batine

Mrzim dnevnik i dan danas...uvek je morala da bude tisina tad a mi se bas tada najelpse igramo...kad je
tata poleteo prema nama sad cete dobiti batina - ja sam podigla dva prsta i pitala da li mogu prvo da veceram :lol:...izvukla me ta
poslednja zelja jer se posle smirio

Ima svakakvih fora. Moja nije koristila ovo za porodjaj ali bilo je onoga: "tebe nije briga za mene, sada da padnem mrtva samo bi me preskocila". A ja imam 5 godina.

Živu ćeš me u grob otjerati : )
Jadne napaćene majke:lol:

E, ali to je tako gadna emotivna ucena.

Moja je imala cak i fore da kada je iznerviram, potrci ka vratima i kaze: "ja sad idem ako se ovog trenutka ne smiris", i ja se onda bacam za njom i placem "nemoj da ides, mama". I to je tako trajalo sve dok nisam imala nekih 16 godina i htela da idem na docek kosarkasa. (Bile smo u gradu bas kad je bio docek). I ja kazem da hocu da idem, a ona se iznervira i kaze: "ako nastavis, ja se ovog trenutka okrecem i odlazim". A ja: "pa idi". I ona se demonstrativno okrene i ode a ja lepo na docek kosarkasa pa uvece kuci. Kada sam stigla, sva je bila fina prema meni i nijednom vise tu foru nije pokusala u zivotu.

Ajde ne preteruj. Napravi je na nemajku, ebo vas forum, sve mora biti crno ili belo :lol:

Ja ili se sama napravi ????
Jesam li ja napisala onu gnusobu ili ona ???

Svojoj deci tako nešto nikada ne bih rekla pa sve i da je tačno (mada je medicinski nemoguć porođaj od tri dana) ...

Lepo mi je rekao dragi - [Ine kaći se, pojma nemaš kakvih sve bolesnika ima[/I]...

Poslednja izmena:
Ja ili se sama napravi ????
Jesam li ja napisala onu gnusobu ili ona ???

Svojoj deci tako nešto nikada ne bih rekla pa sve i da je tačno (mada je medicinski nemoguć porođaj od tri dana) ...

Ne lupaj molim te.Na osnovu jedne recenice ti si izvela zakljucak da je ona gnusoba od zene i nemajka. Ne znas ni situacije, ni kontekst, ni nju kao osobu, ni okolnosti, bitno je tresnuti etiketu. Meni to ne deluje tako gnusno kao tebi, zvuci malo glupavo, smesno cak, nista vise od toga

Kad odrastete, prestacete da kritikujete roditelje. Posebno kad i sami to postanete.
Osim ako nisu bili zlostavljaci, psihopate i zanemarivali vas, radili su kako su mislili da je najbolje, ono cega su se i sami plasili, prenosili su na vas, u strahu da vas ne snadje.....vise od kapaciteta koji su imali, nisu mogli

Ne lupaj molim te.Na osnovu jedne recenice ti si izvela zakljucak da je ona gnusoba od zene i nemajka. Ne znas ni situacije, ni kontekst, ni nju kao osobu, ni okolnosti, bitno je tresnuti etiketu. Meni to ne deluje tako gnusno kao tebi, zvuci malo glupavo, smesno cak, nista vise od toga

Ma super ... CooL .... Kako god ....

Psi laju,
karavani prolaze ....

Opušteno .....

Ne primaj se ni ti, odoh sa teme, nemaš više potrebe da mi se obraćaš ....

:bye:

Batine su uvek bile i ostace odraz nemoci onoga koji udara.
Pa tek onda ponizenje za onog ko je udaren.

U zivotu sam dobila par puta batine, uvek od mame.
Uvek zasluzene, i uvek su imale efekta. Znala sam zasto.
Osecala sam se lose posle njih, postidjeno.

Nikakav veliki trag nisu ostavile, jer nikad nisam pravila neke velike probleme.
Sve batine su bile pedagoskog karaktera.

Kad mi mama ponovi tri puta a ja je ne poslusam i uradim suprotno.
Kad zakasnim iz grada a podvukla mi je jos prosli vikend da ne smem zakasniti.
Kad je slazem.

Kad odrastete, prestacete da kritikujete roditelje. Posebno kad i sami to postanete.
Osim ako nisu bili zlostavljaci, psihopate i zanemarivali vas, radili su kako su mislili da je najbolje, ono cega su se i sami plasili, prenosili su na vas, u strahu da vas ne snadje.....vise od kapaciteta koji su imali, nisu mogli

E sad pazi ovako. Ja svoju majku neizmerno volim i ona me je odgajila (moj otac je umro kada sam imala 10 godina). Sto se kaze, zivot bi dala za mene. Ali isto tako, iz ove perspektive znam da je neke stvari radila iz nemoci i sopstvenih nesigurnosti - jednostavno, ne prestaju nam svima sopstveni problemi, kompleksi i nesigurnosti onog trenutka kada postanemo roditelji. Moja majka je iz nekog razloga, ne znam ni sama zasto ostala zeljna ljubavi (ne znam zasto: tetka je sasvim drugacija, a od istog su oca i majke) i oduvek je bila cesto nezadovoljna. Jedna od onih ljudi koji potezu za emotivnom ucenom i "jadan ja". To nema veze sa mnom i ona je tome potezala i u situacijama koje nemaju veze sa mnom. Ali i u situacijama koje imaju veze sa mnom, i ne, to nije koristila iz pedagoskih pobuda niti zato sto je mislila da tako treba. Jednostavno, to je bilo jace od nje, kao sto je od nekih ljudi (roditelja) jace da ispoljavaju neke svoje mane cak i kad znaju da to nije dobro za decu (npr., da puse). Kao sto rekoh, volim svoju majku i ne mislim da je nemajka i sl, ali znam da njeno potezanje emotivne ucene nije bilo bas najpogodnije za moje odrastanje i znam da je to radila nesvesno. I danas kad joj to pomenem ona nema pojma o cemu govorim, tako da je to nesto sto je duboko u njoj i sto niko ne moze da promeni.

