дорађиван касније или једини извор за догађај је Ватикан и нико други.То јесте озбиљан проблем.
ДАИ не спомиње ни Сплитске саборе ни Томислава и то је један од проблема зашто је Ивсн Лучић дошао на идеју да је Томислав измишљена личност. Како је био много бољи познавалац папске курје од мене имсо је разлога за свој став.А DAI?
Не знам шта је Србијанац звучи као Индијанац.Добро, наведи ми једног српског историчара који о томе прича Србијанац.
ДАИ не спомиње ни Сплитске саборе ни Томислава и то је један од проблема зашто је Ивсн Лучић дошао на идеју да је Томислав измишљена личност. Како је био много бољи познавалац папске курје од мене имсо је разлога за свој став.
Не знам шта је Србијанац звучи као Индијанац.