B I I X I I I + 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mada sam danas rešio da budem još cooliji ako je to ikako moguće i da me za sve "probleme" zabole rč,što uključuje i zdravlje,pa ako umrem jebigica šta sad,bitno da probijam to bolenje raca više i više i da uživam u ćivotu.Pa šaram brt,provalijo sam da je kada npr pečem ribu bolje lapo lapo,da malo ta mas opusti meso

Što se mene tiče, svi treba da proslavljaju taj dan, nezavisno od doprinosa ratu.

Iako nisam neki fan ratnih filmova i serija, jer su nekako jednodimenzionalni, predvidljivi, dosadni... u miniseriji Band of brothers ima jedna genijalna epizoda, deveta, predzadnja. Zove se "Why we fight". Ne znam dal si gledao seriju, prati sudbinu te posle rata čuvene američke padobranske jedinice i veoma verno predstavlja rat i njegove užase. I sad, tokom cele ove epizode reditelj predstavlja užasno stanje morala u jedinici. Ušli su u Nemačku, kraj rata je blizu, ali na izmaku su snaga, fizički i mentalno. Istraumatizirani i isfrustrirani su ratom, počinju da se pitaju da li je sve vredelo. Da li je vredelo da vide toliko drugova kako ginu, kako ostaju bez udova, bez zdravog razuma, bez porodice kod kuće itd... i onda na kraju epizode, slučajno tokom patrole otkriju Kaufering, tj. jedan od njegovih logora i posvedoče tim stravičnim scenama za koje do tad nisu imali pojma.

To je dan kad je pravo zlo pobeđeno. I treba ga obeležavati kako se nikad ne bi zaboravilo i ako se slučajno vrati, da znamo da ga prepoznamo.
Da ali Ruski narod je nešto najlošije.

Zato je "in poor taste" da se oni proseravaju kako su navodno spasli civilizaciju svojim izumom gulaga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back