Ono sto hocu da kazem jeste da ne postajemo rodjenjem dece najednom racionalni i da ma koliko voleli svoju decu nekada pravimo greske ne zato sto ih pogresno vaspitamo (izaberemo metod vaspitanja koji se mozda ne pokaze kao dobar) vec zbog toga sto ne mozemo uvek zarad dece da pobegnemo od sebe i sopstvenih nesigurnosti.

Meni je majka govorila da se samo stoka tuče jer mozga nema, a ljudima je dovoljno da se objasni rečima šta ne treba raditi. Ipak me je u drugom razredu srednje škole istukla kao stoku jer me je zatekla sa cigarom među zubima. Ali, stoka je stoka, pušim i dalje.:( Tata je jednom glumio da me bije. Hoću reći, nisam osetila te batine, mada mi je bilo krivo. Tukao je kolektivno celu našu bandu koja je krala Radovanove zelene lubenice. Tada sam naučila šta znači obrati zelen bostan.

Meni je majka govorila da se samo stoka tuče jer mozga nema, a ljudima je dovoljno da se objasni rečima šta ne treba raditi. Ipak me je u drugom razredu srednje škole istukla kao stoku jer me je zatekla sa cigarom među zubima. Ali, stoka je stoka, pušim i dalje.:( Tata je jednom glumio da me bije. Hoću reći, nisam osetila te batine, mada mi je bilo krivo. Tukao je kolektivno celu našu bandu koja je krala Radovanove zelene lubenice. Tada sam naučila šta znači obrati zelen bostan.

:zcepanje:

Apropos tema:

Dobijali smo brat i ja batine od majke redovno...u pocetku je bio razgovor..medjutim taj razgovor bi se redovno pretvorio u tuzakanje i medjusobno optuzivanje....na kraju je zena digla ruke, cim nas vidi da se bijemo, ili cuje da se svadjamo, ili napravimo neki cirkus, ona nas izmalati..i kazë: sad nastavite i vise da vas nisam cula...:zcepanje:...

a cale nas nikad nije udarao, mene jednom zakacio po dupetu, i ne secam se zasto, a mog brata i njegovu bandu je mlatio redom sve zajedno, kad su kao klinci otisli na reku po oluji, a tata i ja seli u kola i trazili ih po celom kraju, dok nismo naleteli na njih...e to je bilo s razlogom...

a ja? :rumenka:...

vaspitno popravne batine, :aha:...i sad se pitam kako vas roditelji nikad nisu tuikli, kad i ja i moji prijatelji ponekad kad vise nista ne pomaze, potkacimo klince...posle se ziva pojedem, ali kad vidim da nema druge...na primer...batine na licu mesta kad je stefan pokusavao da istrci na ulicu....sad dete lepo stane gleda levo pa desno...cim vidi upaljen auto na parkingu....on vice: auto, bezimo u stranu...jednom je poceo da se otima na ulici, krenuli na neki rodjendan, a njemu se nesto upalilo, nece tamo hoce ovamo, krenuo da se otima, ljudi gledaju okolo, mislili da ga kidnapujem...i posto je to trajalo i trajalo sve vreme dok nismo stigli do taksija, na kraju kad je seo na trotoar, sto zna da ne sme nikako da radi, ja sam ga malo udarila po dupetu, mislim da vise nece to da radi....moje dete je najgore? a? :lol:

plagijator kaki sam oduvijek bio, dobih ideju čitavši eternala na temi...
znači tema nije kao što bi možda na prvi mah pomislile/i muško tuče ženu, žensko tuče muško i to...
jok...
dal si dobijala batine ko dete i dal misliš da je (ne)dobijanje batina zauvijek zapečatilo neke pogrešne stvari u tvom vaspitanju, što se kasnije odrazilo i u životu...?

- - - - - - - - - -

ako motke misle može lock
jesam
mama me je lemala uglavnom varjacom jer am stalno pravila glupost
do mozda 5 razreda, posle se samo drala
a tata mi je jednom lupio samar, nije bolelo ali je bolelo sto je to bio tata

Jel primecujte da su uglavno mame te koje biju a tate 'dobricine'?
I tatine reci/batine uvek pamtimo?

Mene sad to nervira malo, jer shvatam koliko se muskarci izvlace iz te uloge vaspitaca.
Mm je par puta tako pokusao, mali dreci a on zove mene:"Cicak vidi sta radi?!" :roll:
"Resi problem! Jel ja tebe zovem kad nije dobar?"

Jel primecujte da su uglavno mame te koje biju a tate 'dobricine'?
I tatine reci/batine uvek pamtimo?

Mene sad to nervira malo, jer shvatam koliko se muskarci izvlace iz te uloge vaspitaca.
Mm je par puta tako pokusao, mali dreci a on zove mene:"Cicak vidi sta radi?!" :roll:
"Resi problem! Jel ja tebe zovem kad nije dobar?"

bas htedoh reci, ja ovde jedina bijem moje dete, a sve ostale majke se izvlace...eto mogla bih i ja da ge ne bijem, nego lepo..on istrcava na ulicu, necemo da izlazimo nigde, moze samo na terasu...i onda juuuuu, taman posla da se tuce dete...:manikir:

i sto puta kad se ponasa, ja pomislim, sad je najlakse popustiti, i to uradim kad sam preumorna, i cekam da se smiri sam..:) i on se smiri, ljubi ga majka, uopste ne treba da ga udaram...jujuju taman posla! :)

Back