Auto - radionica, potraznja delova

Bre braco, ajd ja malo iz iskustva da vam nesto kazem u vezi felni.
Kupujem reparirane felne za kamione godinama i nikad nisam imao problema. Evo jos par komada i sve sam zamenio. Kupujem ih iz Sremske Mitrovice a tamo imaju sledecu foru:
OK sto ih isprave i centriraju, dovare nesto ako je potrebno, posle toga is ispeskare, ofarbaju i plastificiraju u "rerni". To plastificiranje, taj sloj odbija sve kamencice i naravno nikad nemoze voda da probije da bi felna zardjala. Slikacu vam par komada koje su mi na prikolici vec par godina i koje su prosle sito i reseto. Necete da verujete...
Ko je zainteresovan mogu da ostavim br telefona te firme, pa probajte. Skoro su mi nudili i polovne gume za auto, iz uvoza - po 20 eura komad. I ja sad planiram da odnesem moje original 14'' na sredjivanje kod njih i da odmah stavim neke dobre gume. Ubise mi bubrege ove 15'', rastreso mi se auto nacisto...

Та пластификација није толико лоша ако имаш високопрофилне гуме... ако имаш 60 и мање не вреди јер је први ивичњак твој (или мамин, сестрин, девојчин) и ***** посао онда... иначе све штоје труцкер рекао стоји ;)

nadjes kanal. Kupis 3-4 boce BODY 930 ili bitumen koji moras da pomesas sa benzinom. Uzmes kompresor i pistolj za te flase BODY i pomesas BODY930 koji je gust sa benzinom da bi bio u tecnom stanju i prskas ispod auta...

na kombiju drug i ja smo cistili sve celicnom cetkom i antirostom.. Sutra dan smo ocistili to nitrorazredjivacom i onda BODYjem prskali...

Moj je 1.3 50hp V4 motor, u gradu je potrošnja oko 8.5 litara, ali pošto ima automatski sauh, zimi u gradu ide do 12-13. Fabrički je na otvorenom 7.8. 23 sekunde do stotke.
Ali pazite sada ovo: 1.7 75hp V4, 14 sekundi do stotke, fabrički na otvorenom 8.2 l, nije nikakva razlika jer je isti karb. Ovo su podaci za 12M/15M, težina je manja od 850 kg.

Što se tiče novijih Taunusa, potrošnja za V6 2.0 je oko 10.5 litara na putu, znači oko 12-13 u gradu.
drugar je imao taunusa sa granadinim motorm v6 2.0 i po gradu mu je troshio oko 18-20 litara.
neshto sam se u skorije vreme bacio u razmishljanje:roll:, da li u taunusa nabudzim neki motor v6 2.0 (granadin) ili neki noviji iz shkorpiona, sierre :roll:. ovaj moj 1.3 troshi oko 15litara po gradu...nebi mi bilo zao da on ide dobro i troshi toliko(da ima nekih 100hp), nego to je potroshnja pri laganoj voznji. napominjem da ga nikad ne vozim kad je prevelika guzva po gradu, uglavnom nocu....kad saobracaj i nije tolko opterecen(bar u ks-u) pa me ova potroshnja jednodstavno izludjuje i zato razmishljam da stavim neki jachi motor.
ako bi ubacivao v6 2.0 nebi morao da radim atest+auto bi bio kolko-tolko originalan. tako da cu najverovatnije za tu soluciju da se odluchim.
po nekoj vashoj proceni, kolko vredi solidan motor V6 2.0? ja scorpionov motor 2.0 DOHC sa papirima+kompletna instalacija imam za 200evra+carina...po nekoj MOJOJ logici taj V6 2.0 bi trebao da bude jeftiniji?:confused: ili ipak greshim :confused:

shto se tiche izduva, i onog mog pitanja...reshio sam da taj problem prepustim choveku koji se s'tim bavi. odustao sam od home made :lol:

Kao što ti rekoh u poruci, raspitaću se za cene motora. 200 eura za taj je sasvim povoljna cena.
Razlog za toliko veliku potrošnju u tvom slučaju je 90% karb, ti bi trebalo da imaš FoMoCo?
Školjke Taunusa 1.3 i 2.0 se fabrički razlikuju u nekim nosećim elementima, trebaće ti balans štangle i neka ojačanja, ipak je razlika u snazi oko 50 konja i 700 kubika, što i nije baš malo. Trapovi i menjač su drugačiji. Možda bi ipak bilo bolje da razmisliš o 1.6 motoru, to je oko 70 konja, nisu potrebne bilo kakve prepravke, potrošnja u svim uslovima je fabrički veća za oko pola litre.

Back